Skocz do zawartości

[2nd Rd] East: #1 Cleveland Cavaliers vs #4 Indiana Pacers Powered by AI

memento1984

Cavs - Pacerrs  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik serii:

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 05.05.2025 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

50% 3pt, jeden bad call z tym challengem gdzie byl flagrant1 albo minimum faul przy entry i Cavs by to nadal wzieli mimo 25% 3pt i off night bez swojego #2.

D Wade jest absolutnie niegrywalny z takimi gostkami co maja 6’6”. merrill jako S5?

Indiana to mega paka niby “2nd tierowcow” ale big3 jest konkretne i obstrzelane juz w PO.

wyglada ze moze byc 7meczowa seria. Ciekawe jak Garland wplynie na przebieg tej serii.

@memento1984 Nesmith to w tej chwili ~najbardziej underrated gracz w NBA. Od asg robi 15ppg na 52/46/93 i trafia 2,5 trójki na mecz. 
w I rundzie 15ppg na 54/52/100 i 2,8 trafień za trzy na mecz. Kontuzjowany przez pierwsza polowe sezonu i Pacers zaczeli sezon od 10-15. Z nim w składzie zrobili 29-16 a bez niego 21-16. 
+9,4 w on/off 

dzis 4/6 za trzy i 8reb i jak zawsze mocna defensywa. Nie wiem czy znajdziecie lepszego 3andD specjalistę w lidze w tej chwili, a koleś jest nadal kompletnym noname dla wielu. (Wskażcie lepszego 3D od ASG, No nie wskażecie za chooya)

@ignazz wybrales go w begm a potem oddales, kolejny dowod ze wybierasz dobrze a potem brak ci cierpliwosci i timingu :( 
Masz tez mathurina, który cierpi trochę przez elitarną grę nesmitha i traci jego kosztem minuty, podwójny niefart heh 

to samo Nembhard, gra solidną trzecia opcje już dłuższy czas i w D baardzo daje radę jak na warunki fizyczne. 

Pacers maja mega farta ostatnie dwa lata, bo zawsze zaczynaja serie lub kończą z kimś kontuzjowanym u przeciwnika ale chyba czas najwyższy ich docenić, od 1. Stycznia 4ty bilans w lidze. 

jak Haliburton nie obsra majtek później to Cavs mogą mieć kłopot. Sam postawiłem w typerze na Cavs, bo oni wygladali przemocarnie ale dzisiejszy mecz mi pokazał ze Pacers nie maja już żadnych kompleksów. Mental w tej druzynie jest trzy półki wyżej niż rok temu. A skład nic się nie zmienił i są jeszcze bardziej zgrani. 

Edytowane przez RonnieArtestics

14 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

@memento1984 Nesmith to w tej chwili ~najbardziej underrated gracz w NBA. Od asg robi 15ppg na 52/46/93 i trafia 2,5 trójki na mecz. 
w I rundzie 15ppg na 54/52/100 i 2,8 trafień za trzy na mecz. Kontuzjowany przez pierwsza polowe sezonu i Pacers zaczeli sezon od 10-15. Z nim w składzie zrobili 29-16 a bez niego 21-16. 
+9,4 w on/off 

dzis 4/6 za trzy i 8reb i jak zawsze mocna defensywa. Nie wiem czy znajdziecie lepszego 3andD specjalistę w lidze w tej chwili, a koleś jest nadal kompletnym noname dla wielu. (Wskażcie lepszego 3D od ASG, No nie wskażecie za chooya)

@ignazz wybrales go w begm a potem oddales, kolejny dowod ze wybierasz dobrze a potem brak ci cierpliwosci i timingu :( 
Masz tez mathurina, który cierpi trochę przez elitarną grę nesmitha i traci jego kosztem minuty, podwójny niefart heh 

to samo Nembhard, gra solidną trzecia opcje już dłuższy czas i w D baardzo daje radę jak na warunki fizyczne. 

Pacers maja mega farta ostatnie dwa lata, bo zawsze zaczynaja serie lub kończą z kimś kontuzjowanym u przeciwnika ale chyba czas najwyższy ich docenić, od 1. Stycznia 4ty bilans w lidze. 

jak Haliburton nie obsra majtek później to Cavs mogą mieć kłopot. Sam postawiłem w typerze na Cavs, bo oni wygladali przemocarnie ale dzisiejszy mecz mi pokazał ze Pacers nie maja już żadnych kompleksów. Mental w tej druzynie jest trzy półki wyżej niż rok temu. A skład nic się nie zmienił i są jeszcze bardziej zgrani. 

