Skocz do zawartości

Exibit 10 2025

Tecu

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś ma ochotę się pobawić?

Urealniamy grę i dajemy sobie więcej funu. Nie są to ostre zasady jak w two way contract, nie można ich wymieniać, niewiele z tego mamy, ale jest ciekawie.

Zasady 

1. Dobieramy maks 3 graczy do rosteru spośród graczy, którzy nie zostali wybrani u nas w drafcie i mają maks 2 lata exp w lidze

2. W każdej chwili można zwolnić takiego zawodnika 

3. Nie mają salary ani długości kontraktu

4. Z założenia grają w g-league, możemy ich powołać na 10 days contract gdy są kontuzje

5. Każdy może nam ich podebrać w każdym okienku FA, oferując kontrakt wyższego poziomu, czyli kontrakt regularny lub two way contract 

6. Jedyne nasze prawo to możliwość wyrównania lub przebicia takiego kontraktu w ciągu trzech dni i podpisania takiego zawodnika

7. Podpisywanie zawodników poprzez exibit 10 możliwe jest tylko podczas rund dla nich stworzonych, czyli przed draftem real oraz po summer league 

8. Podczas rundy Exibit10 zgłoszamy do odpowiedniej osoby listę maks 10 graczy wraz z ich priorytetami

9. Wybór następuje dzięki priority list, która rozstrzyga dokąd zmierza gracz w przypadku gdy dwie lub więcej drużyn mają go na tym samym miejscu w kolejności, czyli bierzemy gracza x, bierzemy pod uwagę tylko zespoły, które mają go na pierwszym miejscu na liście a dostaje go drużyna z wyższym miejscem na priority list.

10. Priority list jest stworzona losowo raz, gdy jakaś drużyna skorzysta z niej, przesuwa się na ostatnie miejsce a lista dalej funkcjonuje.

11. Podczas okresu draftowego, termin składania listy do wyznaczonej osoby to koniec ostatniego dnia naszego draftowania.

12. Gdy zdarzy się tak, że jakiś gracz został wybrany z na przykład ostatnim numerem draftu, bo wysłaliśmy wcześniej listę, taki gracz po prostu jest wykreślony a reszta z listy idzie automatycznie wyżej.

13. Komish exibit 10, czyli na razie ja, ogłasza wyniki po obliczeniach

14. Gracza tak wybranego możemy podpisać na kontrakt minimalny lub 2wc - decyzja do ruszenia wężyka waivers.

15. Gracze na exibit 10 mogą zagrać maks 1 trymestr w sezonie na takim kontrakcie i nie mogą grać w PO

16. Udział nie jest obowiazkowy

Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi, to jeszcze możemy to zmienić.

Wysyłamy pewnie do julka oferty do końca dnia 25.06.

Aktualne priorytety

1. Kings 

2. Clippers

3. Pelicans

4. Magic

5. Sixers

6. Knicks

7. Pacers

8. Wolves

9. Celtics

10. Hornets

11. Wizards

12. Rockets

13. Nuggets

14. Nets

15. Spurs

16. Pistons

17. Bulls

18. Grizzlies 

19. Mavs

20. Heat

21. Lakers

22. Thunder

23. Jazz

24. Blazers

25. Bucks

26. Raptors 

27. Suns

28. Hawks

29. Warriors

30. Cavs

Lubię te exhibity, mam 2 propozycje:

1) ta pierwsza pula do 25.06 może niech będzie tylko z graczy draftu? I każdy po 5 ofert max?

2) Skoro to zaproszenia na campy, to przed 2 turą exibitów (jakoś latem) pozwolić najpierw wszystkim teamom 'zastrzec' swoich ex-graczy (np. totalnie przykładowo - u mnie Council) jako już exhibity?

Do przemyślenia :) 

1 minutę temu, january napisał(a):

1) ta pierwsza pula do 25.06 może niech będzie tylko z graczy draftu?

Jestem za, faktycznie to ma sens.

2 minuty temu, january napisał(a):

I każdy po 5 ofert max?

Tu się nie zgadzam, bo 5 ofert może bardzo łatwo przynieść 0 podpisów. A tak to sprawa jest ciekawsza. Oczywiście nie trzeba, zawsze 5te miejsce będzie wyżej niż 7me.

Teraz, Tecu napisał(a):

Tu się nie zgadzam, bo 5 ofert może bardzo łatwo przynieść 0 podpisów. A tak to sprawa jest ciekawsza. Oczywiście nie trzeba, zawsze 5te miejsce będzie wyżej niż 7me.

aaa tu moje genialne czytanie ze zrozumieniem znów (jakoś przy tych exhibit już 2 raz nie ogarnąłem xd) - jak najbardziej 10, jakoś sobie do głowy przeniosłem, że jak można max 3 graczy wziąć to i ofert można max 3 graczy składać, więc proposal wycofuję tu xD

5 minut temu, january napisał(a):

Skoro to zaproszenia na campy, to przed 2 turą exibitów (jakoś latem) pozwolić najpierw wszystkim teamom 'zastrzec' swoich ex-graczy (np. totalnie przykładowo - u mnie Council) jako już exhibity?

