Skocz do zawartości

Nowy Sezon 25/26. Wstępniak. Handelek i plotki

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, blackmagic napisał(a):

No ja mam inne postrzeganie tego co osiągną suns w przyszłym roku 

Booker wraca na SG, do tego jak sam widzisz pewnie dojdzie do dużych roszad. Co prawda zgrani nie będą (pozdrawiam jednego usera), ale za to niżej niż PO nie spadną.

6 minut temu, LAF napisał(a):

Booker wraca na SG, do tego jak sam widzisz pewnie dojdzie do dużych roszad. Co prawda zgrani nie będą (pozdrawiam jednego usera), ale za to niżej niż PO nie spadną.

Po pierwsze zachód jest stosunkowo mocny i to niżej niż Po nie jest nierealne. Po drugie to już wiadomo że wraca na SG? Dobry pasujący element Durant marudzi że chce odejść źle pasujący element Beal marudzi że chce zostać. Nic lepszego niż rok temu na razie suns nie mają na horyzoncie. 

Skąd  ten optymizm? 

To że kochasz suns obawiam się że to za mało. 

Po trzecie on nie grał już rok temu na SG? Jak tam się skończył sezon bo nie pamiętam? Przypomnisz? 

53 minuty temu, ignazz napisał(a):

Po drugie to już wiadomo że wraca na SG?

Tak. 

54 minuty temu, ignazz napisał(a):

Skąd  ten optymizm? 

Czuję, że San Antonio się ugnie i sypnie coś extra. 

54 minuty temu, ignazz napisał(a):

Po trzecie on nie grał już rok temu na SG?

Nie grał ciągle tylko momentami. A to różnica. 

Another important note from Marc: “The greater interest in a Durant-to-Houston deal has always been on the Suns' side.” Alllll of a sudden, the once heavy favorite, then out of it, then lurking Spurs are moving into a pretty advantageous position again.

Dziennikarskie pajacowanie. 

21 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Pacers za 3 picki wzięli Siakama, jasne, że lepiej działać niż siedzieć na cipie jak Ainge, ale jeśli tam nie będzie z tego regularnej walki o ECF to ten deal się nie obroni

wciąż brakuje legit kreatora, to może znowu zaboleć

na papierze pid fit spoko deal, ale nie wierzę, że tam się nie dało choć jednego picku zachować

diabel tkwi w szczegolach. jak zawsze. jako ze siakam nie chcial przedluzyc z raps, 'zwrot' w postaci 3 pickow i browna jest godny...

wyrazenie 'przeplacony' w przypadkach wymian typu 'klasowy grajek -> picki' jest, delikatnie piszac, niemadre. to jest absolutnie niemierzalne! dla organizacji sa to transakcje (nieomal zawsze) zero-jedynkowe, gdzie jedna strona pozyskuje 'jakosc na tu i teraz', a druga 'jajka niespodzianki'...

1 minutę temu, joe dumars napisał(a):

to jest absolutnie niemierzalne!

wręcz preciwnie, 4 pierwszorundowe picki, to uśredniając 4letni kapitał działaności franczyzy, jeśli po takiej tranzakcji nie osiągniesz sukcesu, to ten kapitał przepaliłeś i teraz pytanie czy warto iść w Bane'a czy może poszukać kogoś z bardziej renomowanym nazwiskiem jeśli już chcesz atakować szczyty

54 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wręcz preciwnie, 4 pierwszorundowe picki, to uśredniając 4letni kapitał działaności franczyzy, jeśli po takiej tranzakcji nie osiągniesz sukcesu, to ten kapitał przepaliłeś i teraz pytanie czy warto iść w Bane'a czy może poszukać kogoś z bardziej renomowanym nazwiskiem jeśli już chcesz atakować szczyty

tylko potwierdziles moje slowa...

4 minuty temu, joe dumars napisał(a):

tylko potwierdziles moje slowa...

no nie wiem, ja nie jestem zwolennikiem tej nowej mody wypluwania picków pod Blitzkrieg, mamy od ciula przykładów, gdzie to nie kończyło się dobrze, a tam w tych wymianach szli często superstarzy, a graczy jak Bane byli często dodatkiem

tu często pada przykład Indiany jako drogowskazu dla innych, ale oni nie robili ruchów na rympał

Są też przykłady gdy ekipy nie robiły ruchów i kisiły wybory pierwszorundowe będąc w dobrej pozycji do atakowania topu. W pewnym momencie takie coś spotkało spurs które wołało grając topowe bilanse nie wychodzić ze strefy komfortu kolekcjonując mimo dobrego sztabu draftowego Mahinmi Andersony Jean Charlesy Josephy robiąc to regularnie pod koniec draftów. Przepalono tak sezony broniące tytuł bo brakowało odrobiny szaleństwa w zarządzaniu pod linijkę. Czy stałoby się coś gorszego jakby 3x1rd poszła gdzieś za wzmocnienie a zespół jeszcze silniejszy po tych oddanych pickach zakresu 20-30 nie płakał zbyt mocno? 

