Skocz do zawartości

Nowy Sezon 25/26. Wstępniak. Handelek i plotki

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Lepszy fit ale gracz podobny jeżeli chodzi o jakość. Wartość chyba ma jednak wyższa i to nie przejdzie. 

Spurs wszędzie wkładają aby podbić cenę innych. 

Nie ma jak weryfikować. 

„Co im szkodzi dodać spurs”?

Edytowane przez ignazz

5 godzin temu, ignazz napisał(a):

Lepszy fit ale gracz podobny jeżeli chodzi o jakość. Wartość chyba ma jednak wyższa i to nie przejdzie. 

Spurs wszędzie wkładają aby podbić cenę innych. 

Nie ma jak weryfikować. 

„Co im szkodzi dodać spurs”?

W sumie tak niech się wszyscy boja że im Spurs sprzątnie graczy  i blokują sobie sallary i tracą assety.

8 godzin temu, ignazz napisał(a):

Lepszy fit ale gracz podobny jeżeli chodzi o jakość.

daj spokój Iggy, RJ wciąga Keldona nosem

na co Ty liczysz pisząc takie rzeczy?

https://stathead.com/basketball/versus-finder.cgi?request=1&seasons_type=forall&year_min=2025&year_max=2025&player_id1=johnske04&player_id2=barrerj01

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ale Keldon stracił dużo minut kosztem młodych graczy  dwa lata temu. Ta statystyka nie jest miarodajna. 

9 minut temu, marceli73 napisał(a):

Ale Keldon stracił dużo minut kosztem młodych graczy  dwa lata temu. Ta statystyka nie jest miarodajna. 

nie no super, typ zarabia 17 baniek czy ile tam rocznie, a w dwa lata minuty mu spadły z 32 do 22 w tankerze, bo go młodzi gracze wygryźli

faktycznie mało miarodajne

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie no super, typ zarabia 17 baniek czy ile tam rocznie, a w dwa lata minuty mu spadły z 32 do 22 w tankerze, bo go młodzi gracze wygryźli

Polityka klubu że go wygryźli a jakby w SA wiedzieli że jest gówno wart nie dostałby tego kontraktu. Zresztą w SA Barreta i tak by nie wzięli ostatnie 3 sezony jak zaczarowany gra tylko po 58 meczy. 

1 minutę temu, marceli73 napisał(a):

Polityka klubu że go wygryźli a jakby w SA wiedzieli że jest gówno wart nie dostałby tego kontraktu. Zresztą w SA Barreta i tak by nie wzięli ostatnie 3 sezony jak zaczarowany gra tylko po 58 meczy. 

widzę, że ładnie sobie normalizujesz sytuacje, wystarczy, że jest w Spurs i już nic nie jest straszne i $$$ nikomu nie wypominamy

sam akurat często byłem na tym łapany, ale no przy Tobie, to osobliwie wygląda zdeczko

Z Keldonem jest ten problem że to miły gość mający obiecujące początki szanse pokazania się na IO i sezon gdzie rzucał 22,0 PPG. Po czym przyszła draftowa gorączka wysokich numerów i goście go wygryźli po części przez to że były to wysokie numery a częściowo przez to że z braku personelu ten SG grał PF. Dodatkowo zaordynowali mu przybranie masy a że to nadal miły gość i twarz nowych spurs przed Wemby to nie dano mu szansy grać gdzieś indziej. No i z meczu na mecz dostawał mniejsze minuty. 
Spurs potrzebny jest zbierający długi SF/PF w stylu Aarona Gordona którego na C też wepchniesz na 5 minut a nie kolejny do Keldona podobny gracz. To że Raps chcą go oddać już świadczy o niskiej ocenie RJ który też się nie rozwinął. Różnica jest taka że Keldon miał lepszy sezon 3 sezony temu a RJ obecnie. Ale patrząc na potencjał istniejący i ten zmarnowany to widzę dużo podobieństw. 
facet robił za ostatnie sezony 70&63% z FT co jest potężnym red alertem. Keldona spurs zmarnowali bo dali mu złą rolę. Po jakiego grzyba te FF/PF i budowanie masy nie wiem. 

34 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Trzeba niestety wiedzieć trochę więcej zanim ocenisz. 

To sympatyczny gość co przeszkadza go po prostu wyrzucić do zespołu z potrzebami szytymi na możliwości Keldona. On z ławki mimo wszystko dawał iskrę. 

25 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

widzę, że ładnie sobie normalizujesz sytuacje, wystarczy, że jest w Spurs i już nic nie jest straszne i $$$ nikomu nie wypominamy

sam akurat często byłem na tym łapany, ale no przy Tobie, to osobliwie wygląda zdeczko

Dostał kasę po ewidentnie udanym sezonie z IO w bonusie co było błędem. Ale łatwo to ocenić post favtum. Wtedy rzucał 22 PPG i zbierał ponad 5 piłek. 

Edytowane przez ignazz

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Trzeba niestety wiedzieć trochę więcej zanim ocenisz. 

nie no jasne, Ty od października mnie ciśniesz, że pisze o kimś pod wpływem niechęci, choć piszę tylko o jego grze na podstawie tego co już widziałem, ale Keldon, to już co innego i nie mam pojęcia jak się prezentuje, bo to miły gość i niepotrzebnie mase przybrał

obaj wiemy Iggy o co chodzi i skąd te wyparcie, lepiej nie wchodzić w szczegóły, co nie?