Rozwiniesz na czym ma polegać zastrzeżenie? Chodzi o ex, czyli którym się kończyły kontrakty, byłe two waye, byłe exibity? Nie chcę się w inne kontrakty wtrącać. Mogę sobie wyobrazić, że możemy z automatu przenieść swojego byłego jednego stasha/two waya na exibit.

1 minutę temu, Tecu napisał(a):

Rozwiniesz na czym ma polegać zastrzeżenie? Chodzi o ex, czyli którym się kończyły kontrakty, byłe two waye, byłe exibity? Nie chcę się w inne kontrakty wtrącać. Mogę sobie wyobrazić, że możemy z automatu przenieść swojego byłego jednego stasha/two waya na exibit.

Coś takiego właśnie - zastrzeżenie przed exhibitami kogoś ze swoich graczy, którzy się by kwalifikowali na exh.

Np. Lakers - jak bym zrobił opt-out Reese, Clarka i Keshada, to 4 moich graczy się kwalifikuje pod exhibit (Keshad, Reese, Clark, Council). I np. można 1 z nich od razu zaprosić na własny exhibit. Taki luźny pomysł.

12 minut temu, january napisał(a):

Coś takiego właśnie - zastrzeżenie przed exhibitami kogoś ze swoich graczy, którzy się by kwalifikowali na exh.

Np. Lakers - jak bym zrobił opt-out Reese, Clarka i Keshada, to 4 moich graczy się kwalifikuje pod exhibit (Keshad, Reese, Clark, Council). I np. można 1 z nich od razu zaprosić na własny exhibit. Taki luźny pomysł.

Ja jestem za, ale to wymaga zgody rady, bo już wystaje poza zwykły exibit.

Ale dla mnie jak najbardziej logiczne.

Tylko może wtedy zwiększyć exibity do 4ech?

Hej, dla wszystkich, którzy chcą się bawić.

Oferty, maks 10, ponumerowane w kolejności, składamy do końca jutrzejszego dnia do @julekstep, który co prawda jeszcze nie odczytał mojej prośby, ale zakładam, że się zgodzi, bo to miły gość tylko w płaszczyku chodzi 😉

Dajemy tym razem tylko graczy z tej klasy draftu, czyli takich co się zgłosili do draftu, ale u nas w drafcie nie zostali wybrani. Wiem, że jeszcze nie skończyliśmy, ale zakladam, że przyspieszymy a jak coś to po prostu takich wyrzuci się z listy.

Regulamin na górze, zmiana tylko klasa tegoroczna.

Jeżeli są jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Serdecznie zapraszam wszystkich, jak kogoś nie oznaczyłem to przepraszam.

by do wszystkich wybierających trafiło :) :

@Reikai, @Tecu, @24kobe8, @Sylvinho., @Regis, @Alonzo, @LAF, @ernie9005, @ignazz, @Pablo81, @kolader, @Ashigaru, @bogans2, @kuba2419, @RonnieArtestics, @ozzy110, @Szulim, @LONGER01, @MarcusCamby, @january

@Principe @człowiek...morza @LeweBiodroSmoka @Braveheart22

Edytowane przez Tecu

Ostatnie przypomnienie. Do dzisiaj do północy, wysyłamy oferty do @julekstep. Tylko gracze z tej edycji draftu, niewybrani przez nas, maks 10 ofert ponumerowanych wg kolejności.

@Reikai, @Tecu, @24kobe8, @Sylvinho., @Regis, @Alonzo, @LAF, @ernie9005, @ignazz, @Pablo81, @kolader, @Ashigaru, @bogans2, @kuba2419, @RonnieArtestics, @ozzy110, @Szulim, @LONGER01, @MarcusCamby, @january

@Principe @człowiek...morza @LeweBiodroSmoka @Braveheart22

Jako, że nie było dużego odzewu w sprawie mojego pytania, podjąłem decyzję, że przedłużamy deadline do dzisiaj do północy na ewentualną korektę lub może ktoś chciał wysłać,ale zapomniał/nie zdążył.

@Reikai, @24kobe8, @Sylvinho.., @Regis, @Alonzo, @LAF, @ernie9005, @ignazz, @Pablo81 @kolader @Ashigaru, @bogans2, @kuba2419, @RonnieArtestics, @ozzy110 @Szulim, @LONGER01 @MarcusCamby, @january

@Principe@człowiek...morza @LeweBiodroSmoka @Braveheart22

Edytowane przez Tecu