Skocz do zawartości

East 1st round: New York Knicks (3) Detroit Pistons (6)

DRK

Kto wygra  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Knicks w czterech
    • Knicks w pięciu
    • Knicks w sześciu
    • Knicks w siedmiu
    • Pistons w siedmiu
    • Pistons w sześciu
    • Pistons w pięciu
      0
    • Pistons w czterech

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Naciesz się tym rzutem KAT-a, bo już za tydzień matchup z Celtics 🤭

Ty chyba serio jarasz się tym, że macie co mecz clutch game z Pistons, którzy są w PO pierwszy raz? Dopiero wstałem i jeszcze z tego co tu wyczytałem wynika, że nie ma 2:2 tylko dlatego, że sedziowie nie umieją sędziować. 

A co mam tylko marudzić jak większość fanów Knicks na forum, że nie grają co mecz showtime i narzekać na Thibsa cały sezon? Tak jakbym nie podejrzewał czego się tu spodziewać po tym co przez większość czasu NYK pokazywali w RS tym składem i nie wiedział jak generalnie grają drużyny pod Thibodeau.

Wygrali 2x na wyjeździe, wynik serii jest pod kontrolą i gitarka. Czy sędzia dał dupy z brakiem gwizdka? IMHO dał ale co na to poradzę? Raz skorzystasz na czymś takim innym razem cie udupio. A już dorabianie do tego ideologii "bo big market" przez @LeweBiodroSmoka to chyba jakiś dziwny kompleks niższości. Jeszcze zamiast się cieszyć, że ci może dzięki temu kasa wpadnie to będziesz rozpaczał nad poczuciem niesprawiedliwości świata wobec drużyny oddalonej tysiące kilometrów stąd. Niezła hipsterka. W sporcie chodzi o wygrane a nie by pięknie przegrywać. Może z Celtics dostaną szybki oklep a może będzie błotna seria i ich trochę pomęczą? Przynajmniej dadzą sobie na coś szansę a ja będę miał co oglądać. Narazie to niech zamkną serię z Pistons.

23 minuty temu, vero1897 napisał(a):

A już dorabianie do tego ideologii "bo big market" przez @LeweBiodroSmoka to chyba jakiś dziwny kompleks niższości.

no jasne, skoro z kamery meczowej było widać, że Hart trafił THJ, bo ten odbił w w swoją lewą stronę, to mam zakładać, że trzech ludzi, którzy mają obowiązek czuwać nad wydarzeniami na parkiecie nic nie widziało, to może niech sędziują ludzie przed ekranami, będzie taniej i sprawniej, po co są ci sędziowie skoro mają wszystkie narzędzia a w 3/4 spotkań jest syf?

W sporcie chodzi o wygrane a nie by pięknie przegrywać

w sporcie chodzi o sport

w nożnej zakładając, że sędzia nie jest kretynem nie doszłoby do takiej sytuacji, byłby faul i tyle, bo ta sytuacja nawet interpretacji nie podlegała, Hart został nagrodzony za to, że zachował sie jak debil, zresztą to nie pierwsza taka jego akcja, gość ma coś z głową

Może z Celtics dostaną szybki oklep a może będzie błotna seria i ich trochę pomęczą?

Też uważam, że przy tych Celtics co grają, to jeśli Thibs ich nie zdąży zaorać i zaczną klikać w ataku, to mogą powalczyć, na pewno są na to o wiele lepsze perspektywy niż tydzień temu

tyle, że to nie ma znaczenia skoro wynik jest wypaczony, nie muszą tego tolerować tylko dlatego, że Knicks w następnej rundzie to dużo fajniejsza opcja, Detroit tak samo zasługują na szanse, NYK to nie pępek świata

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Tylko jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na co poszło sprawdzenie , ale może warto je trzymać do końca. Jak się nie zużyje to przepadnie , ale jednak jak widzieliśmy później w meczu Lakers to miało ogromne znaczenie ( faul Jamesa ). 

Ja wiem , że są dwa ( jak pierwsze będzie dobre ) , ale jednak jak widzę jak Ausar co chwilę macha rękami aby sprawdzić czy nie faulował to jednak trzeba mieć na uwadze takie babole. 

Choć to nie zmienia faktu , że faul był. I powinien być odgwizdany. 

7 minut temu, LAF napisał(a):

Tylko jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na co poszło sprawdzenie , ale może warto je trzymać do końca. Jak się nie zużyje to przepadnie , ale jednak jak widzieliśmy później w meczu Lakers to miało ogromne znaczenie ( faul Jamesa ). 

