Skocz do zawartości

Nowy Sezon 25/26. Wstępniak. Handelek i plotki

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, BMeF napisał(a):

1) Soft rebuilding aż wróci Tatum
2) Hard rebuilding (Brown, White) - nazbieranie assetów - budowa nowej ekipy gdy wróci Tatum

Ciekawe co jest planem A, a co planem B dla Celtics.

To nie zalezy przypadkiem od ofert jakie dostana za Browna i White'a?
Tzn jak beda dobre to 2), a jak slabe to 1).

26 minut temu, memento1984 napisał(a):

Jak z Porzingisa i Holidaya zostajesz z Niangiem i bez picku to wiesz ze jestes w DUPIE

Przeciez to zrobili by oszczedzic kupe kasy, a sezon i tak jest stracony przez kontuzje Tatuma.

Ta kontuzja Tatuma mam wrażenie trochę na rękę zarządowi ! Już po zdobyciu mistrza, przedłużeniu zawodników na bardzo wysokich kontraktach ( miałem wrażenie że wszystkich przepłacają po kolei bez wyjątku na a złość nowemu jeszcze nie istniejącemu wlascicielowi) mówiło się że finansowo ten klub będzie "na a progu bankructwa"..... Jeden Achilles i życie znów "jest piękne". Teraz rozmienienie na drobne "słabszych" elementów układanki będzie uważane za mega deal ! Gdyby coś takiego zrobili gdyby Tatum "przeżył" skończyłoby się zamieszkami kibiców Bostonu ( i mieliby w tyłkach, że klub "tonie" w długach ).

Edytowane przez LukaszKopys

11 godzin temu, airmax napisał(a):

co z perspektywy Blazers zmienia Holiday?

11 godzin temu, airmax napisał(a):

może wyjdzie na Wasze i Blazers zrobią piękny RS gdzie Holiday będzie świetny

Ale przecież pisałem, że wg mnie ta wymiana jest w dużej części po to, żeby ustawić drużynę, szatnię i rozwój młodych, który tam słabo wyglądał (no chyba, że postęp 25 latka to rozwój "młodych"). Tu nie chodzi o to, że Jrue raptem będzie miał staty 2x lepsze na boisku, bo nie będzie miał. Po prostu impact pewnych graczy jest niewycenialny w ten sposób. Pytanie czy Jrue zostanie...

Ciekawi mnie za to wybór Chińczyka, bo przyznam szczerze poza hasłami w stylu młodszy Wolf czy Chiński Jokic czy Sabonis, to nie brałem go na poważnie w 1 rundzie draftu i to tak wysoko.

Nie ma oficjalnego info o wysokościach.

The NBA has provided teams with projections for the 2025-26 season's salary cap and luxury tax aprons, which are expected to see a 10% increase. This is the maximum increase allowed under the current Collective Bargaining Agreement (CBA).

Here are the projected figures for the 2025-26 NBA season:

* Projected Salary Cap: $$154.6 million

* Projected First Apron: $$195.9 million

* Projected Second Apron: $$207.8 million

These figures are based on information the league has provided to teams, reflecting the anticipated influx of revenue from the new broadcast rights deal. The luxury tax line is also projected to be around $$187.9 million.

1 godzinę temu, BMeF napisał(a):

Zrozumiałe, bo gdzieś tam dostanie za rok w najgorszym scenariuszu lepszą kasę/większą rolę, ale ciekawe co/czy coś zrobią z nim Lakers, bo to ostatni rok jego świetnego kontraktu.

Lakers nie mają wyjścia, muszą nim handlować za mobilnego wysokiego. Może wroci temat Okongwu po tym jak Hawks pozyskali Łotysza? Może Mitchell Robinson? Wbrew pozorom jest sporo wysokich do wyciągnięcia, a jak pokazały ostatnie po Lakers muszą pozyskać wysokiego , a i oddania Reavesa po pozyskaniu Luki nie jest już nietradeowalny.