Skocz do zawartości

[2047] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Principe napisał(a):

no ja to szczerze myślałem, że po poście Koladera mamy koniec, w ogóle nie zauważyłem tej aktualizacji i zanim ogarnąłem to chyba miałem minutę na jakąś reakcje 

no wlasnie o tym rozmawialismy, tez widzialem tylko opis 'To jeszcze raz ..." a poznie od razu Rubio 8.5 i post @geniuz (czyli pewnie zlaczylo post po czasie)

2 minuty temu, Cichy napisał(a):

no wlasnie o tym rozmawialismy, tez widzialem tylko opis 'To jeszcze raz ..." a poznie od razu Rubio 8.5 i post @geniuz (czyli pewnie zlaczylo post po czasie)

Ale to czemu w takim razie 6,5mln dla Rubio od Grizzlies też zostało uznane za nieważne?

Chyba tylko 8,5 powinno wylecieć.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale to czemu w takim razie 6,5mln dla Rubio od Grizzlies też zostało uznane za nieważne?

Chyba tylko 8,5 powinno wylecieć.

6,,5 dla Rubio od Grizzlies było nawet we wcześniejszym poście (na 3 podstronie), więc będzie liczone

w tym całym zamieszaniu mamy dobre info -> wszyscy którzy mogli (czyli poza Rockets i Clippers) złożyli oferty

brawo!

Seattle już w II etapie FA zakończyło swój udział w offseasonowych roszadach kadrowych przed sezonem. 

Pierwszym krokiem wzmocnień na nowy sezon po tym fatalnym poprzednim, było niestety pożegnanie się z Robinem Lopezem, by wzmocnić pozycję guarda w s5 i rolę tą powierzyć Kyrie Irvingowi. Pozyskałem też Kylea Kuzmę, który daje zabezpieczenie i głębię na skrzydle.

Kluczowe podczas FA było podpisanie Bruno Fernando, który po wymianie Robina Lopeza, wskakuje z marszu do s5 na jego pozycję - udało mi się to już w I etapie FA. Kontrakt podpisał też Grant Williams, na czym mi bardzo zależało - choć nie myślałem że nastąpi to już na początku FA.

W II etapie skład uzupełnili nasza inwestycja z draftu sprzed 2 sezonów - Cameron Krutwig oraz Paul Millsap, który zapewne po sezonie będzie kończył karierę, a chciałem żeby ten zasłużony weteran, któy był w moich pierwszych sezonach wspólnie z Brookiem Lopezem, Goranem Dragiciem i Tracym McGradym liderem Seattle, mógł zakończyć karierę w klubie w którym ją rozpoczynał. 

Czekamy już na campy, a planowana rotacja na teraz wygląda tak:

pg K. Irving / D. Smith Jr.

sg D. Fox / M. Branham

sf D. DeRozan / R. O'Neale

pf B. Lopez / K. Kuzma

c B. Fernando / T. Zeller

Edytowane przez Alonzo

3 godziny temu, Krzemo napisał(a):

Na to co zostało do wyboru na FA i ile jest jeszcze kasy w obiegu, to szykuje się niezła zabawa w 3 etapie i kilka wysokich kontraktów, kto przepłaci?

Kemba 

Rubio 

Tyus 

Noel

Huerter 

Monroe

Favors 

Keldon 

Bol

Dieng 

Ja napewno nie przepłacę nie ponad 7,2 bańki 😄🥴

Mam małą propozycje w zasadach FA, dotyczącej tzw. "luka w przepisach im. Stromile". Mianowicie dać możliwość drużyną, które dysponują prawami birda do zawodnika, opcje możliwość zmiany wcześniej zaproponowanego kontraktu, jeśli został przebity przez innego gracza.