Ja wiem , że są dwa ( jak pierwsze będzie dobre ) , ale jednak jak widzę jak Ausar co chwilę macha rękami aby sprawdzić czy nie faulował to jednak trzeba mieć na uwadze takie babole. 

Choć to nie zmienia faktu , że faul był. I powinien być odgwizdany. 

Tu akurat nie masz racji. Coach challenge nie może być wykorzystany w sytuacji no call .Jest tylko trzy sytuacje kiedy trener może żądać sprawdzenia- #1 faul odgwizdany przeciwko jego drużynie  ,#2 out of bounds , #3 goaltending. 

30 minut temu, mayor napisał(a):

Tu akurat nie masz racji. Coach challenge nie może być wykorzystany w sytuacji no call .Jest tylko trzy sytuacje kiedy trener może żądać sprawdzenia- #1 faul odgwizdany przeciwko jego drużynie  ,#2 out of bounds , #3 goaltending. 

A no to czy odgwizdany out może byc zamieniony na faul? Bo tak to zostało zrobione pomimo tego że faul był. Z drugiej strony to i tak Wolves by wygrało 1pkt zamiast 3ma. 

Dajcie spokój z tym płaczem o no call. W całej serii jest ich mnóstwo, fizyczność aż kipi, trafiło akurat na ostatni rzut i trudno. Może komuś się zechce kiedyś prześledzić całą serię i policzyć kto wyszedł na tym odpuszczaniu większości kontaktów, bo na moje to jest równo sędziowane. 

Ps. Tak tylko to tu zostawię:FB_IMG_1745870046661.thumb.jpg.b3efdd3c7a3b23f6e2a5042e77b280d4.jpg

8 godzin temu, cwikson napisał(a):

Dajcie spokój z tym płaczem o no call. W całej serii jest ich mnóstwo, fizyczność aż kipi, trafiło akurat na ostatni rzut i trudno. Może komuś się zechce kiedyś prześledzić całą serię i policzyć kto wyszedł na tym odpuszczaniu większości kontaktów, bo na moje to jest równo sędziowane. 

Ps. Tak tylko to tu zostawię:FB_IMG_1745870046661.thumb.jpg.b3efdd3c7a3b23f6e2a5042e77b280d4.jpg

Weź się nie ośmieszaj Ultrasie  Knicks z takimi fotkami, #40YearsOldVirginFromSzczecinTowns nie radzi sobie z presją, bo to miętka faja i uderza łokciem koszykarza Pana Harrisa, zapewne nieodgwizdane jak zwykle.

Tak samo jak ostatnio próbowałeś wmówić wszystkim że nie da się w 0,5 sekundy zebrać piłki pod własnym koszem i jej rzucić przez całe boisko. A sędziowie się pomylili bo jeszcze dali Detroit 0,5 sekundy po ewidentnym błędzie Bumsona. Masz swoich rozmówców za idiotow czy o co Ci chodzi?

2 godziny temu, Pan A. napisał(a):

Weź się nie ośmieszaj Ultrasie  Knicks z takimi fotkami, #40YearsOldVirginFromSzczecinTowns nie radzi sobie z presją, bo to miętka faja i uderza łokciem koszykarza Pana Harrisa, zapewne nieodgwizdane jak zwykle.

Tak samo jak ostatnio próbowałeś wmówić wszystkim że nie da się w 0,5 sekundy zebrać piłki pod własnym koszem i jej rzucić przez całe boisko. A sędziowie się pomylili bo jeszcze dali Detroit 0,5 sekundy po ewidentnym błędzie Bumsona. Masz swoich rozmówców za idiotow czy o co Ci chodzi?

Boli ta seria widzę ... i dobrze, ma boleć :)

11 godzin temu, cwikson napisał(a):

i co z tego? chcesz 'podobne' w druga strone? w niczym nie zmienia to faktu, ze pasiaki wypaczyli wynik tej rywalizacji. rzygac sie chce! i zapomniales, ze cala serie flopper brunson jest pod ochrona. to jest glowna przyczyna, dla ktorej knicks robia te runy w 4-tych kwartach! pistons bronia tego c***ka na radar, bo wiekszosc jest zagrozona 'eliminacja'. jak tak ma wygladac 'sportowa' rywalizacja, to ja dziekuje. zycze knicksom szybkiego pozaegnania z play offami...

