Skocz do zawartości

Grande Finale OKC vs Indiana Pacers

ignazz

Wyniki Serii  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik Finału

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw merytorycznie: fajny mecz. Koniec.

Teraz bardziej osobiście, czemu ten finał ani mnie grzeje ani ziębi? Bo nie ma tu żadnej "narracji". Obie drużyny są jakoś takie "nijakie". Nie ma między nimi historii, nie ma żadnego gracza, któremu bym życzył jakoś szczególnie tego mistrzostwa za poprzednie zasługi lub odwrotnie, któremu bym specjalnie nie kibicował i życzył porażki. Nie ma rywalizacji "starych" gwiazd kontra młodość, nie ma rywalizacji "old school" kontra "new school", bo obie ekipy grają w sumie bardzo podobnie. Sport to jednak emocje, a nic tak nie rozpala jak kibic identyfikuje się z którąś drużyną i trzyma za nich kciuki. Jeżeli tego nie ma, to popcorn, przewijanie przerw i osobiste na przyspieszeniu, meczyk zaliczony i powrót do innych spraw, o czym tu pisać na forum.

Choć dalej uważam, że Thunder to wezmą, to siedem meczów byłoby wskazane, bo zaraz koniec sezonu i na poważne granie znowu trzeba będzie poczekać prawie pół roku. 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Dałem definicję z google gwiazdy sportu

Aha, czyli dyskutujemy o innych sprawach. Bo ja o hierarchii w swiatku NBA, a Ty ogolnosportowej.

Ale w sumie zabawne, ze wg Twojej definicji Kobe spelnia tylko jeden warunek, a Shai dwa... bo przeciez zarabia duzo wiecej niz Kobe...

W dniu 1.06.2025 o 20:50, RonnieArtestics napisał(a):

@ignazz its okay I tak mam mało czasu dzisiaj. Napisze coś od siebie pod spodem później, już trudno. Dodaj chociaż ankietę do tematu.

W dniu 7.06.2025 o 12:45, RonnieArtestics napisał(a):

Ignazz założył już jeden i chyba starczy, bioraąc pod uwagę ruch w tym temacie. 

Heh, coz za ironia... przeciez gdybys napisal tego pierwszego posta po swojemu z przemysleniami, emocjami, wspomnieniami fana Pacers od malego to bylby wiekszy ruch w temacie!
Bo bysmy sie mogli dzielic i dyskutowac tymi wrazeniami, a nie ma jak skomentowac gownianego jednozdaniowca.

Moim zdaniem wciaz warto bys go napisal, ot juz mozna sobie darowac fragmenty dotyczace przepowiedni na pierwsze 3 mecze ;-]

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

No i to był sportowo świetny ruch. Niestety obawiam się że zyski będą ważniejsze. I się włodarze „ogarną”. Niedzielni będą mieć Kobasy w finałach a ekipy wyrobników jak Indiana będę mieć szybkie gwizdki na stykowych sytuacjach aby za daleko to nie zaszło. Będą korekty. Rozsądnie byłoby dyskretnie. Ale liga zrobi to otwarcie. 

Przesadzasz z lekkim diftrm w stronę histerii, luzik Spurs mają realna gwiazdę która wzbudza emocje i zaciekawienie ;)

Wszystkie zmiany w salaru, apronach, fakt że mamy 7 różnych mistrzów w 7 lat daje nam wyrównaną ligę. Czy mnie ciekawi obecny finał, średnio nawet highlights nie odpaliłem z żadnego meczu.

@wiLQ

Shai jest Kanadyjczykiem a jak wiadomo oni są nudni jak flaki z olejem ;) Charyzmy ma może ze 3 gramy, jakaś historia z młodości, cokolwiek co przeciętnego zjadacza chleba zainteresuje coś poza tym że miał 63.7 TS w tym roku zieeeeewwww.

To nie jest osobowość na której buduje się wizerunek multibilionowego biznesu...

Może jak OKC zrobi repeat to PR wjedzie na pełnej.

