ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Z pewnością gracz o stabilizowanej renomie rzucający w całej karierze ponad 40% za trzy na dużym volumenie nie pomoże Magic której główną bolączką były rzuty za 3 ( 31% w ostatnim sezonie). Przeciez on z marszu poprawia Magic. To cena jaką zapłacili jest w ocenie gry drugorzędna. Moze bolesna co do dalszych losów organizacji. Ale pisaliśmy o kwestii boiskowej. Nie wiem czemu w dyskusjach w czasie rzeczywistych akcentowałeś że mało oglądałeś inne ekipy, więcej DEN a teraz nagle z marszu oceniasz Bane’a i Franza. Ja po prostu wyczuwam niechęć z twojej strony do wspomnianych graczy gdzie wątpię że tyle ich widziałeś co inni tu na forum. Edit: 41% @LeweBiodroSmoka no ja pierwszy pytam o salary. Weź numerek. Edytowane 18 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, antek napisał(a): Magic brakowało na obwodzie regularności rzutowej. Duo Suggs- Bane na papierze fajnie się powinni uzupełniać. Tylko u księgowego to tak sobie wygląda. 4-letni kontrakt rosnący od 36mln do 44mln. Zarabia konkretne pieniądze, jak gracz klasę wyżej. Zapłacono za niego też, jak za gracza półkę wyżej. Na parkiecie zawsze mi się wydawało, że ma za krótkie ręce, może dlatego jakoś mam wrażenie, że nie jest aż tyle wart. Zresztą zszokowany jestem, że aż ma taki wysoki kontrakt. Spodziewałem się 25-28mln za sezon. Czy jest przepłacony....hmmm... nie sprostał roli lidera, gdy kontuzjowany był Morant, ale zawsze traktowałem go jako solidnego gracza. Tylko o dziwo nie za 36mln/sezon. Orlando chyba się pośpieszyli. Pozyskali solidnego gracza o profilu jaki niewątpliwie potrzebowali, tylko ta zapłacona cena wydaje się wygórowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, ignazz napisał(a): To cena jaką zapłacili jest w ocenie gry drugorzędna. Moze bolesna co do dalszych losów organizacji. to faktycznie drugorzedna 8 minut temu, ignazz napisał(a): Ale pisaliśmy o kwestii boiskowej. Nie wiem czemu w dyskusjach w czasie rzeczywistych akcentowałeś że mało oglądałeś inne ekipy, więcej DEN a teraz nagle z marszu oceniasz Bane’a i Franza. i to naprawde jest taki problem, ze jak pokaze, ze rzuca ostatnio 28% za 3 w PO, to sie nie liczy bo nie ogladam wszystkiego? 8 minut temu, ignazz napisał(a): Ja po prostu wyczuwam niechęć z twojej strony do wspomnianych graczy gdzie wątpię że tyle ich widziałeś co inni tu na forum. tak, niechec, to z grubsza nie moja wina, ze od jakiegos czasu gracze na maxach sa zbiorowo chronieni przez dowolna narracje, tylko ta boiskowa w PO juz nie jest istotna, ale to ja nie ogladam meczow i to tu jest problem najwiekszy Kaszpirovsky e-nba Edytowane 18 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) „Drugorzędna” - Masz tam napisane. W kontekście gry na boisku a o tym rozmawialiśmy w kontekście Franza i Bane. O finansach warto rozmawiać i to podniosłem. Możliwe że zarząd planuje być w podatku. I wygrać za pieniądze. Czując szanse. A szansa na wschodzie jest. Konkurencja osłabiona i nie ma ekip historycznych. Może dla takiego właściciela to zwieńczenie marzeń. Zrobienie mistrza. I gotów jest płacić? Edytowane 18 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): W kontekście gry na boisku a o tym rozmawialiśmy w kontekście Franza i Bane. a ja o czym rozmawiam, o testach do kola fortuny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Jego pieniądze. Jego problem. Kibice dostaną produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Jego pieniądze. Jego problem. Kibice dostaną produkt. ale ktos mu zalowal pieniedzy, albo napisal ze zostal przeplacony? ja po prostu z opoznieniem zobaczylem to zestawienie gdzie Banchero dostanie ile? pod 50 na rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): a ja o czym rozmawiam, o testach do kola fortuny? Tak „wyczytałem” z twoich wpisów. Lewy przecież przyczepiłeś się do słowa drugorzędna w kontekście finansów o których nie dyskutowaliśmy i na potrzeby dyskusji nazwałem je drugorzędne. Dla księgowego i Silvera są one zapewne pierwszorzędne. Jak widać dla właściciela na razie nie skoro gotów jest płacić. Chyba że idzie inna wymiana. To musimy czekać. I wtedy ocenimy. Przypomnę tylko że już zdarzyłeś wyciągnąć wnioski ze Bane i Franz zrobią w PO kupę. Co skwitowałem że szybko poszło. Ja poczekam z oceną pisząc że moim skromnym zdaniem rzuty Bane’a pomogą. Bo je trafia. I jest zagrożeniem przez co obrona musi zmienić podejście obwodowe. Widziałeś chyba jak bronili na radar bo mogli z Magic? 