Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Left is Ayton this season. Right is Gobert this season. 

14.4 PPG 12.0 PPG

10.2 RPG 10.9 RPG

1.0 BPG 1.4 BPG

57% FG 67% FG

$8M - 2026 $35M - 2026

Ja myślalem ,że w 25 roku już nie ocenia się graczy po suchych cyferkach bo jeszcze by ktoś pomyślał, że to podobni gracze podczas gdy wszelkie zaawnasowane statystyki pokazują ,że Gobert jest plusowym graczem i tak pomiędzy 25a 30 miejscem a Ayton ujemnym i to takim graczem z okolic 200 miejsca

On pogarsza obronę i to dramatycznie. Nie wiem jak Lakers chcą bronic mając na parkiecie dwójkę Luka-Ayton . Wiesz Blazers najgorsżą obronę mieli właśnie kiedy Ayton był na parkiecie. Jakbyś się czepiał Goberta za jego ofensywe w trakcie PO to ok... Ale Ayton to słaby gracz. Koszmarny obrońca i to nie przypadek ,że zarówno Suns jak i Blazers się go pozbywali

Ayton to taki młodszy Drummond z niewielkim wpływem na atak. Słaby obrońca i tylko kręci te swoje puste zbiórki 

Edytowane przez ely3

24 minuty temu, ely3 napisał(a):

Ja myślalem ,że w 25 roku już nie ocenia się graczy po suchych cyferkach bo jeszcze by ktoś pomyślał, że to podobni gracze podczas gdy wszelkie zaawnasowane statystyki pokazują ,że Gobert jest plusowym graczem i tak pomiędzy 25a 30 miejscem a Ayton ujemnym i to takim graczem z okolic 200 miejsca

On pogarsza obronę i to dramatycznie. Nie wiem jak Lakers chcą bronic mając na parkiecie dwójkę Luka-Ayton . Wiesz Blazers najgorsżą obronę mieli właśnie kiedy Ayton był na parkiecie. Jakbyś się czepiał Goberta za jego ofensywe w trakcie PO to ok... Ale Ayton to słaby gracz. Koszmarny obrońca i to nie przypadek ,że zarówno Suns jak i Blazers się go pozbywali

Ayton to taki młodszy Drummond z niewielkim wpływem na atak. Słaby obrońca i tylko kręci te swoje puste zbiórki 

Zgoda ale W Phoenix ( czyli jak mu się jeszcze chciało starać) wyglądał nieźle w obronie. Ten sezon co weszli do finalow zgarniał same propsy i wrzucali go tu ludzie do top5 centrow ligi tak z tego co pamietam. 
To jest dla niego jakby contract year i pewnie zdaje sobie sprawę, że tego sezonu nie może spi*****ić, wiec pewnie w tym roku się bedzie starać? Tak stawiam. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Ale to gracz o takich parametrach że należy się łudzić że się zmieni. I zagra dobrze. Mnie nie dziwi że ludzie mają nadzieję. 

To samo swego czasu czytałem o Drummondzie. Zmienił się?

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Zgoda ale W Phoenix ( czyli jak mu się jeszcze chciało starać) wyglądał nieźle w obronie.

A w którym roku poprawiał obronę Phoenix? Bo z tego co widze to kadorazowo pogarszał od 3 do 6 pkt obronę

Oczywiście że nie. Tak jak wielu przed nim i po nim. Ale mi chodzi o to że niezależnie od naiwnego podejścia do kogoś niektórzy mają większe predyspozycje aby w nich uwierzyć kolejny raz. Niestety dla klubu nie da się zszyć gracza z dwóch bo bym sprowadził i połączył go z Benem Simonsem. Licząc oczywiście że talent D z O się prawidłowo doda. 

Jeżeli istnieje idealny gracz który może oszukać to Ayton jest blisko tego ideału. 

A że alternatyw zbytnio nie ma to trzeba spróbować. 

Na pewno klub zyska finansowo bo nawet kontrowersje podbija wyświetlenia. 

A zdanie z #1 draftu też się nieźle sprzedaje. 

1 minutę temu, ely3 napisał(a):

To samo swego czasu czytałem o Drummondzie. Zmienił się?

Drummond był statpadderem w bieda-teamach o średnim skillsecie do poważnego grania, Ayton poza byciem statpadderem-cancerem w bieda-teamie ma jeszcze w resume bycie +starterem w contenderze. 

Jak się nie sprawdzi, to Lakers nic nie wygrają, a jak się sprawdzi, to Lakers pewnie i tak nic nie wygrają, a przynajmniej nie wydali multiple firsts na jakiegoś Walkera Kesslera, tak że low risk-low price-mid reward tutaj. 

Ayton jest proven jeśli chodzi o granie o coś 

W drużynie gdzie dostawal zero to non touches, w obronie się wtedy też troszkę mniej chce ale bronić to on umie

A później został wrzucony do kompletnego rozpierdol teamu 

Jest też niezłym łbem 

Ale jednocześnie jest trochę grounded ziomkiem pyka sobie w nba 2k na konsoli 

Nie naruchal 20 dzieci, nie widać żeby latał po imprezach

Będzie grał z dwoma najlepszymi kreatorami w historii ligi

Na dwoje babka wróżyła ją obstawiam że to się uda

Chciałem za niego trejd, a 8mln za sezon biorę w ciemno

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Ja myślalem ,że w 25 roku już nie ocenia się graczy po suchych cyferkach

Powiedział gość, który ocenia obronę zawodnika po on/off 🙃

Ayton startował w słabym zespole, mając za zmienników dobrych obrońców, więc trudno, żeby miał dobre wskaźniki defensywne. Zwłaszcza że system obrony Blazers był kompletnie niedostosowany do jego predyspozycji. Ale już rok temu, gdy nie było Clingana i Williamsa, Portland miało lepszą defensywę z Aytonem na parkiecie. Czyli co, wtedy bronił lepiej, a teraz nagle gorzej? Kwestia kontekstu.

Suns rzeczywiście mieli lepsze wskaźniki bez Aytona, ale z nim na parkiecie nadal bronili bardzo dobrze (trzecia defensywa w '22, dziesiąta rok wcześniej).

Ayton to nie Gobert, ale nie jest również tak słabym obrońcą, jak sugeruje jego reputacja. Spokojnie można zbudować z nim mocną defensywę. Problemów Lakers po tej stronie nie rozwiąże, ale żadna inna opcja dostępna na rynku również by nie rozwiązała. Zgarnięcie go za część MLE to i tak jest duży fart i nie ma co marudzić, bo jeszcze tydzień temu zanosiło się na zwłoki Capeli, a na forum padały pomysły, żeby oddać Reavesa za Mitchella Robinsona.

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Ayton to taki młodszy Drummond

Drummond był w Lakers całkiem spoko, więc dla mnie OK.

Ayton w obronie gorszy od Hayesa nie będzie, a w ataku to jest gracz, który potrafi dać o wiele więcej. Dostać go za 8 mln i bez oddawania kogokolwiek - dla mnie steal bez dwóch zdań. Trzymam kciuki żeby się odnalazł przy Luce i został na dłużej częścią tego projektu.

Pozostaje w sumie jeszcze jakiś defensor na obwód do pozyskania - mówi się o Meltonie, ale ciekawi mnie czy są jeszcze jakieś inne opcje brane pod uwagę.

Jesli chodzi o Wigginsa to nie wiem czy bym oddawał Rui, Knechta i drugorundowy pick za niego - raczej wolałbym spojrzeć co DK pokaże w drugim sezonie.

Lakers wypcheli moim subieltywnym zdaniem solidnego Moritza, teraz widze ze fanbase chce sie jak najszybciej pozbyc Knechta za jakiegos bylejakiego czarnego wysokiego ktorego po 4tygodniach wszyscy poza LA ocenia ze jest kompletna pałką na parkiecie z atletyzmem.

Byle jako, byle szybko bo od 8sezonow sie Lebronowi konczy timeline, dziadek czas itp!

W dniu 3.07.2025 o 20:17, Kubbas napisał(a):

Left is Ayton this season. Right is Gobert this season. 

14.4 PPG 12.0 PPG

10.2 RPG 10.9 RPG

1.0 BPG 1.4 BPG

57% FG 67% FG

$8M - 2026 $35M - 2026

@ely3 juz zwrocil uwage na porownania statsow, a ja dodam, ze Ayton rowniez zarabia 35M$.... Ot tak sie zlozylo, ze wieksza czesc z tego placa Blazers.
Ale bez tego elementu ni grzyba by sie na tyle nie zgodzil. Pewnie by wzial jakies pelne MLE od Pacers.

W dniu 4.07.2025 o 14:01, RonnieArtestics napisał(a):

To jest dla niego jakby contract year i pewnie zdaje sobie sprawę, że tego sezonu nie może spi*****ić, wiec pewnie w tym roku się bedzie starać? Tak stawiam. 

W dniu 4.07.2025 o 15:47, Kubbas napisał(a):

Będzie grał z dwoma najlepszymi kreatorami w historii ligi

Na dwoje babka wróżyła ją obstawiam że to się uda

Chciałem za niego trejd, a 8mln za sezon biorę w ciemno

W dniu 5.07.2025 o 13:14, Geronimo napisał(a):

Dostać go za 8 mln i bez oddawania kogokolwiek - dla mnie steal bez dwóch zdań. Trzymam kciuki żeby się odnalazł przy Luce i został na dłużej częścią tego projektu.

Uwzgledniajac koszt i rotacje Lakers na centrze ciezko sie przyczepic tego ruchu i pewnie nie bylo zadnego lepszego przy tych parametrach.

Jedyne nad czym sie zastanawiam to czy nie wejda pozniej na mine by mu dac nastepny kontrakt?
Czy beda zdycyplinowani na tyle by go odpuscic nawet jak zaliczy solidny sezon?

31 minut temu, wiLQ napisał(a):

@ely3 

Jedyne nad czym sie zastanawiam to czy nie wejda pozniej na mine by mu dac nastepny kontrakt?

Czy beda zdycyplinowani na tyle by go odpuscic nawet jak zaliczy solidny sezon?

Nie wiem czy oni nawet jakby chcieli to mogą na tą mine wejść 😁

po sezonie nie będą mieli do niego praw bieda więc ile 120% obecnego kontraktu mu jedynie będą mogli zaoferować? no chyba, że się mylę i coś się pozmieniało bo już przyznaję nie sledze tych reguł CBA jak dawniej. 

32 minuty temu, Van napisał(a):

po sezonie nie będą mieli do niego praw bieda więc ile 120% obecnego kontraktu mu jedynie będą mogli zaoferować? no chyba, że się mylę i coś się pozmieniało bo już przyznaję nie sledze tych reguł CBA jak dawniej. 

Będą mieć cap space

26 minut temu, Van napisał(a):

po sezonie nie będą mieli do niego praw BIRDA więc ile 120% obecnego kontraktu mu jedynie będą mogli zaoferować?

Opierajac sie tylko na poprzednim kontrakcie taki bylby max, ale jak najbardziej sa mozliwosci by weszli na mine bo po 1 moga miec cap space do wydania, a po 2 moga mu dac pelne MLE.

2 minuty temu, kore napisał(a):

Ktoś wie coś więcej nt tego Swidera? Wydaje się fajny grajek... znikąd? Ma szansę na kontrakt, minuty? Wygląda 10x lepiej niż Knecht obecnie...

Swider już grał w SL dla Lakers kilka lat temu i wyglądał z grubsza tak samo, a potem w NBA nie dawał rady. Poza tym chłop ma już 26 lat.