Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Behemot napisał(a):

To prawdopodobnie dawno jest już inny skład ludzki niż wtedy.

Dokładnie. To były lata 2005/2015 - słynne uzdrowienie Granta Hilla itd. ale tam było więcej wątków dlaczego akurat do Suns powinien trafić grajek choć na jeden sezon. Ktoś kiedyś pisał na forum że część tego składu medycznego trafiła do Utah @ely3 - nie byłeś to Ty :) ?

3 godziny temu, Mich@lik napisał(a):

Te straty 🤦‍♂️

ps.

Problem musiał być, że liga się zgodziła. Myślę, że był to tymczasowy problem bo po paru miesiącach było już OK. Jednak z jakiegoś powodu nie gra B2B.

Tu nie chodziło o jakąś konkretną kontuzję, tylko o stan kolan, który wiązał się z długofalowym ryzykiem urazów i krótszej kariery. Póki co za wcześnie na werdykt. Ja Williamsowi życzę zdrowia, ale zastanawia fakt, że 24-letni chłop w CY gra 24 minuty na mecz i opuszcza b2b.

1 godzinę temu, TryczekSzukarek napisał(a):

Dokładnie. To były lata 2005/2015 - słynne uzdrowienie Granta Hilla itd. ale tam było więcej wątków dlaczego akurat do Suns powinien trafić grajek choć na jeden sezon. Ktoś kiedyś pisał na forum że część tego składu medycznego trafiła do Utah @ely3 - nie byłeś to Ty :) ?

Tak było kilka lat temu Jazz podkupiło szefa sztabu medycznego z Suns i chyba ktoś tam jeszcze poszedł z nim. Fakt faktem ,że Jazz od tamtego czasu ma raczej wymyślone kontuzje i nawet Gobert jak na takiego wysokiego ma dość długa karierę

Laravia fajny, Smart też, no i nawet Vando w kluczowym momencie trafił trójkę z rogu. 

Mizerny za to Ayton, który notuje gorszy okres, ale miejmy nadzieję, że i on wróci do dyspozycji. 

Ucieszyło mnie info, że JJ planuje dać szansę Knechtowi (pewnie celem pokazania przed TD), no ale ten znów nie może sobie znaleźć miejsca na parkiecie. 

Vando jak przewidywałem jakis czas temu jak nie musi się obawiać o minuty to nawet okazuje się, że co mecz coś trafi z dystansu, mała próba i nie utrzyma, ale te 8 meczów jak zaczął dostawać regularne minuty +50% z dystansu :)

2 godziny temu, Van napisał(a):

Vando jak przewidywałem jakis czas temu jak nie musi się obawiać o minuty to nawet okazuje się, że co mecz coś trafi z dystansu, mała próba i nie utrzyma, ale te 8 meczów jak zaczął dostawać regularne minuty +50% z dystansu :)

prawda

ale nadal odpierdala czasami takie rzeczy ze sie za glowe lapie

Redick musi miec duzo cierpliwosci do niego

Waga, wagą, ciekawe czy nie wychodzi na jaw w ostatnich sezonach bycie pro od 15/16 roku życia, bo już meme się robi czytanie, że non stop mu coś dolega. Doncic zagrał 55 meczów w sezonie 15/16 jako 16/17-latek w rotacji top euro-teamu, jednak pojebane.

5 godzin temu, BMeF napisał(a):

Waga, wagą, ciekawe czy nie wychodzi na jaw w ostatnich sezonach bycie pro od 15/16 roku życia, bo już meme się robi czytanie, że non stop mu coś dolega. Doncic zagrał 55 meczów w sezonie 15/16 jako 16/17-latek w rotacji top euro-teamu, jednak pojebane.

Edytowane przez Jendras

Czy tylko mnie ten Knecht z każdym kolejnym meczem irytuje coraz bardziej?

Sprawia wrażenie miękkiej faji, mega przestraszony, nie wie jak biegać itd. O ile po jego wyborze wydawał sie spoko pickiem, sam bardzo go lubiłem przez 2-3 miesiące, ale tak od TD to jest g-league poziom.

Moze za wcześnie (oby) ale pachnie Jalen Hood-Schifino case.

Do tego dzisiaj dal sie sprowokować wielkiemu Santiemu Aldamie, no xD

Knecht chyba stracony jest dla Lakers, a szkoda, bo ja stawiam, że w innym teamie odżyje i będzie z niego przynajmniej solidny zadaniowiec.

Fajnie, że ewidentnie dzisiaj więcej korzystali z Aytona - Luka powinien zwłaszcza, gdy ma ewidentnie gorszy rzutowo czas trochę bardziej polegać na nim.

W dniu 4.01.2026 o 18:35, BMeF napisał(a):

yup, do tego gosc wiecznie gra z jakims grymasem na twarzy i biega jakby mu to sprawialo problem.

i nosi teraz na rece jakis stabilizator? przykryty opaska

krew z kolan

W dniu 4.01.2026 o 23:31, Jendras napisał(a):

moze i report nie prawdziwy

ale sam eye test mowi ze bardzo mozliwe

plus ocb z tym stabiilzatorem na rece?

bo juz o krwawienie kolan nie pytam, nikt nie wie dalej, dalej krew jest