Skocz do zawartości

Nowy Sezon 25/26. Wstępniak. Handelek i plotki

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Nikogo to nie obchodzi ale:

The Sacramento Kings have reportedly been shopping Malik Monk and Devin Carter on the trade market, per @MikeAScotto 

“The Kings have expressed a desire to acquire a first-round pick in the 2025 NBA Draft, league sources told HoopsHype. Amid those conversations, Sacramento has gauged the trade market on guards Malik Monk and Devin Carter, sources said.”

1. Kilka dni temu Pacers odzyskali swoj pick pierwszorundowy 2026 roku za pick z tego roku. Było to głownie spowodiwane oszczednosciami, by moc podpisac wysokiego ( Myles Turner), bo Pacers nie lubia placic podatku od luksusu.

2. Tatum, Lillard oraz Haliburton opuszcza cały najblizszy sezon, czym mocno osłabiaja szanse swoich zespołow by powalczyc o finał ligi. Jesli dodamy do tego delikatny rozgardiasz jaki jest w NYK, to co raz lepiej wyglada sciagniecie Banea, mimo ceny, która jak wiemy nie była niska.

3. Czy Cavaliers powinni robic wieksze zmiany (Garland lub Allen przewijaja sie w plotkach), czy moze powinni zachować się cierpliwie, bo za rok Wschód bedzie tak słaby jak na poczatku XXI wieku.

4. Pierwszy pick i kolejny generacyjny talent po Wembym idzie na Zachód. Jak Wschód wygrał loterie, to w nagrode dostał Zaccharie Risachera.

11 minut temu, antek napisał(a):

3. Czy Cavaliers powinni robic wieksze zmiany (Garland lub Allen przewijaja sie w plotkach), czy moze powinni zachować się cierpliwie, bo za rok Wschód bedzie tak słaby jak na poczatku XXI wieku.

Allen rownie sympatyczny co Cedi Osman i rownie do wypi****lenia poki ktos sie moze nabrac na jego RS highlightsy, potencjal/wiek i taniutki kontrakt. Mega fun2watch gosc w RS ale to juz czas i pora. Mam nadzieje, ze mnie nie nabierali na "kontuzje Garlanda" i rzeczywiscie cos mial bo zagral FATALNIE w drugiej serii tych PO. Jak to jest jego sufit (te PO i seria z Indy) to trzeba pakowac z Allenem.

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Allen rownie sympatyczny co Cedi Osman i rownie do wypi****lenia poki ktos sie moze nabrac na jego RS highlightsy, potencjal/wiek i taniutki kontrakt. Mega fun2watch gosc w RS ale to juz czas i pora. Mam nadzieje, ze mnie nie nabierali na "kontuzje Garlanda" i rzeczywiscie cos mial bo zagral FATALNIE w drugiej serii tych PO. Jak to jest jego sufit (te PO i seria z Indy) to trzeba pakowac z Allenem.

Dziekuje za zdanie osoby z srodowiska Cavaliers. Jak ogladałem Cavs to faktycznie polaczenie Allena z Mobleyem w dzisiejszych czasach nie wyglada jako idealne, tak czesto widziałem jak Garland grał na poziomie all-star, przynajmniej w ataku. Z drugiej strony maja oni jako tako wartość i mozna za nich wyciagnac zawodnikow bardziej pasujacych do duetu Mitchell-Mobley.

A co do Osmana, miałem podobnie wiele lat temu z Dariusem Songaila. Jak grał w Sacramento to czesto szkolił frontcourt Bulls, jednak po przyjsciu do Chicago i zobaczyłem jego gre na "cały etat" to również chciałem go jak najszybciej pozegnac :)

Godzinę temu, memento1984 napisał(a):

Wątpię żeby Cavs chowali Dariusza z innych powodów niż kontuzja 

przecież tam w pewnej chwili nie grali trzech podstawowych graczy. Sugerujesz jakiś spisek?

52 minuty temu, antek napisał(a):

Dziekuje za zdanie osoby z srodowiska Cavaliers. Jak ogladałem Cavs to faktycznie polaczenie Allena z Mobleyem w dzisiejszych czasach nie wyglada jako idealne, tak czesto widziałem jak Garland grał na poziomie all-star, przynajmniej w ataku. Z drugiej strony maja oni jako tako wartość i mozna za nich wyciagnac zawodnikow bardziej pasujacych do duetu Mitchell-Mobley.

A co do Osmana, miałem podobnie wiele lat temu z Dariusem Songaila. Jak grał w Sacramento to czesto szkolił frontcourt Bulls, jednak po przyjsciu do Chicago i zobaczyłem jego gre na "cały etat" to również chciałem go jak najszybciej pozegnac :)

Jezu zdążyłem zapomnieć że Songalia kiedyś kaleczył w Chicago 

Cytat

The Boston Celtics have traded Jrue Holiday to the Portland Trail Blazers for Anfernee Simons and two second-round picks, sources tell ESPN.

Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Chyba nie. Dla mnie albo PTB wiążą z nim jakieś nadzieje albo są dziwni. Trochę przydługi kontrakt.

Lebron jak zobaczyl co siw odpier.dala z kontuzjami na wschodzie to pewnie kmini jak tu wrocic na ostatni sezon do Cavs.

Ale odejbaliby numer życia.

Wraca na gotowca i cyk autostrada do Finalu.

A co tutaj sie wydarzylo?

Czym sie kieruje Portland?

https://x.com/ShamsCharania/status/1937354016171917821?t=EcbF_796pBR6yVMUg9Rqjg&s=19

1 godzinę temu, Mich@lik napisał(a):

Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Chyba nie. Dla mnie albo PTB wiążą z nim jakieś nadzieje albo są dziwni. Trochę przydługi kontrakt.

nie bylo tak ze jak wyladowal w ptb pierwszy raz przy trejdzie za lillarda

to oficjalnie mowil ze tam nie chce grac z jakiegos powodu?

9 godzin temu, josephnba napisał(a):

Wątpię żeby Cavs chowali Dariusza z innych powodów niż kontuzja 

przecież tam w pewnej chwili nie grali trzech podstawowych graczy. Sugerujesz jakiś spisek

W calym NBA, wewnatrz kazdej organizacji to jest jedno wielkie “kumbaya” dopoki sie ceni jakiegos zawodnika. To nie spisek tylko robi sie “łaske” niektorym graczom az do momentu ze nagle szok i sa na choping-blocku 

48 minut temu, memento1984 napisał(a):

W calym NBA, wewnatrz kazdej organizacji to jest jedno wielkie “kumbaya” dopoki sie ceni jakiegos zawodnika. To nie spisek tylko robi sie “łaske” niektorym graczom az do momentu ze nagle szok i sa na choping-blocku 

Oglądałem tamtą serię i pomijając kontuzje, to nie Garland był tam problemem 

3 godziny temu, Mich@lik napisał(a):

ktoś powie o co chodzi w tym dealu z perspektywy Blazers? 

jeszcze ta dopłata 2 x 2nd round lmao