Skocz do zawartości

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy będą dunkować na Hardenie, ale nie przeoczmy Powella, który nic nie zrobił dopóki trwał ten mecz (czyli jakieś 27 minut), a dopiero co była kręcona kampania, żeby typa do ASG wepchać. 

Niby nie ma co dramatyzować, bo wyrównane teamy, mecze na styku i przegrana bez HCA.

Z drugiej strony, jest co dramatyzować, bo który już raz Clippers słabo kończą? Niby jest lider, niby jest coaching, niby jest głębia, size i shooting, a tu jak zwykle. Łatwo zrzucić na Hardena, ale Harden jest tu dopiero od 2 sezonów, a ten projekt zaczął się 5 lat temu.

Byłem jednym z tych co uważali, że Powell to prawie allstar, nieźle go ta seria zewryfikowała, ale czuję, że nie powiedział ostatniego słowa.

W g7 zniknął Harden, jeszcze rok kontraktu i szukać nowego młodego plejmejkera. Zubac też słabo, jedynie Kawhi i Jones pograli na niezłym poziomie.

No i wszystko zgodnie z planem, a ile to było płaczu po blowoutcie.

MPJ chyba najlepszy mecz od dawna w PO, w końcu z energią zagrał. Westbrick myślę zagrał dziś najlepszy mecz w tych PO, a rolsi dowieźli ponadprogramowo i piękny blowout poszedł w drugą stronę.

Ciekawy jestem adj na OKC w samej grze, bo wydaje mi się Joker będzie miał jeszcze trudniej niż w tej serii...

10 minut temu, Lucas napisał(a):

W G5 też był świetny, ogólnie dobra seria w jego wykonaniu, zwłaszcza z tym urazem, a po G1 zapowiadało się fatalnie to z jego strony.

Dla mnie za pasywny był na zbiórce, ale z drugiej strony to był taki show Murraya, że mogło mi coś umknąć. 

Mam jeszcze jedną refleksję z tej serii z Clippers - cały sezon "musiał" Jokic kręcić chore cyferki bo reszta "byla" c***owa (i/lub kontuzjowana, zebyście sie nie czepiali).

Może jednak w tym sezonie miejsce miał trochę casus LBJa, który w RS za mocno dominował swoje ekipy w pogonii za MVP/rekordami, a potem w PO jak mu gorzej szło to okazywało się, że jednak oni potrafią grać dużo lepiej... I nie raz ratowali mu dupę.  Może to być efekt systemu gry Malone ktory na Jokicu opierał (moze zbyt) znacząca część ofensywy, choć wcale nie musiał, aż tak bardzo?

41 minut temu, dannygd napisał(a):

Może to być efekt systemu gry Malone ktory na Jokicu opierał (moze zbyt) znacząca część ofensywy, choć wcale nie musiał, aż tak bardzo?

Braun, Gordon a nawet Watson zrobili spory/mega progres w ataku, przecież AG w sztosie wygląda ezy jak prime AI9 i jest pewnie od niego o wiele bardziej efektywny

nie wiem co jest Jokowi, mimo wszystko mam nadzieję, że to nie uraz, niektóre jego decyzje, zwłaszcza ocena sytuacji w paint, czy wbijać/ nie wbijać, obijanie przedniej obręczy w rzutach, które kończył z palcem w dupalu, no, ale jeśli reszta klika na swoim poziomie, to jest mu znacznie łatwiej, dziś po raz kolejny potwierdziło się, że można machnąć szybki blowout i to bez  znaczącego udziału Joka czy też ani jednej trójki Jamala

e: 

umknęło mi to

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

46 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Braun

Braun to akurat mam wrażenie że regres zrobił (/ stanął w miejscu dawno temu?), w sensie rozumiem że łatwiej się gra przeciw rezerwom przeciwnika po kilkanaście minut niż będąc starterem i naparzając się z big dogami tego świata, ale on poza cutami za plecami Hardena, który po tej stronie boiska jest zazwyczaj nieco melancholijny :) (co daje cutterom spore pole do popisu) i occasional open 3 & fastbreaks to mam wrażenie że zatrzymał się w miejscu dłuższy czas temu.

Taki Pozioma (takie porównanie bo obaj robio wrażenie atletycznych rednecków ledwo oderwanych od pługa) to przy nim dominator ofensywy.

Edytowane przez rw30

2 minuty temu, Lucas napisał(a):

On był o parę głosów do bycia w trójce największego postępu w tym sezonie NBA, więc dość ciekawy pomysł.

odnosiłem się do gry w ataku, bo o tym zaczęła się dyskusja

ale no serio, coś mnie omineło w 6 meczach tej serii które obejrzałem i potrafi on coś wykreować sam? jak już pisałem, widziałem tylko open set shots / 3s, fastBreak layps & cuts. W tym wszystkim zdawał się być niezły już w rookie year.

Edytowane przez rw30

yup, ciekawe to czepianie się Brauna, jak on w RS obok Joka był najjaśniejszym punktem ekipy

fakt że tę serię zaczął mocno meh (ale tutaj to fajnie zostało zoffsetowane powrotem Gordona do krainy żywych), ale to G7 daje nadzieję na to że coś z OKC będzie można powalczyć

1 minutę temu, rw30 napisał(a):

coś mnie omineło w 6 meczach tej serii które obejrzałem i potrafi on coś wykreować sam?

no nie za bardzo potrafi, ale jego zadaniem w tym roku było zastąpienie w s5 KCP, który też za bardzo sam nic nie tworzy w O więc teges

dodatkowo on w wykańczaniu cutów to ma jakieś absolutnie topowe staty

15 minut temu, rw30 napisał(a):

może szybki rzut oka na jego FGs z tej serii?

a może tak za ostatnie 5 spotkań serii?

https://www.nba.com/stats/players/traditional?TeamID=1610612743&LastNGames=5

początek miał fatalny, ale się ładnie ogarnął

za ostatnie 4 mecze to jest już 50% za 3 nawet

27 minut temu, rw30 napisał(a):

odnosiłem się do gry w ataku, bo o tym zaczęła się dyskusja

ale no serio, coś mnie omineło w 6 meczach tej serii które obejrzałem i potrafi on coś wykreować sam? jak już pisałem, widziałem tylko open set shots / 3s, fastBreak layps & cuts. W tym wszystkim zdawał się być niezły już w rookie year.

On jest przede wszystkim od hustle, ścinania i biegania w kontrze, bo to jest jego rola w drużynie i w tym sezonie regularnym był bardzo równy, co zresztą zostało docenione w MIP.

Imo swobodniej czuje się z piłką, więcej widzi i jest bardziej cierpliwy w paint, bo potrafi fajnie nabrać rywala, a nie pakować się w ciemno w pierwsze tempo zawsze.