Skocz do zawartości

[ECF] New York Knicks (3) vs Indiana Pacers (4)

agresywnychomik

New York - Indiana  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. New York - Indiana

2. 2. Czy mistrzostwo w tym roku pojedzie na Wschód ?

3. 3. Najlepszy zawodnik serii?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 22.05.2025 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

różnica jest taka, Ronnie, że PG13 przed kontuzją, to toczył zacięte serie z Lebronem, akurat Ty to powinieneś pamiętać

był też 3ci w MVP voting i kilkukrotnie w all-nba i all-def, no z czym do ludzi

Tak, wiadomo, że Towns może czyścić mu buty jesli chodzi o playoffs lub peak w RS, mi chodziło tu tylko o taką podobną dysproporcje talent/wyniki którą zauważam. 

Edytowane przez RonnieArtestics

20 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ja mam takie pytanie, czy fani Knicks po tym meczu dalej będą zachwycać się Karl Anthony Townsem? Zdecydowanie najgorszy zawodnik Knicks w tym meczu, w tych playoffs ma swoje momenty ale widać chyba po całych PO, że to nie jest gracz, który nadaje się do bycia starterem w contenderze, bo jest po prostu mega mięczakiem, nieprzygotowanym mentalnie do starć na najwyzszym poziomie.

zgodzę się, że KAT był problemem w tym meczu, ale z innego powodu. w ataku naprawdę się starał (w sporej mierze to dzięki niemu był ten run w 2Q), ale po drugiej stronie było słabo i nic dziwnego, że z Robinsonem knicks wyglądają dużo lepiej. swoją drogą Mitch miał kozacką 1H, taki Rodman 1996 vibe, nawet SVG powiedział, że to MVP tych pierwszych 20 minut.

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Tak, wiadomo, że Towns może czyścić mu buty jesli chodzi o playoffs lub peak w RS, mi chodziło tu tylko o taką podobną dysproporcje talent/wyniki. 

tyle, że wciąż mówimy o talencie po jednej stronie parkietu, który tak naprawdę nigdy na dobre nie wybuchł, to już Jordan Poole miał w PO legitniejszy peak, szkoda, byłem pewny, że co jak co, ale Pacers powinni Knicks leżeć, niestety tam jest za dużo talentu, a za mało wyrobników i znowu taki Hart jest niewidoczny w serii, bo nie obsłużysz każdego gracza z potencjałem na 20ppg przez 40 minut spotkania

3 minuty temu, lorak napisał(a):

zgodzę się, że KAT był problemem w tym meczu, ale z innego powodu. w ataku naprawdę się starał (w sporej mierze to dzięki niemu był ten run w 2Q), ale po drugiej stronie było słabo i nic dziwnego, że z Robinsonem knicks wyglądają dużo lepiej. swoją drogą Mitch miał kozacką 1H, taki Rodman 1996 vibe, nawet SVG powiedział, że to MVP tych pierwszych 20 minut.

Mitch był cudowny, zresztą w tych PO naprawdę gra bardzo dobrze, choć widać, że nie jest w optymalnej formie, wystarczyło być posadzić Harta lub Bridgesa, grać nim po 25 minut przynajmniej i pewnie wynik byłby w drugą mańkę

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wg mnie to ten sam tier co Paul George - mega utalentowany, jest skill i potencjał na bycie Hall of farmerem, ale głowa nie dojeżdża i dlatego ma dużo słabszą karierę niż powinien mieć. 

I tak, i nie, czasami poslumpuje w ofensywie Towns, ale przede wszystkim ma w tych playoffach jakieś kuriozalnie słabe defensywne cyferki (67.1 DFG% pod obręczą, drugi najgorszy wynik w PO wśród wysokich, gorszy był tylko Ware z Miami w czasie batożenia Heat culture), tak że wygląda na to, że jego jedyną rolą na powaznym poziomie jest stretch 4, ale tutaj też jest słabością w defensywie. No a tu dochodzi jeszcze zmienna, że jest zbyt słabym scorerem/kreatorem żeby obok 1A-obwodowego anchora robić za 1B-opcję w ataku. 

Wstawić tam jakiegoś rim protectora-obrońcę-vertical spacera/ew. stretch 5, który jest w stanie grać poważne minuty i nie jest kaleką, a pewnie inaczej by to wyglądało. 

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612752&Season=2024-25&SeasonType=Playoffs&PlayerIds=1626157,1629011

nie spodziewałem się, że to może aż tak dramatycznie wyglądać, 119ortg z Mitchem to jest podkład pod dobrą serię z Thunder

ale to duet Mitch-Towns wygląda najlepiej, gdzie wszyscy na to tutaj czekali, a Thibs się nie odważył, za to można go na pewno krytykować, ale też bez przesady, Knicks z takim doświadczeniem nie mogą oddawać tak spotkań bez względu na lineup

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Swoją drogą, w sezonie 21/22 Pacers byli 25-57, a Oklahoma 24-58, rok później: odpowiednio 35-47 i 40-42, po 2 latach mogą zagrać jako dwa small markety (bottom-10 pod względem wartości organizacji) w finałach, pięknym przedsięwzięciem jest obecne NBA. 