Przykład taki dotyczy też DENVER gdzie w ostatnich 15 latach 1 oddano pick?  Czasem popłaca czasem nie. Nie rozumiem dlaczego forsujesz tylko jedną stronę medalu i ich negatywne odpowiedniki. Może paczka 3x1 ustawiła by a może nie Jokica tak że byłby 3 peat? 

i teraz pytanie co jest gorsze? 

Możliwe zaryzykowanie przez klub Orlando bez tytułu 4 picków w imię walki raz na 40 lat o tytuł czy trzymanie assetow i potencjalne przepalenie 3 peatu Joka? Przecież tam trochę więcej odwagi i miałbyś teraz może finały z ziND. 

czasem nadgorliwość a czasem grzech zaniechania jest karygodny. Byłbym ostrożniejszy na takim etapie z oceną ostateczną. 

klub zapewne powysyłał zapytanie pokazując mocne assety próbował u każdego i dopiero memphis pokazało opcję. Może słabo. Może dobrze. Na pewno na ten moment realna. 

brać też pod uwagę trzeba czynnik ludzki. Kaprysy bogatych i GM którzy chcą utrzymać się na stanowisku. 

wymiana mnie zaskoczyła. Fakt 

cena szalenie wysoka fakt 

zaadresowane bolączki klubu tylko częściowe 

konsekwencje potencjalnie groźne. Ale tylko jak się nie uda być regularnie top 4 wschodu. Bo po pickach 23-30 płakać nikt nie musi. 

A okienko jest. Może jakiś Lillard na koniec kariery dojdzie? Kto wie? 

Za grosze po tytuł. 

Tak się buduje u młodych chęć wygrywania. Zarząd postawił na nich i to pokazał. Piłka po stronie graczy. 

Fajnie być kibicem takiego czasem szalonego klubu. Jako fan spurs tylko czasami zazdroszczę. I to przeważnie w parzyste lata. W nieparzyste mniej. 

Po 15 latach Orlando postanowiło wyjść ze strefy komfortu i przestać być zespołem środka. 

Zrobiono to mocno nietypowo. 

Ale lepiej tak niż brać z #25 jakiegoś Wolfa z draftu. 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Może paczka 3x1 ustawiła by a może nie Jokica tak że byłby 3 peat? 

Nuggets nie mogli oddać 3 picków w wymianach, bo ich nie mieli i blokowało ich Stepien rule, z tego co pamiętam oddali przynajmniej dwa tj. za Śliwkę (xd) i jeden rok Granta

jak pokazał ten sezon, Nuggets potrzebowali tylko jedynie nowego otwarcia by mocno zagrozić potentatowi, także, wcale nie trzeba pluć pickami jak się ma już mocny core, a czy Magic taki core teraz mieli, to akurat niewiele to potwierdza

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie rozumiem dlaczego forsujesz tylko jedną stronę medalu i ich negatywne odpowiedniki. Może paczka 3x1 ustawiła by a może nie Jokica tak że byłby 3 peat? 

ja jedynie rozważam drugą stronę medalu, bo dla mnie jest ona ciekawsza i też nie widzę żadnego powodu aby brać ten ruch za jakiś masterclass, przytaczałem przykład KCP i mógł bym wykopać sporo opinii świeżo po tym dealu jak to Nuggets się udupili, a teraz sytuacja się zgoła powtarza, tylko, że akurat ceną za KCP był tylko cap space, no i teraz pewnie musieli jeden 1st do jego zrzutki dodać, tutaj poszło dużo więcej, a w peaku formy Bane'a i KCP przecież nie dzieliła żadna przepaść

14 minut temu, ignazz napisał(a):

wymiana mnie zaskoczyła. Fakt 

cena szalenie wysoka fakt 

zaadresowane bolączki klubu tylko częściowe 

konsekwencje potencjalnie groźne. Ale tylko jak się nie uda być regularnie top 4 wschodu. Bo po pickach 23-30 płakać nikt nie musi. 

no i sam wymieniasz te moje z grubsza wątpliwości, więc po co te gadki o kiszeniu assetów mając Joka?

15 minut temu, ignazz napisał(a):

A okienko jest. Może jakiś Lillard na koniec kariery dojdzie? Kto wie? 

CO XD

15 minut temu, ignazz napisał(a):

Tak się buduje u młodych chęć wygrywania. Zarząd postawił na nich i to pokazał. Piłka po stronie graczy. 

tak się też nakłada presję na tych młodych, a ci młodzi jak dotąd sobie średnio z tą presją radzili