Skocz do zawartości

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszy meczu non-Jokic Nuggetsow od nie wiem kiedy, naprawdę doskonale się to oglądało. Z Russem jeszcze wreszcie jakieś wsparcie z ławki, Murray wyglądał jak w sezonie mistrzowskim, a Gordon, Braun i Porter też swoje dali.

Dużo punktów i miejsca kreował Jokic, ale nie ukrywajmy jakby to przejebali to ta linijka i skuteczność wywołałaby wiele dyskusji, a tak na szczęście Denver ma dwie szansę na zamknięcie serii.

Jakby to powiedział Jerzy Brzęczek. Murrayowi coś przeskoczyło w głowie, gdyby było to na stałe, to OKC robi pod siebie. Piękny jego mecz. Jokicowi drugi raz taki mecz się nie przydarzy w jednej serii, więc stawiam, że gruby zamyka to G6 jakąś chorą linijką. Wtedy jeszcze niech MVP SGA wręczą na oczach Jokica i mamy gotowy scenariusz pod tytułem "mściwy Serb". Czy Harden&Kawhi nabrali wszystkich kolejny raz?

Cytat

Jamal Murray is the ONLY player in NBA history to score 50 points with ZERO free throw attempts. After last night, he's the ONLY player in NBA Playoff History to score 40+ points with 1 free throw or less. One of the most ethical hoopers ever.

7 godzin temu, airmax napisał(a):

Piękny jego mecz. Jokicowi drugi raz taki mecz się nie przydarzy w jednej serii, więc stawiam, że gruby zamyka to G6 jakąś chorą linijką.

ale czy to jest realny problem? był taki mecz, którego teraz nie chce mi się szukać gdy był 0-3 fg% i +28

wiadomo, że skuteczność słaba, ale może to świadoma decyzja, bo Andrzej zaczął puchnąć kondycyjnie, poza tym po raz pierwszy od Finałów, były te momenty spotkania, że wszyscy wiedzą co się wydarzy, że w 5 na 6 akcji będzie kończył Jamal i nic z tym nie zrobisz, Jok tylko mu ogarnia przestrzeń i niczym innym się nie martwi, reszta też dobrze wie co ma robić, stąd kilka off rebsów po pudłach Murraya, no i przede wszystkim, reszta jest bardziej pod prądem, każdy ma swoje rzuty i nie ma przestojów, pace na 130 punktów mówi sam siebie zresztą

Ronnie świadkiem, że gdzieś na początku 2Q G4, napisałem mu, że wprawdzie Jamal cegli, ale w końcu zaczyna dobrze chodzić, Adelman źle wtedy rozłożył minuty, nie było Bricka i wszyscy spuchli, teraz rotacja była idaelna, nawet DeAndrzej czyli NAJGORSZY rezerwowy center ligi sobie ładnie na zaangażowaniu pohasał

11 godzin temu, Van napisał(a):

Naprawde wyskakujesz z przywolaniem mnie żebym coś odszczekiwał na temat Westbrooka zanim wygracie ta serię i kiedy rzuca poniżej 40% z gry?

ohh

chciałbym przypomnieć, że już dwa sezony temu na początku rs, wpadłeś tutaj by oświadczyć, że Nuggets to mają c***, a nie ławkie i że Christie lepsiejszy

teraz wpadasz i z miną nie skalaną wątpliwością oświadczasz, że Brick nam kilka końcówek zepsuje

tymczasem ten sam Brick w 4Q w średnio 9.3 minuty gra na 70TS 60% za 3, oddaje tylko 4FGA i traci 1.3 piłki

co mnie natomiast obchodzi, to, że ławka Lakers nie gra, może nie jest tak dobra jak wyśmiewny Wes w Nuggets? bierzesz to pod uwagę?

-----------------------------------------------------------------

natomast co do samych Clippers, to podskurnie podejrzewałem, że oni nie dadzą się rady odkręcić u nas po ewentualnej porażce, nawet ten run 30-9 nic tu nie zmienił

odpowiedzmy sobie na proste pytanie

który z graczy pociągnie tą szatnię mentalnie kiedy przestaje iść?

nikt

cała filozofia

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

39 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale czy to jest realny problem?

To nawet nie tyle, że to jakiś problem. Bo oczywiście, jak masz mecz, gdzie Murray trafia wszystko, praktycznie wszyscy w Nuggets trafiają na kapitalnych procentach, a Harden zalicza swój popisowy numer, to nie jest problemem. Ja się nawet zgadzam, że taki występ Jokica jest spowodowany tym, jak cała reszta zagrała, natomiast na przestrzeni serii imo Zubac stawia twarde warunki i jeżeli ten ostatni mecz był efektem zmęczenia po G4 to Clips są w ciemnej dupie bo G5 ułożyło się idealnie pod odsapnięcie Serba

LAC jeszcze mogą to odrobić. Seria jest dosyć wyrównana. Nie ma co liczyć że Jokic zagra poniżej swojego poziomu dwa razy z rzędu, a jeśli Murray utrzyma formę to właściwie jest po serii tylko pytanie czy to nie był jednorazowy wyskok. 

9 godzin temu, airmax napisał(a):

Czy Harden&Kawhi nabrali wszystkich kolejny raz?

Wszystkich raczej nie ... Więcej osób nabrało się na LBJ&Luka.

10 godzin temu, airmax napisał(a):

Czy Harden&Kawhi nabrali wszystkich kolejny raz?

eeee, no  nie, nikt rozsądny się tu nie podniecał ani wielce nie mówił jacy to wielcy faworyci, chyba że masz na myśli jakichś dzieciaków z twittera, to może

PlayOff Harden : )