Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jendras napisał(a):

Oddawanie Reavesa za centra jest zupełnie bez sensu, bo to oznacza łatanie jednej dziury poprzez stworzenie drugiej, a łatwiej i taniej jest znaleźć solidniaka pod kosz niż 20 ppg secondary playmakera. 

1:1 może i tak, ale z Jazz można spróbować z Kesslerem brać Sextona, a dorzucić do AR spadający kontrakt. 

1 godzinę temu, Van napisał(a):

1:1 może i tak, ale z Jazz można spróbować z Kesslerem brać Sextona, a dorzucić do AR spadający kontrakt. 

Po co Jazz Reaves, któremu trzeba rzucić kontrakt? Przecież to się nie spina. Plus oddawanie Kesslera do Lakers to też glupi pomysł ze strony Jazz. 

3 godziny temu, Jendras napisał(a):

niż 20 ppg secondary playmakera

w PO 16 PPG zaliczając przy tym epicki drop w pewności siebie i -8TS% 
Także nie wątpie, że Austin wykręci zajebiste cyferki w RS, mając kolejny sezon obok Luki i Lebrona, ale to jakie obsrańsko zobaczyłem w tym roku w wykonaniu Reaves'a to nigdy wcześniej w historii nie dane było mi zobaczyć.

Będąc Reavesem jednak zrobiłbym to samo, nie jeden GM nabierze się na te jego RS staty i da mu tłusty kontrakt.
Ja to widziałbym jakiś sign'n'trade w wykonaniu Lakers z Reavesem.

4 godziny temu, Jendras napisał(a):

Oddawanie Reavesa za centra jest zupełnie bez sensu, bo to oznacza łatanie jednej dziury poprzez stworzenie drugiej, a łatwiej i taniej jest znaleźć solidniaka pod kosz niż 20 ppg secondary playmakera. 

obecnie w lidze chyba jest największy urodzaj jeśli chodzi o 20ppg scorerów, Reaves jest fajny, bo jest w RS efektywny, natomiast Lakers nigdzie nie zajadą z duetem Doncic-Reaves na obwodzie. No chyba, że rywale pogubią się kogo pierwszego atakować lol 

1 godzinę temu, karl napisał(a):

Po co Jazz Reaves, któremu trzeba rzucić kontrakt? Przecież to się nie spina. Plus oddawanie Kesslera do Lakers to też glupi pomysł ze strony Jazz. 

Nie wiem, a co trzymają tą kasę na te kolejkę wolnych agentów jacy się będą po nią ustawiać?

Nie chce żeby to zabrzmiało złośliwie, ale nie mam pojęcia co od lat robią Jazz, jaki obrali kierunek i to, że ja nie wiem to pal licho, ale obawiam się, że oni sami za bardzo tego nie wiedzą. 

Nie ma tutaj nic odkrywczego. Tank i budowa drużyny przez draft. Potencjalnie też w odpowiednim momencie podpisanie jakiegoś brakującego elementu. 

Trejd po Reavesa nijak się w to wpisuje. Plus Jazz nie oddadzą Kesslera do Lakers bo to byłoby bardzo niepotrzebnym obudowaniem Luki i dużym wzmocnieniem LAL

Godzinę temu, karl napisał(a):

Nie ma tutaj nic odkrywczego. Tank i budowa drużyny przez draft. Potencjalnie też w odpowiednim momencie podpisanie jakiegoś brakującego elementu. 

Trejd po Reavesa nijak się w to wpisuje. Plus Jazz nie oddadzą Kesslera do Lakers bo to byłoby bardzo niepotrzebnym obudowaniem Luki i dużym wzmocnieniem LAL

Co z tymi plotkami jakoby warriors chciało Fina? 

co mogą dać w zamian żeby jazz nie musieli zmywać z siebie gwałtu pod prysznicem 

20 godzin temu, Jendras napisał(a):

Lakers mają pick, swapy, Daltona i spadające kontrakty na handel. Jeżeli w ten sposób nie uda się nikogo pozyskać, to trudno, pozostają jakieś doraźne opcje na FA i czekanie aż pojawi się na rynku jakaś lepsza opcja. 

41 letni LeBron na rocznym kontrakcie i nowy wlasciciel to kombo slynace z cierpliwosci ;-]

Jak na moje oko Lakers maja 3 rozne sciezki na to offseason [i nie wyobrazam sobie by przystapili z aktualnym skladem do RS]:

1) jakos wygrac licytacje FAsowa za Capela / Lopez / Horford.
Ale wlasciwie tylko ten pierwszy na pewno odejdzie od swojej aktualnej druzyny, wiec wydaje sie to bardziej jako plan na rezerwowego niz startera.
A poniewaz wiek tychze zawodnikow sugeruje iz to byloby bardzo tymczasowe rozwiazanie, wiec..

2) handlowac paczka Rui / Kleber / Knecht i slaby pick za solidniaka.

3) handlowac paczka Rivers+Rui/Knecht i dobre picki celujac w kogos dobrego.

Ciezko przewidziec jakie dokladnie dostaliby oferty za te paczki, ale... 

20 godzin temu, Jendras napisał(a):

W drugą stronę musiałby więc pójść zawodnik na poziomie allstara, 

... z tym sie zupelnie nie zgadzam.

Gdyby chcieli centra ktory moglby stanowic fundament postLeBronowy to Rivers musialby byc w takiej wymianie i przede wszystkim, absurdem jest zalozenie, ze to mialby byc allstar! Juz maja Luke, wiec potrzebuja kogos kto ogarnie defensywe a sa pojedyncze przypadki takowych na poziomie Allstar [i nie beda dostepni za taka paczke].

Edytowane przez wiLQ

20 godzin temu, P_M napisał(a):

w PO 16 PPG zaliczając przy tym epicki drop w pewności siebie i -8TS% 
Także nie wątpie, że Austin wykręci zajebiste cyferki w RS, mając kolejny sezon obok Luki i Lebrona, ale to jakie obsrańsko zobaczyłem w tym roku w wykonaniu Reaves'a to nigdy wcześniej w historii nie dane było mi zobaczyć.

Będąc Reavesem jednak zrobiłbym to samo, nie jeden GM nabierze się na te jego RS staty i da mu tłusty kontrakt.
Ja to widziałbym jakiś sign'n'trade w wykonaniu Lakers z Reoavesem.

17-5-4 w karierze w playoff, prawie 60% TS, bardzo dobre A/TO ratio i cztery udane serie, ale Ty sobie wybrałeś tą jedną słabszą, w której grał z kontuzją, żeby obwieścić, że to koleś na RS.

Obecność Luki i LeBrona bardziej przeszkadza niż pomaga w wykręcaniu cyferek, co zresztą widzieliśmy w minionym sezonie. 

19 godzin temu, airmax napisał(a):

obecnie w lidze chyba jest największy urodzaj jeśli chodzi o 20ppg scorerów, Reaves jest fajny, bo jest w RS efektywny, natomiast Lakers nigdzie nie zajadą z duetem Doncic-Reaves na obwodzie. No chyba, że rywale pogubią się kogo pierwszego atakować lol 

Ogranicz tę listę do zawodników, którzy dokładają do tego te 6 asyst i mają dwójkę z przodu, a potem zobacz, jak często tacy kolesie zmieniają kluby i za jaką cenę. Całkiem niedawno mieliśmy wymianę, która może być dobrym punktem odniesienia.

19 godzin temu, airmax napisał(a):

Ech i znowu łatka Reavesa będącego zawodnikiem na RS. Masarka jak krótką pamięć mają kibice.

A Doncic i Reaves są "obwodem" tylko w ataku, bo w obronie Luka to już wing. 

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

41 letni LeBron na rocznym kontrakcie i nowy wlasciciel to kombo slynace z cierpliwosci ;-]

LeBron od dawna nie jest priorytetem Lakers i mieliśmy już niejeden przykład na to, że klub nie będzie robił żadnych niecierpliwych ruchów pod jego kątem.

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Gdyby chcieli centra ktory moglby stanowic fundament postLeBronowy to Rivers musialby byc w takiej wymianie i przede wszystkim, absurdem jest zalozenie, ze to mialby byc allstar! Juz maja Luke, wiec potrzebuja kogos kto ogarnie defensywe a sa pojedyncze przypadki takowych na poziomie Allstar [i nie beda dostepni za taka paczke].

Nie wiem, co rozumiesz przez "fundament", ale zakładam, że to ktoś sporo poniżej poziomu allstara, skoro moje stwierdzenie nazywasz absurdem. Jeśli tak, to już tego lata mieliśmy dwie wymiany starterów na centrze - jeden poszedł za picki, drugi za oszczędności. Założenie, że Lakers muszą więc oddawać Reavesa to tylko Twoja projekcja. 

A jeden zawodnik nie "ogarnie" defensywy, tak jak jeden Luka nie zrobi tego w ataku. Zatem tak czy inaczej zastępstwo dla Austina trzeba będzie znaleźć, bo bez porządnego wsparcia na obwodzie Doncic daleko nie zajedzie.

7 minut temu, Jendras napisał(a):

17-5-4 w

Średnia to 16,7-4,5-4,2, w ani jednym sezonie nie miał 17 punktów, także naciągasz te dane Reavesa w ch...

17 minut temu, Jendras napisał(a):

jedną słabszą

Vs Gsw 14,3-4,2-3,7  2 lata temu

Vs den rok temu 16,8-3,8-3,6

+ Tegoroczny występ, gdzie problemem nie była skuteczność, a jego absolutna pasywność, oddawanie w panice pilki i strach podczas gry, a nie problemy ze zdrowiem. Jeżeli dla Ciebie to nie red flag, do wiązania się z graczem to spoko, dla mnie idealny gracz pod snt w tym momencie dla LAL, bo ktoś będzie musiał mu dać duży hajs, więc poletko do wyciągnięcia fajnych graczy/spadających kontraktów olbrzymie:)

Reaves w playoffach '23-24 był bardzo dobry, trzeci najlepszy gracz Lakers zdecydowanie, grillowanie trzeciej opcji za jedne słabe playoffy, na które Lakers byli kompletnie nieprzygotowani pod względem całego rosteru, to jest przesada. 

Za to Reaves powinien być do ~wymiany (bo to największy asset Lakers), ale w tym momencie gdy jest w contract year ma mniejsze value niż jego wartość sportowa tak jak pisze Jendras. W dalszym ciągu łatwiej znaleźć startera na centrze niż 20-4-6 efektywnego obwodowego.

Na razie chyba Lakers czekają na ile możliwe jest wzmocnienie rotacji pod koszem bez oddawania long term assetów, które będą potrzebne gdy będzie trzeba budować team wokół Doncicia. 

41 minut temu, Jendras napisał(a):

Ogranicz tę listę do zawodników, którzy dokładają do tego te 6 asyst i mają dwójkę z przodu, a potem zobacz, jak często tacy kolesie zmieniają kluby i za jaką cenę. Całkiem niedawno mieliśmy wymianę, która może być dobrym punktem odniesienia.

51 minut temu, Jendras napisał(a):

Ech i znowu łatka Reavesa będącego zawodnikiem na RS. Masarka jak krótką pamięć mają kibice.

A Doncic i Reaves są "obwodem" tylko w ataku, bo w obronie Luka to już wing.

To wiem, że gracze 20-6 albo 22-5 jakie post Doncic trade robil Reaves to dość wąskie grono. 

Co z tego, że Luka jest wingiem w obronie, skoro koniec końców, Reaves musi bronić najlepszego/drugiego najlepszego scorera przeciwnika? Przy obecnym poziomie talentu jedną dziurę defensywną jeszcze przykryjesz, ale mieć dwóch takich gości? GG 

z tą pamięcią to bez przesady, bo tak po prawdzie dwa ostatnie post seasons to gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Miał fajne wejście w PO z Memphis, mocna seria z Denver, GSW nie liczę bo tam musiał biegać cały czas za Currym. 

ten obecny kształt rosteru jest problematyczny, brakuje w nim praktycznie wszystkiego nie licząc playmakingu. Czy wymieniłbym Reavesa? Nie wiem, zależy co można za niego dostać oraz jaki kontrakt trzeba by z nim podpisać za rok. Wiadomo, że nie wymieniłbym Reavesa na przykładowego Miczela Robinsona czy innego Nika Claxtona, natomiast też nie róbmy z Reavesa kogoś nietykalnego

btw, ciekawego jakby zmieniło się postrzeganie AR gdyby tą produkcję + play offy zagrał przy kontrakcie na poziomie 40mln/y :P 

Rich Paul: “He knows the Lakers are building for the future. He understands that, but he values a realistic chance of winning it all. We are very appreciative of the partnership that we’ve had for eight years with Jeanie [Buss] and Rob [Pelinka] and consider the Lakers as a critical part of his career.”

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

Rich Paul: “He knows the Lakers are building for the future. He understands that, but he values a realistic chance of winning it all. We are very appreciative of the partnership that we’ve had for eight years with Jeanie [Buss] and Rob [Pelinka] and consider the Lakers as a critical part of his career.”

Nie chcę sobie złudnych nadziei robić, ale trochę ten tekst Paula brzmi jak nawet jeśli nie trade request to zgłaszania otwarcia na taką opcję.