Skocz do zawartości

[2047] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Tak jak mówiłem, pewnie do wtorku nie będzie czasu skończyć, a wypadałoby dorzucić jeszcze z 5-8 nazwisk.

Już sprawdziłem, że uciąłem Enrique Freemana w bazie przez przypadek, który był robiony.

Wrzucam do wglądu, byście mieli możliwość sprawdzić i zacząć sobie analizować.

https://www.szybkiplik.pl/huBiY53gj6

29 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak jak mówiłem, pewnie do wtorku nie będzie czasu skończyć, a wypadałoby dorzucić jeszcze z 5-8 nazwisk.

Już sprawdziłem, że uciąłem Enrique Freemana w bazie przez przypadek, który był robiony.

Wrzucam do wglądu, byście mieli możliwość sprawdzić i zacząć sobie analizować.

https://www.szybkiplik.pl/huBiY53gj6

Tyler Kolek najlepszym PG w drafcie?!💪❤️

Patrząc na to jak wygląda ten draft mam nadzieje, że jest to ostatni "nowożytni" draft. I od następnego sezonu zacznie się historyczny. 

Reed Sheppard który powinien być rozważany przy wyborze w okolicach 20 miejsca jak nie dalszym. Tu wygląda jak zawodnik który spokojnie pójdzie w top5.

Camby nie odbieraj tego jako atak na siebie/swoją prace, bo zdaję sobie sprawę z tego że gówna bata nie ukręcisz. 

5 minut temu, SzuLcU napisał(a):

Patrząc na to jak wygląda ten draft mam nadzieje, że jest to ostatni "nowożytni" draft. I od następnego sezonu zacznie się historyczny. 

Reed Sheppard który powinien być rozważany przy wyborze w okolicach 20 miejsca jak nie dalszym. Tu wygląda jak zawodnik który spokojnie pójdzie w top5.

Camby nie odbieraj tego jako atak na siebie/swoją prace, bo zdaję sobie sprawę z tego że gówna bata nie ukręcisz. 

Reed sheppard brzmi legitnie i historycznie😄😋 myślę ze tu problem jest taki iz niezaleznie od jakosci klasy draftu u nas wyglada on w zasadzie podobnie rok rocznie, a wiadomo że w realu tak nie jest, czasem trafi sie bieda klasa 

12 minut temu, SzuLcU napisał(a):

Bo Marcus kieruje się głównie wynikami jakie zawodnicy osiągają już w liczę a Reed miał słaby pierwszy sezon....

9 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Bo Marcus kieruje się głównie wynikami jakie zawodnicy osiągają już w liczę a Reed miał słaby pierwszy sezon....

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Bo jeśli Marcus kieruje się wynikami. To Reed powinnien być mniej więcej na poziomie  zawodników w arkuszy takich jak Kołek a nie Sarr.

6 minut temu, kuba2419 napisał(a):

W tym drafcie to akurat poświęciłem najwięcej czasu, bo jeszcze patrzyłem w zdecydowaną większość zawodników na ich występy w NCAA, a nawet G-League. 

Nie chcę tutaj nic sugerować, dlatego się nie udzielam. Reed trójka RL draftu, więc chyba nie powinno dziwić że ma bardzo duży potencjał. Słabo wyglądał w RL NBA, więc jego atak jest trochę podejrzany. Z drugiej zyskał, że wszędzie NBA, NCAA, G-League był topowym przechwytującym, także w obronie jest już całkiem solidny. 

Mi się wydaje, że nawet jak topowy prospekt miał swój pierwszy sezon gorszy, to i tak wciąż jest mocno prawdopodobne że z czasem będzie coraz lepszy. Campy są decydujące. 

Dyson Daniels wchodził jako defensywny szef z bardzo podejrzewanym atakiem i po dwóch campach to już się lampka się mocno świeci, że może być niegrywalny przez swój atak. 

Wspominam go, bo podobny casus do Reeda i też @SzuLcU miałeś tu obiekcje 

Ogólnie to jestem zadowolony z dzieła, aczkolwiek mogę zrozumieć jeśli kogoś wiedza na temat gracza mocno odbiega od tego co dały cyfry. 

Nie jest ten draft, wcale tak słaby by znacząco odbiegał poziomem. 

58 minut temu, SzuLcU napisał(a):

Obyś się nie zdziwił, że po tym sezonie będziesz przepraszał Reeda Shepparda - może dostawać wreszcie spore minuty w rl Rockets.;)

22 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Ogólnie to jestem zadowolony z dzieła, aczkolwiek mogę zrozumieć jeśli kogoś wiedza na temat gracza mocno odbiega od tego co dały cyfry. 

Ja się przy ocenie zawodników, kieruję tym co "pokazują" na parkietach ligowych a nie NCAA czy G-League. Nie chce mi się już szukać zawodników co byli gwiazdami uczelni czy 2 ligi a nba ich brutalnie zweryfikowało.  

33 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie jest ten draft, wcale tak słaby by znacząco odbiegał poziomem. 

Nie twierdzę, że jest to słaby draft i jakoś znacząco odbiegał od poprzednich bo z większością zawodników się zgadzam. 

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

Obyś się nie zdziwił, że po tym sezonie będziesz przepraszał Reeda Shepparda - może dostawać wreszcie spore minuty w rl Rockets.;)

Nie będę przepraszał ;) a równie dobrze mogę odbić piłeczkę w ten sposób, że bo meczach SL będzie trzeba przeprosić Filipowskiego. 

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

A jest jakiś csv może? :)

Ten co ostatnio, ale bez nowych nazwisk.

1 minutę temu, SzuLcU napisał(a):

Wydaje mi sie ze brakuje DaRon Holmes'a.

Nic Ci nie umknie :)

Miałem z Nim problem, bo z wiadomych względów nie zagrał nawet minuty. Co prawda dla Topica zrobiłem wyjątek od tej reguły.

Do dyskusji czy chcecie go dodać teraz czy w razie czego może się pojawić w przyszłym drafcie.