Skocz do zawartości

East 1st round: New York Knicks (3) Detroit Pistons (6)

DRK

Kto wygra  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Knicks w czterech
    • Knicks w pięciu
    • Knicks w sześciu
    • Knicks w siedmiu
    • Pistons w siedmiu
    • Pistons w sześciu
    • Pistons w pięciu
      0
    • Pistons w czterech

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, Chytruz napisał(a):

Nie spodziewałem się, że zespół, jakby nie było, wetereanów, z, jakby nie było, aspiracjami, będzie przeżywał takie męczarnie z teamem złożonym z nowicjuszy wspieranych paroma wetami o bardzo wątpliwej reputacji w PO. 

Dokładnie tak. Dodałbym jeszcze, że teoretycznie Knicks ma 4 z 5 najlepszych graczy, oczywiście wg tych czasem śmiesznych amerykańskich rankingów. 

Brawo, była walka i ambicja. Jak ja lubię jak Thompson zwiększa intensywność w ataku, niezła zadziora. Beef Stu wracaj już na parkiet!

Przecież ten mecz to wygrał Ausar. Zagrał najlepszy mecz w sezonie. Zatrzymał Brunsona i jeszcze dał dużo w ataku.

Cade ma ciężko w tej serii bo broni go OG. Można się go czepiać o atak , ale kur wa jak on lata za Cade to w ataku nie ma sił.

Harris troszkę słabo rzutowo , ale za to nadrabiał na desce. Ławka gości bardzo słabo i THJ a mimo to w sumie dzięki D udało się. Chociaż w sumie tu powinno być 3:2 , ale w drugą stronę.

A no i KAT pokazał , że jak przychodzi poważny mecz to robi 35%FG. Nowe , nie znałem.

Pierwszy elimination game wybroniony, kolejna dobra wiadomość to ta, że Pistons mają już 5x więcej doświadczenia w PO niż mieli po G1 :)

Cztery długie mecze szkolił Brunson Ausara jak trzeba bronić w PO. Thompson okazał się pojętym uczniem - Jalen, który miał avg 33,3 pts z czterech gier dziś nie zdobył nawet połowy z tego. To był klucz do zwycięstwa w G5, ale pewnie i to nie wystarczyłoby, gdyby Ausar nie zagrał 3x lepiej w ataku niż w poprzednich spotkaniach.

Cade wziął sobie do serca radę, że nie ważne jest jak się zaczyna (4pts w H1), ważne jest jak się kończy (20pts w H2)

Niby teraz G6 w Detroit, ale nie wiem czy to nie powód do zmartwień. Z 11 ostatnich meczy w RS i PO u siebie vs NYK Pistons przegrali aż 10. Ewidentnie lepiej gra się Tłokom w MSG: 4 zwycięstwa w 5 ostatnich grach.

To miłe, że już maj, a Pistons wciąż w grze. Od 2020 Detroit miało rozstrzygnięty sezon już w styczniu i wiadomo było, że jedynym excytującym momentem będzie losowanie kulek w loterii. 

Teraz, DRK napisał(a):

To był klucz do zwycięstwa w G5, ale pewnie i to nie wystarczyłoby, gdyby Ausar nie zagrał 3x lepiej w ataku niż w poprzednich spotkaniach.

+1

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Niby teraz G6 w Detroit, ale nie wiem czy to nie powód do zmartwień

Mogą wyjść przytłoczeni albo wkurwieni za ten brak faulu Harta

4 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Brunson.

1/12 za trzy mieli gospodarze w drugiej połowie , tak się nie da wygrać meczu a że decyzyjną akcję wykonał Brunson to właśnie wynika z tego. Wpadło , ale gdyby wcześniej wpadły dwie czy trzy trójki więcej to by raczej było szykowanie się pod g7

THJ to sabotażysta w tym meczu. 3/11 FG w tym 1/6 za trzy a przebywał 33 min. Nie wiem może warto było by jednak wpuścić Hollanda na trochę. Malikowi dziś siedziała trójka, ale cały jego mecz popsuło te niezłapanie piłki. Miałby rzut na dogrywkę z czystej pozycji.

Dobra seria ,ale przede wszystkim różnica w liderach i lepszej sile rażenia (KAT oczywiście zagrał słabo jak to on na EG , ale wystrzelił OG) spowodowało , że kończy się to 4:2 choć patrząc na jej przebieg równie dobrze mogło by być 3;3 , tak wyrównana seria to byla.

Chociaż jak teraz patrzę to rotacja też była słaba w 4Q. THJ zagrał 11 min a Mali niespełna 3.

