Skocz do zawartości

Grande Finale OKC vs Indiana Pacers

ignazz

Wyniki Serii  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik Finału

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, cwikson napisał(a):

Odbieranie zwycięstwa Thunder (ok, umniejszanie) z powodu kontuzji Haliburtona jest po prostu nie fair. Gdyby jeszcze ktoś go celowo faulował jak Zaza kiedyś Leonarda to można by coś tam usprawiedliwiać. Ale Thunder grali z przeciwnikiem jaki był nie ze swojej winy osłabionym, no i wyciąganie wniosków że Hali by trafiał cały mecz bo wpadły mu trzy pierwsze rzuty też jest mocnym nadużyciem

Ja im nie umniejszam czy odbieram, bo nie jestem fanem pacers, tylko chcialem zobaczyc napakowane do maxa g7 z obu stron. Wypad glownego ogniwa w 1q to widowisko mocno oslabil 

9 minut temu, the_secret napisał(a):

co sądzicie ? Jak dla mnie oprócz Warriors 2022 którzy są zdecydowanie najsłabsi z tych wszystkich zespołów to bardzo wyrównana stawka

Oceniamy całe sezony czy wyłącznie formę z play-off? To jest istotne, bo Golden mieli kiepski sezon regularny (przez kontuzje) ale w samych play-off byli zdrowi i dość mocni (w bezpośredniej serii pewnie by pyknęli Raptors '19 czy Bucks '21). 

Całość drużyny. Imo te sezony 21 i 22 są mocno specyficzne ze względu że liga skracała offseasony by wrocić do normalnego kalendarza jak najszybciej po bańce. 

Masz racje że Warriors w playoffach wyglądali dobrze ale poza tym zwycięstwem z Bostonem w finale to nikogo poważnego nie pokonali

58 minut temu, the_secret napisał(a):

Całość drużyny. Imo te sezony 21 i 22 są mocno specyficzne ze względu że liga skracała offseasony by wrocić do normalnego kalendarza jak najszybciej po bańce. 

Masz racje że Warriors w playoffach wyglądali dobrze ale poza tym zwycięstwem z Bostonem w finale to nikogo poważnego nie pokonali

Lakers nawet w finale nikogo konkretnego nie pokonali 

6 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gwiazdka jednak być musi, oni zagrali jeden legitny mecz w tych Finałach, gdyby nie Shai i Caruso nie byłoby na czym oka za bardzo zawiesić, Pacers grali o niebo bardziej dynamicznie i z pomysłem, niestety okrutny los wyrwał im serce

gwiazdka bo zrobili nuggets XD i  pewnie teraz za kazdym razem bedziesz wrzucal jakies anty okc wysrywy z twittera.  przeciez pacers bardzo skorzystali na kontuzjach podstawowych graczy z innych teamow w tych i poprzednich po. 

Edytowane przez mistrzBeatka

Moi kompani średnio interesujący się koszykówka powiedzieli na info że OKC zdobyło mistrza „pierwsze słyszę” jak wyjaśniłem że chodzi o klub przeniesiony z SSS to ten klub rozpoznali i byli w szoku że taka zmiana ;) 

Ale ciągłość jest i nie można udawać że nie ma ;) 

9 godzin temu, the_secret napisał(a):

co sądzicie ? Jak dla mnie oprócz Warriors 2022 którzy są zdecydowanie najsłabsi z tych wszystkich zespołów to bardzo wyrównana stawka

ciekawe zestawienie ja bym dal tak, nie docenil raptors ktorzy jako kolektyw byli zajebisci i Kawhi by w serii zjadl i wyplul SGA i Thunder

nie mam watpliwosci, 2019 Kawhi to byl force to be recon with

tez sie zgadzam ze Warriors byli najslabsi

Lakers 

Nuggets

Celtics

Raptors

Thunder

Bucks

Warriors

7 godzin temu, josephnba napisał(a):

Lakers nawet w finale nikogo konkretnego nie pokonali 

po przemysleniu to chyba masz racje

ale Lakers w RS juz byli mocarni i jebali ostro mocne druzyny

Lebron szedl na mvp i by je wygral gdyby nie covid bo Giannis rozwalil kolano

7 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a):

gwiazdka bo zrobili nuggets XD i  pewnie teraz za kazdym razem bedziesz wrzucal jakies anty okc wysrywy z twittera.  przeciez pacers bardzo skorzystali na kontuzjach podstawowych graczy z innych teamow w tych i poprzednich po. 

dorzuce oliwy do ognia

Indiana fajna druzyna

ale OKC wygladalo meeega slabo w tych finalach i ogolnie drugie g7 z wygladali na zesranych, tak samo Denver z nimi zaczelo g7 +15 tylko zabraklo paliwa

ja ogolnie sobie rozkminialem ale sorry

bierzemy ostatnich mistrzow i drugie opcje

Davis, Brown, Murray, Middelton

Williams jest fajny, ale lepszy od tych? moze od Middeltona? chetnie dam sie przekonac moze jestem w bledzie.

