ignazz Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Okoliczności są takie że warto iść na całość. Liga nie ma 100% faworyta i to okienko mimo mocy OKC na wschodzie szczególnie robi przeciąg. CP3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 3 minuty temu, BMeF napisał(a): Bane > Bridges z Nets; Knicks mają trochę większy upside na rynku niż Magic pod niezadowolone gwiazdy; ale taki se ten deal, tak. Serio ? Myślę że przez ostatnie 30 lat Magic ściągnęli większe nazwiska w FA od Knicks. Orlando to Floryda a Florydę gwiazdy kochają, że przypomnę Granta Hilla czy T Maca to byl pierwszy tier gwiazd, coś mi dzwoni że Duncan był o krok o Magic. Edytowane 15 godzin temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Wagner $38M Bane $37M Suggs $35M Banchero $15M, extension Grubo bawi się księgowy extension Paolo grube będzie W tym #16 z tego roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 28 minut temu, ignazz napisał(a): Tego potrzebowali Orlando aby pójść krok dalej. Okienko się nieoczekiwanie otwiera poprzez kontuzję Tatuma i mimo wszystko zamieszanie w Knicks. Jeżeli o finał NBA masz możliwości bić się z ekipą pokroju Indiana pacers a nie jakim all time great lakers 2000 czy Golden 2017 State to przyspieszasz. Magic brakowało dystansowego rzuty, doświadczonego obrońcy, zimnokrwistego skurczybyka oraz pomocy na rozegraniu jeżeli kryty jesteś na całym. abstrahując od ceny bardzo dobry wybór. A czy on się tam za bardzo nie pokrywa z Paolo i Wagnerem? trochę się tu ciasno robi a największe potrzeby nie zaspokojone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Pytanie jakie to będą picki, ale dobry ruch z perspektywy Memphis. Bane dużo zarabiał i nie cenię go zbytnio jako gracza, a pozyskane kontrakty będzie łatwiej upchnąć w innych wymianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Orlando sie udupiłeo jeszszce bardziej niż NY z Bridgesem. Kazda druzyna potrzbuje picków żeby tanio uzupełniać skład perspektywicznymi graczami jak dobrze wybiorą. Taeraz salary Orlando jest przepotezne i nie bedzie czym zapychac dziur w rosterze. Za to Memphis gratulacjie. Upchnęli krótkorekieigo Bana za niezłe kokosy. Menago Memphios chyba pozazdrościł Prestiemu i bedzie realizował podobny plan. Problem w tym że musza dobrze wybietrać w drafcie co w sumie im sie ostatnio udaje ale z nizszymi numerami ale nie ma gwarancji że to bedzie kontynuowane. Cała ta sytuacja z Morantem podkopała rozwój tego zespołu i chtyba beda robić mały reset. Zobaczym co sie teraz stanie z Morantem i JJJ Edytowane 14 godzin temu przez marceli73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 5 minut temu, marceli73 napisał(a): Orlando sie udupiłeo jeszszce bardziej niż NY z Bridgesem. Kazda druzyna potrzbuje picków żeby tanio uzupełniać skład perspektywicznymi graczami jak dobrze wybiorą. Taeraz salary Orlando jest przepotezne i nie bedzie czym zapychac dziur w rosterze. Przecież mają jeszcze #25 tegoroczny, 1st z przyszłego roku i do tego sporo 2nd rounderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Imo Dobry deal dla Magic, potrzebowali shootera i wzięli jednego z lepszych dostępnych, pasujących wiekiem do Wagnera i Banchero. W dodatku niezle broni. Magic będą mocni w RS z takim grajkiem, zobaczymy jak w PO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, joe dumars napisał(a): ooo, fetyszysci pickow znowu w natarciu . nie mowcie, ze oddanie 4-5 pickow za swietnego zadaniowca z potencjalem wzrostu (wciaz) to jest wysoka cena. magic to jest ekipa na krzywej wznoszacej, ktora w najblizszych latach regularnie powinna grac w fazie play off. te picki najpewniej beda gowno warte. swietny deal orlando, jak dla mnie... Pacers za 3 picki wzięli Siakama, jasne, że lepiej działać niż siedzieć na cipie jak Ainge, ale jeśli tam nie będzie z tego regularnej walki o ECF to ten deal się nie obroni wciąż brakuje legit kreatora, to może znowu zaboleć na papierze pid fit spoko deal, ale nie wierzę, że tam się nie dało choć jednego picku zachować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Fajny trade dla Magic. W dzisiejszej nba pozycja rozgrywającego jest lekko na wymarciu. Grane jest albo ISO albo picki. Kozlujacym wcale nie musi być "rozgrywajacy". Magic