Skocz do zawartości

[1st Rd] 3 Lakers vs 6 Wolves

Chytruz

Kto wygra  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Lakers w 7
      7
    • Lakers w 6
      28
    • Lakers w 5
      13
    • Lakers w 4
      0
    • Wolves w 7
      4
    • Wolves w 6
      15
    • Wolves w 5
      0
    • Wolves w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, ignazz napisał(a):

Tylko że on był zawsze non faktorem w ataku ale dobrym zbierającym i chociaż to dawał. Dziś przeszedł jednak do kolejnego etapu ewolucji i był gorszy w swoich najlepszych umiejętnościach od jakiegoś niższego kolegi.

oglądałem dużo Minny na pocz sezonu, pod koniec mało, G1 + połowę G2, G3 wcale, ale odnoszę wrażenie (patrząc na zupełne olewanie go przez drievujących zawodników) że jego rola w ataku jest minimalizowana jako element strategii TWolves. 

Trener też nim ładnie rotuje w tej serii, ma sporo mniej mpg niż Randle i minimalnie więcej niż NazReid

5 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Chyba nikt jeszcze nie zwrócił uwagi jaką kaszanę gra Reaves w tej serii. 

Na papierze niby nie jest aż tak źle ale bardzo dużo błędów popełnia, a w obronie jest firanką przez 90% czasu. 

Niby można wziąć poprawkę na to, że akurat Wolves z tymi długimi łapami to ultra niewygodny matchup dla niego, ale jednak, przez ostatni miesiąc się naczytałem tyle postów @BMeF o tym, że jest allstarem i przez to miałem co do niego większe oczekiwania. 

Według mojego eye test to jak przychodzi takie najbardziej intensywne granie to Reaves zazwyczaj wygląda tak jak w G3. Pojawiają się jakieś głupie turnovery przy kozłowaniu, mniej wjazdów pod kosz przez co mniej fauli i większość jego punktów jest z rzutów za trzy. Dzisiaj było o tyle dobrze że mu ten rzut siedział.

Co do serii to jak Lakers mają przegrać to ja chciałbym jakiś meltdown Redicka zobaczyć. Niech wykurwi w pysk Hachimurze podczas timeoutu czy coś

Ktos mi napisze jaka rolę pełni Gobert ? Póki co biega z jednej strony parkietu na drugą jakby robił przebieżki. 

Randle w końcu odrywa łatke nieudanych PO. Moim zdaniem poza Ant to najpewniejszy punkt swojej drużyny spośród tych trzech meczy. 

Jaden kolejny dobry mecz , tak jak w G1. Tyle tylko , że tym razem atakował kosz. 

Conley chyba najlepszy mecz tej serii. 

Stając w obronie Reavesa - Lakers nie musieliby wychodzić na drugą połowę gdyby nie jego trójki. Trzymało ich to w meczu. Ale fakt, w kluczowych momentach meczu nie dojeżdża, do Manu mu jeszcze trochę brakuje ;)

Jeśli chodzi o Goberta, to moim zdaniem nie gra tak źle. Generalnie najgorsze są te jego śliskie łapy i wypuszczane zbiórki. Czasami mam wrażenie, że on zbiera te piłkę tylko po to żeby zawodnik Lakers nie musiał skakać. Gobert i tak wyłoży piłkę jak na tacy. Ale poza tym, to niby jest targetowany w obronie, ale Lakers za dużo punktów z tego nie zdobywają. 

Jak Luka miał ból brzucha to z powodu piwka lub przejedzenia :). Pierwsza red flag :). 

A tak na poważnie. Mecz był naprawdę dobry. Lakersui trzymali sie w grze pomimo tylu strat dzieki bardzo dobrej skuteczności za 3.

Minnesota za to bardzo dobrze po obu stronach parkietu i co wazne wygladaja juz jak prawdziwa ekipa z aspiracjami. Po sezonie znowu zabraknie im kasy zeby to utrzymac na stanie co maja ale w tym roku pierwszy raz wiedze Wolves jakie chciałem przez cały sezon. 

Edytowane przez marceli73

Jak widziałem intensywność Lakers w ostatnim miesiącu RS, to byłem pewien że wjadą w PO na pełnej, a oni wyglądają w każdym meczu jak by przegrywali 0:3. Opuszczanie rąk, anemiczne akcje, fatalna mowa ciała, okropne straty...co tam się dzieje, że tak zeszlo z nich powietrze?

Rozpędem powinni to pchnąć w pięciu..  ale trzeba oddać, że wolves wyglądają jak mocny kaliber, dużo lepiej niż w RS. Potwornym żartem losu jest natomiast to że Randle wygląda w tej serii jak koszykarz.

Ta seria to na razie jakiś błąd matrixa.