Skocz do zawartości

Nowy Sezon 25/26. Wstępniak. Handelek i plotki

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Wejdź na forum spurs i nie wyczytasz że Keldon ciąży. Raczej że planuje się oddać jego Sochana lub najczęściej wspominanego Vassela aby poprawić rotację w kierunku PF/c 

To jaki krok w tył zrobił Keldon mimo obiecujących początków nikt nie neguje. RJ nie jest jednak pomocą w tym czego spurs potrzebują. I tego się w tym temacie trzymajmy ;) założyłem to aby lowic plotki transferowe i tyle. Nie rób proszę powrotów do starych dyskusji z oznaczaniem innych może niezainteresowanych Keldonem ;) gości. 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

ogolnikowo stwierdziłem że mimo że ma wyższą wartość nad Keldonem to podobny typ zawodnika nawet jeżeli chodzi o potencjał 

ja tylko stwierdziłem, że to nieprawda, i może Keldon się trzy lata temu zapowaidał jako legitny scorer, ale obecnie jest lata świetlne od najlepszej gry RJa i tylko do tego się odnosiłem

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Co ty się taki drażliwy zrobiłeś? 

nie wiem czy drażliwy, bo dyskutuje o czymś co znowu komuś jest nie na rękę?

trzeba spytać Julka co to znaczy w psychologii chyba, lol

10 minut temu, marceli73 napisał(a):

Zaśmiecasz temat

tak, już znikam

najbardziej mnie jednak śmieszy fakt, że nikt się nie odniósł do słów BMFa o pecie, tylko od razu wjazd na mnie, no, ale już się przyzwyczaiłem, spływa to po mnie

to z Demagogią było niepotrzebne, mogłem szybciej się zorientować, że się nie dogadamy i dać za wygrano

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

39 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

najbardziej mnie jednak śmieszy fakt, że nikt się nie odniósł do słów BMFa o pecie, tylko od razu wjazd na mnie, no, ale już się przyzwyczaiłem, spływa to po mnie

Harrison Barnes z odzysku wyglądał na lepszego o minimum 1,5 tieru gracza, o czym tu dyskutować. Największym osiągnięciem z 2 ostatnich sezonów Keldona jest to, że niektórzy jeszcze pamiętają, że 3 sezony temu robił w 22W teamie puste 22ppg.

Ale Barrett jest tam zbyteczny faktycznie.

Keldon na to jakie były oczekiwania i jaki dostał kontrakt zawiódł. Ale to co może go tłumaczyć to sytuacja jaka nastąpiła w spurs. Do klubu doszedł zaciąg młodych tez obiecujących kolejnych graczy. Sochan wysoki numer draftu. Wemby zmienił cała trajektorie rozwoju młodych bo z nim spurs zaczęli budować projekt specyficznie. Z racji takiego generacyjnego talentu wszystko podporządkowane pod Niego ( słusznie). Stad sięgnięto po weteranów. Barnes i CP3. No i Fox. Doszedł tez kolejny ROTY Castle i teraz wyglada na to ze dojdzie kolejny super talent taki PG/SG grający i na SF zapewne. I wszyscy ci młodzi teraz z marszu zabiorą jeszcze więcej czasu gry Keldonowi. No i jak z Sochanem ( broniony przeze mnie eksperyment na PG) w związku z brakami kadrowymi ale i brakiem minut na jego nominalnej pozycji dostał nietypowe zadania i role której nie podołał. Po części z jego winy. Po części z tej sytuacji przymusowego chodzenia nie w swoich butach.
Pet… co nie zmienia faktu ze ten pet robi PER 36 19,2/7,2/2,4 uwaga uwaga w ostatnim wyraźnie najgorszym sezonie. 
A z racji tego ze nie podejrzewam Ciebie @LeweBiodroSmoka abyś oglądał spurs za dużo ( co byłoby przy tych kontuzjach niemądre i tego nie wymagam od innych ) to i wiem ze czerpiesz wiedzę z tych statystyk. One są pomocne i owszem ale kontekst sytuacja i gra realna na parkiecie są równie ważne. 