brakowało na obwodzie regularności rzutowej. Duo Suggs- Bane na papierze fajnie się powinni uzupełniać. Biorąc pod uwagę rozwój Banchero i Niemca to patrząc na kłopoty wschodu (połamani Celtics, obdarci z marzeń Cavs oraz będący nawet bez wuefista jako trenera Knicks) roster Magic wygląda na prawdę mocno. Dodajmy, że nie ma tam wypalonych gwiazd, lecz gracze którzy mogą być jeszcze lepsi. Pamiętajmy, ze Orlando w tych PO całkiem fajnie się postawiło jeszcze będącymi w całości i mocno zmotywowanymi do obrony mistrzostwa Celtics grając bez swojego serca zespolu- Suggsa. Jak się zgraja w lato, pogodzą się w dzieleniu piłka to atak powinien wyglądać conajmniej dobrze. O obronę biorąc pod uwagę ostatni sezon nie ma co się martwić. Przez grzeczność nie porównuję impaktu ofensywnego Banea w stosunku do podpisanego na sutym kontrakcie KCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, shadowy86 napisał(a): Pytanie jakie to będą picki, ale dobry ruch z perspektywy Memphis. Bane dużo zarabiał i nie cenię go zbytnio jako gracza, a pozyskane kontrakty będzie łatwiej upchnąć w innych wymianach. Za Loża NBA (ale nie sprawdzałem w innych źródłach): Do Grizzlies trafiają dokładnie: 16. pick tegorocznego draftu, pierwszorundowy wybór Suns w 2026, pierwszorundowy wybór własny (zastrzeżony) w 2028 i 2030, a do tego jeszcze zamiana picków w 2029 (z małą protekcją). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 16 minut temu, antek napisał(a): W dzisiejszej nba pozycja rozgrywającego jest lekko na wymarciu. no nie wiem, właśnie typowy passfirst gracz doprowadził underdoga w podobie do Magic do Finałów i walczą tam jak równi z równi z oklą, nawet taki Brunson wydaje się lepszym kreatorem niż wszystko co mają teraz Magic mi się też ten ruch bardzo podoba jako sam fit, ale cena jest absurdalna, jak ktoś myśli, że to normalne ceny teraz takie będą za grajków poza top30 to chyba leciutko na głowę upadł imo Magic muszą zrobić przynajmniej ECF w ciągu dwóch lat, gdzie będzie to powiedzmy sukces na miarę tak młodego rosteru, inaczej to nie będzie dobry deal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no nie wiem, właśnie typowy passfirst gracz doprowadził underdoga w podobie do Magic do Finałów i walczą tam jak równi z równi z oklą, nawet taki Brunson wydaje się lepszym kreatorem niż wszystko co mają teraz Magic Mimo że Haliburton to prawdziwy floor generał, ale trzeba na niego i Indianę spojrzeć szerzej. On wcale nie monopolizuje piłki. Indiana ma najwięcej podań spośród wszystkich zespołów nba. To Princeton offense trochę podobny jak Kings na początku XXI wieku. Ale wiadomo, zaliczamy Haliego do tej grupy. Wśród innych mocnych zespołów często grę prowadzą combo guardzi, czy też majstry w grze na pick and rollach. Magic prawdopobnie tak będą grać, trochę po podwórkowemu, raz ja raz ty (w zasadzie tak do tej pory grali). Ilu można wymienić jeszcze "typowych" rozgrywających grających poważne minuty w innych zespołach? Na początku też mnie przeraziły te nagłówki z 4 pickami, ale jak się wczytałem jakie to picki I jakie jeszcze Magic zostają to cena jest akceptowalna. Patrząc na ich siermiężny atak musieli coś zrobić. Borsuk Bane to nawet trochę więcej niż coś. Wschód jest/będzie otwarty warto powalczyć niż wychodzić backourtem KCP-Suggs, bo w dziejszej nba to wygląda delikatnie mówiąc słabo ofensywnie. Ps, Bane to całkiem niezły kreator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 46 minut temu, antek napisał(a): Mimo że Haliburton to prawdziwy floor generał, ale trzeba na niego i Indianę spojrzeć szerzej. On wcale nie monopolizuje piłki. Indiana ma najwięcej podań spośród wszystkich zespołów nba. To Princeton offense trochę podobny jak Kings na początku XXI wieku Tak i przy okazji Hali potrafił generować alltime ofensywę w regularze, Magic są tutaj absolutnie na drugim biegunie skali i się jedynie zastanawiam czy Bane ich w tym względzie wyciągnie na tuye by te bolączki zatuszować, bo z całym szacunkiem - ale z Celtics 25' to mogła powalczyć z grubsza cała stawka, nie brał bym tego jako jakis wyznacznik Poza tym Bane od dwóch lat w PO nie wyglada już tak wcale za dobrze, a w tym roku to był lekko mówiac dramatyczny, na 10 ostatnich gier trafił 23/82 za 3 (28%) dodaj do tego regularną obsrankę Franza i jest tu jednak nad czym pracować, to nie będzie raczej gotowy produkt na tu i teraz a imo za taką cenę można już dzwonić po allstarów być może z leciutką dopłatą i to dochodzimy do: 46 minut temu, antek napisał(a): Na początku też mnie przeraziły te nagłówki z 4 pickami, ale jak się wczytałem jakie to picki I jakie jeszcze Magic zostają to cena jest akceptowalna. Patrząc na ich siermiężny atak musieli coś zrobić. 