Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sugerowalem ze nie jest dobrym obroncom na obwodzie?

gdzie?

caly czas pisze ze nikt go nie targetuje, nikt go nie atakuje off the dribble

nie chce mi sie juz kopac z koniem

bo chcesz mi udowodnic cos co nie ma miejsca

i tu wiek goscia nie ma znaczenia

Lebron nieznacznie zwalnia w obronie, a jezeli zwalnia to tylko dlatego ze to jest RS i coastuje

sa momenty gdzie w kluczowych momentach meczy w RS nie raz kryje Edwardsow, Currego czy kogokolwiek na switchu

i dalej stoi twardo na nogach, kryje nie lepiej niz superstarzy w wieku 20paru lat

Cytat

Jeśli chodzi o nawiązanie do Doncica, nie wiem jaki to w ogóle ma sens, ale niech będzie. Zróbmy sobie taki mały test i wyobraźmy sobie, że w drużynie nagle nie ma LeBrona. Pewnie wygraliby z 3 mecze mniej w RS i byli ciut słabsi w PO, ale z grubsza każdy miałby w to wyjebane, a długoterminowo nawet wyszłoby lepiej bo potężny hajs znika z salary. A teraz wyobraźmy sobie, że znika Luka. Wracacie do rozpaczliwej walki o uniknięcie play-inów, w perspektywie jakaś pasjonująca walka z Minnesotą o udział w PO, a tam wpierdol od Thunder/Nuggets w pierwszej rundzie.

nahhhh

jak ja zawsze jestem pierwszy do krytki Lebrona od lat na tym forum

tak potrafie byc obiektywnym

to juz jest kompletny disrespect

Lebron dalej wychodzac na Minnesote, Thunder, Rockets, Spurs w PO

w kazdym momencie serii przy odpowiedniej ilosci touches moze byc top2-top3 graczem na parkiecie, po obu stronach

i juz udowodnil to tyle razy, ze dopoki proven otherwise, to dla mnie moze miec 50lat

nie mam zamiaru oceniac kogos przez jakiekolwiek metryki, ocenia sie to co mamy na parkiecie

porownanie znika Luka, znika Lebron jest troche bezcelowe, ale ok przyjme twoje kryteria

znika Luka -15 moze 20 winow, pamietamy ze Lebron przejmuje jego touches

znika Lebron -10-12 winow pewnie

Cytat

Bardzo nie podobał mi się ten transfer Luki, trafił w epicentrum dwóch najbardziej zje***ych fanbase'ów NBA, tj Lakers i kibiców LeBrona i zamiast robić mu loda przy każdej możliwej okazji, niektórzy próbują się przypierdalać. Żenujące.

raczej wydaje mi sie ze powinienes docenic fanow tej ekipy, ktorzy wlasnie staraja sie byc obiektywni a nie robia loda Doncicowi no matter what no matter where

to by bylo pojebane

a konstruktywna krytyka jest na miejscu

Cytat

A i jeszcze porównanie do Hardena... Feścisz, greścisz, czy szeleścisz? Słońce świeci, deszczyk pada, człon do dziury się zakrada, deszczyk pada, słońce świeci, człon do dziury szybko leci. Niejeden poszedł do wora za numery na wolce. Przynosisz wstyd rodzinie grypsujących takimi porównaniami. Kubbas, jesteś z ludźmi czy przeciwko ludziom? Doncic w jednym runie w PO zrobił więcej niż Harden przez całą karierę. Oczywiście dobrego, bo występów 3/19 i 7 TO tak wielu nie najebał.

chetnie wyslucham jak obalisz usage Hardena i Doncica i ich podobienstwo

a jesli pijesz do tego co zostalo powiedziane w podcascie ktory wrzucilem to wskazowka, nie ja sie tam wypowiadam

ogolnie to z fartem, prawilnie

ale krecisz krzywa afere jezeli nie rozumiesz o czym jest wyzej mowa

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

a jesli pijesz do tego co zostalo powiedziane w podcascie ktory wrzucilem to wskazowka, nie ja sie tam wypowiadam

Ale to udostępniasz, wiec promujesz i sam o tym fragmencie nam opowiadasz. Mamy z defaultu rozumieć ze to dlatego to wrzucasz, bo się z tym nie zgadzasz? 😛

Edytowane przez RonnieArtestics

21 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ale to udostępniasz, wiec promujesz i sam o tym fragmencie nam opowiadasz. Mamy z defaultu rozumieć ze to dlatego to wrzucasz, bo się z tym nie zgadzasz? 😛

nie, zobacz wyraznie co napisalem, Max Kellerman ktory robi wspolny produkt z Richem Paulem wypowiada sie siedzielismy sobie z Richem i tak kminilismy czy takim stylem jak gra Luka mozna wygrywac mistrzostwa, czy to nie jest Harden 2.0

i wskazalem ze to co wczesniej pisalem, o zachowaniu Lebrona, o ilosci touches jakie bierze Doncic, cos wisi w powietrzu

pisalem sam, ze nie podoba mi sie gra Doncica, nie podobala sie juz tez w Mavs JAKO DLA WIDZA, bo efektywne to jest ale w PO, gdzie stawki sa wyzsze i zaangazowanie kazdego dookola tez bo grasz na main stage z Doncicem jako contender do mistrza

w RS juz nie koniecznie, tak samo bylo w Dallas

no ale nie bede przepisywal swoich poprzednich postow.

