Skocz do zawartości

[FBX] FBX#3 - Sezon 2025/26

Tocheck

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, antek napisał(a):

Nie muszę i nie zamierzam się tłumaczyc, ale propozycja pozyskania Keegana wyszła od Buly, więc ewentualne ( :D ) veto bardziej by uderzyło w niego niż we mnie. Tylko pamiętajmy że nie ma czegoś takiego jak veto :)

no nie ma ale Komisz może unieważnić, jak zobaczy że mamy gówno burzę i kilka osób dla których to już jest taki poziom niekompetencji jednej ze stron stron że bolą oczy to może unieważnić   

jak mi o tym pisałeś na whats upie myślałem że bekę robisz tbh, tzn myślałem że bula napisze  "nie" :D 

Panowie mi ten trade wiele by nie zmienił, ale argument że Keegan Murray był Fa to chooj nie argument.

Pierwszy przykład z boku. Z sąsiedniej ligi. Piotrek pozyskał dwóch Fasow niedawno (NAW oraz Achiuwa) za Siakama i pick. Czy były tam pytania o to kto był kiedy Fasem?

Ps, Jokicia w tej lidze wziąłem z fasow czy mógłbym go bez veta wymienić za pick numer 18 i 20 w najbliższym drafcie czy byłoby veto argumentując że za dużo ktoś oddaje za gościa leżącego wcześniej na FA ?

Można wyrazić swoją opinię, ale optować za vetem? Będę o tej opcji pamiętał przy tradeach innych :)

@buła walczy o jak najlepszy pik -

po jakiego wała mu KM? Tak jak pisał @evitacre TYP leży na FA zero zainteresowania - przecież na FA leżą na dziś ciekawsze prospekty za które nie trzeba oddawać dwóch pików które może i beda 18/20 zobaczymy. Temat tyczy się bardziej @buła i jego podejścia do wymian - ciężko w nich czasem znaleźć sens. Niestety dzieje się to już od kilku sezonów - wydaje mi się że nawet w zeszłym sezonie był temat aby zakończyć tą wieloletnią współpracę. @antek ta wymiana to nie jest jakieś totalne przegięcie ale mając w pamięci to co sie działo wcześniej - czytasz i widzisz po raz kolejny jakąś wymianę z dupy to po prostu wkurwia i tyle. Sam dokonuje wymian z @buła ale staram się nie przeginać bo wiem że forum zapłonie.
Kończąc @buła jest na cenzurowanym - sam sobie na to zapracował. 

Co do wymiany w fbx2 to Piotrek walczy o Majatra a NAW i Achiuwa mocne pozycje na końcówkę sezonu - także jak dla mnie dobra wymiana dla obu stron. 

57 minut temu, TryczekSzukarek napisał(a):

@buła walczy o jak najlepszy pik -

po jakiego wała mu KM? Tak jak pisał @evitacre TYP leży na FA zero zainteresowania - przecież na FA leżą na dziś ciekawsze prospekty za które nie trzeba oddawać dwóch pików które może i beda 18/20 zobaczymy. Temat tyczy się bardziej @buła i jego podejścia do wymian - ciężko w nich czasem znaleźć sens. Niestety dzieje się to już od kilku sezonów - wydaje mi się że nawet w zeszłym sezonie był temat aby zakończyć tą wieloletnią współpracę. @antek ta wymiana to nie jest jakieś totalne przegięcie ale mając w pamięci to co sie działo wcześniej - czytasz i widzisz po raz kolejny jakąś wymianę z dupy to po prostu wkurwia i tyle. Sam dokonuje wymian z @buła ale staram się nie przeginać bo wiem że forum zapłonie.
Kończąc @buła jest na cenzurowanym - sam sobie na to zapracował. 

Co do wymiany w fbx2 to Piotrek walczy o Majatra a NAW i Achiuwa mocne pozycje na końcówkę sezonu - także jak dla mnie dobra wymiana dla obu stron. 

Ja wszystko rozumiem. Też uważam, co logiczne bo klepnalem ten trade jest dobry dla mnie. Wolę dwa picki, które będą dalekimi numerami, ale to jednak picki. Mnie bardziej od oceń trade'u zaniepokoiło to że po dogadaniu tradeu przez dwie strony zostaje on zavetowany. Akurat z buła dogadaliśmy ten trade 3 pmami, ale gdyby to było wielogodzinne negocjacje z wieloma pm to veto byłoby strzałem w pysk dla dwóch osób poświęcających swój prywatny czas na zabawę w grę na Yahoo, gdzie finalnie osoby niezaangażowane decydują że to wszystko idzie w piach.

PS, trade Piotrka byl w fbx1 ale to nie jest ważne. Ważne jest to, że nie można oceniać potencjału/overallowo zawodnika że względu na fakt czy był on wybierany z top 5 draftu czy był podebrany z fa.

Tak z czystej ciekawości i dla funu w zabawie rzucam luźna propozycje by złożyć bule oferty np przez 3 dni za te dwa odległe picki. Jeśli sie uczestnicy ew propozycji zgodzą by je buła mógł ujawnic na forum.

PS2, 23 mecze rozegrane przez Murraya w tym sezonie raczej mocno nie pogarszają picku.