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Ronnie nie napisal to i barcalover nie napisal i tak kurde stracilismy dwa swietne posty na forum 😕

Jakby mieli coś do napisania to by napisali, miękkie fajki, tyle ;)

To jest tak dziwne że aż złe Ronnie czekał 24 lata i kurcze nic. Jakby Knicks weszli do finałów to bym was zanudzał jakimiś statami z 70s jak NY wygrali mistrza 2x ;)

Teraz, ignazz napisał(a):

Ciekawe czy jakbym nie „założył” tematu byśmy dyskutowali w random shit czy szło by ciągiem z któregoś wcześniejszego tematu OKC lub IND. najpewniej wpisów byłoby tak dużo że byśmy się gubili pisząc i w OKC 2024/25 i IND 24/25. 

Dzięki Ignazz, uratowałeś ;)

W dniu 7.06.2025 o 13:14, Koelner napisał(a):

Założył? Najważniejszy temat roku a on odjebał taką fuszerę że przynajmniej powinien swoje konto zmienić status na “w likwidacji” 

W dniu 7.06.2025 o 16:05, LeweBiodroSmoka napisał(a):

pamiętacie czasy jak Iggy walił takie długie tasiemce, a rwik co chwilę go cisnął, że się tego czytać nie da i żeby już przestał?

no i k**** przestał

To po co zakladal watek jednym zdaniem??? Byl dopiero 1 czerwca, a pierwszy mecz byl 5, wiec spokojnie byl czas by zrobil to ktos inny.
A jak juz zalozony to nikt inny nie chcial sie rozpisywac bo zostanie to zakopane gdzies w srodku i voila...

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ciekawe czy jakbym nie „założył” tematu byśmy dyskutowali w random shit czy szło by ciągiem z któregoś wcześniejszego tematu OKC lub IND. najpewniej wpisów byłoby tak dużo że byśmy się gubili pisząc i w OKC 2024/25 i IND 24/25. 

Problem polega na tym, ze zrobiles paniczny ruch 1 czerwca, ktory byl dobry gdzies na okolice pierwszego meczu finalow...

A jakby w tym czasie nie powstal taki watek to bysmy zgasili swiatlo i tyle. Wciaz lepszy wariant niz wrzucenie tylko i wylacznie terminarza!

Teraz, wiLQ napisał(a):

Problem polega na tym, ze zrobiles paniczny ruch 1 czerwca, ktory byl dobry gdzies na okolice pierwszego meczu finalow...

A jakby w tym czasie nie powstal taki watek to bysmy zgasili swiatlo i tyle. Wciaz lepszy wariant niz wrzucenie tylko i wylacznie terminarza!

C”MON. Indiana dostała swój tekst w grudniu 

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Nie wiem co Wam tak przeszkadza ten kalendarz. Przecież nie ma to znaczenia jakby w 2..3…4 wpisie były właściwe szerokie opisy fanów tych ekip. 

Serio wpływ na liczbę wpisów ma startowy post? 

Nikt poza „weź usuń” nic sensownego nie napisał. Zamiast krytykować ( przecież nigdzie nie neguje jakościowej oceny że ten minimalizm to był dobry post o jakości merytorycznej bo nie był) trzeba było nadpisać od drugiego wpisu świetne opisy serii. 

Zaproponowałem kasowanie aby pojawił się właściwy autor z OKC lub IND ale sami userzy napisali brak czasu. 

Edytowane przez ignazz

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Uważam @agresywnychomik , ze nawet zdobycie pierścienia przez KD spowodowało by parę postów na krzyż ( głównie moje )

Myślę że mistrz PHX miałby potencjał na kilka spin-offów ;) np.:

- legacy Duranta

- jak budować zespół przepłacać stare gwiazdy czy chomikować agresywnie picki

Edytowane przez agresywnychomik

Słaby wstępniak nie powinien przeszkadzać w dyskusji jeżeli ktoś ma coś ochotę napisać aby się podzielić spostrzeżeniami. 

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

To czemu nie usunąłeś?

Ronnie nie chciał zakładać nowego tematu bo był już długi post Chytrego, jego prawo, mógł się zniechęcić

Bo mi ludzie napisali nie usuwaj? 

Serio będziemy teraz ciągnąć po takim meczu akurat ten temat? 

Gdzie co by nie pisać OKC było faworytem ( i nie widzę ale zgaduje że dla wielu dalej jest) a tu idzie zgodnie z planem IND?

Edytowane przez ignazz