Skocz do zawartości

Grande Finale OKC vs Indiana Pacers

ignazz

Wyniki Serii  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik Finału

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, barcalover napisał(a):

Napisałem „historycznie mocny/wyrownany”

mam wrażenie, że gdyby LAC i Nuggets nie ścięli się w pierwszej rundzie, to mogło być znacznie ciekawiej

9 minut temu, barcalover napisał(a):

run w playoffach z mocną przewagą statystycznie (+8,4 w całych PO)

vs Grizz +29.8NET

vs Nuggets +9.9NET (mocno zboostowany G7)

vs Wolves  +6.0NET (zaskakująco nisko jak na ogólny obraz gry Wolves)

vs Pacers  +2.4NET (po G6 OKC byli na minusie)

także ten wynik nabity przez łatwą pierwszą rundę, w dwóch kluczowych seriach było bardzo blisko by przegrywali 1-3, tego nie zamierzam akurat nie doceniać, tutaj pokazali wyższość przy ogromnej presji

ale okoliczności tego ostatniego meczu i ten bardzo siermiężny, przewidywalny atak w całej serii mocno popsuł imo obraz tego runu, tak czy inaczej, jeśli za tym tytułem pójdzie kilka następnych w następne powiedzmy 5 lat, absolutnie nikt nie będzie o tym pamiętał, ostatecznie Thunder byli najlepszą drużyną tych pamiętnych playoffów, gdzie często zawodziły gwiazdy, ale scenariusze spotkań i całych serii były po prostu legendarne i ciężko będzie czegoś takiego jeszcze doświadczyć

36 minut temu, barcalover napisał(a):

Nadal sezon 68W bez połowy sezonu Cheta i 30 meczów Hartensteina oraz run w playoffach z mocną przewagą statystycznie (+8,4 w całych PO) jest póki co niedoceniany, ale jak już pisałem — rozumiem to i raczej to będzie docenione dopiero po czasie z innej perspektywy. Tak samo jak występ SGA.

Thunda mogą być dużo lepsi przede wszystkim, J-Dub i Chet przed peakiem + duże pole do progresu w ataku + oni zbierali expa typowego młodego teamu (parę frajersko przegranych meczów, parę serii slumpowania, kolejne playoffy z kiepskim shootingiem) na żywym-mistrzowskim organizmie, scary shit. Jak się nie połamią to możliwe, że po przyszłym sezonie nikt nie będzie biadolić o tytułach z gwiazdką (tzn. dalej będą, trzeba jakoś odreagować, ale mniej ;] ), bo oni jechali skryptem typowego młodego teamu, który po drodze się wykolei, a skończyło się tytułem. 

Normalnie zrobienie b2b to Himalaje nawet dla historycznych teamów, a tutaj jakby zrobić over/under czy ta Oklahoma będzie lepsza niż w tym sezonie, to raczej, że będzie.

Edytowane przez BMeF

Najbardziej przerażające jest proste stwierdzenie. „Wrócimy silniejsi”. Niestety dla ligi mówią to mistrzowie NBA. 

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Thunda mogą być dużo lepsi przede wszystkim, J-Dub i Chet przed peakiem + duże pole do progresu w ataku + oni zbierali expa typowego młodego teamu (parę frajersko przegranych meczów, parę serii slumpowania, kolejne playoffy z kiepskim shootingiem) na żywym-mistrzowskim organizmie, scary shit. Jak się nie połamią to możliwe, że po przyszłym sezonie nikt nie będzie biadolić o tytułach z gwiazdką (tzn. dalej będą, trzeba jakoś odreagować, ale mniej ;] ), bo oni jechali skryptem typowego młodego teamu, który po drodze się wykolei, a skończyło się tytułem. 

O taką sama myśl w tej samej sekundzie. 

Jedyne co może się zmienić to to że będą bardziej rozpracowywani jeżeli chodzi o słabości. Tylko jeszcze trzeba mieć personel do grania przeciw nim 

Masz dwa +50M to raczej nie dasz rady. 

Musisz grać w 10-12 osób 

Musisz grać w 10-12 osób 

12 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale okoliczności tego ostatniego meczu i ten bardzo siermiężny, przewidywalny atak w całej serii mocno popsuł imo obraz tego runu, tak czy inaczej, jeśli za tym tytułem pójdzie kilka następnych w następne powiedzmy 5 lat, absolutnie nikt nie będzie o tym pamiętał, ostatecznie Thunder byli najlepszą drużyną tych pamiętnych playoffów, gdzie często zawodziły gwiazdy, ale scenariusze spotkań i całych serii były po prostu legendarne i ciężko będzie czegoś takiego jeszcze doświadczyć

Dlatego napisałem i uważam, że to właśnie okoliczności tego ostatniego meczu wypaczają obraz całości. Zresztą nawet w tym kontekście sam zwracasz uwagę tylko na "siermiężny, przewidywalny atak", natomiast pomijasz obronę, która była chyba największą i najpewniejszą bronią jako tako spośród wszystkich drużyn w tych PO. Gdzie historycznie byśmy umiejscowili tę obronę? Wg mnie bardzo wysoko.

12 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mam wrażenie, że gdyby LAC i Nuggets nie ścięli się w pierwszej rundzie, to mogło być znacznie ciekawiej

vs Grizz +29.8NET

vs Nuggets +9.9NET (mocno zboostowany G7)

vs Wolves  +6.0NET (zaskakująco nisko jak na ogólny obraz gry Wolves)

vs Pacers  +2.4NET (po G6 OKC byli na minusie)

Tak, nabili w 1 rd, ale każdy gra zawsze 1 rd i jak wygrywasz RS z taką przewagę to po to m.in., żeby mieć w teorii najłatwiej w 1 rd. Z Nuggets nie tylko G7, ale też G2, a to już połowa wszystkich potrzebnych wygranych :) 

Edytowane przez barcalover