Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Van napisał(a):

Czyli sytuacja wygląda tak @GS - którzy nie mają szans na miejsce wyżej niż 10, które zajmują, z Suns, którzy już zaklepali sobie nie wyżej i nie niżej niż 7 a na koniec Jazz, którzy powinni się ścigać do końca o jak najwięcej porażek.

4 miejsce zależy więc całkowicie od Lakers, a ewentualna nadzieja na powrót na 3 miejsce opiera się również na wtopie Nuggets w jednym z dwóch ostatnich meczów albo z OKC albo @SAS gdzie jedni i drudzy nie mają o co grać w tych meczach.

Ty tak serio? Przecież te rozważania nie mają znaczenia. Żadnego. 

oho Curry nie gra

jest szansa

Cytat

J Redick says he spoke to Luka Doncic yesterday while he was in Spain and said Doncic is in “relatively good spirits” and is attacking his rehab. He said that it has also been good for Austin Reaves to be around the team while he goes through his initial phase of rehab, too.

6 godzin temu, Mich@lik napisał(a):

Kore  już zakończył sezon, spisał go na stary.

Ja to rozumiem bo sam nie widzę Lakers robiących cokolwiek w PO przeciwko zdrowym Rockets czy Wolves.

Jednak kluczowe jest słowo zdrowym.

Jeszcze tydzień temu po super marcu można było by mega optymistycznie nastawionym do PO i w jednym meczu się wszystko zmieniło.

Dlatego to co Lakers teraz muszą zrobić to dać sobie szanse ak najlepsza pozycje startową, potencjalnie najdluzsza serię bo jak sami się boleśnie przekonaliśmy wszystko może się zmienic z jedną kontuzja. 

57 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

OKC 9-1 spurs 9-1 nuggets 10-0 rockets 8-2 

to bilanse za ostatnie 10 meczy. W tym jakies mecze miedzy soba byly wsrod tych drużyn. 

z którą z tych druzyn lakers mogą wygrać w I rundzie bez doncica lub reavesa ? 

po co wymieniłeś wszystkie te drużyny skoro w 1 rundzie z OKC i Spurs nie mogą się spotkać, a z Nuggets spotkanie również ma szansę bliskie 0?

23 godziny temu, Van napisał(a):

dlaczego? 

Michalik już odpowiedzial za mnie, ale rozwinę... choć na początku spytam; czego Ty się spodziewasz albo czego oczekujesz od tegorocznych Lakers?

Nawet w pełni zdrowy, ten zespół ma tyle dziur ze chyba z nikim nie matc***e się na plus.

Luka mógł sobie szaleć w RS, a Lebron jako trzecia opcja błyszczec, ale w PO nie będzie chodzonej obrony przecież, nie będzie jakichś wizards którzy dają byle ogórkom bic rekordy punktowe.

Luka i AR wrócą lekko przykurzeni i od razu rzuci sie ich w środek wojny, z kimkolwiek by nie grali. Trudno oczekiwać zeby zaskoczyli od razu po powrocie, o ile w ogóle to możliwe w tak krótkim czasie jak jedna seria. Ale nawet jeśli, to... kto im ma pomóc? Lebron ok, może zaskoczy wszystkich i przejmie jeden, dwa mecze ale nie cala serie. A jeśli myślę że kolejnymi opcjami są Ayton i Hachumura to się zastanawiam jak oni w ogóle się znaleźli w PO..

To niby nic nowego ale przecież zachod jest kurewsko mocny w tym roku. I uważam że moooooze poza Rockets, nie do ruszenia, także tak... dla mnie ten sezon już do zapomnienia.

20 minut temu, kore napisał(a):

Michalik już odpowiedzial za mnie, ale rozwinę... choć na początku spytam; czego Ty się spodziewasz albo czego oczekujesz od tegorocznych Lakers?

Przecież napisałem po kontuzji Doncica i to dwa razy:

"nie ma się co czarować w PO czy to Wolves czy Rockets przy obronie jaka jedni i drudzy są w stanie rzucić na Lebrona czy pozostałych ball handlerow Lakers to nie może się skończyć inaczej niż wyrwaniem max 1 meczu." 

"Ja to rozumiem bo sam nie widzę Lakers robiących cokolwiek w PO przeciwko zdrowym Rockets czy Wolves" 

Wydaje mi się, że dość jasno wyraziłem czego spodziewam się po tej drużynie bez Donica i AR. Jak niż chcesz to mogę dodać też czego spodziewałem się po nich w pełni zdrowych - z każdym zespołem w pełni zdrowia oprócz OKC uważam, że nie stali na straconej pozycji. 

A dlaczego uważam, że niezależnie od tego co się stało należy ciągle stawiać siebie w możliwe najlepsze pozycji do wygrania - bo wszystko w tej lidze chociazby z powodu kontuzji może się zmienić w każdej chwili. Widzieliśmy to rok temu z achillesami kilku gwiazd, różnymi kontuzjami w tym roku, ba Lakers potrafili w jednym meczu stracić dwóch czołowych graczy. 

Mam nadzieję, że już wyraziłem się wystarczająco jasno. 

tak jak Van napisal

w tej lidze jest wszystko mozliwe tak jak nam sie niby skonczyl sezon w 1 dzien

komus sie tez moze skonczyc albo nam moze wrocic Luka z Hiszpanii ktory jest swiezy bo 3 tygodnie nie gral i zagral 2-3 mecze w 1 rundzie

ciekawe jak z Reavesem

ale no co wiadomo ze jest c***owo tu nikt nikogo nie oszukuje, pozostaje czekac i liczyc ze Doncic wroci swiezy na koncowke serii z Rockets, utrzymamy HCA wygramy 2 pierwsze mecze i moze doncic wroci na game 4 na wyjezdzie albo g5 u siebie i g6 na wyjezdzie a potem w 2 rundzie zagra tak jak pokazal ze potrafi na ta sama druzyne

Póki co sugestia jest taka, że to będzie raczej ktoś z tej dwójki, która jest już z drużyną, a jeśli tak to wydaje się oczywiste, że trzeba podpisać Smitha Jr.

Z opcji zupełnie nowych chyba rzeczywiście Paul jest możliwy do podpisania na PO, ale z drugiej strony - pytanie w jakiej on jest formie (przez te 2 miechy mógł już nie trenować, a doprowadzić się w wieku 40 lat do formy umożliwiającej grę w PO łatwo na pewno nie jest),

Mnie bardziej ciekawi to ostateczne rozstawienie. Lakers wciąż mają szanse na 2 zwycięstwa, bo Suns dzisiaj zagrają bez Bookera oraz najprawdopodobniej Goodwina i Greena, a Utah wiadomo - mają już po sezonie.

Z kolei Nuggets o ile zapewne wygrają z odpoczywającymi OKC, o tyle w meczu ze Spurs mogą nie mieć już takiego spacerku, skoro to spotkanie może decydować na kogo Wemby i spółka trafią w drugiej rundzie, a w obecnej sytuacji Lakers/Wilki wydają się być o wiele łatwiejszą drużyną do pokonania.