Czy RJ jest tu takim upgradem gdy spurs mają trójkę niskich plus dosyć dobry transfer Barnesa 41% za trzy? 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie no jasne, Ty od października mnie ciśniesz, że pisze o kimś pod wpływem niechęci, choć piszę tylko o jego grze na podstawie tego co już widziałem, ale Keldon, to już co innego i nie mam pojęcia jak się prezentuje, bo to miły gość i niepotrzebnie mase przybrał

obaj wiemy Iggy o co chodzi i skąd te wyparcie, lepiej nie wchodzić w szczegóły, co nie?

Ale za co cisnę? Kata? Gdzie zacząłeś serio dziwnie pisać o nim tylko źle? 

Keldon się uwstecznił utracił momentum rozwoju i nigdzie inaczej nie twierdziłem. Nawet w begm jeżeli do tego pijesz. 

I zauważ że nawet tu napisałem że RJ ma wyższą wartość. 

Już w drugim wpisie po wklejeniu gotowca. 

Najgorsze co mógłbyś z resztą teraz zrobić to iść na kolejną wojenkę w nowym temacie. ;) chyba zacznę ciebie prowokować i wyzywać bo sam zdajesz sobie sprawę że poprze te kłótnie w innych tematach zbytnio manewru nie masz. 

zacytujesz? dowolny post, tylko taki, który nie miał podparcia w faktach najlepiej

Poproś Flubera. Ja nie zamierzam wieczoru spędzać na szukaniu cytatów tego co pamiętam że przeczytałem spod twojego pióra. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Czy RJ jest tu takim upgradem gdy spurs mają trójkę niskich plus dosyć dobry transfer Barnesa 41% za trzy? 

ja się w ogóle nie odnosiłem do sensu pozyskania RJa w kontekście potrzeb Spurs, zacytowałem tylko mały fragment

Poproś Flubera. Ja nie zamierzam wieczoru spędzać na szukaniu cytatów tego co pamiętam że przeczytałem spod twojego pióra. 

nie muszę, mam wszystko pod palcem, czekam na dobry moment

ale dzięki, że potwierdziłeś, że g możesz mi zarzucić

Może mam problemy ze spójnym zwięzłym pisaniem ale uwierz na słowo czytam uważnie i pamiętam twoje wpisy. 

ja się w ogóle nie odnosiłem do sensu pozyskania RJa w kontekście potrzeb Spurs, zacytowałem tylko mały fragment

nie muszę, mam wszystko pod palcem, czekam na dobry moment

ale dzięki, że potwierdziłeś, że g możesz mi zarzucić

Zaprzeczasz że w dziwny sposób nie pisałeś o KAT że cześć forum się zastanawiała co się na niego tak uwziąłeś? Padly nawet moje sugestie że to może po przegranej rok temu serii właśnie DEN vs KAT

Może mam problemy ze spójnym zwięzłym pisaniem ale uwierz na słowo czytam uważnie i pamiętam twoje wpisy. 

to bardzo ciekawe, skoro nie potrafisz nic przytoczyć, widzisz, znowu weszliśmy na ten temat, ale to tylko z tego powodu, że chciałeś mnie zbyć tekstem o "znajomości sytuacji" a sytuacja jest wiadoma, Keldon jest niewypałem, a jego kontrakt Spurs ciąży, no, ale miły chłopak

A aby nie było:

Wrzuciłem cytat wątpiąc że to spurs go kupują 

kolega zapytał czy warto kupić 

ogolnikowo stwierdziłem że mimo że ma wyższą wartość nad Keldonem to podobny typ zawodnika nawet jeżeli chodzi o potencjał 

zaprzeczyles dając mocno wyborczy stat per z tego tylko sezonu 

nie atakujac Ciebie stwierdziłem ze z perspektywy spurs jest moim zdaniem ciut inaczej a jedyne co można by podciągnąć pod jakiś atak to stwierdzenie że przy ocenie warto znać okoliczności będąc bliżej spurs 

dałeś odnośnik zapewne do begm już raczej atakując ;) 

zaprzeczyłem ;) 

i dopiero na koniec przywołałem KATa 

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to bardzo ciekawe, skoro nie potrafisz nic przytoczyć, widzisz, znowu weszliśmy na ten temat, ale to tylko z tego powodu, że chciałeś mnie zbyć tekstem o "znajomości sytuacji" a sytuacja jest wiadoma, Keldon jest niewypałem, a jego kontrakt Spurs ciąży, no, ale miły chłopak

Kuźwa chodzi o fakt tego że nikt spurs nie oglądał bo i po co gdy Wemby nie grał.  Był to zespół nie licząc dla nas Sochana nie warty tracenia czasu. 

Co ty się taki drażliwy zrobiłeś? 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Zaprzeczasz że w dziwny sposób nie pisałeś o KAT że cześć forum się zastanawiała co się na niego tak uwziąłeś? Padly nawet moje sugestie że to może po przegranej rok temu serii właśnie DEN vs KAT

@RonnieArtestics @Sachs i kilku innych userów pewnie dobrze wie, że nie przepadałem nigdy za tym co KAT prezentuje w trakcie swojej kariery, a teksty o jakimś odwecie za serie z Nuggets też szybko zbiłem, wszystko jest w tym temacie, przecież te posty nie giną, sam byłem zdziwiony jak merytorycznie i ze spokojem podchodziłem do tematu, wszystko zmieniło się od momentu gdy zwykła dyskusja jedynie o poczynaniach gracza zaczęła ciążyć ludziom, którzy od kilku lat siedzą i dyskutują.... o poczynaniach graczy, co za ironia, ale Ty dalej tego nie kumasz, choć jesteś tu pewnie jednym z najstarszych