Gdyby Pistons mieli egzekucje w końcówkach chociaż słabo-przeciętną, to tu luźno powinno być jakieś 1:4 dla Detroit. Niestety w prawie każdej końcówce mieli egzekucje na niedostateczny z minusem i wypuszczali prowadzenie, bo atak kompletnie stawał w miejscu. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że Knicks nie wygrają serii z Celtics pomimo takiego rozpierdolu, jaki sieje Brunson. 
Pokuszę się też o stwierdzenie, że Knicks w tej formie jak pokazali śmiało mogłoby odpaść z Magic, którzy byli całkiem godnym przeciwnikiem dla Celtics. 

pistons pokazali potencjal na dobry zespół ale udowodnili tez ze doswiadczenie w PO jest najważniejsze, a gracze tacy jak Tobias czy Malik pomimo większego doswiadczenia nie pociągną drużyny do zwyciestw w zacietych końcówkach, zacięte końcówki wygrywają superstarzy. 

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Gdyby Pistons mieli egzekucje w końcówkach chociaż słabo-przeciętną, to tu luźno powinno być jakieś 1:4 dla Detroit. Niestety w prawie każdej końcówce mieli egzekucje na niedostateczny z minusem i wypuszczali prowadzenie, bo atak kompletnie stawał w miejscu.

Pistons nie mieli drugiej opcji w ataku, a OG ładnie ograniczył Cade'a (wczoraj 0/8 3pg), więc brakowało firepoweru w końcówkach. THJ i Malik są za bardzo chimeryczni, żeby punktować regularnie w całej serii    

Szkoda, że Stewart nie mógł grać bo to by mogło przechylić szalę. Raz że obrona, dwa że zawsze by dorzucił kilka punktów w ataku i ofensywnych zbiórek. A tak Duren został sam, chociaż Knicks i tak mogli to lepiej wykorzystać. No i drugi od dawna nieobecny Ivey by się przydał z jego dynamiką i wjazdami. Core jest młody i szeroki więc trzeba liczyć na dalszy rozwój a Knicks życzyć, żeby powalczyli ostro z Bostonem 😉 

Muszę przyznać, że choć Detroit zapłaciło typowe frycowe w PO (kiedyś trzeba sie nauczyć), to jednak zagrali lepiej niż sądziłem i wyrwali 2 zwycięstwa, a wcale nie byli dalecy od G7.

Wprawdzie na FA cudów nie ma, ale też Tłoki nie musza na siłę już dziś sprowadzać gwiazdę... Główne cele to powinno być:

- przedłużenie Malika i chyba jednak Schrodera (DLO czy Brogdon nie sa wcale lepsi, a z innych Tre Jones to mój faworyt)

- złapanie Browna i/lub Trenta Jr. na FA

- nie przedłużanie THJ, ale bardzo tanio powinni Iveya przedłużyć i dać mu szansę jeszcze.

Tu fajna paczka się zebrała i nie powinni zbyt szybko jej rozbijać chimeryczna gwiazdą.

Knicks... wygrali, ale TT jest niereformowalny i oczywiście BOS jest tu faworytem. Ciekawy jestem jak KAT poradzi sobie z Horfordem... 😜 

6 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

pistons pokazali potencjal na dobry zespół ale udowodnili tez ze doswiadczenie w PO jest najważniejsze

Dunno, jak dla mnie jedyne co udowodnila ta seria, to to, ze jak cie sedziowie okradna z jednego meczu, to bedziesz miec duzo trudniej niz jakby cie nie okradli.

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

dlaczego tak buczeli na Brunsona?

Pewnie dlatego że wielu "ekspertów" stawiało CC jako najlepszego gracza serii a tu nawet nie było blisko. Pan Brunson gdyby miał takie warunki fizyczne jak Cade to by był mvp na lata.

Oczywiście seria przepchnięta przez Knicks w takich bólach, że moje odciski od kopania w ogródku na majówkę to przy tym nic. Ale ch... ważne że do przodu, a Pistons sobie jeszcze poczekają na pierwszy win w PO u siebie 😁

Z Celtami będzie szybki wpier... bo Thibs jest głąbem i nic się nie zmieni, KAT znowu obsrany jak jest ważny mecz, więc z Bostonem obstawiam obsranie podwójne, Bridges nierówny, OG akurat zajebisty, ale jak znowu będzie musiał w obronie zapier... za dwóch, a Tatum to inna liga niż Cade to raczej sił na grę w ataku mu nie starczy.

Pistons żegnamy i do zobaczenia za rok bo seria była ZAJEBISTA !!! 💪🤘💪