Skocz do zawarto艣ci

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

56 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej wyczekiwana przeze mnie seria.

Nie ma co si臋 rozpisywa膰 o Jokiciu, wiadomo, 偶e cesarz tej gry rozgrywa fenomenalny sezon (MVP, sorry, panie Szaj) w ofensywie, najwa偶niejsze dla tej serii jest jak Clippers maj膮 go i czy w og贸le mog膮 go zatrzyma膰. Obstawiam na wjazd Zu na pe艂nej w ofensywie (Jok 艣rednio broni), w defensywie my艣l臋, 偶e opr贸cz Zu do Joka najcz臋艣ciej b臋d膮 doskakiwa膰 Ka艂aj i Jones. Inna sprawa ile Jokic da rad臋 gra膰 intensywnie, nie ogarnie O i D, a zmiennik na powa偶n膮 gr臋 si臋 nie nadaje. Czekam z nieciepliwo艣ci膮 na te pojedynki dw贸ch 艣wietnych centr贸w.

Kolejna rozkimna - czy Jamal da rad臋 dotrzyma膰 kroku Hardenowi? Harden wygl膮da 艣wietnie, zwr贸膰cie uwag臋 na jego sylwetk臋, nie pami臋tam kiedy ostatni raz tak wygl膮da艂, Tyronn i ekipa musia艂a go ostro przetyra膰 przed sezonem. Murray to niestety (gdy偶 lubi臋 typa) to nie ten sam zawodnik co dwa lata temu, jako艣 go w tym roku nie widz臋 siepaj膮cego szalone tr贸jeczki nad Leonardem.

Dodatkowo my艣l臋, 偶e zajebista defensywa Clippers nie pozwoli na zbyt du偶e cyferki Gordona i Portera, ale to da wi臋cej przestrzeni Braunowi i w nim widz臋 ewentualnie faktor X Nuggets. I tu kolejna moja predykcja hehe - Powell odpali w tej rundzie (dzi臋ki James).

Wsparcie z 艂awki dla Nuggets - Bogdanovi膰 komedia w obronie, a lajnap z Simmonsem pewnie spowodowa艂 niez艂y b贸l g艂owy Lue. Jednak Wes, Watson czy Pickett mog膮 co艣 dorzuci膰 do pieca. O ile 偶贸艂todz贸b na 艂awce to ogarnie.

Podsumowuj膮c - talentu wi臋cej w Nuggets, lepiej w koszyk贸wk臋 graj膮 Clippers, wi臋c odwa偶nie stawiam 4-2 dla Clippers.

Edytowane przez balech
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wszystko poza jakim艣 all time popisem geniuszu Jokica albo KL klasycznie 艂ami膮cym si臋 po 2 meczach zdaje si臋 przemawia膰 za Clippers.

Harden 艣wietnie exploituje s艂abych w obronie wysokich lub graczy z tendencj膮 do spania off ball (RW)

Harden i Kawhi b臋d膮 szuka膰 s艂abych indywidualnie obro艅c贸w do gnojenia na iso

Nuggets b臋d膮 gra膰 4 na 5 w ataku przez wszystkie minuty RW

Lue zawsze ma top gameplany

Clippers zwyczajnie maj膮 mniej dziurawy i g艂臋bszy roster

Nie wiem jakie vibesy s膮 teraz w Nuggets, ale ostatnio wygl膮da艂y na s艂abe.

Odno艣nik do komentarza

bior膮c pod uwag臋, 偶e na 4 w LAC gra膰 b臋d膮 przez wi臋kszo艣膰 czasu Kawahi albo Batum, daje to choojowe 偶adne mo偶liwo艣ci chowania Jokica na kimkolwiek

matchupy / 艂awka (RW) nie wygl膮daj膮 dobrze dla Nuggets wi臋c wydaje si臋 偶e mog膮 mie膰 ci臋偶ko.

ciekawe czy si臋 w 艣rodku ogarn臋li, bo je艣li tak (a w ostatnim meczu RS z Houston wygl膮dali b dobrze, pytanie na ile Rakietom zale偶a艂o, nie wiem) a / lub Kawahii si臋 po艂amie, to i tak mogo to wzi膮膰

