Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Niesamowite jest to, że mamy 35 meczów za sobą, czyli za chwilę połówka sezonu, Lakers mają 23-12 i są na 4 miejscu, ale gdyby nie porażka ze Spurs byliby na 2 miejscu, a z 12 porazek najmniejsza różnica punktowa to było - 10 z Warriors na początek sezonu, a potem każda porażka tylko wyższych rozmiarów. 

Tak naprawdę nie wiem za bardzo jak to skomentować i jakie wnioski wyciągać... Z jednej strony wygrywają wszystkie zacięte mecze, ale z drugiej można powiedzieć, że co jak nie idzie to niech nas gnoją ile wlezie? 

Mega dziwny ten sezon w wykonaniu Lakers póki co, z jednej strony ta głębia składu im przy tych wszystkich kontuzjach ratuje często dupe, ale z drugiej jak nie brakuje zbyt wielu graczy to wygląda, że JJ głupieje i nie bardzo wie kim grać i ile. 

Taki mecz ze Spurs gdzie Lebron ma load management z powodu b2b przydałby sie Rui to też akurat ma kontuzje, jak jest Lebron to Rui jest raczej zbędny. 

16 godzin temu, Van napisał(a):

Niesamowite jest to, że mamy 35 meczów za sobą, czyli za chwilę połówka sezonu, Lakers mają 23-12 i są na 4 miejscu, ale gdyby nie porażka ze Spurs byliby na 2 miejscu, a z 12 porazek najmniejsza różnica punktowa to było - 10 z Warriors na początek sezonu, a potem każda porażka tylko wyższych rozmiarów. 

Tak naprawdę nie wiem za bardzo jak to skomentować i jakie wnioski wyciągać... Z jednej strony wygrywają wszystkie zacięte mecze, ale z drugiej można powiedzieć, że co jak nie idzie to niech nas gnoją ile wlezie? 

Mega dziwny ten sezon w wykonaniu Lakers póki co, z jednej strony ta głębia składu im przy tych wszystkich kontuzjach ratuje często dupe, ale z drugiej jak nie brakuje zbyt wielu graczy to wygląda, że JJ głupieje i nie bardzo wie kim grać i ile. 

Taki mecz ze Spurs gdzie Lebron ma load management z powodu b2b przydałby sie Rui to też akurat ma kontuzje, jak jest Lebron to Rui jest raczej zbędny. 

Dosłownie pisałem o tym miesiąc temu jakie wnioski wyciągnąć :)

W dniu 2.12.2025 o 09:53, P_M napisał(a):

Po prostu Lakers z tym personelem mają idealny skład na to by wykręcić top4 zachodu - bilans dający HCA w PO, bo ilość talentu w ataku im na to pozwoli. Niestety tutaj brak obrońców z każdym silniejszym rywalem da się we znaki. 

Przy czym nie bardzo wiem czy na poziomie S5 da się ją poprawić, bo Luka Reaves i Ayton są kiepskawymi obrońcami, LBJ na 4 może być ok jako help defender. Teraz pytanie kim musielibyśmy zastąpić Ruiego na 3-ce, żeby faktycznie miało to jakiś impact. Nie wiem czy sama konstrukcja tego skladu daje możliwości realnej poprawy w obronie, nie mając anchora na C ani PF. Jeden defensywny wing tu nie pomoże.

4 godziny temu, P_M napisał(a):

Dosłownie pisałem o tym miesiąc temu jakie wnioski wyciągnąć :)

No właśnie średnio mi te Twoje wnioski pasują do sytuacji bo Lakers jak przegrywają to również wysoko z drużynami niżej notowanymi.  

3 minuty temu, Van napisał(a):

No właśnie średnio mi te Twoje wnioski pasują do sytuacji bo Lakers jak przegrywają to również wysoko z drużynami niżej notowanymi.  

Slaba obrona przy dniu konia z niżej notowanymi rywalami również wyjdzie, ale na dużej próbce dzięki puli talentu w ataku zrobią top4 w RS.