Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Raven2156 Opublikowano Niedziela o 22:26 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:26 (edytowane) Siemaneczko wszystkim! Jak co roku startujemy z kolejną (i w tym roku jubileuszową) 10’tą edycją forumowego For Fun Typera! A pamiętam jakby to było wczoraj kiedy po raz pierwszy uruchomiłem Typer na forum! Ależ ten czas zleciał… Pewnie zastanawialiście się czy faktycznie Typer się pojawi z racji mojego “skromnego” udziału na forum ale nie martwcie się - moje oglądanie NBA było na porządku dziennym więc jestem! Pojawiały się pytania dotyczące fazy Play-In i tak jak w poprzednich latach zdecydowałem się nic w tej kwestii nie zmieniać i nie uwzględniać jej w ogólnej punktacji i finalnie zaliczyć jedynie te scenariusze które okażą się prawdziwe. Wszystko za sprawą tego, że nie znamy jeszcze seedów #7 i #8. Zapraszam was jednak do głosowania już teraz, bo czasu jest mało a wiadomo, że zawsze może wypaść z głowy. Dla tych którzy są nowi na forum lub nigdy nie brali udziału w Typerze śpieszę z pomocą - o co tutaj chodzi. For Fun Typer! daje możliwość rywalizowania ze wszystkimi ludźmi z forum poprzez typowanie wyników poszczególnych rywalizacji w PO. Głosy oddawane są po kolei na kolejne rundy aż do wielkiego finału. Wyniki dwóch pierwszych rund (tj. First Round & Second Round) są liczone osobno, natomiast runda Finałów Konferencji, oraz Finał są sumowane co daje nam łącznie 3 osobne rankingi, które będę na bieżąco publikował wraz ze statystykami i aktualną punktacją. Najważniejszy jest jednak wynik końcowy, który powstaje poprzez zsumowanie wszystkich zdobytych przez was punktów w trakcie wszystkich rund. Dzięki temu poznamy zwycięzcę Typera! Zapraszam wszystkich do regularnego udziału, ponieważ opuszczenie którejkolwiek z rund finalnie najprawdopodobniej będzie wiązało się z brakiem szans na zwycięstwo. Kolejną bardzo ważną kwestią jest to, że Typer był, jest i zawsze będzie darmowy. Nie każdy może sobie pozwolić by postawić prawdziwe pieniądze na tego typu zakłady lub po prostu nie chce tracić/ryzykować zaoszczędzonych pieniędzy i dla właśnie takich ludzi jest ten Typer - lubiących się dobrze bawić i ceniących sobie rywalizację na sprawiedliwych warunkach! Przejdę teraz do krótkich zasad oceniania tak by były one jasne dla wszystkich: ⦁ Idealnie trafiony wynik: +4 Punkty. ⦁ Wynik omylny o 1 (np. typowaliśmy 4-2, a skończyło się ostatecznie 4-1): +2 Punkty. ⦁ Nietrafiony wynik jednak drużyna na którą głosowaliśmy wygrywa: +1 Punkt. W przypadku źle trafionych wyników obowiązują punkty ujemne i tutaj sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana (jednak sprawdzona przez lata) więc zaufajcie - działa i jest możliwie najbardziej sprawiedliwa! Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:0. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -4pkt ⦁ 1:4: -3,5pkt ⦁ 2:4: -3pkt ⦁ 3:4: -2,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:1. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3,5pkt ⦁ 1:4: -3pkt ⦁ 2:4: -2,5pkt ⦁ 3:4: -2pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:2. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3pkt ⦁ 1:4: -2,5pkt ⦁ 2:4: -2pkt ⦁ 3:4: -1,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:3. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -2,5pkt ⦁ 1:4: -2pkt ⦁ 2:4: -1,5pkt ⦁ 3:4: -1pkt Jasno, klarownie i na temat! W razie pojawienia się jakichkolwiek pytań służę pomocą. Dzięki głosowaniu które odbyło się w trakcie 2 edycji Typera wszelkie głosy są jawne i zostaną opublikowane w tym temacie zaraz po zakończeniu głosowania na daną rundę celem podkręcenia rywalizacji pomiędzy użytkownikami na forum! Każdy z nas będzie miał możliwość sprawdzenia kto jak typował i dowiedzieć się czy nasze głosy wypadną lepiej niż znajomego. Wszystkie wyniki poszczególnych rund będę starał się opracowywać i wrzucać na forum najszybciej jak będę tylko mógł jednakże wiadomo, że czasem trudno znaleźć wolną chwilę więc bardzo proszę o cierpliwość i wyrozumiałość w tej kwestii. Dodatkowo dzięki pomysłowi który narodził się przy organizacji 8 edycji Typera, przed rozpoczęciem pierwszej rundy będzie możliwość zdobycia 5 dodatkowych punktów za wytypowanie tegorocznego mistrza NBA. Myślę, że 5 punktów to adekwatna nagroda biorąc pod uwagę, że w poprzednich latach nawet ułamki punktów decydowały o kogoś zwycięstwie. Typy na mistrza zostaną opublikowane po zakończeniu głosowania na pierwszą rundę. Data i godzina do której można oddawać głosy na poszczególne rundy Playoffs będzie wyraźnie zaznaczona i bardzo proszę o możliwe jak najszybsze oddawanie głosów! Będzie ona regularnie przypominana jednak z racji na napięty grafik Playoffs czasu nie ma dużo. Po upływie tego terminu głosy niestety nie będą już przyjmowane. Z roku na rok Typer cieszy się coraz większą popularnością i liczę, że i w tym roku uda się zebrać pocieszną grupę fanów! Warto również przypomnieć listę wszystkich "medalistów" z poprzednich edycji NBA For Fun Typer: ⦁ #1 NBA Playoffs For Fun Typer 15/16: 1st kao chen (32pkt), 2nd vero1897 (31pkt), 3rd montana (26pkt) ⦁ #2 NBA Playoffs For Fun Typer 16/17: 1st Tomek9248 (42,5pkt), 2nd Spinaker (37,25pkt), 3rd Ledley (37 pkt) ⦁ #3 NBA Playoffs For Fun Typer 17/18: 1st mSala (28pkt), 2nd Regis (27pkt), 3rd Tecu & karl (Ex aequo 26,5 pkt), ⦁ #4 NBA Playoffs For Fun Typer 18/19: 1st haribo (30,5pkt), 2nd Szyszmon (29pkt), 3rd Przemek_Orliński (28,5 pkt) ⦁ #5 NBA Playoffs For Fun Typer 19/20: 1st Dydymusik (32,5pkt), 2nd Jackoso & vero1897 (Ex aequo 31pkt), 3rd Lal78 (29,5 pkt) ⦁ #6 NBA Playoffs For Fun Typer 20/21: 1st Eld (29pkt), 2nd Stryder (26pkt), 3rd LONGER01 (25 pkt) ⦁ #7 NBA Playoffs For Fun Typer 21/22: 1st Szulim & Nick4fun (38pkt), 2nd Tomek & falcao (Ex aequo 36,5pkt), 3rd Stachoo (35 pkt) ⦁ #8 NBA Playoffs For Fun Typer 22/23: 1st Yooka (27,5pkt), 2nd vero1897 (27pkt), 3rd Fluber (23,5 pkt) ⦁ #9 NBA Playoffs For Fun Typer 23/24: 1st Fudzi (32pkt), 2nd Kuba2419 (29,5pkt), 3rd Qbajag (28,5 pkt) A przechodząc do konkretów... Informuję, że termin składania swoich "typów" na pierwszą rundę upływa w sobotę 19 kwietnia o 19:00 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz tegorocznych Playoffs pomiędzy Indianą Pacers a Milwaukee Bucks! Swoje głosy możecie oddać tutaj: https://forms.gle/r39UUNXSrDcuAJhd8 Głosujcie proszę na wszystkie możliwe scenariusze a w miarę postępów Play-in będę usuwał te nieprawidłowe. Wszystkim życzę powodzenia, dobrej zabawy i jak najbardziej zaciętej rywalizacji! Niech wygra najlepszy! Edytowane Poniedziałek o 06:16 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Niedziela o 23:39 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:39 @ignazz zrealizowales juz nagrody za poprzednia edycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamowicz Opublikowano Poniedziałek o 22:45 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 22:45 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 06:54 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 06:54 dajcie linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano Wtorek o 07:19 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 07:19 W dniu 14.04.2025 o 01:39, RonnieArtestics napisał(a): zrealizowales juz nagrody za poprzednia edycje ? A