Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie dobry mecz z mocnym teamem. 

Fajny był Ayton - linijki spektakularnej nie zaliczył, ale w obronie prezentował się dobrze, był od początku bardzo aktywny i zostało to dostrzeżone przez JJa. Oby tak dalej, chociaż wciąż oczekiwałbym żeby go bardziej wykorzystywać w ataku.

Postęp zalicza Reaves - o ile w dwóch poprzednich spotkaniach miał fatalne całe połowy, o tyle z Knicks pudłowanie ograniczył tylko do pierwszej kwarty.

Kennard jest super, a jak się jeszcze dodatkowo spojrzy od czasu do czasu na linijki Vincenta w Hawks to już w ogóle. Wybitny strzelec.

Co do Lebrona - no, póki co jest jak jest, ale w PO, gdy gra zwolni posiadanie 3 gwiazdora wciąż może nam dać wiele (szczególnie jeśli LeBron będzie w stanie coś dodać i poprawić choćby nieco skuteczność zza łuku).

16 minut temu, Geronimo napisał(a):

Co do Lebrona - no, póki co jest jak jest, ale w PO, gdy gra zwolni posiadanie 3 gwiazdora wciąż może nam dać wiele (szczególnie jeśli LeBron będzie w stanie coś dodać i poprawić choćby nieco skuteczność zza łuku).

ale coś to potwierdza, czy odnajdzie to w sobie ponownie akurat po 40tce?

lebron.png

polecam zerknąć i spróbować porównać ostatnie sezony z kampanią 16-17

20 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

polecam zerknąć i spróbować porównać ostatnie sezony z kampanią 16-17

Wrzucasz w każdym temacie te net ratingi, gdzie potem okazuje się, że Deon (?) Wade w clutch zdobył se 5 punktów, genialny w clutch Mitchell Robinson tak naprawdę zdobył 2 pkt i zanotował 1 blok w 17 minut w całym sezonie (tak jakby mała dawka), a teraz (abstrahując od samej tezy czy LeBron może faktycznie 'dać wiele'*) - analizujesz net ratingi gdzie Lakers zrobili jakieś 2-8 (pomimo tego, że LeBron miał tam jakieś 27-6-8 na +60TS%).  

* Lakers przegrywali w ostatnich latach w playoffach, bo mieli 4 koszykarzy w rosterze, pomimo tego, że LeBron był bardzo dobry, a teraz wygląda na starego dziada, a Lakers dalej mają z 5 koszykarzy w rosterze, więc zasadniczo nic z tego nie będzie.

Nie musi grać przecież na poziomie Cavs żeby być wartością dodaną. Gdyby go było stać na +/- 80% tego co grał w swych ostatnich dwóch, trzech sezonach  to ja bym był usatysfakcjonowany. Szczególnie, że teraz ma prawo oczekiwać, że Luka weźmie na siebie ciężar bycia pełnoprawną pierwszą opcją.

Czy będzie jeszcze w stanie wejść na ten wyższy poziom to gdybanie, ale ja dostrzegam pewne oznaki poprawy w jego grze ostatnimi czasy i mam nadzieję, nie powiedział ostatniego słowa.

Jestem bardzo ciekaw meczu z Wilkami, którzy są ostatnio w gazie i wciąż wyglądają na team, przeciwko któremu Lakers może grać się bardzo niewygodnie. Oba zespoły będą w pełnych składach (zakładam, że LeBron już na spokojnie zagra).

Chciałbym się jednak miło zaskoczyć i zobaczyć, że defensywa Wilków i fizyczny styl Goberta, Edwardsa, Naza nie złamie tym razem LAL.

2 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Fajny był Ayton - linijki spektakularnej nie zaliczył, ale w obronie prezentował się dobrze, był od początku bardzo aktywny i zostało to dostrzeżone przez JJa. Oby tak dalej, chociaż wciąż oczekiwałbym żeby go bardziej wykorzystywać w ataku.

Jego effort skończył się na pierwszej kwarcie.

2 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Kennard jest super, a jak się jeszcze dodatkowo spojrzy od czasu do czasu na linijki Vincenta w Hawks to już w ogóle. Wybitny strzelec.

To jak on się gubił w rotacjach obronnej przy jego pierwszym wejściu to w życiu czegoś takiego nie widziałem, gość krył pustą przestrzeń...

Ogólnie też dziwię się zachwytom na temat gry duo Luka&Austin. Grali na zmianę iso, to nie tak, że ich współpraca jakoś fantastycznie wyglądała, a Bron zdaje się tu być powszechnie uznanym kozłem ofiarnym, który im tę grę uniemożliwia.