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): ale ktos mu zalowal pieniedzy, albo napisal ze zostal przeplacony? ja po prostu z opoznieniem zobaczylem to zestawienie gdzie Banchero dostanie ile? pod 50 na rok? Tyle dostanie. Może czegoś nie wiemy. Poczekajmy. Taki domysł. cap space brak skrzydłowego Pick #2 na sprzedaż rozgrywający do Magic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, ignazz napisał(a): Przypomnę tylko że już zdarzyłeś wyciągnąć wnioski ze Bane i Franz zrobią w PO kupę. Co skwitowałem że szybko poszło no wlasnie o to chodzi, ze wyciagasz jakies absurdalne wnioski, a ja tylko zwracam uwage, ze na dzis Magic nie nabyli PO napierdalacza, a przy okazji maja duze problemy z efektywnoscia swojej innej gwiazdy, naprwde, czuje ssie tu czasem jak na forum Bravo Sport to zasadniejsze jest pisanie o chwili gdy wszystko zaklika tak jak by chcieli fani Magic niz podstawiac pod watpliiwosc pewne kwestie? to po to Ty tu siedzisz? Edytowane 18 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 4 minuty temu, ignazz napisał(a): Przypomnę tylko że już zdarzyłeś wyciągnąć wnioski ze Bane i Franz zrobią w PO kupę. Co skwitowałem że szybko poszło. Ja poczekam z oceną pisząc że moim skromnym zdaniem rzuty Bane’a pomogą. Bo je trafia. I jest zagrożeniem przez co obrona musi zmienić podejście obwodowe. Widziałeś chyba jak bronili na radar bo mogli z Magic? Nom, żeby stwierdzic że z Knicks nic nie będzie w minionym sezonie to przynajmniej poczekał do pierwszego meczu RS z Bostonem xDDD To co Magic robią ECF w przyszłym sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Jak SUNS zobaczą paczkę za Bane, to KD nie zmieni w najbliższym tygodniu drużyny. Cena właśnie poszybowała do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Magic pewnie przepłacili, ale Bane nie jest złym obrońcą + jest bardzo mocnym spot up shooterem, a Magic mieli najgorszy shooting w NBA, tak że wzmacnia ich na oko świetnie: dalej zachowają top obronę i mocno wzmocnią atak, więc jeśli będą zdrowi to daje mocarny upside. Ludzie traktują Banchero i Wagnera jakby byli gotowymi graczami, a to dalej 3y i 4y prospekci, zobaczymy jak będzie za 2-3 lata: Magic wśród playoffowych teamów mieli trzeci najmłodszy roster, tak że pewnie mogli poczekać na lepszą okazję na rynku, i pewnie trochę przepłacili za b. mocnego startera ++, ale sportowo to ma dużo sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, BMeF napisał(a): Magic wśród playoffowych teamów mieli trzeci najmłodszy roster, tak że pewnie mogli poczekać na lepszą okazję na rynku, i pewnie trochę przepłacili za b. mocnego startera ++, ale sportowo to ma dużo sensu. a powiesz w taki razie dlaczego Bridges w Knicks juz sensu dla Cb nie mial? bo cena bardzo podobna i nie masz obaw jak oni utrzymaja ten core? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no wlasnie o to chodzi, ze wyciagasz jakies absurdalne wnioski, a ja tylko zwracam uwage, ze na dzis Magic nie nabyli PO napierdalacza, a przy okazji maja duze problemy z efektywnoscia swojej innej gwiazdy, naprwde, czuje ssie tu czasem jak na forum Bravo Sport to zasadniejsze jest pisanie o chwili gdy wszystko zaklika tak jak by chcieli fani Magic niz podstawiac pod watpliiwosc pewne kwestie? to po to Ty tu siedzisz? Mój wniosek ze sportowo pójdą w górę. Bo pewne bolączki nie grzebiąc za jaką cenę zostały naprawione. Nie chce babrać się zbytnio kto co powiedział ale absurdalne wnioski nie ja wyciągałem pisząc o kupie na przyszłość bo nie ma znaczenia czy ktoś ma 23 lata czy 30. Więc tak z tymi absurdalnymi wnioskami u mnie bym nie szalał lewy. Bo coś mi śmierdzi z marszu tym pisaniem o knicks właśnie gdzie oj długo musiałeś czekać aż dowalisz Kątowi. Śmieć śmiał opóźniać ten moment triumfu. Czemu robisz to 23 Franzowi? Nie wiem. Daj im pograć o ile to koniec zmian. I proszę już mnie nie obrażaj bo raz czytać nie potrafię a raz brawo sport reprezentuje. Jeżeli moje porównanie kup zraniło twoje uczucia to przepraszam. A to że pisałeś że nie oglądałeś meczy ekip drugorzędnych nie było atakiem że nic nie wiesz. Edytowane 18 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 5 minut temu, DamianOItalianO napisał(a): Jak SUNS zobaczą paczkę za Bane, to KD nie zmieni