czy to nie miały być przypadkiem nagrody za quiz o Sochanie i Spurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Wtorek o 10:30 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:30 3 godziny temu, DRK napisał(a): A czy to nie miały być przypadkiem nagrody za quiz o Sochanie i Spurs Masz rację, pomyliło mi się czyli zwycięzca tamtego quizu czeka już dwa lata zamiast roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 10:33 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:33 Teraz, RonnieArtestics napisał(a): Masz rację, pomyliło mi się czyli zwycięzca tamtego quizu czeka już dwa lata zamiast roku? po nieudanym wylocie do USA ostatecznie sprawa została załatwiona blikiem i z tego co wiem nawet jaką Pietrek zakupił koszulkę według własnych preferencji. Trwało to trochę bo miniony sezon i kontuzja Wemby skasowała mój wyjazd a nie chciałem aby przekładać nagrodę na kolejny rok. Mam nadzieję, że jak kolega pojawi się na forum ( praktycznie nie bywa tu i mieliśmy kontakt przez numer telefoniczny) pochwali się zdobyczą nauczony doświadczeniem odwrócę za rok sytuację i najpierw polecę do Teksasu a potem będzie czas na konkurs. w odwrotny sposób to nie działa ostatni raz kolega pojawił się niestety na forum ponad miesiąc temu i była to tylko wymiana zdań na PM. w innych tematach niestety to martwa dusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano Środa o 07:29 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 07:29 (edytowane) Po dzisiejszej nocy Typer został zaktualizowany - usunięte zostały nierealne scenariusze. Wszyscy którzy jeszcze nie oddali swoich głosów mogą to zrobić tutaj: https://forms.gle/r39UUNXSrDcuAJhd8 Informuję, że termin składania swoich "typów" na pierwszą rundę upływa w sobotę 19 kwietnia o 19:00 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz tegorocznych Playoffs pomiędzy Indianą Pacers a Milwaukee Bucks! Na chwilę obecną mam 25 uczestników a więc większa część z Was pewnie czeka. Z doświadczenia wiem, że nie warto, bo później wypada z głowy! Zapraszam do udziału! Edytowane Środa o 07:29 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano Czwartek o 06:23 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:23 Typer został ponownie zaktualizowany a nierealne scenariusze usunięte. Wszyscy którzy jeszcze nie oddali swoich głosów mogą to zrobić tutaj: https://forms.gle/r39UUNXSrDcuAJhd8 Informuję, że termin składania swoich "typów" na pierwszą rundę upływa w sobotę 19 kwietnia o 19:00 czasu polskiego! Jest już Was 30'tu ale wierzę, że to nie jest Wasze ostatnie słowo! To już przedostatnie przypomnienie! Zapraszam do udziału w zabawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano Czwartek o 07:13 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:13 W dniu 15.04.2025 o 12:33, ignazz napisał(a): po nieudanym wylocie do USA ostatecznie sprawa została załatwiona blikiem i z tego co wiem nawet jaką Pietrek zakupił koszulkę według własnych preferencji. Trwało to trochę bo miniony sezon i kontuzja Wemby skasowała mój wyjazd a nie chciałem aby przekładać nagrodę na kolejny rok. Mam nadzieję, że jak kolega pojawi się na forum ( praktycznie nie bywa tu i mieliśmy kontakt przez numer telefoniczny) pochwali się zdobyczą nauczony doświadczeniem odwrócę za rok sytuację i najpierw polecę do Teksasu a potem będzie czas na konkurs. w odwrotny sposób to nie działa ostatni raz kolega pojawił się niestety na forum ponad miesiąc temu i była to tylko wymiana zdań na PM. w innych tematach niestety to martwa dusza Widzisz, trzeba było przyznać nagrodę drugiemu, aktywnemu zwycięzcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi