Skocz do zawartości

Tom To Go . Knickerbockers fan's Drream Come True

mayor

Rekomendowane odpowiedzi

Decyzja zrozumiała. Biorąc pod uwagę jaki personel w ataku miał TT to NYK po prostu się słabo oglądało. ISO Brunsona, pompki i wjazdy beż głowy Townsa to były tak na prawdę podstawowe "zagrywki" tegorocznych NYK. Najbardziej jaskrawym przykładem była co niedawna zakończona seria z Pacers, gdzie był atak przez duże A Indiany i szarpanina NYK.

Nie uważam Toma za złego trenera, ale to typowy rzemieslnik. Czeladnik, który wyciągnie slaby/mlody zespół z otchłani ligi na solidne POoffowe granie, ale zabraknie na granie o majstra. 

Jeśli można by zaszufladkować w modne nomenklaturze nba tiery to taki Rick Carlisle to tier 1, a Tom to tier 2. Biorąc pod uwagę, że okienko na wschodzie na walkę o finał ligi się otwiera lepiej zaryzykować z nowym trenerem niż tkwić w czymś co prawdopodobnie nie przyniosło by rezultatu.

10 minut temu, antek napisał(a):

Jeśli można by zaszufladkować w modne nomenklaturze nba tiery to taki Rick Carlisle to tier 1, a Tom to tier 2.

troche to dziwne, bo przez ostatnie sezony to Carlisle niczym specjalnym nie imponowal i rok temu te tiery pewnie dali bysmy na odwrot

Trenerzy sezonu regularnie traca robote zwykle po roku od wyroznienia,  takze spokojnie z takimi klasyfikacjami, to chyba powinno byc prowadzone na wiekszej probce, no chyba ze to aktualny power ranking

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

troche to dziwne, bo przez ostatnie sezony to Carlisle niczym specjalnym nie imponowal i rok temu te tiery pewnie dali bysmy na odwrot

Trenerzy sezonu regularnie traca robote zwykle po roku od wyroznienia,  takze spokojnie z takimi klasyfikacjami, to chyba powinno bycą prowadzone na wiekszej probce, no chyba ze to aktualny power ranking

Moze byłem mało precyzyjny. Chodzi mi o to ze topowi trenerzy potrafia dopasowac styl gry do posiadanego rosteru (porównajmy jak grali Pacers Artesta i O'Neala, jak Mavs Dirka do obecnych Pacers). Natomiast trenerzy z polki nizej robia z Rajmunda Feltona czarnego Steva Nasha (D'Antoni), a z Townsa centralna postac defensywy (Tom). 

23 minuty temu, antek napisał(a):

a z Townsa centralna postac defensywy (Tom). 

tylko, ze dalej nie wiemy czy MRob rzeczywiscie byl na tyle zdrowy by grac minuty startera, a nie jestem przekonany, ze to Tom chcial Townsa w NYK, skoro mowi sie, ze ten go zwolnil juz drugi raz

a ze w rezultacie tak  zbudowanego rosteru KAT musial byc tym centrem ze wszystkimi swoimi wadami, to juz raczej efekt konsekwencji tych ruchow, uwazasz ze Carlisle na tym potencjale ludzkim ugralby duzo wiecej?

bardziej bym mial do Thibsa pretensje, ze nie uwolnil gry KATowi, to jest po prostu karygodne, ze ten gosc w sezonie 19-20 grajac po 33 minuty potrafil rzucac po 7.9 trojek na 41% w rs, a w tych PO w 35.5 mial 4.1 3PA (w serii z Celtics 3.2)

dla porownania DDV 8.2 3PA w 36 minut rok temu

tez coraz bardziej trzeba brac pod uwage, ze tam po prostu nie bylo chemii od dawna, odsylam do filmiku, ktory wrzucilem w temacie Knicks, przeciez to jak Brunson olewal obecnosc Townsa na parkiecie momentami bylo az niesmaczne

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Jeśli decyzja o nowym HC NYK zapadnie szybko to chyba będzie znakiem, że wszystko było "ukartowane" lub (w lepszej konfiguracji) zainteresowani wiedzieli co się wydarzy ..... Widział ktoś może wywiad z Thibsem po zakończeniu playoff ?

9 godzin temu, LukaszKopys napisał(a):

. Widział ktoś może wywiad z Thibsem po zakończeniu playoff ?

Po zakończeniu nie, zresztą nie wiem czy wogóle Thibs wyszedł na wywiad. Przed G6 oglądałem konferencje przedmeczową, Carlisle był skupiony i śmiertelnie poważny na pytania odpowiadał rzeczowo, za to Thibs wyszedł wyluzowany w doskonałym humorze na pytania odpowiadał żartami. Jeden z dziennikarzy spytał jakiej muzyki TT słucha przed meczem ? Tom odpowiedział coś w stylu, że to jest tajemnica i jakby mu zdradził to by go musiał zabić 

Achiuwie się nie dziwię - to miał być jego przełomowy sezon, w ostatnim pokazał że może być bardzo ważna częścią rotacji, kontuzja MRoba dała jasno do zrozumienia że jest jedynym zawodnikiem który wypełni lukę.... Tymczasem ..... Thibs zrobił swoje ..... Miał Thibs fart że mu się ci gracze w tym roku nie posypali (kontuzje, ale jak widać psychicznie posypali się bardzo)

Od dobrych 3 lat się dziwię że DeMarcus Cousins nie jest u Nas (gdziekolwiek) w składzie. Moim zdaniem chyba jeden z 5ciu najlepszych koszykarzy u których przez mental posypała sie cała kariera ( czy oni tam nie mają psychologów ? Leków ? / Wiadomo - pacjent jeszcze musi widzieć problem / potrzebę zmiany ). Zawsze byłem pewien że byłby dla nas Super na 5-10 minut / mecz. Takie medal zadziorne mięso pod koszem. Myślicie że coś tam mu jeszcze zostało na granie w NBA ? Czy to już metr mułu .....

