Skocz do zawartości

[ECSF] Boston Celtics (2) vs New York Knicks (3)

agresywnychomik

Boston - NY  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Boston - NY

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż za pojedynek dwóch taktycznych geniuszy w game1. mazula vs thibodo

Obie drużyny miały podobny zamysł taktyczny:  ISO w crunch w każdym posiadaniu i ewentualnie kick, wszyscy stoją i patrzą jak jeden typ kozłuje 10 sekund i odpala trójkę przez ręce za trzy. 
Obie drużyny nie biorą czasu przez całą dogrywkę, bo i po co. Pierwszy czas wziął mazula na 3 sekundy do końca dogrywki xD 

Genialny Brunson wyciągnął ten mecz Knicksom w okresie 5-3min do końca IV kwarty, gdzie rzucił 11pts w 4 kolejnych posiadaniach. Później był fatalny, dwie naprawdę dziwne i durne straty, spudłowane trzy trójki w dogrywce, no ale jakos to dowieźli, bo rywal sobie tez urządził three point contest, lol. W sumie to nie wiem czy można winić w jakikolwiek Brunnyego za te cegły i straty, bo widział ze wszyscy stoją i patrzą, to co miał zrobić … ? 
karl Anthony clowns prawie przegrał im ten mecz, foul trouble cały czas, do tego ta sekwencja w IV kwarcie, kiedy idzie na pałę w post i robi ofensa, wiec w następnej akcji wkurwiony idzie na pałę z piłką pod pachę pod dobrego w D white’a i pizga o tablice tak ze piłka odbija się na metr. Dodajmy że to był moment kiedy było -15 i zrobiło się z tego -20, bo on przecież musi się przełamać. 
 Brunson i OG fenomenalne spotkanie, Hart bardzo dobrze, a co do Bridgesa mam mieszane uczucia, bo robił w pierwszej połowie za szóstego gracza Celtics, ale w drugiej się ogarnął i grał nieźle. 

po drugiej stronie tylko white i Tatum zagrali dobry mecz, No i Pritchard. Horford prawie ich uratował bo wystraszył Brunsona przy ostatnim rzucie w IVq i ten spudłował o milimetr dość prosty rzut, ale wcześniej to wlasnie z niego Brunson zrobił śmigło na swatchach. 

szanse knicks urosły, maja najlepszego gracza w tej serii, mają teraz HCA, ale coś dalej nie wierze, ze team z thibodo i clownsem jest w stanie pokonac cztery razy mistrzów NBA. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Sędziowie znowu brzydko pod gospodarzy. Ale co ma robić KA(c)T w obronie nie wiem? On nawet jak odpuszcza i tylko stoi to dostał gwizdek. Ja mu się nie dziwię że biega podkurviony przez gwizdki. Boston obecnie to ekipa która dostaje najwięcej wsparcia w lidze. 

Identyczne akcje w ataku kata no calls. 

W obronie to calls. 

Joe MaTrójulla znowu się przejechał na swojej zjebanej taktyce?

Nowe nie znałem 

Gdyby nie masa talentu jaką skumulowali Celtics, do dziś jestem w szoku jak to zrobili, to już by z Budenholzerem grał w karty obaj warci siebie

60 trójek? Rly?

Win to win. Biorę w ciemno, tym bardziej że gol strzelony na wyjeździe liczy się podwójnie :)

A poważnie, to taka niemoc Celtów w trójkach to jakiś żart. Tym bardziej, że akcje Browna czy Tatuma jeden na jeden dawały im w miarę pewne 2 punkty, do tego każdy kontakt był gwizdany (seria z Detroit to zapasy, dzisiejszy mecz to apteka i bądź tu mądry). Zamiast to powtarzać to ceglili na potęgę, ale na szczęście to nie mój (Knicks) problem. W Knicks OG świetny, Brunson był sobą, choc CPOTY nie powinien tego rzutu na zwycięstwo w regulaminowym czasie spudłować. Dobrze że Deuce coś tam trafiał, bo ławka znowu przezroczysta (mówiłem żeby sprzedać Robinsona jak był kontuzjowany, teraz już każdy widzi, że gość jest nie grywalny przez te osobiste btw. taktyka hack a mitch to takie kurew... że szkoda gadać, powinni zwracać ludziom za bilety za każde takie zagranie). Hart waleczny jak zawsze, Bridges nierówny jak zwykle. Towns ... ehh

Boston drugiego tak złego meczu nie zagra, oby Towns również, choć on nawet jak zagra dwa razy lepiej to i tak będzie pizdą tylko trochę mniejszą. KAT musi eksplodować w kolejnym meczu to może uwierzy trochę w siebie.

Dalej nie widzę wielkich szans dla Knicks, ale jakieś światełko w tunelu się zapaliło tym bardziej że Porzingis szybko się zezłomował (nowe, nie znałem) i jeszcze Hauser coś sobie zrobił.

Go Knicks !

ten styl Celtics jest ohydny do ogladania i tam poza Whitem i Porzingisem to ciezko kogos lubic, te palowanie Tatuma i Browna za 3, oni chca byc chyba jak Curry i Thompson, ale to nie ta liga rzutowo

Tatum to w ogole gra jak jakis bezmozg czasami, w huj typa nie trawie. Ostatnia akcja regular time, wystarczy jakies wolne wymusic, pewnie by mu gwizdneli jak wszystko dzis to on oczywiscie stepback 3 i to jeszcze oddaje rzut 10 sekund przed koncem przy remisie, tak ze Knicks sobie zbieraja i maja 6 sekund na akcje, no przeciez to jest k**** kretyn. Juz w regular powinni wygrac Knicks, ale sie Brunsonowi wykrecila pilka z obreczy.

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

15/60 za trzy Boston (45 niecelnych "3" to jakiś rekord)

To się juz nie powtórzy.

Tak, to sa rekordy playoffs zarówno 60 3PA jak i 45 nicelnych trój w playoffs. 

3 kwarta w wykonaniu BOS to tez mocny stat: 20 FGA z czego 19 to tróje 😶Screenshot_20250506-102322.thumb.png.01e2163b6f7b30fa6d8d18b232a2595e.png

Każdy jebie tych Knicks od miesięcy, dyskredytuje wszystko co się da, a oni koniec końców robią swoje, pewnie Boston ich dojedzie, bo są faktycznie za dobrzy, ale raczej nie skończy się jakimś 4-1, a w miarę fajną serią z głównym faworytem do tytułu.

I żeby nie było, większość tych krytycznych uwag ma sens, nie jest to podrzędne prucie, niemniej zjawisko na pewno ciekawe

Godzinę temu, Stratosfear napisał(a):

Tak, to sa rekordy playoffs zarówno 60 3PA jak i 45 nicelnych trój w playoffs. 

3 kwarta w wykonaniu BOS to tez mocny stat: 20 FGA z czego 19 to tróje 😶Screenshot_20250506-102322.thumb.png.01e2163b6f7b30fa6d8d18b232a2595e.png

Lol, dokładnie jak Nicolas Batum przez cały sezon xD 

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

Robinson najwyzszy +/- (13) przy 3/10 ft i 0 pkt z gry lol

Nie przeszkadzał, tak jak KAT.. i to jest cale wyjaśnienie. 

Najlepsze (albo najgorsze) w całej tej sytuacji jest to, że w serii z Magic ograniczyli trójki i wjeżdżali pod kosz. Magic oddawało więcej rzutów za 3 niż Celtics. Czyli jednak można.

Mieć +20 i przegrać to trzeba umieć.

Obstawiałem wynik 4-1 i to nadal możliwe