Skocz do zawartości

Player Option 2025 - głosowanie

january

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.06.2025 o 21:31, january napisał(a):

Podjęli już opcje:
Bradley Beal, Jordan Poole, Marcus Smart, Dillon Brooks, D'Angelo Russell, Tobias Harris, Dorian Finney-Smith, Caleb Martin, Bojan Bogdanovic, Jonas Valanciunas, Jarred Vanderbilt, Larry Nance, Paul Reed, Monte Morris, Richaun Holmes, Shake Milton, Brandon Boston, Garrison Matthews, Talen Horton-Tucker, Zeke Nnaji,

Odrzucili:
Damian Lillard (nie+extension), Kyrie Irving (nie+extension), Jaren Jackson Jr, Daniel Gafford, Malik Monk, Buddy Hield, Derrick Jones, Tim Hardaway, Malik Beasley, Kenrich Williams, Jaylin Williams, Guershon Yabusele

Wyniki pozostałych:

TAK
Sanogo, Micic, Barnes, Harris, Vucevic, LaVine, LeBron, Simons, Wright, Kleber, McLaughlin, Queta, Minott,  Vukcevic

NIE
Joe, LeVert, Bridges, Adebayo, Booker, Durant, Tatum,  Brown, Kennard, Lyles, Bryant, Vincent,  Gillespie, Z. Williams

• january odpiął/ęła ten temat
1 minutę temu, Tecu napisał(a):

Hej, czy ja coś może przegapiłem, Kyrie odrzucił PO i skorzystał z mojej propozycji czy po prostu odrzucił?

Wydawało mi się, że skorzystał z propozycji, ale jest w zakładce FA 🤔

Opt-out i ma ofertę jak powyżej wrzuciłeś w 1R FA od Sixers.

Inne teamy mogą teoretycznie walczyć o niego.

Ten sam case z Lillardem.

W sensie nie możecie Ty i Longer wycofać zadeklarowanych ofert

1 minutę temu, ernie9005 napisał(a):

Wg mnie odrzucił PO i czeka na ofertę od Ciebie na FA.

A to nie jest łączone? Już raz się wypowiedział na konkretną ofertę, po co mamy głosować to samo jeszcze raz?

1 minutę temu, january napisał(a):

Opt-out i ma ofertę jak powyżej wrzuciłeś w 1R FA od Sixers.

Inne teamy mogą teoretycznie walczyć o niego.

Ten sam case z Lillardem.

W sensie nie możecie Ty i Longer wycofać zadeklarowanych ofert

Trochę to bez sensu, bo już konkretną ofertę zaakceptował, zwłaszcza, że gdyby nie ona to by wziął PO.

1 minutę temu, Tecu napisał(a):

A to nie jest łączone? Już raz się wypowiedział na konkretną ofertę, po co mamy głosować to samo jeszcze raz?

Nic nie traci. Kasę ma gwarantowaną a może jeszcze zweryfikować rynek? Dla KI same plusy

Ludzie głosowali nie na opcję Odrzuca PO tylko na opcję odrzuca i bierze extension.

Teraz, ozzy110 napisał(a):

Nic nie traci. Kasę ma gwarantowaną a może jeszcze zweryfikować rynek? Dla KI same plusy

Tylko, że już w temacie się wypowiedział, że bierze extension.

1 minutę temu, ernie9005 napisał(a):

Jak chcecie, ale to zamyka drogę do złożenia kontroferty.

Jeżeli już to Kyrie zamknął drogę. Gdyby chciał testować rynek to wybrał by opcję odrzucenia PO po prostu. Nie jest to logiczne?

Teraz, ernie9005 napisał(a):

Może powinno być tak jak mówisz, trzeba to przesądzić w regulaminie na przyszłość, bo w ten sposób zawodnicy podpisują kontrakt przed startem 1 tury FA u nas, co jest dziwne. 

Technicznie rzecz biorąc to w NBA też tak jest, właśni FA podpisują przed rozpoczęciem Free Agency.

Serio, byłem przekonany, że tak jest i u nas, nie planowałem nawet teraz składać oferty skoro się już na nią zgodził w głosowaniu.

Spoko, nie ma problemu, choć to dla mnie zupełnie pozbawione logiki.