Skocz do zawartości

[2nd Rd] East: #1 Cleveland Cavaliers vs #4 Indiana Pacers Powered by AI

memento1984

Cavs - Pacerrs  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik serii:

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 05.05.2025 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

@dannygd jak przeczytałem twój post pierwszy raz to słabo go zrozumiałem, a później już po mojej odpowiedzi jak czytałem trzeci raz trochę bardziej,  więc luz, sam się połapałem, że bardziej teoretyzowałeś o potencjalnych lineupach i docelowej budowie zespołu. Ale na pierwszy rzut oka to trochę to zabrzmiało jakbyś chciał coś zmieniać i coś Ci się nie podobało w rotacji. 

Nie zgodzę się jedynie z tym że nie przejechali się po Bucks, dwa blowouty na pięć spotkań, pełna kontrola serii od początku do końca…

…a ten cud,  jak to określasz - też nie wziął się z niczego - to Pacers wymusili najpierw w czwartej kwarcie, a potem w dogrywce g5 masę błędów Milwaukee, to nie było tak że ktoś się tam potknął o własne nogi, tylko Pacers w każdym z posiadań ostatnich minut wymuszali straty świetnie zorganizowanym pressingiem. Przypomne jeszcze ze w podobny sposób wygrali jeden mecz z Bucks w RS, pamietny set play rodem z futbolu amerykańskiego, który skończył się akcją 3+1 Haliego i zwycięstwem jednym punktem. Jako potwierdzenie tego jak dobrzy są w tym pressingu, jak dobrzy są w clutch, dziś zrobili Cavs w dokładnie ten sam sposób. Dziś trener Cavs musiał dwa timeouty zużyć na to, żeby wybić piłkę. Pacers oprócz tego mieli w obu meczach x steali w ost dwóch minutach, a dziś Nesmith wymusił charge na Mitchellu. Wg mnie to nie jest tak, że to tylko i wyłącznie cud, tylko szczęście, które trafiło się dzięki konsekwencji w pressingu na całym boisku. 

Haliburton okazuje się jak do tej pory najlepszym zawodnikiem w clutch w tych playoffs, a Pacers zrobili dwa nierealne comebacki z rzędu, moim zdaniem to nie jest tylko i wyłącznie przypadek, tylko tzw. „szczęście sprzyja lepszym”.
w zeszłym roku nie wygrali prawie żadnej zaciętej końcówki, a w tym roku już wygrali trzy lub cztery zacięte końcówki na siedem spotkań, bo jak sam powiedziałes, game1 z Cavs również wygrali tylko i wyłącznie w crunchtime. 

Edytowane przez RonnieArtestics

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

dwa blowouty na pięć spotkań, pełna kontrola serii od początku do końca…

No nie, to nieprawda. Jaki Blowout jak na 5 min przed końcem jest gra na 3 posiadania vs Bucks bez Lilliarda (czyli Trent, Green, KPJ, Portis i Giannis) - owszem potem odjechali run 5 min i gwiazdy usiadły, ale niecałą minutę przed końcem... - to nie jest blowout nie naginajmy rzeczywistości. To już bardziej był taki w druga stronę w 3 meczu, kiedy Bucks byli +20 na prawie 6 min przed końcem i w obu ekipach siadły gwiazdy niecałe 4 min przed końcem... ;) 

Do tego kontrola serii... to co sie stało w końcówce G5 nie powinno sie wydarzyć (i byłoby 3-2 i nerwówka), ale cuda w NBA sie zdarzaj, w końcu...

6 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

https://www.facebook.com/reel/1360166395032795/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Gdyby nie grał w pacers miałby szanse powalczyć z Brunsonem o most clutch, ale gra w pacers wiec dostał tylko most overrated ;]

Nie wiem co tam palicie, ale Halibrick nie dostał nawet jednego punkcika w głosowaniu na CPOTY,. Jakim cudem miałby wygrać?  Nawet jakby grał w The Tune Squad zamiast w Pacers

Dobra, Dick Carlise musi coś wymyślić na Mitchella, bo kolo jest unstoppable i nakręcony na maksa, nie wyglada mi na to żeby sam siebie spowolnił. ja bym go przede wszystkim atakował po drugiej stronie parkietu ile się da, niech go trochę zmęczą, bo w game2 trochę był zmęczony na końcu meczu i nie trafiał/nie dostawał się do piłki w ogóle. 

Haliburton został w cleveland na lotnisku ? 

cavs maja najlepszego gracza w ataku, najlepszego w obronie, jak Pacers nie będą trafiać open 3’s to nie mają chyba zbyt wielu innych atutów w matchupach. 

game4 będzie o losy serii? jak Cavs wrócą z 0:2 na 2:2 to mają sporą przewagę psychologiczną i odzyskują hca. 

nie oczekiwałem sweepa na 65w teamie, cieszę się ze Cavs graja już w komplecie i Pacers mogą pokazać czy są ulepieni z czegos mocnego. 