Wygladalo tez ze wlasnie Nesmith bedzie grubo w foul trouble ale jakos z tego wyszliscie.

klasyczny mecz jedna druzyna mecz zycia za 3pt druga dolek, nadal bylo naprawde blisko.

13 minut temu, memento1984 napisał(a):

Wygladalo tez ze wlasnie Nesmith bedzie grubo w foul trouble ale jakos z tego wyszliscie.

klasyczny mecz jedna druzyna mecz zycia za 3pt druga dolek, nadal bylo naprawde blisko.

nie No trochę tendencyjnie oceniasz ten mecz, to nie tak ze Pacers wszystko szło w tym meczu, Cavs zrobili runa w IIIq i Carlise miał już tylko dwa timeouty na 3 min do końca trzeciej kwarty, ale wybrnęli właśnie jak jacys ex-mistrzowie. Rok temu by nie wybrnęli na bank. 

Nie chce popadać w huraoptymizm i overreaction ale pacers u siebie są mocniejsi, wiec można już na pewno powiedzieć ze bedzie ciekawa i długa seria. Dla Cavs next game to must win, bardzo ciekawe jak na to zareagują, bo cały sezon sobie wręcz coastowali szerokim składem, a z Miami nawet się nie spocili.

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

nie No trochę tendencyjnie oceniasz ten mecz, to nie tak ze Pacers wszystko szło w tym meczu, Cavs zrobili runa w IIIq i Carlise miał już tylko dwa timeouty na 3 min do końca trzeciej kwarty, ale wybrnęli właśnie jak jacys ex-mistrzowie. Rok temu by nie wybrnęli na bank. 

Nie chce popadać w huraoptymizm i overreaction ale pacers u siebie są mocniejsi, wiec można już na pewno powiedzieć ze bedzie ciekawa i długa seria. Dla Cavs next game to must win, bardzo ciekawe jak na to zareagują, bo cały sezon sobie wręcz coastowali szerokim składem, a z Miami nawet się nie spocili.

50%+ to abberacja w PO, na wysokim volume, w tych PO 2 razy (Twolves raz, chyba Cavs; na niskim volume Boston).

postawilem Cavs w 6, ale myslalem nad 7, nawet porazka.

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

50%+ to abberacja w PO, na wysokim volume, w tych PO 2 razy (Twolves raz, chyba Cavs; na niskim volume Boston).

postawilem Cavs w 6, ale myslalem nad 7, nawet porazka.

Owszem aberracja, ja mowie tylko ze to nie jest tak ze wszystko szło tu po mysli pacers i było jak w raju. Chociażby tak na szybko, oprócz tych prędko wydanych timeoutów w 3rd Q, to ławka pacers też nie powinna już dostać takiego wpierdolu jak dzisiaj, nawet przeciwko bardzo mocnej ławce Cavs. Toppin i Walker są dużo lepsi niż w tym meczu, także tego, ja tam widzę jeszcze pare rzeczy do poprawy. 

Mi gwizdki się średnio podobały bo o ile każdy kontakt Mitchella to był easy call to po drugiej stronie nawet mocniejsze kontakty były puszczane. Owszem ma DM talent do wbicia się w żebro obrońcy tuż przed oddaniem rzutu ale takie gospodarskie gwizdanie sprawiło że mimo że lubię dwie ekipy trzymałem za IND 

Z jednej strony nie zagrał Garland, z drugiej strony ławka Pacers wciąż nie dowozi (choć dziś małe światełko skuteczności sie pojawiło), bo tu ciągle czegoś brakuje....

Na pewno tej ekipie brakuje I.Jacksona, który zabezpieczyłby defensywę pomalowanego, co było dziś nader widoczne w całym meczu 70 pkt Cavs vs 38 Pacers) - dziwie się, że nie wzięli Biyombo tylko Bradleya. Muszą też poprawić obronę (zresztą ofensywę też mając takich kreatorów w ekipie) na screenach, bo sa delikatnie mówiąc dymani.

Krok do przodu muszą też zrobić Mathurin i Walker, ale przede wszystkim Sheppard, który jest tu najstarszy i miał być kluczowym 2way zawodnikiem w rotacji, a przy Hali nawet docelowo S5. TJ  nie będzie grał wiecznie super ławkowicza i to Nembhard miał być lokomotywa z ławki z Mathurinem (który za słabo broni, żeby grać dłużej z Hali), a poniekąd musi grać w S5. 

