Skocz do zawartości

[1st Rd] 3 Lakers vs 6 Wolves

Chytruz

Kto wygra  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Lakers w 7
      7
    • Lakers w 6
      28
    • Lakers w 5
      13
    • Lakers w 4
      0
    • Wolves w 7
      4
    • Wolves w 6
      15
    • Wolves w 5
      2
    • Wolves w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zajrzyj w socjale może, a nie rzeczywistość kreujesz, zresztą Twoja sprawa, choć nie wiem, po co o to walczysz

zresztą potem na minute przed końcem też padł przy Randlu jak porażony, po-c***-mu-to

nie pamietam czy potem padl, czy padl w 1 kwarcie

czy padl w 2

i czy padl w 3

czy padal tyle ile razy Chrystus

wiem za to ze klip ktory wrzuciles jest kompletnie od czapy i do tego sie odnosilem, jezeli nie masz argumentow zeby to obronic to odpusc

jeszcze tylko dodam

3 najgorsze patologie tej serii

brak centra - przez co c***owa rotacja rozpierdolona lawka bez rytmu bo kazdy robi to czego nie powinien musiec robic, szacunek przede wszystkim dla Ruiego

Luka absolutnie nic nie broni, nic kompletnie, Reaves broni tyci wiecej, przez co ciagle jestesmy w blenderze rotacji w obronie

Luka nie mija nikogo na kozle bo jest spasiony i wolny udaje mu sie grac w miare dobrze tylko dzieki skillsetowi - nie mija takich tuzow jak Randle, Gobert czy Conley

No i git.

Można krytykować Lukę (takie 70% Luki, ciekawe czy to regres fizyczny czy/i braku centra na pickach), LeBrona za 4q, słabego Reavesa (do tej pory świetnie wyglądał w PO, a ta seria bumowata), widzę, że Redickowi też się dostaje - ale to jednak był turbohurraoptymizm, że można ogarnąć sezon bez centra, bo jest różnica między legit smallballem, a tym co grali Lakers. Chyba wszyscy wiedzieli to po flopie z Williamsem, wtedy myślałem, że Lakers przegrali sezon i nie była to zbyt odkrywcza opinia - ale potem przyszedł miesiąc super grania, więc człowiek zmarnował kolejne dwa naiwnie myśląc, że się z jakiegoś powodu uda. Widzę krytykę Redicka, że nie dał minut Hayesowi, ale to mniej więcej pokazuje, gdzie są Lakers, bo fatalny był Hayes w tych playoffach, Kleiber po miesiącach bez grania od razu w rotacji w G5 - paradne. Lakers przez ostatnie cztery sezony mieli raz sensowną rotację (która i tak się pogubiła we WCF, ale i tak najlepszy sezon, tak że spoko chyba), bardzo sympatycznie, że dostali za to karę, bo niedługo dostaną kolejną gwiazdą na promce. Szło z tego zrobić bardziej wyrównaną serię, ale Sota i tak by ją wygrała. 

Gobert świetna seria w obronie, wybitne G5, Randle bardzo dobra seria - bardzo fajnie, kolejny raz in plus zaskoczyła (naysayerów) Minnesota.

49 minut temu, BMeF napisał(a):

Widzę krytykę Redicka, że nie dał minut Hayesowi, ale to mniej więcej pokazuje, gdzie są Lakers, bo fatalny był Hayes w tych playoffach

Przecież on nawet nie zdążył zasłużyć na jakąkolwiek ocenę w tych PO. Nie chce naprawdę robić z niego jakiegoś potencjalnego difference maker, ale jak się deal Williamsem sypnął to zostali z nim i tym okresem zasłużył jeżeli nie na takie zaufanie jak pozostali starter y mimo, że każdy z nich miał mega słabe momenty to chocisz te kilkanaście minut co mecz jak w regularne. 

Może tam się stało coś za kulisami o czym nie wiemy, ale jeśli to tylko te mizerne minuty jakie dostał zdecydowały to naprawdę słabo. 

5 minut temu, Van napisał(a):

Przecież on nawet nie zdążył zasłużyć na jakąkolwiek ocenę w tych PO. Nie chce naprawdę robić z niego jakiegoś potencjalnego difference maker, ale jak się deal Williamsem sypnął to zostali z nim i tym okresem zasłużył jeżeli nie na takie zaufanie jak pozostali starter y mimo, że każdy z nich miał mega słabe momenty to chocisz te kilkanaście minut co mecz jak w regularne. 

No możliwe, że Redick powinien wrócić do Hayesa, who knows - ale Lakers byli -17 przez te 30 minut z Hayesem i typ wyglądał na oko jak paralityk, tak że w normalnych okolicznościach obcinasz takiemu bajerantowi minuty. 

Dużo bardziej bym się czepiał uziemienia Vincenta i Vanderbilta w G4, ale na koniec roster Lakers okazał się po prostu zbyt słaby.

+ gry w ataku, ale tutaj to też pewnie kombinacja średniego fitu (PNR magik niemogący za bardzo grać PNR ataku), formy rolesów (Reaves, Vincent) i grania tym składem ~dwa miesiące. 

9 minut temu, BMeF napisał(a):

No możliwe, że Redick powinien wrócić do Hayesa, who knows - ale Lakers byli -17 przez te 30 minut z Hayesem i typ wyglądał na oko jak paralityk, tak że w normalnych okolicznościach obcinasz takiemu bajerantowi minuty. 

Może tak, Gobert to jest jakby nie patrzeć mega ciężki matchup dla nie mającego masy czy rzutu innego środkowego.

Ja bym bardziej widział go właśnie w minutach kiedy Francuz siadał tam jego długie łapy i w miarę szybka praca nóg przeciwko Reidowi mogłaby pomoc w obronie, no nie odstawałby tutaj od tych co graki na bank. 

W ataku też jakiejś typowo ustawionej akcji pod niego czy pick and roll z Luką czy wyjście po zasłonie ze słabej strony i kończenie z góry. No po prostu brakowało jakichkolwiek prób uruchamiania go, wykorzystania jego atutów co i jego i Luke by uruchomiło być może i  wniosłoby tak potrzebna energie w grę Lakers. 

sporo tu o Lakersach, i ok, ale warto docenić Wolves którzy długimi momentami w tej serii grali naprawdę świetną koszykówkę, a zwłaszcza szacun za takie mecze jak G5 gdzie wybitnie im nie siedziało a ciągle potrafili wyrwać zwycięstwo

sporo ludzi mają do grania i to takiego play-offowego, mogą zajść wysoko

szczególne słowa uznania dla Randla (i / lub sztabu Minnesoty), oglądałem ich sporo na pocz sezony ale oczy bolały i z czasem odpuściłem, a teraz to zupełnie inny Randle. 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

No pięć meczów zajęło odkrycie faktu że oni powinni przez środek do niego dogrywać jak ma niskiego gracza na plecach. 

w sumie nie, prawie mu nie dogrywali nawet jak był kryty przez niższego, dokładnych statsów nie podam ale większość jego punktów to albo z dobitek albo z lobów jak nikogo przy nim nie było

2 minuty temu, rw30 napisał(a):

w sumie nie, prawie mu nie dogrywali nawet jak był kryty przez niższego, dokładnych statsów nie podam ale większość jego punktów to albo z dobitek albo z lobów jak nikogo przy nim nie było

On ma jeszcze jakąś kontuzję palca, bo od kilku tygodni się ciągle trzyma za rękę i dziwnie próbuje zbijać zbiórki.

Także zaczynasz z Rękami Goberta, którym już ciężko coś podać, a dostajesz debuff na Jeszcze Gorsze Ręce Goberta. Ziom już raczej do końca PO nie dostanie żadnego passa, bo łatwiejszych rywali pod koszami niż Lakers nie będzie.

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

ale potem przyszedł miesiąc super grania, więc człowiek zmarnował kolejne dwa naiwnie myśląc, że się z jakiegoś powodu uda

Sam się dałem nabrać na tę uber-intensity w RS po pozyskaniu Luki. Widać efekt braku Davisa zdążył się skończyć, albo zwyczajnie pozostałe teamy nie grały aż tak intensywnie w RS i to się wyrównało gdy przyszło starcie w PO.
Gratulacje dla Minnesoty, którzy mieli być teoretycznie najłatwiejszym z rywali z dolnej połówki, a tymczasem zrobili małą niespodziankę.

Btw. co do Randle'a - pamiętam jak przed draftem mówiłem, że przypomina mi Kempa i chyba całkiem nieźle trafiłem.

Edytowane przez P_M

5 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Baba z wozu, koniom lże

no dokładnie o tym pisałem. Z KATem to były by ciężary i zrobiłby jakieś 35%FG

A co do meczu to tutaj możecie jechać po Redicku. Koleś wyszedł bez centra i Gobert wyglądał jak koszykarz a nie siatkarz.

Autsin słaba seria ogólnie rzecz biorąc. Trzeci najlepszym zawodnikiem tej serii po stronie LAL jak dla mnie Rui. Rewelacyjne G4 i G5 a reszta w miarę , choć wiadomo jak się gra na nie swojej pozycji to trudno.

Conley jaka trójka z narożnika. NAW chu jowo w ataku , ale za to nadrabiał w D. Pięknie zamykał Jamesa i Doncicia

Jak dłuo Doncic będzie jechał na poprzednim runie w PO ? Czy ta seria czegoś nie pokazuje ? Czegoś o czym tutaj pisałem od dawna ? Hmmmmmmmmmmmmmmm

Randle obok Anta najlepszy gracz w tej serii w swoim zespole.