w najbliższym tygodniu drużyny. Cena właśnie poszybowała do góry. tak i to jest wlasnie ten Gobert trade effect, wszyscy beda chcieli, a nikt nie zaplaci i dalej pewnie bedzie malo wymian 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Nie chce babrać się zbytnio kto co powiedział ale absurdalne wnioski nie ja wyciągałem pisząc o kupie na przyszłość bo nie ma znaczenia czy ktoś ma 23 lata czy 30 przeciez ja nigdzie nie napisalemm, ze Franz czy Banes beda zawodzic, malo tego, w pierwszym poscie dalem znac, ze oczekuje od nich ECF w ciagu dwoch lat zeby w moim mniemaniu ten deal sie szybko obronil tak zawile pisze? zeby odwracac totalnie sens? 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Bo coś mi śmierdzi z marszu tym pisaniem o knicks właśnie gdzie oj długo musiałeś czekać aż dowalisz Kątowi. Śmieć śmiał opóźniać ten moment triumfu. no to jest juz zenada troche, ale, na jakiejs misji jestes wiec nie wypadaj w roli 4 minuty temu, ignazz napisał(a): Czemu robisz to 23 Franzowi? Nie wiem. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Luz. Odniosłem się do twoich wpisów o obsraniu przez FW i DB co po prostu może dziwacznie sformułowałeś. A ja zaprzeczyłem pokazując okoliczności że grali w gorszych niż teraz warunkach. Wyciągnąłeś średnie z sytuacji moim zdaniem nieadekwatnych i stąd napisałem że wolę z oceną poczekać. Nic tam takiego nie padło aby nie móc dyskutować dalej. Prawdziwa wartość obaj oby w zdrowiu muszą teraz pokazać i już taryfy ulgowej może nie być. Dobrze za takie coś zrobiono w czerwcu jeszcze. Jest czas na zgranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): tak i to jest wlasnie ten Gobert trade effect, wszyscy beda chcieli, a nikt nie zaplaci i dalej pewnie bedzie malo wymian tym bardziej, że każdy zwracał uwagę, że teraz to na pewno drużyny będą ostrożniej podchodziły do wymiany picków, a tu na sam początek w wymianie 4 picki i to nie za all-stara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): a powiesz w taki razie dlaczego Bridges w Knicks juz sensu dla Cb nie mial? bo cena bardzo podobna i nie masz obaw jak oni utrzymaja ten core? Bridges średnio grał w Nets, a Knicks mają atut top2 marketu i potencjalnie jakiejś gwiazdy hardballującej, że przedłuży tylko w NY. Bane fajnie grał w Memphis, a Orlando chyba nie ma atutu big marketu i potencjalnie jakiejś gwiazdy hardballującej, że przedłuży tylko w Orlando (Shaq, Dwight i T-Mac stamtąd uciekli). Tak że w przypadku Knicks uważałem, że się pospieszyli i Mikal jest podejrzany, a w przypadku Magic uważam, że przepłacili, ale Bane uzupełnia dosyć zajebiście najbardziej deficytowego skilla Orlando. (nie wiem jakie znaczenie ma co uważałem o jakiejś wymianie rok temu, zwłaszcza, że na razie nie-nie miałem racji ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Odniosłem się do twoich wpisów o obsraniu przez FW i DB co po prostu może dziwacznie sformułowałeś. nie no normalnie sformulowalem, jak ktos nie wychodzi z 53TS a wlasnie dostal 200 baniek+ to mam prawo napisac, ze dal ciala, podobnie z Banem i z KATem to samo, jak pisalem - z jakiegos powodu gracze zarabiajacy krocie dostaja turaj jakis niezrozumialy kredyt jakby to przynajmniej Polacy byli, nie wiem kiedy to sie zmienilo, ale ja taki byc nie zamierzam 4 minuty temu, ignazz napisał(a): Wyciągnąłeś średnie z sytuacji moim zdaniem nieadekwatnych i stąd napisałem że wolę z oceną poczekać. co jest nieadekwatne? seria PO i to ze gosciu ktory w pierwszy dwoch sezonach w nich krecil sie pod 70TS teraz spadl do poziomu nieakceptowalnego, a tu jest sprzedawany jako ten ostatni wlasciwy puzzel? ja wole miec watpliwosci, taki juz jestem, ale dziwi mnie, ze Was drazni przedstawianie suchych faktow juz 7 minut temu, ignazz napisał(a): Prawdziwa wartość obaj oby w zdrowiu muszą teraz pokazać i już taryfy ulgowej może nie być. ale dlaczego dopiero teraz? to moze nie wezna hajs jak juz pokaza? 6 minut temu, BMeF napisał(a): (nie wiem jakie znaczenie ma co uważałem o jakiejś wymianie rok temu, zwłaszcza, że na razie nie-nie miałem racji ;] ) no sie pytam, bo to dwa niemal lustrzane deale i jak to nie miales racji? uwazasz, ze Bridges sie splacil swoja gra w PO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu W NBA płacone jest nawet jak nie grasz musisz jeszcze trochę tego CBA poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi