Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

nah, jesli masz na mysli ze huntowali go to nic takiego sie nie dzialo, nie bylo zadnych pickow straight up iso i Jimmy z nim jechal

w tym samym momencie na parkiecie byl Rui i kryl Kuminge czy kogos innego

zla decyzja Redicka

Vincent był primary defenderem na Currym.

Zrobiłem sobie kompletną przerwę od NBA po tamtym sezonie no i jak teraz wracam i patrzę na ten roster Lakers to się za głowę złapałem.

41 latek na umowie za 52 miliony, do tego nie wiadomo w jakiej formie będzie jak wróci i ile meczy w sezonie da rade zagrać XD

Vincent i Vanderbilt zarabiają po 11 milionów na sezon ,a to są zawodnicy którzy w normalnej organizacji są w zawodnikami 10/11 w rotacji

Zwłoki Klebera zarabiają 11 milionów rocznie xdd

Ta drużyna bez Doncicia walczy o 20 winów i to nie jest przesada.

5 godzin temu, kndz_ napisał(a):

Zrobiłem sobie kompletną przerwę od NBA po tamtym sezonie no i jak teraz wracam i patrzę na ten roster Lakers to się za głowę złapałem.

41 latek na umowie za 52 miliony, do tego nie wiadomo w jakiej formie będzie jak wróci i ile meczy w sezonie da rade zagrać XD

Vincent i Vanderbilt zarabiają po 11 milionów na sezon ,a to są zawodnicy którzy w normalnej organizacji są w zawodnikami 10/11 w rotacji

Zwłoki Klebera zarabiają 11 milionów rocznie xdd

Wiek Lebrona nie ma żadnego znaczenia

Dalej jak gra to jest top15 graczem w NBA a momentami top5

Dalej w obronie nikt go nie atakuje a w ataku trzyma produkcję

To tylko jeden mecz, ten roster Lakers nie jest tak zły 

7 godzin temu, kndz_ napisał(a):

[...]

W zwiazku z tym jesli nie jestes fanem Luki to mozesz sobie zrobic nastepna przerwe gdzies do offseason 2027 ;->

W dniu 23.10.2025 o 02:06, Kubbas napisał(a):

no to jak nie bylo Currego na parkiecie to Butler z nim pojechal 3 razy, raz minal jak tyczke na 1 kozle, potem wymusil ft, a potem przeoral na post upie

23 godziny temu, Chytruz napisał(a):

No, te X akcji z rzedu (chyba w 3q?) jak Butler jechal z Vincentem, to Vincent tam byl by design.

Nie, to były switche lub crossmatche, kiedy nie było czasu się zorganizować. Vincent by design krył Curry'ego lub Hielda.

Miał być wpier... od Wilków, a tu pewna wygrana i świetna druga połowa. 

Luka zrobił rozwałkę totalną i w zasadzie tę wygraną można byłoby przypisać tylko jemu (zwłaszcza za to jak ciągnął w pierwszej połowie). W miarę kolejnych minut przebudzili się jednak Reaves czy Rui, a świetne wsparcie w obronie dali Smart i Vando. 

I tylko Knecht znów bez przełamania. 

alez Ayton robil roznice, w 3 kwarcie zwlaszcza

fenomenalnie to wygladalo, Luka wszystko czyta a Ayton swoim pozycjonowaniem na pickach rozbija hedge, trap, cokolwiek

szkoda ze rok temu go nei mielismy

plus dalej jest duzy upside robi duzo glupich bledow

troche lepsze decyzje na short rollu, fajnie szedl w dunker jak luka gral iso

Obejrzałem tylko 2nd half więc miarodajne moje obserwacje nie będę ale faktycznie Ayton wyglądał fajnie. Mobilny 7 footer przy Doncicu to skarb/obowiązek. Doncic w trybie zabójcy, przepracowane lato póki co oddaje, przy +20 robi prawie dunka po przebiegnięciu całego parkietu. W zeszłym sezonie nie do pomyślenia. 

Specjalnie uważnie nie oglądałem ale w 3 i 4 kwarcie to Lakers robili zdecydowaną większość przewagi. gdy na parkiecie był tylko jeden z dwójki Luka-Reaves(?) a obok Smart-Laravia-Vanderbilt/Ayton-Hachimura. 

Edytowane przez airmax