Skocz do zawartości

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ogolnie widac, ze Nuggets nie sa za bardzo lubiani, caly twiiter stawia na LAC, a przeciez byla to jedna z bardziej nielubianych i memicznych ekip

Denver to mi lata, ale jako, że gra tam serbski kartofel to życzę im jak najlepiej. 

Jedyny zawodnik po za Celtics, któremu kibicuje. Chciałbym go w Bostonie mimo tego, że liga byłaby nudna

Cieszę się, że Denver wygrało ale niestety było w tym więcej woli i szczęścia niż bycia lepsza drużyna. Uważam, że Lue będąc dobrym trenerem wprowadzi niezbędne poprawki i niestety LAC wygra ta serię. Chwała Denver, że wyrwali ten mecz bo mogła hyc krótka seria.

10 godzin temu, Lucas napisał(a):

Od połowy drugiej kwarty było lepsze Denver, więc nie zgodziłbym się z tym

Ale zapowiada się super seria, fantastyczne otwarcie względem emocji.

To tylko moje subiektywne odczucie, to bycie „lepszym” od połowy 2 kwarty wynikało z effortu i chęci wyrwania tego meczu. Tak po koszykarskiemu Clippers na moje oko lepiej wyglądali, za to zaangażowanie gigantycznie na korzyść Nuggets 

49 minut temu, airmax napisał(a):

To tylko moje subiektywne odczucie, to bycie „lepszym” od połowy 2 kwarty wynikało z effortu i chęci wyrwania tego meczu. Tak po koszykarskiemu Clippers na moje oko lepiej wyglądali, za to zaangażowanie gigantycznie na korzyść Nuggets 

To znaczy jestem pewnie nieobiektywny dość mocno w tej serii, ale właśnie tego effertu i (to spore uproszczenie) charakteru najbardziej brakuje Nuggets od porażki w serii z Minneosta i właśnie takimi rzeczami tę serię Denver przegrało.

Dlatego uważam, że to dość istotny czynnik w PO, mam nadzieję że od początku kolejnych meczów z w miarę podobnym nastawieniem Denver wyjdzie, bo grając fizycznie są moim zdaniem lepsi od trochę mniejszych i starszych Clippers, ale może przez zeszłoroczna traumę za mocno porównuje tę serię do tego co było z Minnesota 

Pierwsza kwarta to było Clippers:

Blow-by, easy layup

Jedno podanie, easy layup

Wydawało się, że mecz pójdzie do śmieci dla Nuggets, ale mimo braków w personelu, udało im się podkęcić grę w obronie. Clippers dali im tez wrócić robiąc w c*** głupich strat - mielli chyba z 3 podania do Nuggets na kontrę, Kawhi podał 2 razy do Simmonsa w trybuny, Bogdan Bogdan wyglądał jakby pierwszy raz grał w życiu w kosza. Pod koniec nie umieli zebrać piłki w obronie i mieli sporo połowicznych steali, które wszystkie wróciły do Nuggets, bo ci walczyli o wszystkie piłki (Jokic i Braun chyba uratowali ze 3) w 4Q/overtime.

Nie wiem czy LAC wygrali by challenge jakby Lue wziął go na ten faul przy zbiórce na Gordonie (może by nie wygrali), ale z całą pewnością nie mieli źadnych szans wygrania challenge, który wzięli jakies 45 sekund później (aut od Kawhia).

ta seria nie ma zadnego sensu, nie mielismy prawa wygrac zadnego z tych spotkan, a wystarczylo tylko rzucac wolne troche lepiej i pewnie by sie udalo miec 2:0

jak juz sie cieszylem ze Porter wstal z martwych, to co odjebal... 

Jok jest wymeczony, chyba nie damy rady grac nim calych polow, nigdy go takiego zajechanego nie widzialem

w sumie zapomnialem o tym missdunku Gordona,  generalnie bylo tyle tragicznych strat ze to w sumie nie ma co nikogo za bardzo winic, Jok tez do ciulowych wolnych dodal 7 strat

dziwne ze nie konczyl Westbrook, nie wiem czy to nie jakas kontuzja, dobrze dzis wygladal

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

chcialem cos tu dojebac o tej defensywie gordona

ale no kawhi to kawhi jak jest zdrowy to samo pisalem jak grali na suns w po dopoki sie nie rozjebal zjadal duranta w obronie i w ataku wciagal go nosem

ALE

jak dla mnie Jokic to przy tym rzucie ostatnim byl tak oczywiscie faulowany przez Kawhia, gosc sie na nim doslownie polozyl, wjebal pod nogi

Jokic 6/10 z ft i ten wsad Gordona to tez cie ugryzie w dupe

Oba meczy mogły pójść w obie strony więc chyba 1:1 po pierwszych dwóch jest sprawiedliwym wynikiem. 

Tak jak pisałem wczesniej moim zdaniem Denver nie wygra tej serii. Niestety marnują lata Jokicia przy przepłaconym Porterze i Murrayu.

Wczoraj chyba u Simmonsa była krótka dyskusja na ten temat czy Porter wogole byłby w rotacji Okc i wyszło, że walczyłby o miejsce nr 7-8 w rosterze i na początku myślałem bzdura ale jak się zastanowić to niestety wychodzi, że tak by było. Jak Twoje opcje numer 2 i 3 sa cieniem samych siebie to ciężko nawet Jokiciowi to ciągnąć. Dobrze, że przed meczem w LA sa 3 dni odpoczynku może Jok odzyskać trochę świeżości bo dla mnie ewidentnie mu jej dzisiaj brakowało.

Edytowane przez Stryder

Gordon gra z urazem, Porter teraz dostał też więc robi się wskazanie zdrowotne na clippers. 

Mecz pokazał mi jednak że to OKC ma szanse na finał. 

Seria może się odmienić znowu wystarczy Udo Hardena że będzie niepodleczone. 

Roller coster 

Zdrowy Leonard to najładniej wyglądający rzutowo jeżeli chodzi o estetykę gracz NBA. 

Pięknie to wygląda. 

I nie bawi się w te wymuszanie fauli jak te kasztany co się podstawiają że sędzia musi gwizdać choć wie o co chodzi. 

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

jak dla mnie Jokic to przy tym rzucie ostatnim byl tak oczywiscie faulowany przez Kawhia, gosc sie na nim doslownie polozyl, wjebal pod nogi

w którym momencie go faulował? pytam serio bo teraz obejrzałem sobie z odtworzenia mecz i w zasadzie tylko jedna powtórka była, a Nuggetsowe profile na tt (przynajmniej te które od czasu do czasu mi wyskakują) nic nie wrzucają o faulu

Ciężko będzie to Denver wyrwać, w momencie gdy Jokic jest tak daleko od kosza. 50% rzutów to trójki, ten size i masa Zubaca widać, że coś tam utrudniają Jokicowi jego grę.

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Jok jest wymeczony, chyba nie damy rady grac nim calych polow, nigdy go takiego zajechanego nie widzialem

no to trochę trąci desperacją, że mając 1-0 w drugim meczu tyrasz Jokicem 44 minuty i 24/24 w drugiej połowie. Te minuty, gdzie Simmons gra centra, można/trzeba Jokica zluzować, zwłaszcza że Nuggets nie robią (o ile dobrze pamiętam) przewagi w tych minutach Simmonsowych na centrze.

ps. Nic Batum jest wspaniały

ps2. przesada

Godzinę temu, airmax napisał(a):

ps. Nic Batum jest wspaniały

ta, naprawdę dowozi i fajnie się go ogląda. 

po drugiej zaś stronie Bogdan, chyba się dogadali z Jokiciem i Bogdan raczej gra z Nuggets w tej serii

Godzinę temu, airmax napisał(a):

ps2. przesada

piękny ten komentarz o eject button

w ogóle Jokic i te jego flopy to trochę LOL, podobny jak w G1 z Dunnem (co Chytruz wrzucał) był tym razem z Simmonsem. Nie wiem że sędziowie się na to nabierajo.

Kawahi pięknie zagrał.

Smutne są te flopy Joka, wkłada w to więcej energii niż w grę na post z Zubacem, którego powinien regularnie nękać tak jak pod koniec meczu. Krzyki na ławce, frustracja słabą obroną w rs, a potem gdy trzeba się uwiarygodnić, to sprzedaje coś takiego. Dobre 6-7 lat nie było z tym problemu, dobry sobie moment wybrał.

1 godzinę temu, airmax napisał(a):

no to trochę trąci desperacją, że mając 1-0 w drugim meczu tyrasz Jokicem 44 minuty i 24/24 w drugiej połowie

Nuggets z DAJem na C stracili sporą przewagę w kilka minut, po 3 kwarcie było -3 i Adelman nie chciał pozwolić odjechać LAC, tak czy inaczej nie podobają ni się jego rotacje, nie ma w tym większej koncepcji, inna sprawa, że kołderka jest krótka, dziwię się, że tak mało z Watsona korzysta skoro widać, że tylko on ma szansę mocno contestować Kawhia

teraz dopiero widzę, że Murray grał 42 minuty, pojebana akcja, on też dziś trochę zawiódł, strzelecko bdb, ale na piłce to był jego najgorszy mecz od lat, nie licząc tamtych PO, bo w tych jest chyba względnie zdrowy

30ppg na 71/50100 .813TS

no i pozdro

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Coraz więcej znaków na niebie i na ziemi wskazuje, że to będzie najatrakcyjniejsza seria ze wszystkich  pierwszoroundowych. Dwa mecze na styku, jeden z nich po OT. Dla postronnych kibiców super, dla fanów Nuggets i Clippers to dodatkowe koszty leków kojąco - uspokających albo lepiej czegoś mocniejszego.