Skocz do zawartości

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej wyczekiwana przeze mnie seria.

Nie ma co się rozpisywać o Jokiciu, wiadomo, że cesarz tej gry rozgrywa fenomenalny sezon (MVP, sorry, panie Szaj) w ofensywie, najważniejsze dla tej serii jest jak Clippers mają go i czy w ogóle mogą go zatrzymać. Obstawiam na wjazd Zu na pełnej w ofensywie (Jok średnio broni), w defensywie myślę, że oprócz Zu do Joka najczęściej będą doskakiwać Kałaj i Jones. Inna sprawa ile Jokic da radę grać intensywnie, nie ogarnie O i D, a zmiennik na poważną grę się nie nadaje. Czekam z nieciepliwością na te pojedynki dwóch świetnych centrów.

Kolejna rozkimna - czy Jamal da radę dotrzymać kroku Hardenowi? Harden wygląda świetnie, zwróćcie uwagę na jego sylwetkę, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak wyglądał, Tyronn i ekipa musiała go ostro przetyrać przed sezonem. Murray to niestety (gdyż lubię typa) to nie ten sam zawodnik co dwa lata temu, jakoś go w tym roku nie widzę siepającego szalone trójeczki nad Leonardem.

Dodatkowo myślę, że zajebista defensywa Clippers nie pozwoli na zbyt duże cyferki Gordona i Portera, ale to da więcej przestrzeni Braunowi i w nim widzę ewentualnie faktor X Nuggets. I tu kolejna moja predykcja hehe - Powell odpali w tej rundzie (dzięki James).

Wsparcie z ławki dla Nuggets - Bogdanović komedia w obronie, a lajnap z Simmonsem pewnie spowodował niezły ból głowy Lue. Jednak Wes, Watson czy Pickett mogą coś dorzucić do pieca. O ile żółtodzób na ławce to ogarnie.

Podsumowując - talentu więcej w Nuggets, lepiej w koszykówkę grają Clippers, więc odważnie stawiam 4-2 dla Clippers.

Edytowane przez balech

Wszystko poza jakimś all time popisem geniuszu Jokica albo KL klasycznie łamiącym się po 2 meczach zdaje się przemawiać za Clippers.

Harden świetnie exploituje słabych w obronie wysokich lub graczy z tendencją do spania off ball (RW)

Harden i Kawhi będą szukać słabych indywidualnie obrońców do gnojenia na iso

Nuggets będą grać 4 na 5 w ataku przez wszystkie minuty RW

Lue zawsze ma top gameplany

Clippers zwyczajnie mają mniej dziurawy i głębszy roster

Nie wiem jakie vibesy są teraz w Nuggets, ale ostatnio wyglądały na słabe.

biorąc pod uwagę, że na 4 w LAC grać będą przez większość czasu Kawahi albo Batum, daje to choojowe żadne możliwości chowania Jokica na kimkolwiek

matchupy / ławka (RW) nie wyglądają dobrze dla Nuggets więc wydaje się że mogą mieć ciężko.

ciekawe czy się w środku ogarnęli, bo jeśli tak (a w ostatnim meczu RS z Houston wyglądali b dobrze, pytanie na ile Rakietom zależało, nie wiem) a / lub Kawahii się połamie, to i tak mogo to wziąć

Denver w 6. Nuggets mają najlepszego gracza tej serii by far. Granie kawhi na 4 równa się masakrze na desce bo złote ręce zubaca nie dadzą rady zastawiać i Gordona i Joka. By przejść dalej Clips musieliby wygrać 4 razy a większe odds są na to że Leonard się połamie niż ze zagra 6-7 spotkań bez kontuzji. LAC sa post prime, maja ujemny bilans z zachodem, maja emerytów na ławce. 

3 godziny temu, Behemot napisał(a):

Clippers to dla mnie faworyt do wygrania zachodu

Ja to nie wiem czy nawet zakładając istnienie multiwersum istnieje świat w którym clippers są faworytami do wygrania zachodu chyba że to świat w którym łamią się jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox 

59 minut temu, blackmagic napisał(a):

Ja to nie wiem czy nawet zakładając istnienie multiwersum istnieje świat w którym clippers są faworytami do wygrania zachodu chyba że to świat w którym łamią się jokic, shai, lbj, luka, butler, curry i rox 

Robią zdecydiwanie najlepsze wrażenie w ostatnich tygodniach.  I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozostałe ekipy mają swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie są gotowi. Play off to czas weteranów. 

Godzinę temu, Behemot napisał(a):

Robią zdecydiwanie najlepsze wrażenie w ostatnich tygodniach.  I o dziwo na ten moment sa najzdrowsi. Pozostałe ekipy mają swoje problemy, a OKC jeszcze chyba nie są gotowi. Play off to czas weteranów. 

Play off to czas indywidualności, miss matchy i reagowania na sytuacje na boisku. Jak dla mnie weterani Clips sa done i super efektywność tego nie zmieni jeśli brakuje fire power

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

podzielisz się skąd taki wniosek? bo na oko, to prawie wszyscy są względnie zdrowi, natomiast mało drużyn ma tak sporo red flagów jeśli chodzi o zdrowie

Curry ma problemy z kciukiem, Lebron dopiero co znów miał kłopot z pachwiną, w Denver Murray też ciągle nie wygląda na 100 procent. Red flagi Clippers są historyczne, a nie aktualne. Khawi wygląda najlepiej od lat, Harden przeżywa jakąś drugą młodość. Ale tak, ja też dopiero jak zobaczę, to uwierzę że dotrwają w tym zdrowiu do końca play off. Pisałem o sytuacji na dziś. 

1 minutę temu, Behemot napisał(a):

w Denver Murray też ciągle nie wygląda na 100 procent.

z Rox wyglądał bardzo dobrze przecież

bardziej mi chodziło o drużyny jak Okla czy Wolves, którzy są zdrowi od dłuższego czasu, Rox chyba też od powrotu VanFleta i Jabariego mają pełny roster

i masz tu drużyny, których liderzy są o klkanaście lat młodsi od duetu z LAC