Skocz do zawartości

Grande Finale OKC vs Indiana Pacers

ignazz

Wyniki Serii  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik Finału

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.06.2025 o 10:49, josephnba napisał(a):

Kiedy Knicks brali KATa pisałem że on tam po prostu nie pasuje a jego indolencja defensyna jest z poziomu bottom 5 ligi 

kibice Knicks sie zesrali jakbym im matki obraził

słuchajcie starszych i mądrzejszych, Knicks mogli w tym roku poważnie zawalczyć o tytuł to sobie kupili sobie sabotażystę 

10 godzin temu, josephnba napisał(a):

W kazdej serii stawiałem Pacers jako przegranych i wyszło bokiem więc teraz 4-3 dla nich bo zasłużyli 

To ciekawe, stawiałeś na Knicks przeciwko Indianie, wiedząc, że mają sabotażystę w składzie? 

3 godziny temu, cwikson napisał(a):

To ciekawe, stawiałeś na Knicks przeciwko Indianie, wiedząc, że mają sabotażystę w składzie? 

No 

bo nie doceniłem Pacers, których podejrzewałem o awanse (w dużej mierze) z powodu urazów czołowych postaci przeciwnych ekip 

no i Knkcks mają Brunsona 

Pacers pokazali jednak mi środkowy palec i zrobili to co zrobili 

W dniu 2.06.2025 o 16:06, Chytruz napisał(a):

Small Market supremacy 💪

Parity 💪

Thunder wymuszają straty i z tego kontry na poziomie, który zazwyczaj można było widzieć najwyżej w NCAA, a nie u prosów, all time defensywa. Ciekawe jak to wyjdzie naprzeciw ataku Pacers i Haliburtona, który jest mistrzem chronienia piłki - jakimś cudem, bo jest też królem skip passów i robi więcej podań po wyskoczeniu w powietrze niż chyba ktokolwiek inny.

Człowiek by chciał wyrównanej serii, ale mam tu obawy - poza tym spektakularnym chokiem w G1 z Nuggets, którym rozjebali sobie tamtą serię, to Thunder wyglądają na walec i szczerze powiedziawszy nie widzę tu zbyt wielu atutów po stronie Pacers. Mają Nesmitha, a Thunder tylko Bieda Nesmitha z Temu (Dorta) + wiadomo, ze Pan Trener Carlisle ugotuje na ile okoliczności pozwolą, ale tu trzeba zagrać swoje A-game + liczyć, że jacyś gracze Thunder pomogą aktywny sabotażem. Jak Thunder dostaną normalną produkcję w ataku, to z takim defensem mogą być nie do przeskoczenia. W ogóle to będzie gruby przeskok dla Pacers, z Knicks psujących coverage co drugą akcję przy lazy switchach i targetowania Brunsona/Townsa na Thunder, którzy bronią w sześciu, każdy ma cztery ręce, ostatni błąd w obronie popełnili przy kryciu Gordona w G1, a przedostatni pewnie w 2024.

Jakby nie było, będzie kolejny nowy mistrz i to ze small marketu, niech Stern przewraca się w grobie.

Pacers nie tylko grali kozackie spotkania w dwoch ostatnich seriach ofensywnie, ale ich obrona moim zdaniem moze zaskoczyc OKC - graja intensywnie w D i maja dobrze switc***acych dlugasow, na kazdej pozycji poza McConnellem grajacym z lawki (6’1”) to wszyscy kluczowi 6’5”+

2 minuty temu, antek napisał(a):

OKC można było w ciemno obstawiać biorąc pod uwagę że większość meczów rozstrzygali po 3 kwartach, ale Pacers to jak widać "przyczajony tygrys, ukryty smok" odpalony w najważniejszym momencie sezonu.

FB_IMG_1749072517986.jpg

dzis Kwiatek w Palmie na  wiadomosc, ze Pacers i Thunder maja najlepszy bilans od dwoch miesiecy, powiedzial, ze zaimponowal by mu taki stat, ale od stycznia-lutego :)

fajna grafika, ktora przy Thunder klikajacych na 80% nie powinna miec wiekszego przelozenia

tak czy inaczej Go Pacers!!

Ciekawa druga polowa. Najpierw okc odskoczyla gdzies na 15, gra w ataku wygladala tak ze okc layup w 5 sekund game clock albo sga na spokojnie swoje ruchy, a ind meczyla sie i odpuszczala nawet open looki po wielu podaniach. A potem sytuacja sie odwrocila i ind ciskala jumpery jeden za drugim a okc meczyla bule w ataku, ceglila i przestrzeliwala layupy. Bardzo podobne to do game 1 vs den, moze bedzie z tego podobna seria. 

24 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Pacers nie prowadzili w tym meczu ani przez sekundę, lol. 

Tu przypomina mi się "nestorska" wypowiedz Krzysztofa Wanio w sprawie siatkowki: "mecz siatkówki nie wygrywa drużyna, która zdobywa więcej punktów, wygrywa ta która zdobywa ostatni punkt" :)

Zaspałem na mecz, ale jak widzę scenariusz klasyczny w tych PO. Pacers dali się młodzieży wyszaleć, by w końcówce dopasc małolatów klapsami na goły tylek :)

ten layup J-Duba to taki kloc byl xd

no i ten ostatni rzut SGA to Lebron by sie tez nie powstydzil

wystarczy miec dryzyne i mozna ich walnac, moze nie kazdej nocy, ale jest to do zrobienia, rzeczywiscie mocny vibe serii z Nuggets

wydaje sie, ze Indy jednak zostala mocniej w trybie meczowym, te szybkie serie pomimo odpoczynku nie zawsze oddaja tak samo

1 minutę temu, lorak napisał(a):

napisalem Ronniemu przed meczem, ze jak nie bedzie oddawal blisko 15 FGA na mecz, to moze od razu leciec do starszego w rekaw plakac, oddal 13, wiec powiedzmy, ze sie wyrobil :)