Co do oddania Keldona to równie ważne jak to ze:

1. zawiódł 

2. nie ma dla niego ani minut ani roli obok tych co dziś są w spurs i raczej to się nie zmieni chyba ze spurs ogołocili by talenty za super gwiazdy 

3. został przepłacony

Najwazniejsze jest jednak to ze żeby zrobić wymianę po kogos z supermaxa jak Giannis musisz mieć salary w zamian i w tym kontekście mimo ze Keldon się nie sprawdził w spurs i stad można uznać ze został przeplacony może być pomocny w pozyskaniu kogos lepszego za oczywista dopłata. I uwierz na słowo lub zajrzyj na forum ze fani spurs krytycznie oceniający Keldona jakoś nie jadą z nim ani Pet ani ze to kłopot to przepłacenie. Kontrakt za wysoki na to co pokazał ( ale mało minut bo per 36 niezły co pokazałem ) ale bez przesady  

cytuje za cheenook z spurstalk 

The specific number the Spurs need to get to is $43,566,887.20 in outgoing salary. I should note that that's not because of cap space. It's because teams below the apron are allowed to take in up to 125 percent of what they send out in salary plus $250,000. So yes, you're correct that each of those salaries combos would work. The Spurs can actually match any max contract in the league without trading either Devin or Keldon if they wanted to or needed to. That would require them basically trading everything that isn't those two, Wemby, Fox and one of Castle or 2 (signed and used as part of the salary). But the Spurs can offer one of the cleanest trade packages possible if they truly needed to. 

All else created equal, I'd opt for that second-to-last combination, as keeping Sochan would really help the defense, and Vassell is still one of the more talented players on the team. If Devin were adding legit positive in the deal (like if for example it was 14 and Vassell or 14, Keldon/Barnes and a future first), that's different. Otherwise, I'd want them to try to rehab his value and save his contract for potential future deal down the road.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Harrison Barnes z odzysku wyglądał na lepszego o minimum 1,5 tieru gracza, o czym tu dyskutować. Największym osiągnięciem z 2 ostatnich sezonów Keldona jest to, że niektórzy jeszcze pamiętają, że 3 sezony temu robił w 22W teamie puste 22ppg.

Ale Barrett jest tam zbyteczny faktycznie.

Prawda 

Prawda 

prawda 

Tu nikt nie tworzy w żadnym z tych 3 zdań rzeczywistości równoległej. 

Jedyne co robię to opis okoliczności, akcentuje mało ilość możliwych minut i bardzo mała ilość minut na optymalnej pozycji co sprawia ze gracz ma gorzej niż się spodziewał. Im szybciej zmieni otoczenie tym lepiej. 

25 lat skończone wiec już się na słowo potencjał mało kto nabierze. 

Ale nie zdziwiłbym się gdyby zmienił klub i grał dużo lepiej w nowej roli bardziej dopasowanej do mozliwosvi. 

W spurs minut nie dostanie. 

28 minut temu, ignazz napisał(a):

Prawda 

Prawda 

prawda 

ohh 🥰

3x tak

a nie powinien wiedzieć ciut więcej by ocenić? :D

czy mam się zaspokoić statami per36 i "realną grą na parkiecie"

albo po prostu spojrzę jeszcze raz, że w ciągu trzech sezonów gość na próbce 209 gier i średnio 28mpg ledwo wychodzi z 33% za 3? i co szokujące w per36 wcale nie wygląda to lepiej

A wiesz że źle wyznaczona rola na boisku może mieć wpływ na jakość pozycji rzutowych i co za tym idzie skuteczność? Spurs bardzo słabo wypracowywali pozycję strzeleckie ogólnie a zestaw rezerwowy w którym wylądował Keldon tym bardziej. Fajnie że chciałeś żartobliwie sobie zestawić % z per36. Nikt tobie nie broni. Buziaczek. Chciałem wyjaśnić dlaczego Keldona nie uważam za peta i tyle. Jak widzę zamiast pójść w stronę dyskusji o innych propozycji transferowych bo taki Durant jest atrakcyjnym celem jeżeli cena byłaby rozsądna to idziesz w temat mało istoty i wracasz do Keldona. Znam twoje zdanie. Dziękuję. Możemy o Durancie podyskutować? 

