balech Opublikowano Wtorek o 07:05 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 07:05 (edytowane) Najbardziej wyczekiwana przeze mnie seria. Nie ma co się rozpisywać o Jokiciu, wiadomo, że cesarz tej gry rozgrywa fenomenalny sezon (MVP, sorry, panie Szaj) w ofensywie, najważniejsze dla tej serii jest jak Clippers mają go i czy w ogóle mogą go zatrzymać. Obstawiam na wjazd Zu na pełnej w ofensywie (Jok średnio broni), w defensywie myślę, że oprócz Zu do Joka najczęściej będą doskakiwać Kałaj i Jones. Inna sprawa ile Jokic da radę grać intensywnie, nie ogarnie O i D, a zmiennik na poważną grę się nie nadaje. Czekam z nieciepliwością na te pojedynki dwóch świetnych centrów. Kolejna rozkimna - czy Jamal da radę dotrzymać kroku Hardenowi? Harden wygląda świetnie, zwróćcie uwagę na jego sylwetkę, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak wyglądał, Tyronn i ekipa musiała go ostro przetyrać przed sezonem. Murray to niestety (gdyż lubię typa) to nie ten sam zawodnik co dwa lata temu, jakoś go w tym roku nie widzę siepającego szalone trójeczki nad Leonardem. Dodatkowo myślę, że zajebista defensywa Clippers nie pozwoli na zbyt duże cyferki Gordona i Portera, ale to da więcej przestrzeni Braunowi i w nim widzę ewentualnie faktor X Nuggets. I tu kolejna moja predykcja hehe - Powell odpali w tej rundzie (dzięki James). Wsparcie z ławki dla Nuggets - Bogdanović komedia w obronie, a lajnap z Simmonsem pewnie spowodował niezły ból głowy Lue. Jednak Wes, Watson czy Pickett mogą coś dorzucić do pieca. O ile żółtodzób na ławce to ogarnie. Podsumowując - talentu więcej w Nuggets, lepiej w koszykówkę grają Clippers, więc odważnie stawiam 4-2 dla Clippers. Edytowane Wtorek o 20:07 przez balech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano Wtorek o 10:35 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:35 Wszystko poza jakimś all time popisem geniuszu Jokica albo KL klasycznie łamiącym się po 2 meczach zdaje się przemawiać za Clippers. Harden świetnie exploituje słabych w obronie wysokich lub graczy z tendencją do spania off ball (RW) Harden i Kawhi będą szukać słabych indywidualnie obrońców do gnojenia na iso Nuggets będą grać 4 na 5 w ataku przez wszystkie minuty RW Lue zawsze ma top gameplany Clippers zwyczajnie mają mniej dziurawy i głębszy roster Nie wiem jakie vibesy są teraz w Nuggets, ale ostatnio wyglądały na słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 10:41 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:41 i niestety pomimo bardzo trafnych uwag powyżej seria może okazać się na najsłabszą gdy wydarzy się coś czego clippersom nie życzę. czyli braki w dostawie prądu zwanym zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Wtorek o 11:03 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:03 biorąc pod uwagę, że na 4 w LAC grać będą przez większość czasu Kawahi albo Batum, daje to choojowe żadne możliwości chowania Jokica na kimkolwiek matchupy / ławka (RW) nie wyglądają dobrze dla Nuggets więc wydaje się że mogą mieć ciężko. ciekawe czy się w środku ogarnęli, bo jeśli tak (a w ostatnim meczu RS z Houston wyglądali b dobrze, pytanie na ile Rakietom zależało, nie wiem) a / lub Kawahii się połamie, to i tak mogo to wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Wtorek o 18:11 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:11 Denver w 6. Nuggets mają najlepszego gracza tej serii by far. Granie kawhi na 4 równa się masakrze na desce bo złote ręce zubaca nie dadzą rady zastawiać i Gordona i Joka. By przejść dalej Clips musieliby wygrać 4 razy a większe odds są na to że Leonard się połamie niż ze zagra 6-7 spotkań bez kontuzji. LAC sa post prime, maja ujemny bilans z zachodem, maja emerytów na ławce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 19:07 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:07 (edytowane) no elo z racji tego, że nie ma na forum aktywnych userów kibicujących stricte LAC (chyba), zresztą wiadomo, że to infantylizm i głupota (ale zmarnowanie połowy życia na dział inne już jest zajebiście mądre - wiadomix) to liczyłem, że nikt mnie się w temat nie wetnie, no, ale kolega @balech mógł nie wiedzieć, że się czaję, luzik, tylko zmień ankietę na publiczną Mordeczko, żeby potem było wiadomo who is who, bo już jesteśmy świadkami czegoś takiego: w podobnej