5 godzin temu, dannygd napisał(a):

Z jednej strony nie zagrał Garland, z drugiej strony ławka Pacers wciąż nie dowozi (choć dziś małe światełko skuteczności sie pojawiło), bo tu ciągle czegoś brakuje....

Na pewno tej ekipie brakuje I.Jacksona, który zabezpieczyłby defensywę pomalowanego, co było dziś nader widoczne w całym meczu 70 pkt Cavs vs 38 Pacers) - dziwie się, że nie wzięli Biyombo tylko Bradleya. Muszą też poprawić obronę (zresztą ofensywę też mając takich kreatorów w ekipie) na screenach, bo sa delikatnie mówiąc dymani.

Krok do przodu muszą też zrobić Mathurin i Walker, ale przede wszystkim Sheppard, który jest tu najstarszy i miał być kluczowym 2way zawodnikiem w rotacji, a przy Hali nawet docelowo S5. TJ  nie będzie grał wiecznie super ławkowicza i to Nembhard miał być lokomotywa z ławki z Mathurinem (który za słabo broni, żeby grać dłużej z Hali), a poniekąd musi grać w S5. 

Nie traktuj tego proszę jako jakaś osobista potyczka i rewanż za Buddy Hielda, ale masz bardzo, jakby to powiedzieć żeby cie nie urazić …. ekscentryczne pomysły i wnioski :) 
Tak czysto koszykarsko, gadając o koszykówce:

Po pierwsze to ławka Pacers w pierwszej rundzie robiła dobrą robotę na Bucksach i chyba w game4 ośmiu graczy Pacers rzuciło więcej niż 10pkt, wiec jeśli oczekujesz ze co mecz trzech czy czterech z ławki dorzuci 10+, to chyba zapomniałeś, że są już playoffs i gra się rezerwowymi po 12-14 min, a nie 20 jak w RS, nawet jak masz ławkę jak Pacers. A akurat w game1 vs Cavs byli grubo na minus i zagrali okropnie, o czym już pisałem, wiec skąd wniosek ze akurat dziś było lepiej niż vs Bucks i ten nawias ze światełkiem nadziei? 

Co do bryanta ( nie bradleya) to wiadomo, że taki ofensywnie nastawiony back-up center nie sprawdzi się raczej w Playoffs na dłuższą metę, kwiecień i maj to nie jest czas dla jumperkujących z midrange centrów, ja nie mam absolutnie żadnych oczekiwań co do niego, oprócz tego, że mam nadzieje na jakiś pojedynczy mecz, gdzie wrzuci jakieś 5/6fg z niczego, nawiazując do RS, gdzie wyglądał świetnie! Lepszy rydz niż nic, ergo Lepszy Bryant niż Wiseman i odkąd się pozbyli Jamesa i wstawili Thomasa to Pacers zaczęli więcej wygrywać, to był też jeden z tych małych powodów lepszej drugiej części sezonu dla Pacers. w tej serii nie będzie miał raczej swojej gry, ale Cavs tez nie mają backup centra, wiec może jakiś jeden mecz mu się uda i niech sobie gra te 8-10minut, ja tam mogę z tym żyć. 

Nie wiem jak często oglądasz Pacers ale jakbyś oglądał tyle co ja, to wiedziałbyś że Sheppard nie jest nikim kluczowym a na pewno nie jest żadnym two-wayem, jak już to typowym defensywnym specjalistą. Ofensywnie to absolutnie najgorszy gracz Pacers i ja naprawdę nie wiem skąd te oczekiwania wobec niego, a wstawianie go do s5 w playoffs, gdy masz Nesmitha którego statystyki już powyżej przytoczyłem ( doczytaj je proszę! ) to absolutnie szalony i ekscentryczny pomysł, wybacz jeśli brzmi to jak atak na Ciebie! To jest dziewiąty do brydża, a nie ważny punkt rotacji. Siła starting5 i ogólnie Pacers to zbilansowana ofensywa, pięciu graczy na boisku którzy umieją trafiać do kosza, wstawisz tam Bena Simmonsa, sorry, Bena Shepparda …to grasz 4vs5 i tracisz jedyny atut tej drużyny, czyli zajebisty atak. 

Nembhard z ławki jest zbędny, ławka jest super i proszę niczego nie mieszać. Nembhard lepiej wygląda z Halim, niż z TJ i tyle w temacie. Hali pięknie nauczył sie z nim grac i dzielić się z nim piłką, coś jak Mitchell i Garland z drugiej strony. A sam Nembhard jest już za dobry by grać 20-25 minut z ławki. Progress jaki poczynił jest niesamowity. Ja ponad rok temu równjeż myślałem ze z niego nic więcej niż 6th Man Ala Jason Terry nigdy nie bedzie, przez warunki fizyczne. Natomiast jest to legitny starter od zeszłych playoffów i nie wiem gdzie ty widzisz problem, bo on broni równie dobrze co Sheppard pomimo bycia karłem. 

