Skocz do zawartości

East 1st round: New York Knicks (3) Detroit Pistons (6)

DRK

Kto wygra  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Knicks w czterech
    • Knicks w pięciu
    • Knicks w sześciu
    • Knicks w siedmiu
    • Pistons w siedmiu
    • Pistons w sześciu
    • Pistons w pięciu
      0
    • Pistons w czterech

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Naciesz się tym rzutem KAT-a, bo już za tydzień matchup z Celtics 🤭

Ty chyba serio jarasz się tym, że macie co mecz clutch game z Pistons, którzy są w PO pierwszy raz? Dopiero wstałem i jeszcze z tego co tu wyczytałem wynika, że nie ma 2:2 tylko dlatego, że sedziowie nie umieją sędziować. 

A co mam tylko marudzić jak większość fanów Knicks na forum, że nie grają co mecz showtime i narzekać na Thibsa cały sezon? Tak jakbym nie podejrzewał czego się tu spodziewać po tym co przez większość czasu NYK pokazywali w RS tym składem i nie wiedział jak generalnie grają drużyny pod Thibodeau.

Wygrali 2x na wyjeździe, wynik serii jest pod kontrolą i gitarka. Czy sędzia dał dupy z brakiem gwizdka? IMHO dał ale co na to poradzę? Raz skorzystasz na czymś takim innym razem cie udupio. A już dorabianie do tego ideologii "bo big market" przez @LeweBiodroSmoka to chyba jakiś dziwny kompleks niższości. Jeszcze zamiast się cieszyć, że ci może dzięki temu kasa wpadnie to będziesz rozpaczał nad poczuciem niesprawiedliwości świata wobec drużyny oddalonej tysiące kilometrów stąd. Niezła hipsterka. W sporcie chodzi o wygrane a nie by pięknie przegrywać. Może z Celtics dostaną szybki oklep a może będzie błotna seria i ich trochę pomęczą? Przynajmniej dadzą sobie na coś szansę a ja będę miał co oglądać. Narazie to niech zamkną serię z Pistons.

23 minuty temu, vero1897 napisał(a):

A już dorabianie do tego ideologii "bo big market" przez @LeweBiodroSmoka to chyba jakiś dziwny kompleks niższości.

no jasne, skoro z kamery meczowej było widać, że Hart trafił THJ, bo ten odbił w w swoją lewą stronę, to mam zakładać, że trzech ludzi, którzy mają obowiązek czuwać nad wydarzeniami na parkiecie nic nie widziało, to może niech sędziują ludzie przed ekranami, będzie taniej i sprawniej, po co są ci sędziowie skoro mają wszystkie narzędzia a w 3/4 spotkań jest syf?

W sporcie chodzi o wygrane a nie by pięknie przegrywać

w sporcie chodzi o sport

w nożnej zakładając, że sędzia nie jest kretynem nie doszłoby do takiej sytuacji, byłby faul i tyle, bo ta sytuacja nawet interpretacji nie podlegała, Hart został nagrodzony za to, że zachował sie jak debil, zresztą to nie pierwsza taka jego akcja, gość ma coś z głową

Może z Celtics dostaną szybki oklep a może będzie błotna seria i ich trochę pomęczą?

Też uważam, że przy tych Celtics co grają, to jeśli Thibs ich nie zdąży zaorać i zaczną klikać w ataku, to mogą powalczyć, na pewno są na to o wiele lepsze perspektywy niż tydzień temu

tyle, że to nie ma znaczenia skoro wynik jest wypaczony, nie muszą tego tolerować tylko dlatego, że Knicks w następnej rundzie to dużo fajniejsza opcja, Detroit tak samo zasługują na szanse, NYK to nie pępek świata

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Tylko jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na co poszło sprawdzenie , ale może warto je trzymać do końca. Jak się nie zużyje to przepadnie , ale jednak jak widzieliśmy później w meczu Lakers to miało ogromne znaczenie ( faul Jamesa ). 

Ja wiem , że są dwa ( jak pierwsze będzie dobre ) , ale jednak jak widzę jak Ausar co chwilę macha rękami aby sprawdzić czy nie faulował to jednak trzeba mieć na uwadze takie babole. 

Choć to nie zmienia faktu , że faul był. I powinien być odgwizdany. 

7 minut temu, LAF napisał(a):

Tylko jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na co poszło sprawdzenie , ale może warto je trzymać do końca. Jak się nie zużyje to przepadnie , ale jednak jak widzieliśmy później w meczu Lakers to miało ogromne znaczenie ( faul Jamesa ). 

Ja wiem , że są dwa ( jak pierwsze będzie dobre ) , ale jednak jak widzę jak Ausar co chwilę macha rękami aby sprawdzić czy nie faulował to jednak trzeba mieć na uwadze takie babole. 

Choć to nie zmienia faktu , że faul był. I powinien być odgwizdany. 

Tu akurat nie masz racji. Coach challenge nie może być wykorzystany w sytuacji no call .Jest tylko trzy sytuacje kiedy trener może żądać sprawdzenia- #1 faul odgwizdany przeciwko jego drużynie  ,#2 out of bounds , #3 goaltending. 

30 minut temu, mayor napisał(a):

Tu akurat nie masz racji. Coach challenge nie może być wykorzystany w sytuacji no call .Jest tylko trzy sytuacje kiedy trener może żądać sprawdzenia- #1 faul odgwizdany przeciwko jego drużynie  ,#2 out of bounds , #3 goaltending. 

A no to czy odgwizdany out może byc zamieniony na faul? Bo tak to zostało zrobione pomimo tego że faul był. Z drugiej strony to i tak Wolves by wygrało 1pkt zamiast 3ma. 

Dajcie spokój z tym płaczem o no call. W całej serii jest ich mnóstwo, fizyczność aż kipi, trafiło akurat na ostatni rzut i trudno. Może komuś się zechce kiedyś prześledzić całą serię i policzyć kto wyszedł na tym odpuszczaniu większości kontaktów, bo na moje to jest równo sędziowane. 

Ps. Tak tylko to tu zostawię:FB_IMG_1745870046661.thumb.jpg.b3efdd3c7a3b23f6e2a5042e77b280d4.jpg