ankiecie przed WCF 23' było 13:2 dla Lakers, także znów Nuggets są odbierani jako underdog, z jednej strony można to jakoś tam racjonalnie wyjaśnić, z drugiej Murray z Jokiem nigdy nie przegrali w pierwszej rundzie, choć zwykle nie były to spacerki, częściej 7meczowe, ciężkie batalie, tak samo tutaj wydaje się, że każdy rezultat niż 6-7 spotkań będzie pewnym rodzaju zaskoczeniem generalnie nie myślałem w ten sposób wcześniej, ale po fakcie stwierdzam, że LAC to chyba najatrakcyjniejszy rywal ze wszystkich możliwych, przede wszystkim nie jest to ekipa nie do przejścia, a dodatkowo bardzo ciekawa, mocna i też głodna sukcesu z ciekawą historią wzajemnych potyczek i nie chodzi tylko o pamiętną serię w bańce, mecze rs, też miewały ostatnimi laty ciekawy przebieg no właśnie jak to wyglądało ostatnimi czasy? nie byłem pewny jaki ostatecznie przedział czasowy wybrać, niech będzie to ostatnie 15 spotkań https://www.statmuse.com/nba/ask/nuggets-team-vs-clippers-record-last-15-games pomimo dość korzystnego bilansu dla Nuggets, gołym okiem widać, że najczęściej były to jednak bardzo zacięte spotkania, pomijając te dwa ostatnie, które skończyły się ciężkim wpi****lem dla Clippers, choć wiadomo, nie było wtedy Leonarda, ciężko brać je jako jakiś super mocny wyznacznik tego co zobaczymy, niemniej na pewno nie jest tak, że LAC nam jakoś wybitnie nie leżą dobrze też wygląda rywalizacja Joka z Leonardem, w bezspośrednich pojedynkach jest 8-2 dla Serba, ale też należy pamiętać, że ostatni raz przeciwko sobie grali w grudniu 2023 https://www.statmuse.com/nba/ask/jokic-vs-leonard-last-10-games-wins-lose to tam wiadomo tak bardziej w ramach ciekawostki, bo często te mecze w rs nie mają większego przełożenia, zwłaszcza, że Clippers finiszowali najlepszym bilansem w lidze tj. bilans 19-6 w ostatnich 25 grach, Nuggets w tym samym okresie było stać jedynie na słabiutkie 13-12 i tak szcześliwie podreperowane ostatnimi trzema zwycięstwami Gwiazdy Clippers Leonard Nie wiem czy też odnosicie takie wrażenie, ale za każdym razem gdy Leonard wraca po kontuzji, to praktycznie z miejsca zawsze wygląda lepiej niż 90% tych pseudo gwiazdek, które jedynie co to potrafią to płakać o brak ASG choć często moczą dupska na pozycjach gwarantujące playiny (tak, Book to o Tobie) w ostatnich 21 spotkaniach w trakcie tego grubego runu LAC, gdzie Kawhi opuścił kilka spotkań (głównie b2b) notował w 35 min 25/7.4/3.4/2.0st/1.9to efg.586 43.2% za 3 przy 5.6 3PA no jest to poziom efektywności niedostępny dla większości, a jeśli dodamy do tego fakt, jak dobrym potrafi być wciąż obrońcą, no to jest się czego obawiać nie należy też zapominać, że Leonard wciąż jest prawdopodobnie liderem jeśli chodzi o wzrost efektywności podczas PO względem regulara, tj. 622TS vs .604TS, niewielu graczy historycznie potrafiło być lepszym w PO, a Kawhi jest w tu wyjątkowym kocurem, do tego skubany wygląda na naprawdę zdrowego, ostatnie grube ponad 40 minut w meczu z Dubs tylko to potwierdza, zresztą można sobie było porównać jak wyglądał Stefek na jego tle podczas dogrywki (z grusza nie wyglądał) Harden skubany, przez ostatnie kilka dobrych lat regularnie wrzucany do dziury z wapnem przez w zasadzie wszystkich, nagle w wieku 35 lat odpala taki regular, że nic tylko podziwiać, jedna z najbardziej niespodziewanych metamorfoz i tylko dziwne, że śledząc Awards trackera póki co nie dostaje głosów do all-nba, co jest dla mnie bardzo dziwne, na ten 3rd team na pewno zasługuje z perspektywy fana Nuggets trzeba jednak liczyć, że James Harden w regularze a w PO to wciąż inna historia, to samo porównanie co u Leonarda u Brody wygląda znacznie bladziej tj. 588TS(PO) vs. .608(rs) co patrząc tak szczerze, to nie jest mimo wszystko wynikiem tragicznym, problem jest jednak taki, że Broda często bardzo mocno zaczyna serię, gorzej jest juź w drugich częściach tychże 22/23 1rd vs BKN G1 8/21 G2 3/13 G3 8/15 G4 4/18 2rd vs BOS G1 17/30 G2 2/14 G3 3/14 G4 16/23 G5 4/8 G6 4/16 G7 3/11 23/24 1rd vs Mavs G1 - G4 26ppg na .541FG% i 50% za 3 przy ponad 8 3PA G5 - G6 11.5 ppg na .250FG% i 7% za 3 (1 na 13) a to wszystko w średnio 38 minut gołym okiem widać, że regularność ostatnio nie była cechą zbyt wiodącą u Brodacza, ma mnóstwo do udowodnienia, a to może jego ostatnia realna szansa na jakiś grubszy run, bo latka lecą, a nigdy