16 minut temu, ignazz napisał(a):

A wiesz że źle wyznaczona rola na boisku może mieć wpływ na jakość pozycji rzutowych i co za tym idzie skuteczność?

tak jak w przypadku wpływu na obronę wysokiego grającego poza naturalną pozycją, czy trochę inaczej? mam Ci tutaj dać kredyt teraz i uznać, że to nie jedynie fanowskie teorie próbujące na siłe obronić coś czego obronić się nie da? myślisz, że powinienem? :)

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak jak w przypadku wpływu na obronę wysokiego grającego poza naturalną pozycją, czy trochę inaczej? mam Ci tutaj dać kredyt teraz i uznać, że to nie jedynie fanowskie teorie próbujące na siłe obronić coś czego obronić się nie da? myślisz, że powinienem? :)

Masz prawo oceniać graczy jak chcesz. Tylko wskazuje że dawanie tylko suchych statystyk i to z ostatniego lub (2 ostatnich sezonów) bez oceny okoliczności nie zawsze musi pokazać 100% prawdy. Jakbyśmy nie zaklinali rzeczywistości ocena Keldona musi być negatywna. Różnimy się jedynie skalą tej oceny i staram się wskazać niekorzystne okoliczności. Nie wszystko było zależne od gracza.  I tyle. Mi osobiście szkoda zmarnowania jego potencjału. 

A ograniczanie minut, dawanie różnych ról na boisku w różnej rotacji na pewno mu nie pomoże. 

To nie jest typ gracza jak Steve Kerr że wejdzie trafi 3 trójki z niczego bez rozgrzewki i siądzie znowu na ławkę. Gość musi czuć grę, być pod gwizdkiem i mieć piłkę w rękach. 

Edytowane przez ignazz

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Keldon na to jakie były oczekiwania i jaki dostał kontrakt zawiódł. Ale to co może go tłumaczyć to sytuacja jaka nastąpiła w spurs. Do klubu doszedł zaciąg młodych tez obiecujących kolejnych graczy. Sochan wysoki numer draftu. Wemby zmienił cała trajektorie rozwoju młodych bo z nim spurs zaczęli budować projekt specyficznie. Z racji takiego generacyjnego talentu wszystko podporządkowane pod Niego ( słusznie). Stad sięgnięto po weteranów. Barnes i CP3. No i Fox. Doszedł tez kolejny ROTY Castle i teraz wyglada na to ze dojdzie kolejny super talent taki PG/SG grający i na SF zapewne. I wszyscy ci młodzi teraz z marszu zabiorą jeszcze więcej czasu gry Keldonowi. No i jak z Sochanem ( broniony przeze mnie eksperyment na PG) w związku z brakami kadrowymi ale i brakiem minut na jego nominalnej pozycji dostał nietypowe zadania i role której nie podołał. Po części z jego winy. Po części z tej sytuacji przymusowego chodzenia nie w swoich butach.
Pet… co nie zmienia faktu ze ten pet robi PER 36 19,2/7,2/2,4 uwaga uwaga w ostatnim wyraźnie najgorszym sezonie. 
A z racji tego ze nie podejrzewam Ciebie @LeweBiodroSmoka abyś oglądał spurs za dużo ( co byłoby przy tych kontuzjach niemądre i tego nie wymagam od innych ) to i wiem ze czerpiesz wiedzę z tych statystyk. One są pomocne i owszem ale kontekst sytuacja i gra realna na parkiecie są równie ważne. 

Co do oddania Keldona to równie ważne jak to ze:

1. zawiódł 

2. nie ma dla niego ani minut ani roli obok tych co dziś są w spurs i raczej to się nie zmieni chyba ze spurs ogołocili by talenty za super gwiazdy 

3. został przepłacony

Najwazniejsze jest jednak to ze żeby zrobić wymianę po kogos z supermaxa jak Giannis musisz mieć salary w zamian i w tym kontekście mimo ze Keldon się nie sprawdził w spurs i stad można uznać ze został przeplacony może być pomocny w pozyskaniu kogos lepszego za oczywista dopłata. I uwierz na słowo lub zajrzyj na forum ze fani spurs krytycznie oceniający Keldona jakoś nie jadą z nim ani Pet ani ze to kłopot to przepłacenie. Kontrakt za wysoki na to co pokazał ( ale mało minut bo per 36 niezły co pokazałem ) ale bez przesady  

cytuje za cheenook z spurstalk 

The specific number the Spurs need to get to is $43,566,887.20 in outgoing salary. I should note that that's not because of cap space. It's because teams below the apron are allowed to take in up to 125 percent of what they send out in salary plus $250,000. So yes, you're correct that each of those salaries combos would work. The Spurs can actually match any max contract in the league without trading either Devin or Keldon if they wanted to or needed to. That would require them basically trading everything that isn't those two, Wemby, Fox and one of Castle or 2 (signed and used as part of the salary). But the Spurs can offer one of the cleanest trade packages possible if they truly needed to. 