i powiem to co pisalem cale po, zdrowy boston robi obie te druzyny, mimo c***owego stylu gry, mimo wszystkich swoich mankamentow, robi obie te druzyny

mimo nieudolnosci Trójulli i kasztanowatosci raz na jakis czas Tatuma

-------

ALE

w kontrze sam do siebie i do tego co napisalem

koszykowka idzie w tym kierunku o czym chyba juz gdzies postowalem, kazdy bedzie gral tak samo, tak jak w tych finalach (z tego powodu mnie one malo interesowaly)

drive and kick, swing, wjebmy obrone w blender, atakujemy close outy, rzucamy trojki, switc***emy w obronie, dodajemy troche zony

nie chce zlowieszczyc

ale jak gwiazdy takie jak Jokic czy Luka ktore sa systemami nie beda mialy dobrego supportu

to bedziemy sie ta koszykowka nudzic

bo jak lubie puscic mecz euroligi

tak kazdy jest taki sam

to tez efekty szkolenia, w stanach w europie, juz widac ze dzieciaki szykuja sie pod ta "nowoczesna" koszykowke i juz te roczniki od 2-3 lat ale takie wybrandowane nastemplowane mamy wchodzace do ligi

chetnie bym napisal nudna

troche brak supermozgow i adjustments

Draymond x tygodni temu cos podobnego powiedzial

Cytat

Draymond Green recently described playing against LeBron James as "refreshing" because James is a strategic player who approaches the game like a chess match, constantly seeking to exploit weaknesses. Green contrasted this with what he sees as a more boring, less substantive style of play in the modern NBA, where games often devolve into simply seeing who can run faster or shoot more 3-pointers. 
Here's a more detailed breakdown:
Chess Match:
Green specifically mentioned that every possession against LeBron is like a "chess move," highlighting James's ability to analyze the game and make calculated decisions. 
Contrast with Modern NBA:
Green feels that the current NBA game lacks this strategic depth, often prioritizing athleticism and 3-point shooting over tactical gameplay. 
Boredom:
Green's comments suggest he finds the current state of the NBA somewhat boring due to this lack of strategic complexity. 

zobaczcie jak w serii Minny Lakers duzo sie rozmawialo o adjustments, to samo boston nyk chocby

a w finalach?

slucham wszystkich najwiekszych podcastow ze stanow w pracy bo mam duzo czasu

kilka wzmianek o adjusments

obrona Holmgrena obreczy ktorej nie mogl za bardzo uprawiac

jakies male wzmianki typu czy Naismith moze kryc SGA czy ktos czy inny

ale czy drop czy hedge

czy doublujemy na kozle czy nie

czy rotujemy przy pomocy z weak side, do kogo rotujemy jak

bardziej taki troche wf, rzucamy pilke grajcie se, drive and kick pany, popujcie na picku jak najczesciej zeby Hali mial open painta 5-out i jazda

pamietam jak GSW gralo z Houston swoje serie

i wracam do nich z umyslem romantyka, jakie tam byly kombosy w adjustments

a jak juz Kerr rozkminil w g3 czy g4 ze jedyne co moze robic jak sprowadzaja do picka Hardena Currego na mismatch to musi Draymond on the fly to wszystko latac i po drodze pre switchowac picka tak zeby on szedl na niego i wypierdalac tym sposobem Currego z kazdego picka

Edytowane przez Kubbas

22 minuty temu, ignazz napisał(a):

Moi kompani średnio interesujący się koszykówka powiedzieli na info że OKC zdobyło mistrza „pierwsze słyszę” jak wyjaśniłem że chodzi o klub przeniesiony z SSS to ten klub rozpoznali i byli w szoku że taka zmiana ;) 

Ale ciągłość jest i nie można udawać że nie ma ;) 

dokładnie, nawet jak Dallas wygrało to coś tam świtało z DSF, nowitzki jak zdobyło raptors to Carter a tu taki chyba najmniej komercyjny i nieznany mistrz 

Edytowane przez Koelner

1 godzinę temu, Kubbas napisał(a):

zdrowy boston robi obie te druzyny, mimo c***owego stylu gry, mimo wszystkich swoich mankamentow, robi obie te druzyny

z porzingisem robiacym 20ppg/38% ?  kristaps is done.  nie mial ani jednych dobrych po zawsze sie rozsypywal. wystarczy na niego kichnac i typ albo zachoruje albo sie polamie. zdrowie jest skilem.  rownie dobrze moglbym napisac ze gdyby chet mial 5kg wiecej miesni i  robil rs-owe 38% wtedy okc pokonaloby nawet zdrowy boston.

williams ma dopiero 24 lata i  moze mocno progresowac,  wiec ciezko go porownywa z typami w prime, ale 24 jalen>>>24 letni brown i middleton , davis ma zdecydowanie najwiekszy impakt 

W dniu 23.06.2025 o 02:02, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to jest ogólnie szersze spectrum problemu

w obecnej lidze 7footerów rzucających za 3 na legitnych procentach w PO jest garstka, z tego co pamiętam najlepsi byli Jok i Al, taki Porzingis po tym sezonie spadł z 37 na 31%, Towns ma 35%, a Embiid... 29%

można chyba założyć, że ta cała rewolucja gdzie każdy musi rzucać dokonała się jedynie w teorii

Bez przesady, sam fakt, ze stoja za ta linia i nie mozna ich calkiem olac jest rewolucja bo zmienia geometre obrony i ataku.
A procenty w malych probkach to jest crapshoot.