Co do transferu KATa - jakbym wiedział że ten ruch oznacza przyklejenie się LBS do tej drużyny, to poświęciłbym 3 dni i położył krzyżem przed gabinetem Leona żeby tylko kogoś innego ściągnął ;) - od pierwszego meczu chłop tu produkuje więcej kontentu niż fani Knicks i Pacers, to na pewno nie jest zdrowe.

Co do samego KATa wszyscy wiedzą jakie są jego mocne i słabe strony (ciągle upgrade over Randle) więc wytykanie tych samych rzeczy do pożygu od 10 miesięcy jest nudne, graniczy z obłędem.

Ja ciągle wierze że tu są pokłady na lepszą grę ale nie w tym sezonie i nie z tym trenerem.

Knicks grają z lepszą drużyną (która przed serią imho byla faworytem) i tak przyznaję nie jestem szczęśliwy z 0-2 i uważam że Indiana tego nie wypuści, mega collapse tak grających Pacers? Nie sądze.

Co by nie powiedzieć oba mecze były emocjonujące i jak nie będzie finału dla NY to niech będą przynajmniej emocje.

Będę drużynie że wschodu kibicował w finale, OKC/Edwards jeszcze swoje wygrają a dla Pacers to moze być jedyną taka okazja.

Żona z dziećmi jadą jutro na wakacje na tydzień, w poniedziałek mam wolne więc oglądane ten 3 mecz, pewnie ostatni w tym sezonie ;)

Edytowane przez agresywnychomik

Niekompetencja Thibodebila w pigułce, nie dość że głupi to chyba jeszcze ślepy. Od pierwszych minut zanosiło się na disaster. Pięć- 6 minut gry i deficyt 10 punktów bo Tom uparcie trzymał się S5 z G1,dopiero to go skłoniło do wypuszczenia MRoba i Deuce, co dało szanse na wyrównanie deficytu przed 2Q .Co najdziwniejsze TT trzymał Robinsona na parkiecie ciągle przez 17 minut , urządził mu maraton aż Mitch ledwo nogami powłóczył, tylko żeby jego wysiłek spi*****ić wrzucił do składu Payne'a na 6 minut 2Q,cała druga kwarta pomimo tego nawet wyszła pozytywnie głównie dzięki Townsowi ,którego ściągnął z parkietu razem z Paynem. Doskonale też duet KAT.-Mitch radzil sobie na deskach po obydwu stronach, Turner i Bryant został przez nich wyłączony z gry , ale Rick znowu zaskoczył bezmózga Tomasza wyciągając z kapelusza Bradleya

Brawo dla Indiany, Siakam pokazał moc. Nesmith pokazał, że nieudolne porównywanie go do Currego po jednym farciarskim meczu przez jednego z forumowiczów było lekko mówiąc niepoważne. Sytuacja jest ciężka, ale żaden mecz (a już na pewno pechowy pierwszy) nie pokazał mi jakieś strasznej przewagi Indiany nad Knicks i nie widzę dzisiaj powodu, żeby odwrócenie serii było niemożliwe. Będzie ciężko, ale z przebiegu dwóch meczów nie widzę powodów żeby już przekreślać Knicks.

Co do Townsa to rzeczywiście dzisiaj słabo jak na oczekiwania w ataku (w obronie wiadomo że asem nie jest), ale i tak nie taka padaka jak Randle w gm2. Trade nadal się broni 😁

Ps. Ciężko komentować wpisy osób które największe osiągnięcie Knicks od ćwierć wieku nazywają katastrofą. 

3 minuty temu, cwikson napisał(a):

Ciężko komentować wpisy osób które największe osiągnięcie Knicks od ćwierć wieku nazywają katastrofą. 

ja optuje przecież za sukcesem, każdemu, kto ma chwilę zwątpienia niechybnie o tym przypominam

możesz przytoczyć ten fragment o katastrofie? bo to, że alltimerski run Brunsona idzie powoli z dymem, poprzez przegranie dwóch close games, to fakt, a nie opinia

6 minut temu, cwikson napisał(a):

Trade nadal się broni

oczywiście, zwłaszcza te 16 baniek więcej w payrollu + pozybycie się głębi w postaci w DDV

zastanawiam się czasem, co się musi stać aby choć jeden z Was przyznał sam przed samym sobą, że może i nie warto iść w zaparte skoro widać, że się c***a znacie?

