Skocz do zawartości

[WCSF] OKC Thunder (1) vs Denver Nuggets (4)

LeweBiodroSmoka

Kto w ilu?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto w ilu?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 08.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

tak jak pisałem - jak na siebie Westbrook nie gra źle ale gdyby był ktoś jeszcze niski do grania to pewnie skończyłoby się na 3-1 a nie 2-2

ja jednak uważam, że c*** z niskim, lepiej by było żeby Jok zagrał w tym meczu na 50TS, ale to możemy się tak przerzucać i chyba się nie dogadamy :)

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale on nigdy nie miał być znaczącym klockiem w ofensywie, to wszyscy wokół niego mają dowozić

wybacz, ale trochę pier*olenie. Tzn tak, wiadomo że dostaje tylko śmieciowe rzuty, ale jak ich nie trafia i robi się prawie nie-grywalny w ataku a innym akurat nie siedzi to nie wiem czemu jego 'wina' ma być mniejsza niż takiego np Lou Dorta (którego też jest fchooi duża :P )

Edytowane przez rw30

6 minut temu, rw30 napisał(a):

ybacz, ale trochę pier*olenie. Tzn tak, wiadomo że dostaje tylko śmieciowe rzuty, ale jak ich nie trafia i robi się prawie nie-grywalny w ataku a innym akurat nie siedzi to nie wiem czemu jego 'wina' ma być mniejsza niż takiego np Lou Dorta (którego też jest fchooi duża :P )

no ogólnie jeden mecz mu bardzo zaniżył skuteczność, nie wiem, dziwna ta TWoja teoria, nie wiem jak to ugryźć

ale

najlepsza beka, że pomyliłem Jalena z Jaylinem, J-Dub nie dowozi w c***, gra na 49TS, ponadto wcale dobrze w D nie wygląda ma zdecydowanie najniższy DRTG ze wszystkich graczy szerokiej rotacji, więc o, tu masz typka na którym możesz się powyżywać, Hartenstein imo na to średnio zasługuje

* oczywiście wyciąganie DRTG pojedynczemu grajkowi na bazie 4 spotkań nie ma zwykle sensu, ale jeśli popatrzymy jak złomuje go w tym względzie Caruso, to już ma trochę większy

https://www.nba.com/stats/players/advanced?PORound=2&TeamID=1610612760&dir=A&sort=DEF_RATING

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale on nigdy nie miał być znaczącym klockiem w ofensywie, to wszyscy wokół niego mają dowozić, a nie robią tego z równą częstotliwością, raz nie dowożą gwiazdy, a drugi raz reszta, jak wszyscy klikajo to widzieliśmy co mogą zdziałać w G2, generalnie wyłączając G3 IH jest 15/26, więc chyba całkiem w pytkę, right?

Yup, Hartenstein to najmniejszy problem z supportu w ofensywie Thunder vs regular i ich bazowa gra, wprawdzie parę nietrafionych rzutów, które przeważnie trafia, ale nie traci piłek, zbiera w ataku, nie ma dramatu. 16/71 za 3 tercetu Holmgren-Dort-Jalen to trochę więcej niż parę nietrafionych rzutów. ;] 

17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ja jednak uważam, że c*** z niskim, lepiej by było żeby Jok zagrał w tym meczu na 50TS, ale to możemy się tak przerzucać i chyba się nie dogadamy :)

Ale to jest normalne że przy takim usage i obronie nie jest w stanie grać cały czas świetnie i będą takie mecze mu się zdarzały. Roster jest jaki jest i dlatego przy gorszej grze joka jak nikt inny nie zrobi step up to się kończy porażka. A westbrook czasem będzie bardzo dobry a czasem fatalny. Dlatego byłby dobrą opcją 7-8 a słaba 6

Poza tym dochodzi jeszcze kwestia skuteczności za 3 thunder. Gdyby trafiali swoje to nawet ts60 u Jokica by nie pomógł 

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Ale to jest normalne że przy takim usage i obronie nie jest w stanie grać cały czas świetnie i będą takie mecze mu się zdarzały

Jok ma w karierze średnią .616TS w PO, ja tu się zastanawiam czy psychozy przez te ostatnie mecze nie dostanę, a Ty piszesz, że to normalne xd

nic o moje wrzody nie dbacie, idę pisać, bo obiecałem chłopakom

go Knicks

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Jok ma w karierze średnią .616TS w PO, ja tu się zastanawiam czy psychozy przez te ostatnie mecze nie dostanę, a Ty piszesz, że to normalne xd

nic o moje wrzody nie dbacie, idę pisać, bo obiecałem chłopakom

go Knicks

Zobacz jak grał suport gdy on tę średnią nabijał a co jest teraz 

2 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Zobacz jak grał suport gdy on tę średnią nabijał a co jest teraz 

nic nie usprawiedliwia trzech spotkań na 43TS i 85ortg (Jezu)

mógł naprawdę grubo podbić legacy, a zrobił alltime kupe, dlaczego mnie zmuszasz abym pisał takie rzeczy?

W dniu 6.05.2025 o 13:38, airmax napisał(a):

ich najmocniejsza siła z RS czyli głębia składu gdzie 8/9 zawodnik rotacji to momentami pewnie mógłby być 4 czy 5 w innych ekipach tutaj nie ma znaczenia.

Hmmm, ich gracze 6-9+ (Caruso-Iguodala, Wallace, Wiggins, Jaylin Williams) grają swoje albo nawet coś ekstra, podczas gdy gracze 1-5 wszyscy obniżyli loty w ataku. Najbardziej chyba Holmgren, który sprzedał G1 na spółę z trenerem, ale reszta nie jest daleko z tyłu. "Normalny" team, który ma 7.5 zawodnika na PO i brak poduszki bezpieczeństwa w postaci OP obrony, pewnie by już mógł się powoli pakować na wakacje w takiej sytuacji.

21 minut temu, Chytruz napisał(a):

Hmmm, ich gracze 6-9+ (Caruso-Iguodala, Wallace, Wiggins, Jaylin Williams) grają swoje albo nawet coś ekstra

yyyyy eeeeeee  J Will gra ogony z małym imapktem,  Wallace miał już w tej serii 2 mecze gdzie grał 20 min a nie przekroczył 3 pkt

6 minut temu, rw30 napisał(a):

yyyyy eeeeeee  J Will gra ogony z małym imapktem,  Wallace miał już w tej serii 2 mecze gdzie grał 20 min a nie przekroczył 3 pkt

No tak, mowimy tu o graczach, ktorzy maja grac w obronie, nic nie spierdolic i czasem trafic rzut, a jak nie trafia, to chociaz nie wygladac ze boja sie rzucac. Ogolnie wywiazuja sie ze swoich obowiazkow, obaj mieli kilka dobrych playow, Wallace ma 5/9 za 3. Caruso gra super, Wiggins ich utrzymal przy zyciu w G4 jak sie reszcie palilo pod dupa.

Nie nazwalbym tez 1/4 meczu ogonami, tu kazde possession sie liczy, widzielismy w innych zespolach graczy, ktorych wpuszczenie 2 razy po 3 minuty na chwile oddechu dla startera to igranie z ogniem.

Gracze 1-5 za to kolektywnie daja dupy.

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nic nie usprawiedliwia trzech spotkań na 43TS i 85ortg (Jezu)

mógł naprawdę grubo podbić legacy, a zrobił alltime kupe, dlaczego mnie zmuszasz abym pisał takie rzeczy?

Ale ja nie usprawiedliwiam Joka - te PO pokazują że nie jest nieśmiertelny jak się wydawało momentami i można go zamknąć. Tylko wtedy jok dalej daje dużo dobra drużynie przez kreowanie. Natomiast problemem jest to że cały atak idzie przez niego i on często stawia zasłonę i dostaje piłkę na 7 m w crunch i zaczyna się rzeźbienie. Wtedy tak ważna jest postawa reszty, która też nie dowozi przez co mamy błoto at its finest

Nie było łatwo, ale jest zwycięstwo🙂 Niepokojąco wyglądało to w trzeciej kwarcie, na szczęście udało się złapać kontakt, o dziwo dzięki trójkom Dorta. Na plus również Caruso, jak się cieszę, że Giddey został popchnięty do Bulls. Caruso to jest jakość. Bardzo dobre spotkanie liderów - serbski niedźwiedź wymiatał, nie było na niego mocnych, ale i Shai się stawił, a że miał kilku giermków więcej, to Oklahoma notuje zwycięstwo. To nie koniec emocji, bo serię trzeba domknąć, oby w Denver.

Shai udowodnił

jak chcesz wygrać i przy -3 zostawiasz J-Duba w rogu no to sobie nie wygrasz

zapachniało magią przy tym fejdełeju  Joka, ale to był tylko łabędzi śpiew

co by nie mówić na 5 spotkań cztery były spokojnie do wygrania, a przed serią, to by się raczej każdy zdziwił takim predykszyn, powalczmy o G7 i zobaczymy co los przyniesie