Odno艣nik do komentarza

Denver w 6. Nuggets maj膮 najlepszego gracza tej serii by far. Granie kawhi na 4 r贸wna si臋 masakrze na desce bo z艂ote r臋ce zubaca nie dadz膮 rady zastawia膰 i Gordona i Joka. By przej艣膰 dalej Clips musieliby wygra膰 4 razy a wi臋ksze odds s膮 na to 偶e Leonard si臋 po艂amie ni偶 ze zagra 6-7 spotka艅 bez kontuzji. LAC sa post prime, maja ujemny bilans z zachodem, maja emeryt贸w na 艂awce.聽

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, balech napisa艂(a):

Wspania艂y wpis, zbli偶ony poziom do kunsztu trenerskiego Pan Lue

@LeweBiodroSmoka聽jak zrobi膰 publiczn膮? Nie widz臋 takiej opcji.

musisz wej艣膰 w edycje posta - zak艂adka - ankieta i po lewej zaraz masz "pokaza膰 publicznie g艂osuj膮cych w ankiecie"

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, Behemot napisa艂(a):

Clippers to dla mnie faworyt do wygrania zachodu

Ja to nie wiem czy nawet zak艂adaj膮c istnienie multiwersum istnieje 艣wiat w kt贸rym clippers s膮 faworytami do wygrania zachodu chyba 偶e to 艣wiat w kt贸rym 艂ami膮 si臋 jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox聽

Odno艣nik do komentarza

59 minut temu, blackmagic napisa艂(a):

Ja to nie wiem czy nawet zak艂adaj膮c istnienie multiwersum istnieje 艣wiat w kt贸rym clippers s膮 faworytami do wygrania zachodu chyba 偶e to 艣wiat w kt贸rym 艂ami膮 si臋 jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox聽

Robi膮 zdecydiwanie najlepsze wra偶enie w ostatnich tygodniach.聽 I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozosta艂e ekipy maj膮 swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie s膮 gotowi. Play off to czas weteran贸w.聽

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, Behemot napisa艂(a):

Robi膮 zdecydiwanie najlepsze wra偶enie w ostatnich tygodniach.聽 I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozosta艂e ekipy maj膮 swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie s膮 gotowi. Play off to czas weteran贸w.聽

Play off to czas indywidualno艣ci, miss matchy i reagowania na sytuacje na boisku. Jak dla mnie weterani Clips sa done i super efektywno艣膰 tego nie zmieni je艣li brakuje fire power

Odno艣nik do komentarza

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂(a):

podzielisz si臋 sk膮d taki wniosek? bo na oko, to prawie wszyscy s膮 wzgl臋dnie zdrowi, natomiast ma艂o dru偶yn ma tak sporo red flag贸w je艣li chodzi o zdrowie

Curry ma problemy z kciukiem, Lebron dopiero co zn贸w mia艂 k艂opot z pachwin膮, w Denver Murray te偶 ci膮gle nie wygl膮da na 100 procent. Red flagi Clippers s膮 historyczne, a nie aktualne. Khawi wygl膮da najlepiej od lat, Harden prze偶ywa jak膮艣 drug膮 m艂odo艣膰. Ale tak, ja te偶 dopiero jak zobacz臋, to uwierz臋 偶e dotrwaj膮 w tym zdrowiu do ko艅ca play off. Pisa艂em o sytuacji na dzi艣.聽

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, Behemot napisa艂(a):

w Denver Murray te偶 ci膮gle nie wygl膮da na 100 procent.

z Rox wygl膮da艂 bardzo dobrze przecie偶

bardziej mi chodzi艂o o dru偶yny jak Okla czy Wolves, kt贸rzy s膮 zdrowi od d艂u偶szego czasu, Rox chyba te偶 od powrotu VanFleta i Jabariego maj膮 pe艂ny roster

i masz tu dru偶yny, kt贸rych liderzy s膮 o klkana艣cie lat m艂odsi od duetu z LAC

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.