33 minuty temu, cwikson napisał(a):

Nesmith pokazał, że nieudolne porównywanie go do Currego po jednym farciarskim meczu przez jednego z forumowiczów było lekko mówiąc niepoważne.

Pokazał to robiąc 2/3 za trzy, czy o co Tobie chodzi? 
aaron ma łącznie 10/12 w tej serii póki co, coś ciebie boli czy o co chodzi?

porownanie do curryego było może nie na miejscu, ale ja bym spytał czy klay, Redick, czy jakikolwiek inny shooter zagrał takie PO jakie gra Nesmith? 55% skuteczności przy trzech trafieniach na mecz, kosmos. 

W NBA nie ma obecnie miejsca dla niskich bez rzutu za 3, ultra atletyzmu czy elitarnej obrony! TJ McConnell: potrzymaj mi piwo

Piękna ta Indiana, czuć dużo pewności siebie. Ciekawe czy w ewentualnym finale się to utrzyma czy jednak co niektórzy zawodnicy zaczną pękać. 

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

porownanie do curryego było może nie na miejscu, ale ja bym spytał czy klay, Redick, czy jakikolwiek inny shooter zagrał takie PO jakie gra Nesmith? 55% skuteczności przy trzech trafieniach na mecz, kosmos. 

Lepiej niz Curry w wieku 25lat w Po

15 minut temu, cwikson napisał(a):

Jeżeli wartość Currego na boisku to co dla niektórych tylko procent za trzy to rzeczywiście dyskusja nie ma sensu. 

Czemu ty sobie takie wnioski dopisujesz sam z wypowiedzi memento, czy LBS-a, to nie wiem.. serio mocno odlatujesz, wyluzuj… 

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

I dobrze wiesz (mam nadzieję, bo mam Cię za inteligentnego) że nie chodziło mi o to czy gość umie czy nie umie rzucać, ale o to, że fakt, że praktycznie w pojedynkę rozstrzygnął gm1 było fartem, bo nie jest i obstawiam, że nie będzie takim graczem, który jest to w stanie robić często. Tyle i tylko tyle. Ale jak to napisałem to Ty i jeszcze jeden którego nie oznaczę (niech ma trochę spokoju w sobotę i nie pędzi odrazu z ripostą na pół strony) oburzyliscie się że to nieprawda 

12 minut temu, cwikson napisał(a):

Jeżeli wartość Currego na boisku to co dla niektórych tylko procent za trzy to rzeczywiście dyskusja nie ma sensu. 

1 godzinę temu, cwikson napisał(a):

Co do Townsa to rzeczywiście dzisiaj słabo jak na oczekiwania w ataku (w obronie wiadomo że asem nie jest), ale i tak nie taka padaka jak Randle

to o gościu, który zarabia o 5 baniek mniej od Stefka w tym rs, tyle w kwestii określania wartości gracza

nigdzie nie pisałem o tym, żę AN to gracz formatu Curry'go, to Wy pisaliście, że takie 5/5 to jedynie on mógłby walnąć, co się jak zwykle w Waszym przypadku średnio z faktami pokryło

@cwikson ja po prostu nie uważam że to jest tylko i wyłącznie fart, ale raczej fart + lata pracy i skill, shooters gonna shoot. Ci goście z NBA trenują po 500 rzutów dziennie właśnie po to, żeby jak dasz mu takie pozycje do rzutu jak dostawał w game1, zeby to wykorzystać. Także  wielce nie dziw że ktoś kto rzuca od trzech miesięcy na 50%+ cie może ukarać za złą obronę.  Oczywiście ze pewnie tego nie powtorzy już drugi raz w tych PO, ale to nie zmienia faktu, ze gość potwierdza w kolejnym meczu mega skuteczność, a Ty jeszcze wpadłeś tu po tym meczu go skrytykować za „tylko 2/3”. 

Czy Nesmith utrzyma 50+% do końca kariery? Nie sądzę. 
czy trafia od trzech miesięcy 50+% ? Trafia. Czy trafia w PO 50+% ? No trafia.
Czy to jest wielkie wydarzenie stulecia, ze ktoś kto jest w takiej formie trafił 5/5 z rzędu? Dla ciebie tak, dla mnie nie, ja widzę praktycznie z raz w tygodniu jak jacyś amatorzy z mojego boiska trafiają sobie 5/5 z rzędu przy słabej obronie. Uszanuj proszę moje zdanie w tym temacie i nie nadinterpretuj moich wypowiedzi, nie dopisuj sobie rzeczy typu, że ja mysle ze on to powtorzy co drugi mecz.. 

8/9 dla gościa co normalnie robi 4-5/9 lekkim c***em, to nie jest jakieś nieprawdopodobne wydarzenie stulecia, tyle ode mnie w temacie.