4 picki i swap nie wiem na jakiej płaszczyźnie Ty określasz takie value za Bane jako akceptowalne, gdy Gobert szedł za 5 picków i kilku grajków to wszyscy mówili o najgorszej wymianie ever, a finalnie to Sota b2b zrobiła WCF, pokonując po drodze Jokicia masz przykład Knicks i Bridgesa, który zaraz może wołać 156 baniek, to też był ruch allin i już naprawdę będzie ciężko o podobną szansę na Finały(tak łatwą ścieźkę) a jeśli to się nie uda to te picki zabolą podwójnie, pytam na jakiej podstawie oceniasz wymiany po 2-3 opcje za 5 picków na akceptowalne, coś potwierdza, ze to może dawać sukces? Edytowane 12 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Co Ty z tym „regularna obsranka” Franza. Gość ma 23 lata a Ty o nim jak o 30 letnim TMG. Mając kogoś na łuku jak Bane Franzowi będzie łatwiej grać moim zdaniem. Magic cierpieli na brak tych rzutów zza 3 i to dołożyli. Niech połączą siły i ocenimy ich grających razem. Na moje na razie grali w dysfunkcyjnych środowiskach które utrudniały raczej niż pomagały pokazać pełnię umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Teraz, ignazz napisał(a): Co Ty z tym „regularna obsranka” Franza. Gość ma 23 lata a Ty o nim jak o 30 letnim TMG. jak zrobisz kupe majac 23 lata smierdzi tak samo jak przy 30tce na obsranke 26letniego Bane'a w tym rok tez znajdziesz wymowke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): jak zrobisz kupe majac 23 lata smierdzi tak samo jak przy 30tce na obsranke 26letniego Bane'a w tym rok tez znajdziesz wymowke? Ok. Czyli regularnie sie obsrywasz. bo zrobiłeś kupę w majty mając 2 lata. przekonsles mnie. W Memphis gra się załamała poprzez zdrowie i zachowanie Moranta. Trudna tak wejść nagle w inne buty i jest to okoliczność tłumacząca 26 letniego Desmonda. Franz się uczy i nie ma co w takim wieku stwierdzić. „Nic z niego nie będzie bo się znowu obsra bo robił to już regularnie”. Litości. Edytowane 12 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, ignazz napisał(a): Ok. Czyli regularnie sie obsrywasz. bo zrobiłeś kupę w majty mając 2 lata. przekonsles mnie. Mitchell majac 23 lata juz potrafiil miazdzyc suty Edwards robil to w wieku 21 lat Franz wlasnie dostal 224/5 a Ty go traktuj dalej jak dwulatka Edytowane 12 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Dali Franzowi Bane więc przestanę z taryfą ulgową. Zobaczę jak razem zagrają i ocenię. Ty już wydałeś wyrok podczas gdy 3 godziny temu dowiedzieliśmy się o wymianie. Gratuluję. Szybko poszło. Ja zobaczę i ocenię. aby rozładować napięcie zapytam czy Franz to poziom Kąta już czy nie? I dali mu akurat za dużo. Ja tyle w begm bym nie dał. Edytowane 12 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Dali mu Bane. Przestane. Ale zanim wydam wyrok oceny to chce to zobaczyć a nie zgadywać. Ty już oceniłeś gdzie o wymianie wiadomo od 3 godzin. Gratuluję. Szybko poszło. gowno prawda, jak zwykle sie przypierdalasz, bo czytac nie umiesz ja ten deal oceniam w skali fitu i potrzeb na 5, tylko cena jest z kosmosu, no i mam troche watpliwosci czy Bane przypadkiem po wyplacie, nie poszedl na stale w dol Ty za to napisales, ze Bane gwarantuje Magic poprawe w scoringu, a widac, ze ostatnio po prostu w PO cegli, to wole jednak te swoje dylematy 2 minuty temu, ignazz napisał(a): aby rozładować napięcie zapytam czy Franz to poziom Kąta już czy nie? ale ktrorego KATa, tego, ktorego bysciie wszyscy chcieli, ale jeszcze cos nie nadszedl? Ty jak rozladujesz napiecie, to nie ma co zbierac xd 3 godziny temu, ignazz napisał(a): Wagner $38M Bane $37M Suggs $35M Banchero $15M, extension Grubo bawi się księgowy extension Paolo grube będzie W tym #16 z tego roku? i jeszcze to, jak oni to chca zmniescic bez handlowania jednym z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi