Skocz do zawartości

[ECF] New York Knicks (3) vs Indiana Pacers (4)

agresywnychomik

New York - Indiana  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. New York - Indiana

2. 2. Czy mistrzostwo w tym roku pojedzie na Wschód ?

3. 3. Najlepszy zawodnik serii?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 22.05.2025 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

Knicks przegrali na swoją własną prośbę. Wszyscy to wiemy.

Nie zmienia to faktu, że Pacers już nie raz i nie dwa pozytywnie zaskoczyli nas w tych Playoffach. Przypomnę, że przeszli zarówno Bucks jak i Cavs 4-1 czego chyba nikt się nie spodziewał.

Aktualnie prowadzą ze świetną drużyną Knicks (najlepszą wersją tej organizacji od wielu, wielu lat) i co jeśli dziś znów wygrają? 2:0 dla Pacers po meczach w NYC może być gwoździem do trumny a więc G2 może okazać się decydujące.

Tu nie trzeba być wybitnym specjalistą, żeby wiedzieć że dla Knicks to o wiele ważniejszy mecz niż pierwszy w tej sytuacji. Knicks muszą, Indiana może. Zobaczymy czy psychicznie to uniosą, choć mam czasem wrażenie, że sportowcy mniej przeżywają  poszczególne mecze od kibiców. Obstawiam kolejny mecz na żyletki, choć i blowout dla każdej ze stron tez mnie nie zaskoczy.

27 minut temu, cwikson napisał(a):

. Zobaczymy czy psychicznie to uniosą, choć mam czasem wrażenie, że sportowcy mniej przeżywają  poszczególne mecze od kibiców.

No team spirytus Knicks jest już mocno rozcieńczony . Sportowcy też przeżywają, tylko nie zawsze mogą to publicznie wyrażać, tak jak kibice . Oprócz tego nie jest to eksponowane, albo wręcz usuwane z transmisji. Tu masz przykład https://x.com/el_jeffe_dinero/status/19 ... 39751?s=46 

1 godzinę temu, cwikson napisał(a):

Ale nie miałem na myśli emocji w trakcie meczu, czy zaraz po w szatni. To wręcz wskazane aby je na bieżąco rozładowywać. Bardziej mi chodziło o to, że nie rozpamiętują długo porażek czy stylu. 

No Knicksi teraz nie za bardzo mają czas na długie rozpamiętywanie, dzisiaj następny mecz. Będą mieć więcej czasu na rybach, chociaż też nie ,bo w okolicach NY ryby 🐡 biorą jak pojebane. Wędkowanie w Polsce to wielogodzinne wpatrywanie się w nieruchomy spławik , a tam to akcja non stop 

3 godziny temu, mayor napisał(a):

No team spirytus Knicks jest już mocno rozcieńczony . Sportowcy też przeżywają, tylko nie zawsze mogą to publicznie wyrażać, tak jak kibice . Oprócz tego nie jest to eksponowane, albo wręcz usuwane z transmisji. Tu masz przykład https://x.com/el_jeffe_dinero/status/19 ... 39751?s=46 

Lamus OG ktory sie rozprul przy 2posiadaniach przed TO pluje sie do KATa ze pewnie jest lamusem i znowu zawodzi!

10 godzin temu, mayor napisał(a):

Porównanie Nsm do Stefka trochę z dupy, nie tylko ze względu na pozycję na boisku, ale też reputację. Podejrzewam że każdy coach przed meczem z GieeSem układając gameplan zaczyna od problemu obrony Kury i pierwsza rzecz jaką ma w głowie to ograniczenie Stefka-(obrona 1na1,podwajanie , switche itd.) Nikt raczej nie pozwoli sobie na taki  luksus żeby odpuścić Kurakowi ,czekać aż wejdzie w trans i zacznie napierdalać z połowy boiska, co innego Nesmith. Nie podejrzewam żeby któryś trener miał w głowie, czy w notatkach ograniczenie Aarona jako cel #1.(za wyjątkiem TT przed jutrzejszym meczem ). Trudno tez mieć pretensje do kogokolwiek, bo takich sytuacji nie da się przewidzieć, tylko trener jest od tego żeby zareagować i szybko zatamować krwotok, zamiast przyglądać się bezradnie i czekać 5 minut na cud jak Thiboćwok 

no z tego co było widać do krycia ANsa został odelegowany OG, więc chyba jednak Thibs zdawał obie sprawę z zagrożenia, niestety OG gra bardzo słabe jak na siebie PO, o ile wcześniej przynajmniej dowoził w obronie, to teraz często zawodzi po obu stronach

w wieku 24 lat czyli w takim jaki jest AN obecnie, Curry nie miał jeszcze reputacji goat strzelca, gdyż dopiero debiutował w PO, a już raczej na pewno nie miał takiego momentum w meczu jak wczoraj gracz Indy, więc zamiast to lekceważyć, to wypadałoby docenić i o to tylko chodzi

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no z tego co było widać do krycia ANsa został odelegowany OG, więc chyba jednak Thibs zdawał obie sprawę z zagrożenia, niestety OG gra bardzo słabe jak na siebie PO, o ile wcześniej przynajmniej dowoził w obronie, to teraz często zawodzi po obu stronach

To chyba ja inny mecz oglądałem, a Ty inny. Z tych 6 trójek Nesmitha w końcowych 5 min krycie AN #1 Brunson  wpadł w poślizg nie było krycia #2 Bridges , potem KAT spóźniony # 3 Brunson #4 OG na radar w zasadzie nie było krycia  bo sie poślizgnął #5 i #6 OG te trzy ostatnie trójki Nasmith rzucił w końcowej minucie 4Q i w zasadzie OG tylko na minutę został oddelegowany do krycia ANsa, przez większość meczu krył Siakama, ale żeby to zauważyć to trzeba obejrzeć cały mecz , a nie tylko zerknąć na highlightsy i statystyki.

24 minuty temu, mayor napisał(a):

ale żeby to zauważyć to trzeba obejrzeć cały mecz , a nie tylko zerknąć na highlightsy i statystyki

ja to na żywo oglądałem i  mi się po prostu błędnie utkwiło, że tam OG w końcówce kilkukrotnie był spóźniony, a tak naprawdę to był to OG z Hartem na zmianę, Knicks tam zagrali jakąs totalnie porytą strefę gdzie nie było żadnego nacisku na gracza z piłką, każda następna akcja to innego rodzaju fackup, gdzie najbardziej aktywny w rotacji był Brunson, niestety dla niego próbował doskakiwać do graczy, którzy zostali zgubieni przez jego kolegów, tak ja w akcji #1, tam powinien pierwszy doskoczyć Bridges, ale sam sobie zasłonę założył i został w miejscu jak ostatni cieć, Brunson tam jedynie próbował ratować sytuacje

no, ale spoko, ,myśl sobie dalej, że oglądam highlightsy, mam totalnie w pompce, nie będę przecież jak Ty udawał, że pamiętam każdą akcje w szczegółach, skoro sam to pewnie musiałeś zobaczyć jeszcze raz aby to zweryfikować

jak by nie patrzeć była to zbiorowa kompromitacja całej drużyny i nie zmienia to w praktyce opinii o OGim, który jest cienki i wygląda jakby miał sporą nadwagę w porórwnaniu do poprzedniego sezonu przez co nie jest w optymalnej formie fizycznej

Karma za to cale szczekanie

rzucanie puszkami w Windego

Knicks gonna Knick, zesranstwo klasyczne

przyfarcili z kontuzjami po drodze

----

jakies podziekowania dla Luki ze sie pozbyl tego zlego trenera z Dallas?

fajnie, pamietam poczatki tego projektu jak rzucali po 140 punktow i mowilo sie ze kiedys zaczna bronic a atak bedzie dalej zajebisty

i zaczeli

Obrona obwodowa  Indiany jest lepsza niż OKC tylko tego tak pod koszem nie widać i to zaburza ocenę całości. Przy tak grającej w ataku równo całej piątki ekspozycja Kąta i Runsona w obronie jest aż nadto widoczna. Widziałem w życiu wiele serii gdzie szukano słabego obrońcy ale aż takiej widocznej nieprzydatności czy nieporadności nie widziałem. Co gorsza dla knicks gra tych graczy w ataku jest na tyle kluczowa że nie ma jak zrobić korekt. Umarł w butach. I co gorsze ich jakość w ataku przykrywa te nieporadności w obronie i ocena tych graczy jest pozytywna. 

Czyli efekt końcowy jest gorszy niż wrażenia ogólne i to jest gwóźdź do trumny. 

Muszę przyznać, że w tym sezonie wierzyłem w nich mniej niż w zeszłym, nauczony zeszłoroczną serią z Celtics. Tak naprawdę dopiero od game1 ECF uwierzyłem że oni naprawdę mają realne szanse zrobić majstra. Myślałem że z Cavs nie dadzą rady. Myślałem że Knicks mają tu dużo lepszego alpha doga. Okazuje się że Pacers są 10-2 w tych PO i 6-1 na wyjeździe. Także tego, only 6 more to go.  Okazuje się że nikt dosłownie nikt nie pęka na robocie w crunch, nawet Obi freakin’ Toppin.

Ja mam takie pytanie, czy fani Knicks po tym meczu dalej będą zachwycać się Karl Anthony Townsem? Zdecydowanie najgorszy zawodnik Knicks w tym meczu, w tych playoffs ma swoje momenty ale widać chyba po całych PO, że to nie jest gracz, który nadaje się do bycia starterem w contenderze, bo jest po prostu mega mięczakiem, nieprzygotowanym mentalnie do starć na najwyzszym poziomie. 10 lat jego kariery mi starczy, żeby wiedzieć że on tego sufitu, który wstawił sobie sam w swojej głowie już nie przebije. Wg mnie to ten sam tier co Paul George - mega utalentowany, jest skill i potencjał na bycie Hall of farmerem, ale głowa nie dojeżdża i dlatego ma dużo słabszą karierę niż powinien mieć. 

Edytowane przez RonnieArtestics