Skocz do zawartości

[WCF] Oklahoma City Thunder (1) Minnesota Timberwolves (6)

Vice-rezerwa-rezerwy2

wynik serii  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. wynik serii

• OKC - Wolves 4:0
      0
    • OKC - Wolves 4:1
    • OKC- Wolves 4:2
    • OKC - Wolves 4:3
    • OKC - Wolves 0:4
      0
    • OKC - Wolves 1:4
      0
    • OKC - Wolves 2:4
    • OKC - Wolves 3:4

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 21.05.2025 o 00:30

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, BMeF napisał(a):

Naah, Doncic za ostatnie trzy sezony rzuca +9 FTA, ścisła czołówka, typ po prostu płacze po każdym nietrafionym rzucie, że był faulowany + ma (miał?) top PR. 1-2 więcej FTA to już poziom Giannisa czy peak Wade'a

Wiem, że to ścisła czołówka FT, ale przecież nie do końca to oceniamy ;) Doncic w zasadzie każdą akcję w pomalowane gra pod faul, a do tego miał w Dallas piłkę przez 90% posiadań. Ma też ten Hardenesque spryt i inteligencję do wymuszania fauli. Biorąc pod uwagę powyższe, sędziowie mogliby mu gwizdać jeszcze więcej niż teraz.

Patrząc z drugiej strony, nie kojarzę za bardzo żeby dostawał jakieś takie soft faule (bumpy, dwie ręce na ciele itd.) Ba, zwykle rzucają na niego jakiegoś najbardziej fizycznego obrońcę, który gra z nim... fizycznie. Jak choćby Dort rok temu w PO

A że jest płaczkiem to już zupełnie inna bajka  :)

25 minut temu, BMeF napisał(a):

LeBron, ale lata oglądania tego drugiego nauczyły mnie, że wymuszanie osobistych to skill, bo jak jesteś koszykarskim Pudzianem + kończysz rzuty w kontakcie bez dodawania od siebie, to potem Ci nie gwiżdżą i zasadniczo sam jesteś sobie winien

Giannis też jest Pudzianem a chyba dostaje dużo więcej? (nie patrzyłem w liczby, więc mogę się mylić). Więc jak to działa? :)

Teraz, Zimny napisał(a):

Giannis też jest Pudzianem a chyba dostaje dużo więcej? (nie patrzyłem w liczby, więc mogę się mylić). Więc jak to działa? :)

Giannisa to można do Shaqa/Dwighta porównywać co najwyżej, inny case. LeBron (i na oko Jokic też) to schemat: ~normalny koszykarz - kończenie jak gdyby nigdy nic pod obręczą przy kontakcie - sylwetka kulturysty (prosiaka-baleriny w przypadku Jokicia) - skill wymuszania osobistych na poziomie ryknięcia na sędziego jak już dostanie w ryj lub po łapie i nie trafi (nie działa). 

4 minuty temu, Zimny napisał(a):

Doncic w zasadzie każdą akcję w pomalowane gra pod faul, a do tego miał w Dallas piłkę przez 90% posiadań. Ma też ten Hardenesque spryt i inteligencję do wymuszania fauli. Biorąc pod uwagę powyższe, sędziowie mogliby mu gwizdać jeszcze więcej niż teraz.

Nom, ale napisałeś, że mógłby dostawać 'dużo więcej' osobistych, a Luka to jest topowy foul baiter, pomimo tego, że odkąd się spasł to oddaje z 20% rzutów z 0-5ft (Harden miał 30-35% w Rockets).