nie można założyć, że Leonard będzie za rok znowu na chodzie Zubac do poprzedniego sezonu z niedłączną łatką "niegrywalny w PO" w tym rs zaliczający przełomowy sezon, nie trzeba zbyt dużo mówić jak trudne czeka go zadanie w ostatnich 15 grach przeciw Jokowi Serb kręcił 26.7/12.7/7.8 więc Chorwat raczej nie należał nigdy do wąskiej grupy rywali, którzy potrafili się Andrzejowi postawić, zobaczymy jak to będzie, niemniej wypada Zubaca wymienić w gronie gwiazd zespołu,stąd ten krótki akapit https://www.statmuse.com/nba/ask/jokic-vs-zubac-last-15-games-win reszta roteru LAC to na pewno ciekawe, uznane nazwiska (Powell, Bogdan) lub gracze wciąż na dorobku mający sporo do udowodnienia (Dunn, Jones Jr., Simmons (?) w oczy rzuca się przede wszystkim brak rezerwowego centra, co może mieć niebagatelny wpływ jeśli chodzi o zbiórki i o to na co Adelman będzie sobie mógł pozwolić, czy od razu zdecyduje się na grę Gordonem w minutach bez Joka, czy da pograć Jordanowi, te 6-8 minut licząc na to, że obejdzie się bez większych konsekwencji, ciekawe co Lue planuje na te momenty spotkań Baryły jego mać Nie wiem za bardzo co tu w ogóle pisać i po co, wiem mniej więcej tyle co Wy na ten moment, niby te ostatnie trzy mecze dają jakąś tam nadzieję, ale też w starciu z drużyną będącą w takim gazie jak LAC nie muszą nic oznaczać, przede wszystkim widać w tym krótkim okresie mniejszą eksploatację Joka w ataku, wystarczy zobaczyć, że w tych trzech spotkaniach oddał 41 rzutów podczas gdy w ostatnim meczu Szalonego Majka z Pacers rzucał aż 33 razy, spadła mu też mocno średnia liczba touches ze 105 na 88, w ogóle w tym ostatnim meczu z Rox był zaledwie 7-10 z gry, a i tak wykręcił zacne +34, czy to nowa formuła Adelmana? c*** wi, ale tu odpowiadając na wątpliwości @rw30 - Rox nie wyglądali w tym meczu jak drużyna, której zależy na czymkolwiek innym jak na utrzymaniu rytmu meczowego, więc też był bym ostrożny z wyciąganiem wniosków co będzie kluczowe dla Nuggets? - dominacja Joka od G1 nieważne jaką drogą do tego dojdziemy, musimy minuty z nim na parkiecie wykorzystywać do maksimum - skuteczność za trzy zwłaszcza Jamala, Gordona, Brauna i MPJ, no, ale też Jok musi utrzymać formę rzutową z rs - minuty bez Joka, jak zagramy, czy Murray będzie w stanie mocno punktować w tej odsłonie spotkań, jak zwykle kluczowa sprawa, pomimo, że ten czas gry się mocno skróci, ciekawe też czy w planach jest granie Jokiem całych drugich połów jeśli wynik będzie niekorzystny lub zagrożony, Jok dawał radę tak grać w dwóch czy trzech spotkaniach bez żadnych widocznych problemów, no, ale intensywność PO, to trochę inna baja - Ball Arena w tym sezonie przestała być twierdzą Nuggets, bilans 26-15 nikomu dupy nie urwie, na samym Zachodzie są cztery drużyny z lepszym bilansem u siebie, kluczowe pierwsze dwa spotkania, trzeba postarać się wywrzeć presję na rywalu - osobiście bardzo liczę na Watsona, to już jest ten czas by opuścić ciepły kurwidołek i pokazać się na dużej scenie, w teorii ma sporo walorów by spowolnić Leonarda, ale też ofensywnie zrobił juź spory postęp, może być takim małym x-factorem po dwóch stronach placu - z tego wszystkiego zapomniałem o Bricku xd wolę się nie nastawiać, sam chyba dobrze wie, że już niezbyt niżej może upaść jego reputacja, skoro sięgnęła dna na przestrzeni dwóćh spotkań - z fartem chłopie na koniec kilka ciekawszych tweetów, które udało mi się wyłowić takiego AG nie pamiętam w tym rs, no, ale może cały sezon zbierał manę - na pewno takiego Portera też nie, przynajmniej po ASG, jeśli potrzebował do tego zmiany trenera, bo tak to mu się nie chciało, to w sumie niech spierdala xd dobrej, emocjonującej serii wszystkim, zwłaszcza dla @StroSHow @MarcusCamby oraz @rw30 no, może na końcu minimalnie przegranej jednak ;] pozdrawiam wszystkich LBS Edytowane Wtorek o 23:10 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balech Opublikowano Wtorek o 20:03 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:03 Wspaniały wpis, zbliżony poziom do kunsztu trenerskiego Pan Lue @LeweBiodroSmoka jak zrobić publiczną? Nie widzę takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 20:05 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:05 1 minutę temu, balech napisał(a): Wspaniały wpis, zbliżony poziom do kunsztu trenerskiego Pan Lue @LeweBiodroSmoka jak