Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo źle o obu (LeBron, Luka) świadczy, ze nie umieją zrobić sensownej ofensywy razem, nic chyba tutaj już się nie zmieni, Lakers lepiej wyszliby już na trzymaniu w rogu LeBrona i graniu Jugol-ball. Ciekawe kto tam wyjaśni ich w pierwszej rundzie ponownie. 

Chris Paul zdecydowanie zasługuje na więcej miłości za zrobienie na jakiś czas poważnych koszykarzy z tych Aytonów i DeAndre Jordanów, leniuszek Ayton przegrał karierę zasadniczo robiąc regres od 3. sezonu, a i tak kręci aferę. Ten fragment z wodą lmao. 

14 godzin temu, BMeF napisał(a):

Top3 graczy ever i nowy Magic powinni chyba to ogarnąć nawet bez coacha, a że jeden jest semi-cancerem, a drugi leniuszkiem, to jest jak jest. 

To jedno ale fakt że w nocy rozjeżdżają cię Rasheer Fleming i amir Coffey pokazuje że problem nie leży tylko w ataku 

3 godziny temu, blackmagic napisał(a):

To jedno ale fakt że w nocy rozjeżdżają cię Rasheer Fleming i amir Coffey pokazuje że problem nie leży tylko w ataku 

Sure, ale że Lakers są słabi w obronie jest ogólnie (nie oglądałem meczu z Suns i podobnych cyrków) wytłumaczalne rosterowo. To, że Lakers są tylko nieźli w ataku i są generalnie słabi z LeBronem i Donciciem na parkiecie to jednak zaskoczenie. Ale LeBron powinien już dać sobie spokój, Luka chyba nigdy nie spełni oczekiwań jakie były wobec niego. 

16 godzin temu, BMeF napisał(a):

Chris Paul zdecydowanie zasługuje na więcej miłości za zrobienie na jakiś czas poważnych koszykarzy z tych Aytonów i DeAndre Jordanów, leniuszek Ayton przegrał karierę zasadniczo robiąc regres od 3. sezonu, a i tak kręci aferę. Ten fragment z wodą lmao. 

Najlepsze, że chłop mówi to nie zdając sobie sprawy, że gdyby ten sezon rozegrał jak prime Clint Capella to pewnie mógłby liczyć na kolejny sowity kontrakt w lidze 😆

Niestety to ten typ gracza, który marnuje swoje warunki fizyczne i talent tylko dlatego, że nie potrafi z siebie wykrzesać odpowiedniego poziomu energii i zaangażowania w każdym meczu. 

14 minut temu, Kubbas napisał(a):

Ayton troche scapegoat wg mnie

nie no ale Kubbas nie róbmy sobie jaj. To, że postawa Aytona nie jest jedynym czy nawet najważniejszym problemem Lakers nie oznacza, że należy go wybielać żeby nie przyznać się do błędu przy jego ocenie. 

Ja naprawdę wolałbym powiedzieć, że się myliłem co do niego, nawet na początku sezonu dałem się trochę nabrać, że może coś mu się przestawiło, ale na większej próbce okazało się, że jednak nie, a tym tekstem o Capeli się już po prostu sam doszczętnie zaorał . 

41 minut temu, Van napisał(a):

nie no ale Kubbas nie róbmy sobie jaj. To, że postawa Aytona nie jest jedynym czy nawet najważniejszym problemem Lakers nie oznacza, że należy go wybielać żeby nie przyznać się do błędu przy jego ocenie. 

Ja naprawdę wolałbym powiedzieć, że się myliłem co do niego, nawet na początku sezonu dałem się trochę nabrać, że może coś mu się przestawiło, ale na większej próbce okazało się, że jednak nie, a tym tekstem o Capeli się już po prostu sam doszczętnie zaorał . 

wiesz, w obronie jest dramatyczny ja sie zgadzam, low effort, spozniony na rotacjach

ale taka ma tozsamosc ta druzyna, jest tak samo badziewny jak Luka w obronie

w ataku rzuca career high 67 procent chyba

Luka w ogole chyba z Reavesem byli razem na wakacjach, obaj tak samo opaleni, Doncic fizycznie wyglada chyba top3 odkad go ogladam, ale nie przeklada sie to na obrone w ogole

a w ataku czy na lawce ciagle gra jakby go cos bolalo, a to plecy, a to kolano a to bark

ja jestem ciekaw jaki gosc ma przebieg jakby podsumowac ze gra profesjonalnie od 14 czy 15 roku zycia?

