Skocz do zawartości

[2nd Rd] East: #1 Cleveland Cavaliers vs #4 Indiana Pacers Powered by AI

memento1984

Cavs - Pacerrs  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik serii:

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 05.05.2025 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

@dannygd jak przeczytałem twój post pierwszy raz to słabo go zrozumiałem, a później już po mojej odpowiedzi jak czytałem trzeci raz trochę bardziej,  więc luz, sam się połapałem, że bardziej teoretyzowałeś o potencjalnych lineupach i docelowej budowie zespołu. Ale na pierwszy rzut oka to trochę to zabrzmiało jakbyś chciał coś zmieniać i coś Ci się nie podobało w rotacji. 

Nie zgodzę się jedynie z tym że nie przejechali się po Bucks, dwa blowouty na pięć spotkań, pełna kontrola serii od początku do końca…

…a ten cud,  jak to określasz - też nie wziął się z niczego - to Pacers wymusili najpierw w czwartej kwarcie, a potem w dogrywce g5 masę błędów Milwaukee, to nie było tak że ktoś się tam potknął o własne nogi, tylko Pacers w każdym z posiadań ostatnich minut wymuszali straty świetnie zorganizowanym pressingiem. Przypomne jeszcze ze w podobny sposób wygrali jeden mecz z Bucks w RS, pamietny set play rodem z futbolu amerykańskiego, który skończył się akcją 3+1 Haliego i zwycięstwem jednym punktem. Jako potwierdzenie tego jak dobrzy są w tym pressingu, jak dobrzy są w clutch, dziś zrobili Cavs w dokładnie ten sam sposób. Dziś trener Cavs musiał dwa timeouty zużyć na to, żeby wybić piłkę. Pacers oprócz tego mieli w obu meczach x steali w ost dwóch minutach, a dziś Nesmith wymusił charge na Mitchellu. Wg mnie to nie jest tak, że to tylko i wyłącznie cud, tylko szczęście, które trafiło się dzięki konsekwencji w pressingu na całym boisku. 

Haliburton okazuje się jak do tej pory najlepszym zawodnikiem w clutch w tych playoffs, a Pacers zrobili dwa nierealne comebacki z rzędu, moim zdaniem to nie jest tylko i wyłącznie przypadek, tylko tzw. „szczęście sprzyja lepszym”.
w zeszłym roku nie wygrali prawie żadnej zaciętej końcówki, a w tym roku już wygrali trzy lub cztery zacięte końcówki na siedem spotkań, bo jak sam powiedziałes, game1 z Cavs również wygrali tylko i wyłącznie w crunchtime. 

Edytowane przez RonnieArtestics

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

dwa blowouty na pięć spotkań, pełna kontrola serii od początku do końca…

No nie, to nieprawda. Jaki Blowout jak na 5 min przed końcem jest gra na 3 posiadania vs Bucks bez Lilliarda (czyli Trent, Green, KPJ, Portis i Giannis) - owszem potem odjechali run 5 min i gwiazdy usiadły, ale niecałą minutę przed końcem... - to nie jest blowout nie naginajmy rzeczywistości. To już bardziej był taki w druga stronę w 3 meczu, kiedy Bucks byli +20 na prawie 6 min przed końcem i w obu ekipach siadły gwiazdy niecałe 4 min przed końcem... ;) 

Do tego kontrola serii... to co sie stało w końcówce G5 nie powinno sie wydarzyć (i byłoby 3-2 i nerwówka), ale cuda w NBA sie zdarzaj, w końcu...