Pacers graja tym samym zestawem w s5 drugie playoffs, o ile w poprzednich PO Mathurin był kontuzjowany, o ile zapłacili frycowe z Bostonem w końcówkach spotkań, o tyle to wlaśnie tamte PO wyklarowały już tu rotację, a odkąd wrócił do gry Nesmith znowu sieją rozpierdol i ja nie wiem naprawdę po co ty chcesz tu zmieniać rotacje i odwracać wszystko do góry nogami, skoro Pacers od 1. Stycznia robią 4ty bilans w lidze, przejechali się po Bucks i zaskoczyli knock-downem Cavs w pierwszym meczu! Czy to jakaś potrzeba bycia innym, czy coś jeszcze, nie wiem, ale łapy przecz od moich Pacers i ich rotacji, błagam! Obejrzałem 70-80% spotkań tej drużyny w ostatnich dwóch sezonach i smiem twierdzić ze brzmisz jak ktoś kto nie ma pojęcia o tym zespole.. mówi się ze obrona wygrywa mistrzostwa, ale Pacers mogą swoje mistrzostwo wygrać tylko ofensywą i to jest ich tożsamość. A Carlise ma generalnie wyjebane w defensywę odkąd dostał Haliburtona, jego celem i priorytetem jest wrzucić 130 rywalowi. To, że czasem gada coś o konieczności poprawienia obrony na konferencjach to tylko takie gadki, ja myślę że nie zrobił nic w kierunku poprawy przez dwa sezony, bo jest przekonany że w 2025 wygrywa się atakiem. ( jak Boston w 2024 )  

Z Nesmithem to spoko że gość się tak rozwinął. Szkoda że Celci się go pozbyli ale z drugiej strony w Celtics nie zrobiłby takiego progresu jak w Pacers.

Ja w typerze postawiłem na Cavs, chociaż z drugiej strony chciałbym zobaczyć znowu pojedynek Celtics vs Pacers. W zeszłym roku było na styku ( tak 4-0 ale kto oglądał serię to wie że z 3 na 4 mecze mogło pójść w dwie strony).

2 godziny temu, MA23 napisał(a):

Z Nesmithem to spoko że gość się tak rozwinął. Szkoda że Celci się go pozbyli ale z drugiej strony w Celtics nie zrobiłby takiego progresu jak w Pacers.

Ja w typerze postawiłem na Cavs, chociaż z drugiej strony chciałbym zobaczyć znowu pojedynek Celtics vs Pacers. W zeszłym roku było na styku ( tak 4-0 ale kto oglądał serię to wie że z 3 na 4 mecze mogło pójść w dwie strony).

obie druzyny w gazie to dobrzy przeciwnicy dla Celtics - zdrowi Cavs sa lepsi, ale to nie jest duza roznica. tylko Celtics musza nadal sie uporac z NYK i wyjsc z tego bez kontuzji. Garland zlapal swoja kontuzje w czasie jakiegos gowno runu Miami gdzie sie zblizyli w G2 ~6pt w koncowce.

1 godzinę temu, memento1984 napisał(a):

obie druzyny w gazie to dobrzy przeciwnicy dla Celtics - zdrowi Cavs sa lepsi, ale to nie jest duza roznica. tylko Celtics musza nadal sie uporac z NYK i wyjsc z tego bez kontuzji. Garland zlapal swoja kontuzje w czasie jakiegos gowno runu Miami gdzie sie zblizyli w G2 ~6pt w koncowce.

Ostatni raz Pacers oglądałem rok temu przeciwko Celtom. Mają podobną paczkę, lepiej zgraną i bogatszą o doświadczenie. Jak dla mnie Cavs, Celci i Pacers w tej chwili to ten sam tier. NYK mnie jakoś nie przekonuje ale to jest sport więc... Lejkers in fajf.

5 godzin temu, allen napisał(a):

Ta seria wyglada jak pojedynek pająkow z modliszkami. Tylko Mitchel"karakan" a reszta dlugie łapy, dlugie nogi i robią rzeznie w obronie.

Zajebista seria bedzie.

najwieksza ilosc ludzi dala w ankiecie 4:1 dla Cavs, ale to czysty brak respektu.

bankowo bedzie 6 gier, pytanie czy bedzie moze 7 i kto to wezmie.