Słabe to w chooj , nudna seria, zero emocji. Właściwie to szkoda czasu i zarwanych nocy na oglądanie. Przynajmniej na wschodzie się dużo dzieje, przez 10 minut pierwszego meczu w MSG więcej dramaturgii, zaskakujących zmian akcji i pozytywnych aspektów ,niż przez 96 minut dwumeczu OKC

8 minut temu, Kubbas napisał(a):

niestety jak co roku

1 runda najlepsza i druga tez fajna

potem to juz festiwal nudnych meczy przeplatanych meczami wypaczonymi przez kontuzje

dobrze przynajmniej ze ostatnie 4 druzyny sa zdrowe

(ale dlatego sa ostatnimi 4oma bo reszta sie rozleciala)

Postawie teorie ze Pacers pokonaliby zarówno Bucks jak i Cavs w pełnych składach. OKC pokonaliby każdego na zachodzie w pełnych składach. 

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Postawie teorie ze Pacers pokonaliby zarówno Bucks jak i Cavs w pełnych składach. OKC pokonaliby każdego na zachodzie w pełnych składach. 

Cavs rowna seria, pewnie 7 meczy

GSW Celtics Cavs to druzyny ktore odpadly przez kontuzje

co nie oznacza ze mowie ze bez by tez odpadly, tego sie nie dowiemy

-------

anyway wielki big dog Edwards ma zamiar zaczac kryc Shaia czy tylko bedzie szczekal?

piekna sprawa jak MVP im wywierca dziure w dupskach a oni placza/popychaja go

Fantastyczny mecz - niemal idealny w wykonaniu Thunder. Gwizdki dzisiaj szły mocno w drugą stronę, widać, że presja w sm ma jakiś tam wpływ na sędziów, ale OKC i przede wszystkim Shai zagrał tak, że nie miało to znaczenia. Wolves wprowadzili swoje poprawki i wyglądali gołym okiem dużo lepiej, ale z kolei zabrakło tych cudów Randla z poprzedniego meczu i w kluczowych momentach konsekwencja Thunder ich zabijała. Nie wiem, jaki był największy run Wolves, ale to co najbardziej mi imponowało, to właśnie to spokojne szukanie swoich pozycji w ataku, kiedy Thunder nie szło. SGA tutaj naprawdę pokazał, że jest MVP i że można na niego liczyć wtedy, gdy jest najbardziej potrzebny.

Rzutowo oczywiście mogło być lepiej, a gdyby było, to mecz byłby rozstrzygnięty wcześniej, ale dobrze się stało, bo ekipę z pewnością zbuduje takie zwycięstwo. Jalen Williams i Chet pierwszy raz chyba zsynchronizowali świetne występy jako 2 i 3 opcja w tych PO i ten atak przez większość czasu wyglądał bardzo płynnie, grali bez forsowania.

Obrona w zasadzie bez większych zarzutów - trochę strefy też było i zakładam, że gdyby wynik był bardziej wyrównany, to Daigneault grałby nią może trochę więcej, ale pewnie warto to zostawić na ewentualne kolejne mecze. Randle zjedzony. Zbiórka Thunder ponad normę. Ciężko znaleźć minusy po tym meczu. 

Teraz już bez zbytniej presji liczę na to, że uda się wygrać jeden mecz w Minnesocie i zrobić 3-1. 

Sorry, ale ja tam niczego fantastycznego nie widziałem. W RS były mecze gdzie rzeczywiście się coś działo i z pamięci, dałbym radę wymienić minimum dziesięć sto razy lepszych.  A już ni chooja  nie pojmuję jak mogło by być lepiej, kiedy mecz byłby rozstrzygnięty dużo wcześniej ? 

Wygląda na to, że po wygłupach z Nuggets, Thunder grają w końcu po obu stronach parkietu to co umieją, tak że zzz, na razie Wolves walczą o to żeby dostać od wszystkich graczy performens w ataku, z którego uda się uciułać jakąś wygraną, jednak fajnie gdyby się udało w G3. ;]

10 minut temu, mayor napisał(a):

Sorry, ale ja tam niczego fantastycznego nie widziałem. W RS były mecze gdzie rzeczywiście się coś działo i z pamięci, dałbym radę wymienić minimum dziesięć sto razy lepszych.  A już ni chooja  nie pojmuję jak mogło by być lepiej, kiedy mecz byłby rozstrzygnięty dużo wcześniej ? 