zrobić publiczną? Nie widzę takiej opcji. musisz wejść w edycje posta - zakładka - ankieta i po lewej zaraz masz "pokazać publicznie głosujących w ankiecie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano Wtorek o 20:56 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:56 @24kobe8 gratulacje, udało Ci się nabyć cennego skilla pozwalającego na multiplikację głosów w ankiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Wtorek o 20:59 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:59 dziś rano wykupiłem konto premium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano Wtorek o 21:10 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:10 Uff. Już się zacząłem zastanawiać czy to nie LBS & Balech majstrowali coś przy ustawieniach ankiet i włączyli jakiś dziwny upgrade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Środa o 07:25 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano Środa o 10:19 Udostępnij Opublikowano Środa o 10:19 Zdrowi Clippers to dla mnie faworyt do wygrania zachodu, tylko nie wiem czy taki zwierz występuje w przyrodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Środa o 13:14 Udostępnij Opublikowano Środa o 13:14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Środa o 14:13 Udostępnij Opublikowano Środa o 14:13 3 godziny temu, Behemot napisał(a): Clippers to dla mnie faworyt do wygrania zachodu Ja to nie wiem czy nawet zakładając istnienie multiwersum istnieje świat w którym clippers są faworytami do wygrania zachodu chyba że to świat w którym łamią się jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano Środa o 15:14 Udostępnij Opublikowano Środa o 15:14 59 minut temu, blackmagic napisał(a): Ja to nie wiem czy nawet zakładając istnienie multiwersum istnieje świat w którym clippers są faworytami do wygrania zachodu chyba że to świat w którym łamią się jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox Robią zdecydiwanie najlepsze wrażenie w ostatnich tygodniach. I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozostałe ekipy mają swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie są gotowi. Play off to czas weteranów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Środa o 16:15 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:15 58 minut temu, Behemot napisał(a): I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. podzielisz się skąd taki wniosek? bo na oko, to prawie wszyscy są względnie zdrowi, natomiast mało drużyn ma tak sporo red flagów jeśli chodzi o zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Środa o 16:28 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:28 Godzinę temu, Behemot napisał(a): Robią zdecydiwanie najlepsze wrażenie w ostatnich tygodniach. I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozostałe ekipy mają swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie są gotowi. Play off to czas weteranów. Play off to czas indywidualności, miss matchy i reagowania na sytuacje na boisku. Jak dla mnie weterani Clips sa done i super efektywność tego nie zmieni jeśli brakuje fire power Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano Środa o 16:38 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:38 16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): podzielisz się skąd taki wniosek? bo na oko, to prawie wszyscy są względnie zdrowi, natomiast mało drużyn ma tak sporo red flagów jeśli chodzi o zdrowie Curry ma problemy z kciukiem, Lebron dopiero co znów miał kłopot z pachwiną, w Denver Murray też ciągle nie wygląda na 100 procent. Red flagi Clippers są historyczne, a nie aktualne. Khawi wygląda najlepiej od lat, Harden przeżywa jakąś drugą młodość. Ale tak, ja też dopiero jak zobaczę, to uwierzę że dotrwają w tym zdrowiu do końca play off. Pisałem o sytuacji na dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Środa o 16:42 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:42 1 minutę temu, Behemot napisał(a): w Denver Murray też ciągle nie wygląda na 100 procent. z Rox wyglądał bardzo dobrze przecież bardziej mi chodziło o drużyny jak Okla czy Wolves, którzy są zdrowi od dłuższego czasu, Rox chyba też od powrotu VanFleta i Jabariego mają pełny roster i masz tu drużyny, których liderzy są o klkanaście lat młodsi od duetu z LAC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi