P_M Opublikowano Sobota o 13:37 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:37 56 minut temu, BMeF napisał(a): Usage nie bierze pod uwagę playmakingu, poza tym sezonem Westbrooka bez KD, chyba nie było większego ballhoga-większej ameby bez piłki od Doncicia w historycznej skali. Wolałbyś KB 05/06 z historycznym usg% zamiast obecnego Luki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano Sobota o 13:39 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:39 15 godzin temu, Kubbas napisał(a): szczerze, ni c***a wg mnie ogladalem 3 i 4 kwarte to nie pamietam zadnej akcji off ball konkretnej 4 godziny temu, ignazz napisał(a): A trener się jeszcze czepia aby zmienił grę i off ball. Męcząc się w bieganiu wokół zasłon. Więcej gry off-ball nie oznacza od razu robienia z Luki Klay'a Thompsona. W meczu z Utah było kilka akcji, w których Doncic uwalniał się po zasłonie, dostawał piłkę w ruchu i atakował, co generowało dobre pozycje. To właściwy kierunek, bo on za bardzo dominuje nad piłką. Oby Redick był konsekwentny, bo w grze Lakers nadal jest za dużo improwizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano Sobota o 13:47 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:47 4 godziny temu, Geronimo napisał(a): Wg Dana Woike głównymi celami Lakers do wzmocnienia skrzydła są: Herb Jones Keon Ellis Andrew Wiggins Derrick Jones Jr. Oprócz tego na radarze są także: Terrance Mann Josh Green Ayo Dosunmu Sidery coś wspomina też o Hunterze z Cavs. Sam tutaj pisałem na temat Herba Jonesa, ale kiedy ostatnio gracz jaki w plotkach transferowych był z wyprzedzeniem wiązany z Lakers faktycznie u nich wyladowal później ? Od lat mam wrażenie, że nikt z pisaków nie ma faktycznie dostępu do Pelinki czy jego otoczenia. To co się pojawia w mediach to właśnie tak jak mu tu robimy wymienianie graczy jacy z profilu pasują do Lakers i ktoś tam dla zasięgów sugeruje kto jest w kręgu zainteresowań. A odnośnie samego Jonesa to zakodowałem sobie jako 3&D, ale dopiero teraz spojrzałem w statsy i poza jednyn sezonem to dupy nie urywa. Tymczasem Vando jak się spodziewałem jakoś znajduje sposób żeby minuty z nim na parkiecie były na "+" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Sobota o 13:53 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:53 8 minut temu, P_M napisał(a): Wolałbyś KB 05/06 z historycznym usg% zamiast obecnego Luki? Do średniego teamu - Luka, do mocnego teamu - Bryant, chyba, że Doncic zacznie grać inaczej, bo to pewnie dalej większy potencjał, ale ciężko o prawie 27-letnim typie wciąż pisać w kontekście upside'u. Ale może Redick go poskromi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano Sobota o 14:25 Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:25 (edytowane) Tu już nie chodzi nawet o to, żeby Lukę zmieniać, co żeby zbudować wokół niego odpowiednią strukturę. Niestety Lakers pod względem organizacyjnym są w ofensywie nadal tacy sobie i to jest główny powód, dla którego w ataku są tylko bardzo dobrzy, a nie elitarni. Ostatni raz mocny sztab trenerski po tej stronie parkietu mieli chyba za D'Antoniego. Co do Vanderbilta, to pytanie brzmi, czy jest sens dawać poważną rolę zawodnikowi, który w playoff będzie niegrywalny. A jak już dajemy, to niech go chociaż Redick nie ustawia w rogu. W temacie wymian - pytanie czy podane tutaj nazwiska to faktycznie cele Lakers, czy tylko propozycje Dana Woike (bo ten Sidery to żadne źródło). Tak czy inaczej ja bym nie oddawał jedynego 1st roundera za uzupełnienie składu. Aha, nie oddawałbym też Reavesa za Giannisa, bo to nie już nie czasy, gdy można było wygrywać tytuły dwoma superstarami bez głębi składu. Edytowane Sobota o 14:26 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 16:11 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:11 3 godziny temu, BMeF napisał(a): Usage nie bierze pod uwagę playmakingu, poza tym sezonem Westbrooka bez KD, chyba nie było większego ballhoga-większej ameby bez piłki od Doncicia w historycznej skali. Ale raczej spadną mu cyferki gdy w końcu lakersowe big3 się spotka w formie na parkiecie, bo LeBron coś tam jeszcze pogra. Dlatego trzeba dać mu piłkę. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Sobota o 16:32 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:32 11 minut temu, ignazz napisał(a): Dlatego trzeba dać mu piłkę. I tyle. Mamy dawkę siedmiu sezonów Doncicia gdzie robi w regularze: boskie cyferki - dobre wyniki zespołowe - ma impakt top5 gracza - jego on/offy są dobre, ale nie wybitne, ciężko tego nie łączyć z jego stylem gry, nawet od Luki można oczekiwać czegoś więcej niż 'dać mu piłkę i tyle' (tak jak od Jokicia czy LeBrona w prime, którzy offball skillsy mocno poprawili). Zwłaszcza, że faktycznie żadnej rewolucji nikt nie oczekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Sobota o 17:17 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:17 (edytowane) to prawda coraz wiecej osob sie obawia czy to nie bedzie casus Hardena Edytowane Sobota o 17:25 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Bad Boy Załęcki Opublikowano Sobota o 17:38 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:38 Coraz więcej tzn kto? Ty i? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 17:51 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:51 4 godziny temu, Geronimo napisał(a): Cena za każdego jest inna, ale na takie nazwiska jak Ellis, Jones Jr. czy choćby ten Green na pewno Lakers stać. stać to jedno, drugie to czy oni są warci oczekiwanej na dziś ceny. Ponoć za Ellisa Kings chcą obecnie 1st roundera. Niemal na pewno spuszczą go w TD za dużo niższą cenę, no bo heloł, ciężko sobie wyobrazić, że ktoś da pick pierwszej rundy za Ellisa, któremu latem kończy się kontrakt Chciałbym się mylić ale imo Lakers nie wykonają żadnego ruchu, mimo dość oczywistej konieczności wzmocnienia rosteru. Latem Lakers będą mieli 3(?) first roundery na handel i pewnie tak Pelinka będzie tłumaczył się swoim nic nie robieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Sobota o 18:44 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:44 Godzinę temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a): Coraz więcej tzn kto? Ty i? Ja, Rich Paul, Max Kellerman, Briand Windhorst, Tim Leger, Tim Hardaway tak z czubka glowy dalej mi sie nie chce szukac przeciez juz w Dallas bylo wiadomo ze Luka zbyt monopolizuje gre Cytat •4y ago nicidob Warriors Luka Doncic is averaging 9.7 minutes of handling the ball per game, the highest of any player in the playoffs. Among players in the Conference Finals, that's 30%+ more than the second highest (Steph Curry at 6.4 min). The 3.3 minute gap is enough to fit Joel Embiid (2.7). zrob sobie szybki research na necie i znajdziesz pelno takich opinii https://www.basketballnetwork.net/latest-news/tim-hardaway-breaks-down-why-luka-doncic-should-be-less-ball-dominant Cytat Luka Dončić has 591.2 possessions this season. https://www.statmuse.com/nba/ask?q=on+average+how+long+does+luka+dončić+have+the+ball+per+possession Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano Sobota o 20:41 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:41 2 godziny temu, airmax napisał(a): stać to jedno, drugie to czy oni są warci oczekiwanej na dziś ceny. Ponoć za Ellisa Kings chcą obecnie 1st roundera. Niemal na pewno spuszczą go w TD za dużo niższą cenę, no bo heloł, ciężko sobie wyobrazić, że ktoś da pick pierwszej rundy za Ellisa, któremu latem kończy się kontrakt Chciałbym się mylić ale imo Lakers nie wykonają żadnego ruchu, mimo dość oczywistej konieczności wzmocnienia rosteru. Latem Lakers będą mieli 3(?) first roundery na handel i pewnie tak Pelinka będzie tłumaczył się swoim nic nie robieniem Na pewno nie są, ale nie jestem w stanie uwierzyć by tacy gracze jak Ellis czy np. Brook Lopez mieli być warci pierwszorundowych wyborów, a o takich żądaniach się teraz mówi. Trzeba spokojnie poczekać bo cena spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Sobota o 21:13 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:13 3 godziny temu, Kubbas napisał(a): to prawda coraz wiecej osob sie obawia czy to nie bedzie casus Hardena nie odnioesę się do tematu waszej rozmowy