All else created equal, I'd opt for that second-to-last combination, as keeping Sochan would really help the defense, and Vassell is still one of the more talented players on the team. If Devin were adding legit positive in the deal (like if for example it was 14 and Vassell or 14, Keldon/Barnes and a future first), that's different. Otherwise, I'd want them to try to rehab his value and save his contract for potential future deal down the road.

Prawda 

Prawda 

prawda 

Tu nikt nie tworzy w żadnym z tych 3 zdań rzeczywistości równoległej. 

Jedyne co robię to opis okoliczności, akcentuje mało ilość możliwych minut i bardzo mała ilość minut na optymalnej pozycji co sprawia ze gracz ma gorzej niż się spodziewał. Im szybciej zmieni otoczenie tym lepiej. 

25 lat skończone wiec już się na słowo potencjał mało kto nabierze. 

Ale nie zdziwiłbym się gdyby zmienił klub i grał dużo lepiej w nowej roli bardziej dopasowanej do mozliwosvi. 

W spurs minut nie dostanie. 

serio napisałeś taki post o jakimś Keldonie? (sorry, nie wiem czy to imię czy nazwisko)

Ignazz napisał dziesiątki linijek i kilka postów o konieczności niuansowej oceny gracza, który po prostu nie rozwinął żadnego sensownego skilla (średni ballhandler, słaby kreator, przeciętny shooter, przeciętny offball scorer, przeciętny obrońca). Jedyny ponadprzeciętny skill Keldona Johnsona to ~solidne wjebanie się pod kosz, ale do tego trzeba mieć piłkę w rękach, a tu okazało się, że nawet w tankerze nie za bardzo opłaca się dać mu za tego średnio-solidnego skilla (duh) piłkę. 

Anyway, Shams zapowiada potencjalnie jakiś wybitny offseason i ciekawe czy to takie pitu pitu; fajnie jakby Giannis gdzieś uciekł i fajnie jakby jakiś team, który lubię, nie nabrał się na Duranta. 

(wiadomo, za jakiś bieda-pakiet spoks)

Edytowane przez BMeF

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

nie no pls

ja już wiem np. że on bardzo mocnego skilla w byciu miłym gościem! 💪

Dla niektórych ten skill jest nieosiągalny ;) 

8 minut temu, BMeF napisał(a):

Anyway, Shams zapowiada potencjalnie jakiś wybitny offseason i ciekawe czy to takie pitu pitu; fajnie jakby Giannis gdzieś uciekł i fajnie jakby jakiś team, który lubię, nie nabrał się na Duranta. 

(wiadomo, za jakiś bieda-pakiet spoks)

1. Są niejasności.  Trochę niemiło dla klubu jeżeli na wyraźne żądanie swojej Gwiazdy wzmocnień skoordynowano i uzgodniono z graczem Lillarda na którego może i uparł się Giannis. Grek ma dobrą opinię i skilla bycia miłym chłopakiem ale ciekawe ile miał wspólnego ze sprowadzeniem Lillarda.  Z drugiej strony branie takiego Kuzmy? 

2. Durant to może zależeć od ofert bo to jest spadający kontrakt a takie są z jednej strony wyceniane jako mniejsze ryzyko finansowe a z drugiej jako krótki rental i nie każdy przepłaci. Sam jestem ciekawy jak to suns rozegrają bo pozycję startową mają fatalną: wynik sytuacja finansowa i zapowiedź gracza że mu nie leży zostać. 

17 godzin temu, ignazz napisał(a):

Możemy o Durancie podyskutować? 

możemy, bez Castle nawet nie zasiadamy do stołu 😛

16 godzin temu, ignazz napisał(a):

bo to jest spadający kontrakt

nie jest.

16 godzin temu, ignazz napisał(a):

zapowiedź gracza że mu nie leży zostać

Ja tam czytałem tylko, że nie będzie robił TR

Taki Keldon słaby ale w Milwaukee byłby rotacyjnym graczm prawdopodobnie jakby się pozbyli Giannisa. Nie sugeruje że SA powinno startowac po niego ale jakiś trójstronny deal gdzie do Milwaukee trafia Keldon może Vessel i nasz jakis pick a SA strzyże jakąś trzecią drużyne tak jak dwa razy ostrzygła Sacramento. 

Edytowane przez marceli73