13 minut temu, LukaszKopys napisał(a):

Od dobrych 3 lat się dziwię że DeMarcus Cousins nie jest u Nas (gdziekolwiek) w składzie. Moim zdaniem chyba jeden z 5ciu najlepszych koszykarzy u których przez mental posypała sie cała kariera ( czy oni tam nie mają psychologów ? Leków ? / Wiadomo - pacjent jeszcze musi widzieć problem / potrzebę zmiany ). Zawsze byłem pewien że byłby dla nas Super na 5-10 minut / mecz. Takie medal zadziorne mięso pod koszem. Myślicie że coś tam mu jeszcze zostało na granie w NBA ? Czy to już metr mułu .....

gruby timing

no, ale jakby nie było, chłop ewidentnie pokazał, że ma jaja

I właśnie za to "kochałem go" najbardziej..... Fakt, jest porywczy , ale w świecie tych lalusi z torbami lousviton itp. To przynajmniej jak się wq***** to widać że jest wq***** ..... A nie, podejdzie do sędziego i uprzejmie poprosi o powtórkę ......

W dniu 8.06.2025 o 21:25, agresywnychomik napisał(a):

- na celowniku Chris Finch (?!)

W Minnesocie też powiedzieli NIE na negocjacje. Chociaż nie wiem czy to przemyślany ruch z strony. To nie trener aktualnego GM'a i nie wiem, jak się Panowie dogadują? Jednak dwa finały konferencji z rzędu to też coś, ale z Finchem nie jestem pewien czy są w stanie przekroczyć tą granicę. Żeby go nie zwalniali, ale ANT ładnie się rozwija, McDaniels jest nieregularny to mało powiedziany, po atakowanej stronie parkietu. Goberta łapać piłek się już chyba nie uda.

Edytowane przez DamianOItalianO

24 minuty temu, DamianOItalianO napisał(a):

W Minnesocie też powiedzieli NIE na negocjacje. Chociaż nie wiem czy to przemyślany ruch z strony

zaden klub nie ma w obowiazku isc na reke Knicks, ktorzy zrobili sobie jakis dziwny bazarek na kanwie innych klubow

jednoczesnie nie zazdroszcze tego jak musi sie czuc Malone, skoro chca najpierw gadac z kazdym innym zatrudnionym niz go po prostu podpisac, wiecej juz mowi sie o Brownie

Knicks też są/byli mocno napaleni na J-Kidda i on sam podobno chętnie by zmienił środowisko a jak już się dowiedzieliśmy w lutym - obecny zarząd Mavs stać na wszystko. Mignęło mi też jakieś nazwisko z NCAA ale już nie pamiętam na jakich socialach to było, zresztą i tak pewnie farmazon. Ja tam nie mam faworyta, bo ani nie ma na rynku ciekawego trenera ani to nie zawsze kwestia samego nazwiska a nieraz bardziej fit'u i chemii z drużyną i jej kluczowymi grajkami.

Nieźle się muszo też czuć kibice Nuggets, ze świadomością, że największa gwiazda w historii ich ekipy i całej ligi rozegrała swoje najlepsze lata mając u steru kogoś tak rozchwytywanego teraz na rynku. Szybko poszło co nie @julekstep?

8 minut temu, vero1897 napisał(a):

Nieźle się muszo też czuć kibice Nuggets, ze świadomością, że największa gwiazda w historii ich ekipy i całej ligi rozegrała swoje najlepsze lata mając u steru kogoś tak rozchwytywanego teraz na rynku. Szybko poszło co nie @julekstep?

jak pytasz kibicow Nuggets, to chyba zly target obrales xd

Malone raczej nie za bardzo sobie pomogl tym jak sobie radzil pod koniec kadencji oraz wypowiedziami tu po zwolnieniu, ale zaden fan Nuggets raczej nigdy nie bedzie mial o nim zlego zdania, a juz na pewno  wspominajac go po latach, to on uwolnil Joka i przeforsowal to, aby nim grac kosztem Nurka, reszta jest juz historia, historia taka, ze Malone to najbardziej zwycierski trener ostatniego 9lecia z historycznym tytulem na koncie

mysle, ze aby realnie ocenic wartosc Malone na rynku przydalby sie jeszcze ktos inny niz tylko Knicks, szukajacy dziewczyny wsrod mezatek ;)

choc moze to rzeczywiscie troche potrwac i byc moze Szalony Majk nie dostanie roboty w tym sezonie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka