Skocz do zawartości

[1st Rd] 3 Lakers vs 6 Wolves

Chytruz

Kto wygra  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Lakers w 7
      7
    • Lakers w 6
      28
    • Lakers w 5
      13
    • Lakers w 4
      0
    • Wolves w 7
      4
    • Wolves w 6
      15
    • Wolves w 5
      2
    • Wolves w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Oglądałem sporo meczów Timberwolves w tym sezonie i.... niestety ta seria z Lakers, taką nie będzie.  Obstawiam 4:1 dla Lakers

chciałbym zawsze się tak mylić :)

Spodziewałem się serii w wykonaniu Wolves, takiej jak w zeszłym sezonie z Dallas. Chyba za mało zaczerpnęli wiedzy z tamtej serii, ale wykonawców mieli też zupełnie innych, aby skopiować tamte pomysły. W tamtej serii Luka był wystawiany w obronie przez długie momenty na Townsa, czego KAT nie potrafił wykorzystać. Teraz go nie było, a Randle jak grał przeciwko Luce niemiłosiernie to wykorzystywał. W pierwszym kroku go zostawiał i atakował kosz raz za razem. Najrówniejszy gracz w tej serii po stronie Wilków, ani razu nie zawiódł. Nie rozumiem też, czemu przez całą serię tak lekko oddawali te switche na Luke. Im dłużej trwała ta seria tym bardziej był wymęczony kondycyjnie w 4 kwartach. Czemu przez całą serię Luca przeprowadzał piłkę na drugą stronę boiska, tego też nie wiem.  Randle w obronie na Lebronie wyglądał świetnie. To bohater dla mnie tej serii.

Timberwolves na przyszły sezon znów mają ciężki orzech do zgryzienia, jak zmieścić wszystkich w salary. Wszystko zależy jakiej oferty sypną inne kluby Reidowi i na co się zdecyduje. Scenariuszy jest wiele. S'n't Randla, będzie pick Pistons, Conley też chyba byłby dostępny do trejdu. Przed Connellym pracowite lato, ale też wiele drużyn będzie w przebudowie, więc może to wykorzystać. NAW'a też może być szkoda stracić, ale Clark się w tym sezonie bardzo dobrze pokazał.

To problemy dla managera, my czekamy na rywala w 2 rundzie.

GSW czy Rockets? Który rywal "wygodniejszy" dla Wolves?

Edytowane przez DamianOItalianO

25 minut temu, ignazz napisał(a):

Conley przez ostatnich ponad 50 minut gry był za 3 1 na 9 nie licząc meczu 3 i minut extra bez oddanego rzutu. To nie był aż tak zły awaryjny scenariusz 

A w ostatnich 90 minutach to 2 na 14

NazR to spurs powinni sypnąć ofertę bo to jest wzorcowy profil gracza dla Wemby

Z tych dostępnych i nie zarabiających jak Bam 

ja nie mowie ze Reaves zle pomogl nigdzie

Luka jest taka tyczka ze musial pomoc bo to by byly pewne 2 punkty

tylko pokazuje jaka tyczka byl luka bo takich akcji bylo multum

i jakie byly tego konsekwencje

i jak luka sie zachowuje (pretensje do Reavesa o pomoc lol)

11 godzin temu, Kubbas napisał(a):

ja nie mowie ze Reaves zle pomogl nigdzie

Luka jest taka tyczka ze musial pomoc bo to by byly pewne 2 punkty

tylko pokazuje jaka tyczka byl luka bo takich akcji bylo multum

i jakie byly tego konsekwencje

i jak luka sie zachowuje (pretensje do Reavesa o pomoc lol)

Ty też się do tego Luki nie podpruwaj, bo przynajmniej mieliście chwilę podjarki i nadziei że coś z tego może być. Normalnie byłyby playiny gdzie kondom James i ten drugi połamaniec bohatersko pierdolneliby jakichś grizzlies i wyłapali na dziurę od innych thunder.

Piekna szermierka slowna

no ogolnie z Davisem by znowu bylo to samo i to prawda

po prostu od najlepszych wymaga sie najwiecej

jakby Luka bronil te 10% procent nawet lepiej z 2 razy nie dal sie minac i nie zmissowal kilku prostych layupow to ta seria moglaby sie inaczej potoczyc

20 godzin temu, Kubbas napisał(a):

tzn nie rozumiem nic 

mowisz ze zle zrobil czy dobrze czy ocb?

ja Ci pisałem o ogólnej sytuacji i jak to z akcji na akcję wygląda po prostu.

A akcja którą wkleiłeś mniej więcej obrazuje sytuację w Lakers, że na obwodzie jest 2 ludzi którzy często / cały czas wymagają pomocy a w dodatku nie mają dobrego (w sumie to żadnego) rim protection.

Kto już tam w danej sytuacji akurat na kogo machnął ręką, kto switchował choć może powinien się przebijać - to w perspektywie serii bez większego znaczenia (przy takim a nie innym składzie Lakers), choć pewnie, można było coś zrobić lepiej, i w ogóle to uważam że ten pomysł który mieli z hedgowaniem Anta był ok, przynajmniej dopóki  Gobert w G5 nie okazał się synem Shaqa, bo wtedy to już na prawdę nie wiadomo było co robić.

Kurde, w sumie to spoko seria była, niby 4-1 a te dwa ostatnie mecze very close. Ale tak, nie bez powodu 4-1, żeby ktoś mi nie pisał że sugerowałem że LAL mogli to wygrać 

5 godzin temu, the_secret napisał(a):

to MCL to pewnie standardowy damage control u Lebrona, jak to rzekome złamanie ręki po G1 finałów 2018 czy to że w 2019 w pierwszym sezonie Lakers jak nie weszli do playoffów to po tej kontuzji pachwiny miał pauzować 6 miesięcy a wrócił po miesiącu

Może tak może nie

Ale po co mu niby damage control na 1.5 kwarty meczu 5tego jako wymówka?

12 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Może tak może nie

Ale po co mu niby damage control na 1.5 kwarty meczu 5tego jako wymówka?

Bo ego sprawia, że nie potrafi się normalnie przyznać do porażki:

https://www.instagram.com/reel/DJK43iigjMk/?igsh=dnBvd3ZqODE5NGw3

To cud, że nie opuszczał hali na wózku inwalidzkim.