55 minut temu, Dunk Fan napisał(a):

No Mitchell no problem, ale to nieprawda. Problem Cavs jest głębszy i w żadnym symulatorze mojej wyobraźni takiego scenariusza nie brałem pod uwagę. Chyba za mało oglądałem tę serię by zrozumieć. 

Jak coś on grał 21 z 24min w first half i wynik po 1st half wyniósł 49:80

Jak dla mnie Indiana pokazała w tej serii, że są mocniejsi psychicznie, game1 prowadzili cały mecz, Cavs zrobili gdzieś tam runa ale Pacers się podnieśli i świetna egzekucja w crunch.. (bez Garlanda)

game2 Cavs mieli szpital ale to oni prowadzili cały mecz, a w trzeciej nawet +20, ale Nesmith tam dał dwie trójki na koniec trzeciej dające tlen i nadzieje na walkę. Potem wiadomo co się zdarzyło. To był cud ale spowodowany świetnym pressingiem Pacers, a nie samym przypadkiem.

game3 to typowy mecz gdzie jednym wszystko wpadało a drugim nie, także game4 Indiana wiedziała ze musi to wygrać, no i wyszli jak walec przeciwko Cavs w pełnym składzie. 

Szczerze to nie rozumiem tego ruchu Cavs z odpuszczeniem Mobleya, Garlanda, Huntera na game2 u siebie przy stanie 0:1. Co takiego im dolegało że żaden z nich nie mógł się przebrać, a trzy dni później zagrali wszyscy trzej? Cavs przegrali tym game2 serię (prawdopodobnie). 

Edytowane przez RonnieArtestics

4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Buhahaha @mayor Ty naprawde usunales swoj gownopost ktory napisales po game3? 

Dziekujemy ci ze jestes, zawsze dostarczasz darmowy content, następnym razem nie usuwaj… 

Nie usunąłem żadnego postu. Jeżeli post zniknął, to  jest robota moderacji . Zresztą nigdy nie usuwałem ani nie manipulowałem wpisami na forum, tak jak to ma w zwyczaju śmierdzący troll, pewnie dlatego że mój stary umiał pisać, czytać i rachować .Mogłem się z ojcem nie zgadzać, kontestować jego poglądy, ale nigdy bym mu na grób nie nasrał , wyzywając go od niepiśmiennych idiotów 

Mitchell to ma chyba juz gruba kartoteke tych kontuzji co nie?

zajebisty grajek bardzo go lubie, ma full package w ataku

ale czy mozna na nim polegac koniec koncow?

jak przychodza ciezkie momenty to zazwyczaj ciepie trojki na pale

czesto polamany

lider? sredni

PS. Myles Turner mecz życia, do przerwy miał chyba coś koło 20-6-3 i było pozamiatane, oprócz tego w D trzymał team. Świetnie rozbrajał ofensywę. Allen brutalnie zweryfikowany w tej serii, ani w obronie ani w ataku sobie nie pograł przeciwko niemu. 

PS2. nie wiem co tam Mobleyowi dolega ale tez nie lepszy, Siakam tez miał 6/7fg do przerwy a Mobley 1/4, może jakaś kontuzja go usprawiedliwia, nie wiem. 

6 minut temu, karl napisał(a):

taki blamaż na rękę

Oni nie zaczęli serii od 0-2 u siebie w dwóch meczach bez allstara-guarda i jednym meczu bez allstara-wysokiego? Co prawie zawsze kończy tango Twojej ekipie w playoffach jeśli po 2 stronie masz dobrą ekipę? 

2 minuty temu, karl napisał(a):

A co jeśli za rok ktoś inny wypadnie?

Jeśli za rok ktoś inny wypadnie i znowu Cavs wejdą w poważne granie bez paru dostępnych allstarów, to znowu będą mieć turbo-pecha, I guess. ;] 

Może jak przegrają G5 to będzie blamaż, na razie zrobi split meczyków na wyjeździe, co w +90% przypadków daje minimum HCA przed G5, jak grasz z legit teamem (a Pacers to legit 50W team) to normalnie jesteś ~umiarkowanie zadowolony do ~zadowolony fest z takiego scenariusza.

Ale to chyba ten moment roku gdzie zbiorowość fanów NBA może sobie poużywać (tj. zawsze trafi się ktoś kogo się nie lubi komu nie pójdzie w PO), tak że nie przeszkadzam jakby co. ;]