Godzinę temu, joe dumars napisał(a):

zapomniales, ze cala serie flopper brunson jest pod ochrona. to jest glowna przyczyna, dla ktorej knicks robia te runy w 4-tych kwartach

star calle to akurat nic nadzwyczajnego i o ile fanöw Pistons to pewnie boli, to muszą jeszcze poczekać zanim Cade dorobi się podobnego statusu, Brunson gra kosmos w czwartych kwartach, on w nich traci... O.3 TO, 13.3 pkt na 62.5%fg, nie radzą sobie z nim Pistons kompletnie i tu nie ma nic do rzeczy, bo z linii rzuca średnio 4razy trafia 65% tylko, Cade przykładowo rzuca o jeden FT mniej

tu Cade w 4Q

https://www.nba.com/stats/player/1630595/traditional?Period=4

to jest przepaść i nie ma co się obrażać na starbonus Brunsona tylko wymagać jednak więcej od CC

natomiast mi od początku chodziło jedynie o ten już absolutny crunch gdzie często dzieją się się cuda nie widy, a liga przez tyle lat od wprowadzenia weryfikacji video nie zrobiła z tym nic, potem niewiadomo co masz myśleć, czy to tylko sędziowie nieudacznicy czy jakiś większy wał

a tu teksty, że "boli ta seria" nic specjalnego ta seria, Knicks powinni w niej dominować, ale standardy wam chyba siadły dzieciaki

4 godziny temu, Pan A. napisał(a):

da się to coś kapciem zajebać?

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a tu teksty, że "boli ta seria" nic specjalnego ta seria, Knicks powinni w niej dominować, ale standardy wam chyba siadły dzieciaki

Jest jak jest a to trwa już na tyle długo, że nie ma co oczekiwać nagle cudów i dominacji skoro niewiele ją zapowiadało przed serią.

1 minutę temu, vero1897 napisał(a):

Jest jak jest a to trwa już na tyle długo, że nie ma co oczekiwać nagle cudów i dominacji skoro niewiele ją zapowiadało przed serią.

Nom, że tylko, jak od początku wróżyłem problemy w kwietniu, to w nagrodę zostałem trollem na ignorze

ze składem z poprzedniego rs i tegorocznym Randlem taki Boston jak teraz mógłby mieć cieplutko, ale nic, może się ogarną i zagrają dużo lepiej niż teraz... tylko trzeba wygrać w MSG, bo jak nie to może skończyć się G7

Ten płacz i napierdalanie na pasiaków są śmieszne , a jeszcze bardziej doszukiwanie się spisku Silvera i big marketów, przeciwko małym marketom. Tak samo jak Thibs skamlący pod adresem sędziów po G2. To są playoffy, nawet jeśli nikt nie gwiżdże po aptekarsku, to nie ma powodów pi****lenia. Jak ktoś jest zawiedziony przebiegiem tej serii to zawsze może sobie włączyć Cavaliers vs Heat tam jest prawdziwa dominacja 

6 godzin temu, Pan A. napisał(a):

Dlaczego wmowic? Dla każdego ogarnietego człowieka to wiadome że się nie da. Nie bede wracał do słynnego rzutu Fishera z SA gdzie mu zaliczyli dlatego że zegar został włączony zbyt późno. W przypadku zbiórki i rzutu za 3 na daleka odległość tym bardziej sie nie da bo musisz zebrac obrócic się i miec dłuzszy kontakt z piłka zeby oddać silny daleki rzut. Musniecie siatkarskie na to nie pozwoli. Takie rzuty jak Fishera 0,4 s z obrotem i rzutem czy w 0,5 s sa oddawane w czasie tylko wtedy jak ktos sie spozni z wlaczeniem zegaru. Fizycznie awykonalne. 

Zreszta niedowiarkom polecam test poklatkowy ale nie patrzenie jak piłka opuszcza rece przed zapaleniem sie czerwonej tablicy i time 0.0 tylko zmierzenie ile klatek zajal kontakt zawodnika z piłka od złapania do opuszczenia jego rak. Masz film 30 kl na sek to podzeel 1 s na 30 i bedziesz wiedzał ile czasu to jedna klatka. 

Edytowane przez marceli73

2 minuty temu, mayor napisał(a):

Jak ktoś jest zawiedziony przebiegiem tej serii to zawsze może sobie włączyć Cavaliers vs Heat tam jest prawdziwa dominacja

Najważniejsze, że Ty nie jesteś zawiedziony, przecież zrobiliście najlepszy trade sezonu po którym Knicks są znacznie lepsi, a Wolves się zaorali, tracąc taki skarb

tymczasem Wolves wygrali ostatnie 25 z 30 spotkań w których gra Randle i są o krok od wyrzucenia Lakers

no, ale wiadomo, jak coś to wina Thibsa