Skocz do zawartości

Celtics vs Magic, czyli łatwo nie będzie

ptak

Spacerek w 1 rundzie  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Spacerek w 1 rundzie

• Celtics-Magic 4-0
      9
    • Celtics-Magic 4-1
      11
    • Celtics-Magic 4-2
      4
    • Celtics-Magic 4-3
      0
    • Celtics-Magic 2-4
      2
    • Celtics-Magic 3-4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Kto jak nie ja założyć temat o tegorocznych mistrzach NBA.

Niby Boston jest faworytem ale w ostatnich latach Magic ewidentnie nie leżą Celtics. Mimo wszystko liczę na spokojne 4-0. Oby nie było żadnej kontuzji.

Uprzedzał pytania odnośnie ankiety. Bądźmy poważni i szanujmy się, na wygraną Magic 4-0 i 4-1 są takie szansę jak na mistrzostwo Legii w piłkę nożną 

Edytowane przez ptak

W sumie to najważniejsze aby Porzingis zagrał całą serię i o wynik tej serii można być spokojny. Co prawda zeszłe PO udało się bez Porzingisa , ale teraz już tak samo może nie być.

Jayson Tatum już chyba łatkę obsrańca ma za sobą, choć tutaj nie przewiduje jakoś zaciętej rywalizacji. Jak uda się wyrwać Banchero jeden / dwa mecze to i tak będzie to dużo. Zresztą pamiętamy jak było w zeszłe PO gdzie było blisko przejścia do II rundy , ale wiadomo co się działo w G7.

Cole Anthony zagrał wybitny mecz w Play-In i zobaczymy czy będzie w stanie nastraszyć Jrue.

Z ławy będzie pewnie wchodził Al, Hauser i Payton choć w garbage pewnie zobaczymy Baylora. Ogólnie Joe miał łatwe zadanie, wystarczyło nanieść drobne poprawki na playbook Udoki i gotowe.

Jak kolega wyżej zauważył, Magic w ostatnich latach nie leżą Celtom. W tym roku 2-1 w RS dla Magic. 

Wiadomo, większość atutów po stronie Celtics, ale nie zmienia to faktu że do drużyny z Orlando trzeba podejść z respektem i ich nie lekceważyć. 

Jako że kibicuję Celtom na wschodzie, obstawiam 4:1.

Kilka dni temu byłem na meczu rezerw w Orlando, teraz jestem w Miami i tak sobie myślę po obejrzeniu dzisiejszych meczow w TV ze większym zagrożeniem byliby Heat. 1-2 mecze Magic mogą wziąć ale ryzyka przegranej serii tutaj nie ma. Super odkrywcze, wiem.

Edytowane przez Bostonian

Mecz pokazał w czym tkwi siła Celtics. Przeciętny mecz Tatuma i Browna, beznadziejny Porzingisa ale świetnie zagrał White i Pritchard i to wystarczyło. Wiem, to tylko Magic, ale taki wynik pokazuje głębię składu Celtics. Mimo początkowej słabej gry w ogóle nie przejmowałem się wynikiem końcowym.

Nie wiem co było słabsze, Celtowie w pierwszej połowie czy sędziowie.

10 godzin temu, ptak napisał(a):

Mecz pokazał w czym tkwi siła Celtics. Przeciętny mecz Tatuma i Browna, beznadziejny Porzingisa ale świetnie zagrał White i Pritchard i to wystarczyło. Wiem, to tylko Magic, ale taki wynik pokazuje głębię składu Celtics. Mimo początkowej słabej gry w ogóle nie przejmowałem się wynikiem końcowym.

Nie wiem co było słabsze, Celtowie w pierwszej połowie czy sędziowie.

Dariusz jest bardzo dyskretnym wzmocnieniem. Od przyjścia do Bostonu robi robotę. 

15 minut temu, ignazz napisał(a):

Dariusz jest bardzo dyskretnym wzmocnieniem. Od przyjścia do Bostonu robi robotę. 

Czy ja wiem czy takim dyskretnym? Już w momencie jego przyjścia do C's mówiono jak to napakowany skład Celtów zyskuje kolejnego legit grajka. Ale to może po prostu mi coś się ubzdurało 🤨

Miał dobrą opinię ale obserwuje gracza od uczelni. On bardzo późno ( jego pesel) został wybrany i stąd sporo ekip odpuściło go. Ma o czym się niewiele mówi bardzo dobre fizyczne parametry z rozstawem łap jak u skrzydłowego. Czyta grę bardzo dobrze co było wcześniej chwalone ale o tym że zastawia zbiera blokuje jako topowy guard już mniej. Dokladamy wysoki  % 3 i mamy dyskretnego killera. 

Bardziej mi chodzi o jego CV które jest słabsze niż to co robi na parkiecie. 

Wiem że jest moda na draft z 19 latkami ale jego spadek mnie szokował.