W dniu 23.06.2025 o 04:53, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dwa achillesy mlodych superstarow w jednym sezonie

... i obaj zamiast odpoczywac w wakacje ciagali sie po campach USA...

22 godziny temu, barcalover napisał(a):

OKC nieco znienawidzone, jak na tak młodą i nigdy-niczego-nie-wygraną drużynę, ale to pewnie efekt agresywnego defensywnego stylu gry oraz faktu, że Presti zrobił właściwie arcydzieło z tej przebudowy.

Wg mnie to glownie efekt, ze byli zdecydowanymi faworytami.

22 godziny temu, BMeF napisał(a):

To, że w przyszłym sezonie nikt nie wyjdzie na parkiet mając problemy z łydką to inna sprawa (Lillard i Tatum wg Arenasa też mieli problemy z łydką przed 'swoimi' achillesami) - ale tbh ciężko się dziwić, że ktoś wychodzi na kluczowy mecz sezonu nie będąc w pełni zdrowy. Bardziej bym się czepiał gwiazd, które pokusiły się na medale na Igrzyskach: I mean, rozumiem, ale jak sobie skracasz wakacje o dwa miesiące w czasach gdzie gracze padają jak muchy, to potencjalnie sorry not sorry. ;]

Dokladnie na to bym zwrocil uwage...

21 godzin temu, BMeF napisał(a):

Yup, ale do dyskusji 'za dużo meczów' to akurat istotny kontrargument, Haliban rok temu kończył playoffy na oparach, a sezon de facto skończył w sierpniu, to samo Tatum po tytule. Ale czy jest związek przyczynowy tutaj to pewnie nikt nie wie, bo na IO za wiele nie grali. Faktem jest, że Doncic, Embiid, Tatum zmarnowane sezony, a Haliburton wypadł poza skalę pod względem 'pecha'.

Moim zdaniem trzeba sie tu doszukiwac korelacji. Nie grali w meczach, ale na treningach juz tak i moze przede wszystkim zabrali sobie dlugi okres regeneracji.

10 godzin temu, rw30 napisał(a):

@RonnieArtestics ty coś w ogóle napiszesz? dałeś trailera jaki to piękny post startowy dasz a potem nabrałeś wódy w usta i tyle Cię widziano? :P

a btw @Reikai to się na NBA obraził czy jak? bo mi miga czasem w innych miejscach forum których jednakowoż nie śledzę

Nie chciałem nic pisać w trakcie serii aby nie jinxować i się nie podniecać za bardzo.

nie mam też za bardzo czasu niestety. 

Cóż mogę powiedzieć, najlepszy sezon w historii dla mnie, szkoda że się skończył tak jak się skończył, bo Halibut wszedł w ten mecz na pełnej. Byłem gotowy na wszystkie scenariusze, łącznie z jakims blowoutem ale nie na taki zwrot akcji. 

Obawiam się niestety, że ten mecz to będzie trauma dla wielu zawodników Pacers, a że Haliburtona czeka rok przerwy to jest to prawdopodobnie koniec tego zespołu w tym zestawie, jako contender do tytułu. 

Piękny to był run i jestem dumny z mojego zespołu ale dwa kamyczki do trumny muszę tutaj dorzucić. Jak grasz w game7 i wypada Ci najlepszy gracz to nakurwiasz cały mecz Siakamem aż nie zemdleje, a nie w połowie trzeciej kwarty uruchamiasz line-up McConnell-Sheppard-mathurin-Toppin-Bradley. Przecież to było samobójstwo i gra 3vs5 w ataku. Carlise ładnie odleciał w tym momencie i skończyło się to tak, że przez 10minut meczu jedynym punktującym dla pacers był TJ. 

Druga sprawa to Myles Turner. Mega rozczarowanko, spodziewałem się, że bedzie przeciętny na tym etapie, ale nie takiej sraki. Gość miał przed sobą Holmgrena i przez cała serie ani razu nie zaatakował kosza. Robił 4 zbiórki na mecz. Wiele łatwych punktów pod naszą dziurą odpuszczał, choć nie był w foul trouble. Nasz drugi najbardziej doświadczony zawodnik został zweryfikowany jak jakiś rookie. 

Szkoda, k****, szkoda, bo mielismy ich na widelcu w game4 i tam trzeba było ich skończyć. De facto SGA zagrał bardzo przecietna serie ale uratował ten game4 praktycznie w pojedynkę i zagrał tam końcówkę jak prawdziwy MVP. Spodziewałem się ze to może być kluczowy mecz i tak się niestety stało.