Ja komentuję z perspektywy fana Thunder, więc dla mnie im mniej zacięty mecz oraz im większa przewaga Thunder, tym "lepiej". Natomiast jeśli nie zauważyłeś nic fantastycznego w jakości gry Thunder, to oceniłbym to jako dziwne.

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

niestety jak co roku

1 runda najlepsza i druga tez fajna

potem to juz festiwal nudnych meczy przeplatanych meczami wypaczonymi przez kontuzje

dobrze przynajmniej ze ostatnie 4 druzyny sa zdrowe

(ale dlatego sa ostatnimi 4oma bo reszta sie rozleciala)

A co sądzisz o potencjalnym Finale? Czeka nas ciekawsze i dłuższe starcie czy raczej będzie jednostronnie i tak jak zaznaczyłeś - najbardziej wyrównane serie już za nami?

35 minut temu, barcalover napisał(a):

Ja komentuję z perspektywy fana Thunder, więc dla mnie im mniej zacięty mecz oraz im większa przewaga Thunder, tym "lepiej". Natomiast jeśli nie zauważyłeś nic fantastycznego w jakości gry Thunder, to oceniłbym to jako dziwne.

Nie wiem jak to wygląda z perspektywy fana? Możliwe że masz jakieś silne emocjonalnie konotacje z miastem Oklahoma City. Ja dużą cześć życia mieszkałem w NYC, w zasadzie to najlepszy okres mojego życia. Mam tam dużo znajomych i przyjaciół super wspomnienia, mogę stwierdzić że mam to miasto głęboko w sercu. Ale wczorajszy mecz gdzie Knicks dostali epicki wpierdol od Pacers ,był dla mnie bardziej wartościowym widowiskiem niż te dwa mecze w OKC, powiem więcej był ciekawszy od G6 w MSG kiedy Knicks jebali Celtów jak tylko chcieli 

10 minut temu, mayor napisał(a):

Nie wiem jak to wygląda z perspektywy fana? Możliwe że masz jakieś silne emocjonalnie konotacje z miastem Oklahoma City. Ja dużą cześć życia mieszkałem w NYC, w zasadzie to najlepszy okres mojego życia. Mam tam dużo znajomych i przyjaciół super wspomnienia, mogę stwierdzić że mam to miasto głęboko w sercu. Ale wczorajszy mecz gdzie Knicks dostali epicki wpierdol od Pacers ,był dla mnie bardziej wartościowym widowiskiem niż te dwa mecze w OKC, powiem więcej był ciekawszy od G6 w MSG kiedy Knicks jebali Celtów jak tylko chcieli 

Wczorajszy mecz z pewnością był wyjątkowy, natomiast po 1) to nie znaczy, że mniej emocjonujące mecze teraz już trzeba z automatu uznać za nudę, a po 2) nie tylko emocjonująca końcówka świadczy wg mnie o jakości meczu. Thunder zagrali intensywny mecz, wystrzegali się serii błędów i znakomicie zneutralizowali poprawionych po G1 Wolves. Napisałem krótką opinię i tyle. Masz prawo nie dostrzegać niczego fantastycznego w tym meczu OKC oczywiście, ale dla mnie ich poziom był właśnie dosłownie fantastyczny.

40 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Co się stało z Randle, kontuzja?

Raczej powróciły stare demony. 

Godzinę temu, Raven2156 napisał(a):

A co sądzisz o potencjalnym Finale? Czeka nas ciekawsze i dłuższe starcie czy raczej będzie jednostronnie i tak jak zaznaczyłeś - najbardziej wyrównane serie już za nami?

Jako fan Knicks powiem tylko tyle, że jeżeli miałbym się kierować dobrem ogółu suwerena to ... lepiej dla finałów jakby Indiana awansowała. Wynik pewnie będzie taki sam 4:0 lub 4:1 ale może jakoś się postawią. Absolutnie nie widzę Knicks w starciu z OKC, nie w tym składzie i stylu gry.