Cytat

📊 Luka Dončić – Career Minutes Summary

Career Segment Games Played Total Minutes Career MPG
🇪🇺 Europe (Real Madrid senior) 216 ≈4,850 ≈22.4
🇺🇸 NBA (Regular Season + Playoffs)** ~550 ≈19,500 ≈35.5
🌍 Slovenia National Team (Senior)** ~60 ≈1,800 ≈30.0
🔢 TOTAL CAREER ~826 ≈26,150 ≈31.7

tak z brzegu

Cytat

🔢 Total Professional Career (All Competitions)

Luka Dončić Jaylen Brown
Total Games (All Levels) ~826 ~700
Total Minutes (All Levels) ~26,150 ~22,000
Overall Career MPG ~31.7 ~31.5

Brown 3 lata starszy

Uważam, że Ayton, poza tym dzisiejszym spotkaniem, aż tak tragiczny nie był - 2 wcześniejsze mecze jak dla mnie miał przeciętne w obronie. 

Z nim jest ten kłopot, że żeby utrzymywać go na odpowiednim poziomie motywacji trzeba nim również operować w ataku, bo chłop z uwagi na wysoki pick w drafcie ma wciąż przesadnie duże mniemanie o sobie. 

Też bym wolał, żeby na to nie narzekał tylko godził się z tym co jest, ale z drugiej strony te kilka akcji p/n/p czy tyłem do kosza powinien mieć rozrysowane, bo jednak jego arsenał w ofensywie na to pozwala. 

Inna sprawa, że jest kruchy psychicznie - widać to było jak na dłoni z Suns po newsach co do jego zaangażowania.

Edytowane przez Geronimo

Ayton nie dostaje mniej touches od innych finisherów, jego problemem jest, że chyba myśli, że jest kimś więcej, a nie jest. I faktycznie nie jest głównym problemem Lakers, gra na swój kontrakt zapchajdziury, ale typ jest komiczny, that's it. 

No ale on jest produktem maszynki USA. Lokalny zbawiciel. Te wszystkie McD czy Nike, nagrody w PAC i szczęśliwy los gdzie jego region właśnie „wylosował” jedynkę. On na każdym etapie kariery słyszał o swojej wyjątkowości i wybór #1 to tylko mu utrwalił. Absolutnie nie do odkręcenia proces myślenia. 

I go nie winie za taki stan rzeczy. 

Janusz na kanapie myśli o sobie w lepszej optyce. Co dopiero taki Adonis 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

No ale on jest produktem maszynki USA. Lokalny zbawiciel. Te wszystkie McD czy Nike, nagrody w PAC i szczęśliwy los gdzie jego region właśnie „wylosował” jedynkę. On na każdym etapie kariery słyszał o swojej wyjątkowości i wybór #1 to tylko mu utrwalił. Absolutnie nie do odkręcenia proces myślenia. 

I go nie winie za taki stan rzeczy. 

Janusz na kanapie myśli o sobie w lepszej optyce. Co dopiero taki Adonis 

Ayton powiedział po wyborze jako #1, że jego głównym celem jest drugi kontrakt w lidze - turbo dziwna wypowiedź jak na pierwszy pick draftu, a biorąc pod uwagę, że od tego momentu ma z grubsza wywalone, to chłopak nie kłamał.

Typ od trzeciego sezonu zrobił potężny regres będąc A+ atletą, gość jest ciekawym przypadkiem debila, który miał wywalone, ale może mu smutno, że zasadniczo przegrał karierę (w skali zwycięzcy genetycznej loterii), więc nie stykają mu przewody w głowie. 

Zobaczymy - łudzę się jeszcze, że zgodnie z tym co pisał Van, w trakcie tego dłuższego pobytu w LA sztab zdecydował się na wdrożenie jakiegoś mini campu na drugą część sezonu, żeby ich wzmocnić (więcej siłowni itp.) i teraz to odciska piętno na ich dyspozycji.