Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

niby tak, ale przed chwilą pośrednio przez te prowadzenie się stracił od ciula hajsu, teraz nie zrobił  all-nba, a w 4 kwartach PO wyglądał jak wrak, a zaraz extension 

nawet na takiego tłuczka jak Donek musi to wszystko jakoś rezonować

Ja mam nadzieje ze tak się skończy ze poszedł po rozum do głowy. Natomiast jestem ostrożny 

Doncic zagrał życiowy sezon gdzie miał w playoffach problemy z kontuzjami - który zmotywował go do zapuszczenia się w offseason i najgorszego sezonu w karierze, tak że na razie te gadki o diecie i zmianie prowadzenia to odpowiednik filmików z pracą nad rzutem Bena Simmonsa czy offseasonu z Hakeemem wysokiego X. 

4 godziny temu, blackmagic napisał(a):

To chudnięcie luki w off season to już prawie taki ma charakter jak ben simmons i trafianie trójek ;)

Bo jak sie zjawi w super formie na okres przygotowawczy  nie będzie stękania i jakiś klauzul w przyszłej umowie. 

Godzinę temu, marceli73 napisał(a):

Bo jak sie zjawi w super formie na okres przygotowawczy  nie będzie stękania i jakiś klauzul w przyszłej umowie. 

Chyba już każdy wie że to jego problem więc raczej Klauzule będą nawet jak na ozempicu wjedzie w preseason

Na razie Luka wyglada szczuplo jak w pozostale wakacje, gdy wracal do Europy, chociax̌ nie ma osoby tutaj, ktora go bardziej rozumie w kwestii amerykańskiego zarcia niz ja. Teraz bedac 10 dni o malo sie nie porzygalem na śniadaniu jajecznica z proszku i tostami trzeciego dnia.

A jak LeBron nie weźmie obnizki to będzie niesamowitym pazernym bucem, bo wiadomo, ze klub go nie wymieni. Naprawdę nie rozumiem, aczkolwiek bogatsi mi mowili, ze dopiero bym zrozumial jakbym to ja mial rezygnować z milionow i im wierzę.

13 godzin temu, Dunk Fan napisał(a):

Na razie Luka wyglada szczuplo jak w pozostale wakacje, gdy wracal do Europy, chociax̌ nie ma osoby tutaj, ktora go bardziej rozumie w kwestii amerykańskiego zarcia niz ja. Teraz bedac 10 dni o malo sie nie porzygalem na śniadaniu jajecznica z proszku i tostami trzeciego dnia.

A jak LeBron nie weźmie obnizki to będzie niesamowitym pazernym bucem, bo wiadomo, ze klub go nie wymieni. Naprawdę nie rozumiem, aczkolwiek bogatsi mi mowili, ze dopiero bym zrozumial jakbym to ja mial rezygnować z milionow i im wierzę.

Jak nie weźmie obniżki to zero szans na tytuł.

PS. No może nie zero ale jakieś malutkie. 

Edytowane przez marceli73

13 godzin temu, Dunk Fan napisał(a):

Lakers swego czasu zrezygnowali z Alexa Caruso, bo szkoda im było kilku bonusowych milionów podatku (dosłownie) i oczekiwali od niego, że weźmie paycut, tak że ciężko teraz pisać, że to LeBron powinien brać paycut żeby Lakers mogli pozyskać jakiegoś ~rolesa za MLE. Fajnie jeśli to zrobi, i w sumie tyle. 

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Lakers swego czasu zrezygnowali z Alexa Caruso, bo szkoda im było kilku bonusowych milionów podatku (dosłownie) i oczekiwali od niego, że weźmie paycut, tak że ciężko teraz pisać, że to LeBron powinien brać paycut żeby Lakers mogli pozyskać jakiegoś ~rolesa za MLE. Fajnie jeśli to zrobi, i w sumie tyle. 

Z Caruso niby racja, ale co by złego o Jeannie nie mówić to jednak przypadków prób oszczędzania na podatkach nie są stała praktyka Lakers. Lato 2021 w ogóle było dziwnie rozegrane, akcja z Caruso, przedłużenie THT. 

Anyway teraz to nie jest kwestia tego, że kasę albo weźmie Lebron albo zostanie w kieszeni Jeannie tylko o to czy kasa pójdzie na samego Lebrona czy też inne wzmocnienia. W czasach apronow to niestety nie taka prosta sprawa. 

Ludzie przy tych apronach to albo macie Milwaukee z dwoma gwiazdeczkami po 50+ baniek za sezon każdy plus kilku graczy do rotacji lub takie zespoły jak Indiana, OKC, SA.

Jak luka podpisze maxa a Lebron zostanie przy maksie to macie taki zespól jak Milwaukee i zapomnijcie o pierścionkach. 

Edytowane przez marceli73

LeBron musiałby wziąć naprawdę dużą obniżkę (rzędu 20 milinów), żeby miało to realne przełożenie na możliwości wzmocnień (MLE i BAE), a i wtedy nie ma żadnej gwarancji, że Lakers potrafiliby zrobić z tego konkretny użytek - rok temu w podobnej sytuacji gotowi byli dać Thompsonowi 80/4, oferując w zamian Russella, a i historycznie rzadko kiedy podejmowali dobre decyzje w zakresie mid level.

Problemem nie jest ani 50 milionów dolarów Jamesa, ani demonizowane aprony, którymi racjonalizuje się niekompetencje managerów, tylko kiepskie gospodarowanie zasobami, skutkujące w minimalnej elastyczności klubu w kontekście zwolnień. Lakers mają całkiem sporo rocznych kontraktów, ale małą pulę assetów i gdyby w przeszłości nie trwonili ich na lewo i prawo, to teraz spokojnie byliby w stanie obudować Lukę i LeBron na maksymalnych kontraktach. A odpuszczenie Caruso nie miało podłoża finansowego, podobnie jak w przypadku Lopeza, Zubaca czy Randle'a, był to po prostu przejaw niekompetencji w zakresie ewaluacji talentu. Alex zwyczajnie nie był ceniony przez osoby decyzyjne.

W dniu 27.05.2025 o 13:11, mistrzBeatka napisał(a):

paycut: owner ( grubas z miliardami) oczekuje ze zawodnik (milioner ) obnizy swoja pensje aby on (grubas z milairdami) jeszcze wiecej zarobil, hahaha

Akurat w tym wypadku Lebron vs Jeanie jest odwrotnie LBJ jest miliarderem,  a Jeanie milionerką