tylko tego o Hardenie: gdyby nie to, że w prime Hardena po boisku biegała prawdopodobnie najlepsza drużyna w historii, Harden miałby spokojnie 1 miszczostwo (2018) a nawet z tą drużyną był blisko zwycięstwa, gdyby nie beznadziejne gwizdki w G7 to może i tak by szarpnęli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 21:24 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:24 Ogólnie cena wzmocnień spada z prostej przyczyny że OKC ma znaczącego OVERKILLA na najbliższe lata i czytałem opinie że GM nie chcą zbytnio pozbawiać się assetow dla trzeciorzędnych ruchów. A już na pewno nie w zachodniej połówce. Na wschodzie może ktoś się skusi. Ale tendencje są raczej malejącej wartości za te micro ruchy. No i analizowano ruchy OKC zapewne więc czy jest sens robić ruchy przeciwne? Cena spada… Do czasu gdy salary nie rozwali OKC. Tylko w pickach oni mają zamienniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Sobota o 21:44 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:44 Jakkolwiek logiczna jest ta narracja o tym, że gracze tak ball-dominant jak Luka czy Harden mogą nie wygrać mistrzostwa, tak pamiętajmy, że kiedyś to samo mówiono, że drużyny opierające się na trójkach nigdy nie wygrają mistrzostwa, aż przyszedł Curry i Warriors... Nie wiem czy Luka podzieli los Stepha czy Hardena, ale może po prostu wypada w swoich opiniach przyjąć trochę pokory i stwierdzić oczywistą oczywistość - mianowicie "Nigdy nie mów nigdy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Sobota o 21:51 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:51 Cena za rolesów wzrosła, bo za graczy poniżej poziomu allstarów (Dejounte, Bane, Mikal) teamy zaczęły oddawać morze picków, bo popularne w pewnym momencie stało się oddanie masy assetów za graczy, którzy niekoniecznie robią taką różnicę. Lakers po prostu mają zbyt duże dziury i zbyt mało assetów żeby pozyskać kogoś kto zrobi różnicę. Teraz, P_M napisał(a): Jakkolwiek logiczna jest ta narracja o tym, że gracze tak ball-dominant jak Luka czy Harden mogą nie wygrać mistrzostwa, tak pamiętajmy, że kiedyś to samo mówiono, że drużyny opierające się na trójkach nigdy nie wygrają mistrzostwa, aż przyszedł Curry i Warriors... Z graczami tak ball-dominant jak Luka czy Harden można wygrać mistrzostwo, raczej pytanie brzmi na ile optymalizujesz ofensywę gdy tak jak np. tegoroczni Lakers masz dużo talentu w ataku, a zarazem grając ordynarny helio-atak, i na ile optymalizujesz swojego skilla jako zawodnik ignorując istotną część grania w koszykówkę (granie bez piłki). Luka w porównaniu do Hardena jest lepszym playoff performerem, więc to też jest so-so porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano Sobota o 21:55 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:55 3 godziny temu, Kubbas napisał(a): Ja, Rich Paul, Max Kellerman, Briand Windhorst, Tim Leger, Tim Hardaway tak z czubka glowy dalej mi sie nie chce szukac przeciez juz w Dallas bylo wiadomo ze Luka zbyt monopolizuje gre oprócz Ciebie to wszyscy chyba są na payrollu Clutch Sports xD i jeszcze ten mosiek Dave McMenamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Sobota o 22:03 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:03 8 minut temu, the_secret napisał(a): oprócz Ciebie to wszyscy chyba są na payrollu Clutch Sports xD i jeszcze ten mosiek Dave McMenamin a to byli jeszcze jak Luka byl w Dallas rozumiem gdy juz te opinie lataly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano Niedziela o 17:15 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:15 No nieźle, ja wczoraj broniłem Doncica a ten wyszedł, zbudował dom w 2 kwarty i nie wrócił na drugą połowe. Nie mogę się doczekać jak już nie będzie trzeba patrzeć oglądając Lakers na szrot typu Kleber, Knecht czy Vincent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Niedziela o 17:33 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:33 Moze jak wszyscy wyzdrowieja tylko jak wyzdrowieja czy ktos inny sie nie polamie Redick itak wyciaga maksa z tej sytuacji zdrowotnej jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi