Skocz do zawartości

[1st Rd] 2 Rockets vs 7 Warriors

Chytruz

Kto wygra  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Rockets w 7
      1
    • Rockets w 6
      6
    • Rockets w 5
      3
    • Rockets w 4
      0
    • Warriors w 7
      4
    • Warriors w 6
      16
    • Warriors w 5
      3
    • Warriors w 4
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 20.04.2025 o 13:20

Rekomendowane odpowiedzi

pierwsze wrażenie było takie że push ( + reputacja Greena), faktycznie tu widać że nie, ale zdaje się że tam im się dziwnie nogi splątały,chłop stracił równowagę i poleciał do przodu

aż włączyłem powtórkę z NBCBA ale tam wcale lepiej tych nóg nie widać, anyway, wg mnie trudno tu podejrzewać premedytację

P.S dokłądnie tu widać na tym co @airmax  wrzucił, strzał w łydkę od Adamsa

dzięki @airmax już wolę zostawić otwarte pytanie niż ferować wyroki, bo nigdy nie wiesz, mam tylko wątpliwości czy musiał łapać oburącz nogi Butlera

ogólnie poziom gówna jakie się wylewa w tych PO jest absurdalny, a dziś chyba osiągnął absolutny peak, bo fani Dubs są znani ze srania do buta w sposób znaczny 

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mam tylko wątpliwości czy musiał łapać oburącz nogi Butlera

jakby schował ręce to mogło by być blisko (a nawet mogłoby dojść) do rimmingu, co mogłoby zrujnować jego reputację w NBA & poskutkować wysokimi penalties od Slivera

a odnośnie zachwiania równowagi Jimbo to chyba na jedno by wyszło

Edytowane przez rw30

Dobrze gruby Van Gundy powiedział, że jeśli w tej serii nie będzie jakiejś bójki, to będzie największe zaskoczenie pierwszej rundy.

Tylko w tym meczu Green zaliczył ze 4(?) zagrania, które mogły/powinny skończyć się niesportowymi faulami. Green z Rockets sprzedał łokcia Draymondowi. Brooks jakoś dziwnie spokojny w tej pierwszej połowie co oglądałem był

23 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dzięki @airmax już wolę zostawić otwarte pytanie niż ferować wyroki, bo nigdy nie wiesz

Goebbelsowksa Warriorsowa propaganda leci pełną parą, jak szukałem tego ujęcia kolizji Butlera, to wszystkie te większe profile kibiców GSW wrzucały tylko te ujęcie co wstawiłeś, gdzie widać tylko Thompsona lecącego do przodu bez powodu

edit, jeszcze zapomniałem o Easonie(?) rzucającym ręcznikiem w twarz Spencera XD

Edytowane przez airmax

1 godzinę temu, Stryder napisał(a):

Kogo jak kpgo ale mlodego gościa jak Thompson nie podejrzewałbym o dirty play w taki sposób.

Thompson musiałby lubić dostawać w ryj żeby to był intencjonalny play, dajcie spokój. Oby wrócił szybko Jimmy, bo jest szansa na przednią serię. 

Jalen Green, zawsze wierzyłem w Ciebie, byq. 

8 godzin temu, dannygd napisał(a):

To bardziej efekt decyzji Kerra gdzie nie gra ostatnio C... Generalnie Cała S5 GSW w 2 meczu ma 1 (słownie: jedną) ofensywna zbiórkę, cała ekipa 7, a Sengun ma sam ich 6... W 2 meczach GSW ma ich łącznie 13, a HOU 33. Granie Postem, który jest tragicznym zbierającym to jakiś mindfuck. Zakładając, że JBIII opuści najbliższy mecz, oni powinni wyjść składem Curry, Moody, Kuminga, Green, Looney a z ławki piłkę i większe minuty powinien dostać Podziemski i Hield jako główny shooter (coś czuję +20 i z 6 3p w kolejnym meczu), bo jak wiadomo z Currym sie nie dogada 😜 Do tego GPII, TJD i Post zdecydowanie mniejsze minuty w rotacji.

Houston wygrało juz ten 1 mecz, a Green zagrał (możliwe) jedyny na skuteczności +50%, więc z grubsza to by było na tyle przy zdrowym Butlerze, ale że jego występ jest pod znakiem zapytania, to mogą rzucić wszystko na 3 mecz i będzie ciekawie.

Nice try, Ime Udoka

13 godzin temu, dannygd napisał(a):

oni powinni wyjść składem Curry, Moody, Kuminga, Green, Looney a z ławki piłkę i większe minuty powinien dostać Podziemski i Hield jako główny shooter (coś czuję +20 i z 6 3p w kolejnym meczu), bo jak wiadomo z Currym sie nie dogada 😜 Do tego GPII, TJD i Post zdecydowanie mniejsze minuty w rotacji.

XD ziom ale 1. Kwietnia już był. 

ty oglądałeś coś tych Warriors w ostatnim miesiącu, bo wyglada mi na to ze nie masz w ogóle pojęcia o czym gadasz, mowie nie tylko o tym pogrubionym ale o wszystkim. Chcesz dać do s5 stefkowi trzech nonshooterow + wystraszonego i jednowymiarowego Moody’ego, lol, głupszego pomysłu już nie czytałem. 
Np. Taki Podziemski jest sto razy bardziej wszechstronny, widać też że ładnie korzysta z obecności w s5 przy najlepszych, bo ma po prostu spoko boiskowe IQ i wie jak wykorzystać obecność stefka obok, a ty chcesz nim katować w 2nd lineupie. 
tej wzmianki o mniejszej ilości GPII, Posta, I TJD to już nawet nie wiem jak skomentować: GP gra po 10-15 minut poki co i zagrał super w game1, TJD nie jest w rotacji od chyba stycznia, a Post gra właśnie zajebiscie w c***. Tobie coś dosypali wczoraj do kawy, czy o co chodzi? 

jak ktos gra w kosza to wie co to jest sweepowanie przy zbiorce, nie wiem jak to po polsku okreslic, ruch reka gdzie jak plywak przesuwasz drugiego goscia walczacego o zbiorke

to robil Draymond Thompsonowi i tamten podczas tego sweepowania stracil rownowage niefortunnie i wpadl w Jimmego

ogolnie nie mam watpliwosci ze Jimmy bedzie gral w nastepnych meczach

nie ogladalem calego meczu, moglby ktos kto ogladal powiedziec czy Houston probowalo na 2 bigow dojechac fizycznie i sizem Warriors?

18 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

ty oglądałeś coś tych Warriors w ostatnim miesiącu

Co to ma do rzeczy w sytuacji, kiedy założyć musisz adj bo Ci Butler może nie zagrać i w tym kontekście pisałem? 

Chcesz dać do s5 stefkowi trzech nonshooterow + wystraszonego i jednowymiarowego Moody’ego

Widzę konieczność zmiany, bo ekipa bez Butlera nie działała, a Moody wcale nie jest wystraszony. Pomijam juz fakt konfliktu na linii Kerr - Kuminga, ale ten jest niezbędny i nie jest "nonshooterem" - raczej nie jest ekspertem od rzutu za 3. Podziemskiego bym zostawił w S5, ale kto ma rozgrywać z ławki jak siądzie Curry? Zmęczony bronieniem i zbieraniem piłki Brandin? Przecież Hield nie może dostać piłki do klepania, tylko ma być spot-up - inaczej nie bedzie efektywny, więc kogo proponujesz, żeby mu podawał? Moody jest dobrym strzelcem i musi dostać więcej szans, do tego bdb broni, stąd lepiej pasuje do S5 jak nie ma Butlera niż Brandin, bo Stefek + Green jako facilitator wystarczy.

mniejszej ilości GPII, Posta, I TJD to już nawet nie wiem jak skomentować: GP gra po 10-15 minut poki co i zagrał super w game1, TJD nie jest w rotacji od chyba stycznia, a Post gra właśnie zajebiscie w c***.

Może nieprecyzyjnie napisałem - mniejsze od Brandina i Hielda, nie mniejsze od tego co zagrali w ostatnich meczach.

Do tego pokazałem jakie problemy na GSW i jak mogą je rozwiązać. Natomiast co Ty proponujesz? Nic poza zwykłym dla tego forum  "wyśmieję", ale nic sam nie zaproponuję... c'mon.

7 godzin temu, dannygd napisał(a):

Kuminga, ale ten jest niezbędny i nie jest "nonshooterem" - raczej nie jest ekspertem od rzutu za 3.

Jest gorszy nawet od draymonda w rzutach za trzy, wiec tak jest nonshooterem wg mnie. 

7 godzin temu, dannygd napisał(a):

Do tego pokazałem jakie problemy na GSW i jak mogą je rozwiązać. Natomiast co Ty proponujesz? Nic poza zwykłym dla tego forum  "wyśmieję", ale nic sam nie zaproponuję... c'mon.

Sorry ale sam się wystawiasz na strzał, pomysl jeszcze raz co zaproponowales. 

zaproponowales na przeciw młoda wybiegana druzyne z prawie najlepsza defensywa w ligę, żeby grac lineup złożony z trzech bardzo kiepskich shooterow. To ten Kuminga, draymond  i looney maja się wbijać w ta wyslakana i wybiegana młodzież na chama w trumnę, czy jaki jest zamysł tego lineupu? Laga na kuminge ? Zaproponowales lineup który byłby slaby w  spacingu nawet w 2005,  pistons z tamtych lat mieli lepszy . 

po naprawdę fajnym meczu, gdzie Q. Post był jednym z dwóch-trzech w Warriors, którzy wypadli dobrze, proponujesz ucinać mu minuty. On jest jedynym wysokim który może trafiać regularnie trójki i robic jakiś spacing. 

sorry za ad personam. generalnie lubie czytać twoje posty i dlatego spytałem właśnie czy coś ci dosypali, zamiast czy coś brałeś 😛