W dniu 26.11.2025 o 07:25, Kubbas napisał(a):

uwielbiam koszykowke Doncica

ale to flopowanie, plakanie o kazda akcje, nie wiem nie moge tego ogladac

czyta kazdy cover jaki na niego rzucaja, widzi rotacje, rozdziela jak chce

48 minut temu, Kubbas napisał(a):

pisalem sam, ze nie podoba mi sie gra Doncica

No, także wicie, sami rozumicie ;)

Love and hate relationship, pewnie jakbyście zobaczyli oba mecze po których to pisałem to też zobaczylibyście różnicę 

Gdy czyta covery i szybko się dzieli piłka zależnie czy to jest wysoki hedge, czy ice na baseline czy drop

A gdy wykozlowuje powietrze z piłki 15 sekund w każdej akcji oddaje 26 rzutów i robi 9 strat

Macie mnie proszę mnie ukrzyżować 

11 godzin temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Jeśli chodzi o nawiązanie do Doncica, nie wiem jaki to w ogóle ma sens, ale niech będzie. Zróbmy sobie taki mały test i wyobraźmy sobie, że w drużynie nagle nie ma LeBrona. Pewnie wygraliby z 3 mecze mniej w RS i byli ciut słabsi w PO, ale z grubsza każdy miałby w to wyjebane, a długoterminowo nawet wyszłoby lepiej bo potężny hajs znika z salary. A teraz wyobraźmy sobie, że znika Luka. Wracacie do rozpaczliwej walki o uniknięcie play-inów, w perspektywie jakaś pasjonująca walka z Minnesotą o udział w PO, a tam wpierdol od Thunder/Nuggets w pierwszej rundzie. Bardzo nie podobał mi się ten transfer Luki, trafił w epicentrum dwóch najbardziej zje***ych fanbase'ów NBA, tj Lakers i kibiców LeBrona i zamiast robić mu loda przy każdej możliwej okazji, niektórzy próbują się przypierdalać. Żenujące.

No to sprawdzimy kto miał rację i ile Lebron ma w baku

Luka został po raz drugi ojcem nie zagra 2 mecze

200/4, 200/5 - jak myslicie ile dostanie/chce/zaproponuja lakers austinowi po tym fantastycznym sezonie, bo player option raczej nie wezmie tylko od razu długoterminowy kontrakt

jacys bulls czy inni wizards pewnie bez mrugniecia okiem by mu dali te 200 mln...

200/5 byłoby chyba ok jak utrzyma aktualny poziom i nie zawiedzie w PO

Tak sie zastanawiam jaka moze być cena za MPJ, on ma 2 lata kontraktu na 38 mln, wiec ciekawe czy nie bylby do wyciągnięcia za pakiet spadów typu Rui, Kliba, Gab3 i jakis 1st ze swapem

Chodzą rumory o Herbie ale to jest case jak ze Smartem - RehaSport MVP

Edytowane przez 24kobe8

Undrafted 27 latek wymyślił sobie, że będzie grał na poziomie TOP10 ligi, i fajnie, fajnie 

W 4 meczach, w których Doncic nie grał, Reaves robi chore rzeczy, wygląda w tym sezonie jak legitna pierwsza opcja w poważnej drużynie. 

Ciekawe jak to będzie w dalszej części sezonu, bo póki co, to gra jak gość na max kontrakt latem 

<boomer mode on> jak komentator wymienił pierwszy raz nazwisko Nick Smith Jr (a oglądałem ten mecz lekko zasypiając) to czy wy też zaczęliście szukać oczami jakiegoś białasa, wspominając popularnego w 90s wysokiego centra Pacers?   Ja zobaczyłem gościa z cornrowsami to już wtedy pomyslałem że to chyba nie to co myślałem:P 

Edytowane przez rw30

3 godziny temu, z8k napisał(a):

Witam po dluzszej przerwie. 

Co za czopek w biurze NBA ustawil lal@bos jako b2b. Przeciez ten mecz zawsze mial i bedzie mial potencjal, ktory tym ruchem zmarnowano...

to jedno

ale oni nie wiem czy mieli takie pelne 16h odpoczynku chociaz

Cytat

Good questions. Here’s what I found — and what remains uncertain.

🏀 When did the Los Angeles Lakers vs Toronto Raptors game end

• The game tip-off was at 7:30 PM Eastern Time at Toronto. ESPN.com+2Sportsnet.ca+2

• The reported final score and recap list a time of “10:21 pm” Eastern Time for the final whistle. ESPN.com+2NBA+2

Assuming standard NBA game duration (≈2–2.5 hours after tip-off), that fits with the “~10:20 pm ET” finish.

⏱️ When & how soon did the Lakers play again vs Boston Celtics — rest / turnaround

Estimated rest time

• From ~10:20 PM ET finish (Dec 4) to next tip-off at 7:00 PM ET (Dec 5): that’s about 20 hours and 40 minutes between end of the Raptors game and tip of the Celtics game.

• That excludes travel time (flight from Toronto → Boston, transit to hotel/arena, warm-ups, practice, pre-game routines etc.).

A note on logistics

Because the game was in Toronto and the next in Boston:

• A direct flight Toronto → Boston is around ~1 h 30 – 2 h flight-time (plus airport procedures).

• Including airport transit (to/from arena/airport), likely the Lakers had only ~wise range 18–19 hours “real rest/transition” between games, assuming a quick overnight flight or charter — maybe less if travel was later.

⚠️ What we don’t know (publicly)

• Exact arrival time in Boston: teams sometimes fly charter late at night or early morning; unless publicly disclosed, that could shift rest time by a few hours.

• Time of actual locker-room / hotel check-in and on-court warm-ups — these affect “real rest,” but aren’t usually reported.

• Whether all players traveled same night, or some later (injuries, media, personal).